Suçu kendimde varlığımda bedenimde arar oldum
boşluğa düştüm işin içinden çıkamıyorum
boşluğa düştüm işin içinden çıkamıyorum
bak kardeşim şunu bir anlamak lazım BİR ALDATMA VAKASIN DA HER DAİM ALDATAN SUÇLUDUR aldatmak bir tecavüz ve istismar dır, kul hakkıdır ve bir insanın yapabileceği en aşağılık eylemlerden biridir, bahanesi olmaz, sebebi olamaz, affı hiç olamaz ancak ve ancak bedeli olur (ya bu ya öteki tarafta) eğer çok mutsuzsa ve başkasını istiyorsa ayrılsın o zaman herkes niye aldatıyorsunuz diye de sorarlar insana 8insan lafın gelişi zira hayvan bile aldatamazken ihanet diye bir kavrama sahip değilken bunu yapacak kadar kansız birilerine insan sıfatı çok bile kalır)
İhanet insana kendini sorgulatır. Kimi zaman öfkeyle kimi zaman üzüntüyle. Bu bir suç değil. Yalnızca bir olgu. Gerçek. Senin varlığın hiçbir zaman eksik değil. Eksik hissettirebilir yaşadıkların fakat sen hiçbir zaman eksik değilsin. Hepimiz tamız, bir bütünüz. Aldatılacağız, inanacağız, inanamayacağız, aşılamayacak gibi gelecek. Tüm bunlar hayatımızın birer parçaları. Bunları biz yaşıyoruz; bunları bize yaşatan kişiler değil. Aynı olayın parçası olsak da aslında o kişilerin yaşadıkları ile bizim yaşadıklarımız aynı şey değil. Kendi kendimize mecburuz. Bu boşluğun seni yutmasına izin verip vermemek senin elinde. Bazen bir girdap sandığımız şey, bizim dışımızda bizi içine çekebilecek bir güce sahip değil. Orada kalmayı biz seçiyoruz ve konfor alanımız oluyor orası. Neden? Çünkü gerçeklerle yüzleşmek yerine mütemadiyen acı çektiğimiz yer artık tanıdıklaşıyor ve gerçekten kopmaya başlıyoruz. Gerçek ne? İşte bu sana özel bir cevabı olacak bir soru. Senin dışındakiler için olan gerçek büyük ihtimalle şu olur: olmuş bitmiş; devam et. Elbette olmuş bitmiş devam edilebilir; fakat bu senin gerçeğin değil. Senin gerçeğin, boşlukta hissetmek ve oradan çıkma gücünü kendinde bulamamak. Bu gerçeğe bir oradan bir buradan bakarsan belki de çıkış yolu belirecek. İçinde olduğunu hissettiğin boşlukta kal ve neler oluyor orada ve neler olmamasını istersin düşün derim. Bir bakmışsın düşünürken yol akmış gitmiş… :)
Sevdiğin için ona konduramıyor ve bu yüzden suçu kendinde arıyor olabilirsin. Ancak ne yaparsan yap aldatılmak hakedilecek bir şey değil. Kendini toplamalı ve yaşananları geride bırakmalısın. Bunu kendi kendine yapamasan bile zaman yaptırır bir şekilde
Cevap
15Cevap
Çok seviyorsan bunu kabullenmen ve atlatman tek başına uzun sürer ama birileriyle vakit geçirirsen seni olumlu yönden rahatlatır
Sen suclu değilsin bunu anla o karşıdaki senin değerini anlamamış o kendini suçlasın sen niye sucluyon kendini
neden eksin olasınız? karşı taraf ayılık etmiş sizin bunda bi suçunuz yok
Dusme sakın oyle sen kendi uzerine dusenleri yaptı isen otesi boş
Asla öyle düşünme. Bazı insanlar yanındaki güzelliği görmez gider saçma sapan insanlara takılırlar.
Bacim aldatanda suç sende değil sevgisiz karaktersiz buyumuş
Hiç alakası bile yok. Karşı tarafın hatası yetinmeyi bilmeli
Aldatmanın bahanesi yok aldatan haksızdır. Başıma geldi senin gibi oldum
Suçlu suçu isleyendir, kendini suçlu hisseden de aciz olur
Evli misin yoksa ilişki mi
Senin bir suçun yok o kişinin karaktersizliği bu
Abartıyor olabilir misin
Nefis bu olur ya.. üzülme
Kendini suçlama yoluna devam et
Farklı kafanı dağıtacak birseyler bulmaya bak
Evlenmeden bağlanma
Boşvrr takma