Bir ata sözü der ki ; Davul bile dengiyle çalar. Dengiyle çalan davulun sesi güzel gelir. Yani dengin bir insan mı o? Ateist biriyle birlikte olmak zordur çünkü senin dini inançların ona saçma gelecek. Sana inancından ötürü ne saçmalıyorsun derse? ya da senin için kutsal maneviyatı olan konular onun için çok basit geldiğinde normal karşılayabilecek mısın? Oldukça zor bir durum emine boyuna düşünmen lazım. Olmaz diye bir şey yok ama zorla mücadele etme performansın nasıl? kıssa sürede pes edip üzülmeyesin?
14 Yorumla
Soran+1 yıldoğru demişsin, sakin ve maneviyatı güçlü biri insana karşı saygılıdır. kitap okur çok okur :D henüz bir şey demedi ilişkidede zaten ipler biraz benim elimde :D hatta dalga bile geçiyorm sen şmdi bnlara inanmazsın ama diye :D tabiki dediğin gibi ileride karışır mı bilemiyorum.. laf derse çok kötü oluruz..
Soran+1 yılbu konuda şaka ypmıyo
En İyi Cevaplar
+1 yılDinen erkek müslüman değilse yasak, ama bunun sebebi çocuk da babanın dinini benimser diye. Eğer sevgilin çocuğunuz olunca onun müslüman olmasını kabul ederse sorun olmaz bence. Din hocasına sor ama gerici din hocalarına değil, adam gibi din hocalarına sor.
15 Yorumla- +1 yıl
EİC için teşekkür ederim, ama bu dediğim yanlışsa günah altında kalmak istemem. Normal bir hocaya sor, gerici bir hoca da olmasın sorduğun kişi. NORMAL bir hoca buna düzgün bir cevap verecektir.
Soran+1 yılyok dediğin çok doğru günah. o ayrı hani benim cocuğumun müslüman olmasını kabul ederse olur ancak.. yarın konuşucam onunla..
- +1 yıl
İşte belki günah değildir o şekilde :) bunu bir hocaya da danış mutlaka. Çünkü müsl. bayan ve gayri müslim erkeğin evlenememe sebebi sanırım çocuğun babanın dinini almasından ötürü diye biliyorum.
O yüzden eğer çocuk müslüman olabilir derse sevgilin, bu sorun ortadan kalktığı için günah bile olmaz belki :) ama yine de hoca hoca hoca diyorum. Dinle ilgili bir insan değilim pek, hoca en düzgün cevabı vericektir, doğru hocayı seçebilmek sana kalmış :)
Soran+1 yılteşekkrler sağol :)
- +1 yıl
Rica ederim.
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. İmanlı kadınların kâfirlerle evli kalmaları helal değildir. [Mümtehine 10]
Sual: Ben ateistim. Müslüman bir bayanla evlenebilir miyim?
CEVAP
Ateist iseniz dinen nikah olmaz. Yani o mümin kız hemen kâfir olur. O kızın kanına girmeyin. Kendiniz de müslüman olmadıkça müslümanla evlenmeyin. İleride problem olur.
kaynak: https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=141821 Yorumla
Soran+1 yıloyy oyy :(
+1 yılBence o senin düşüncelerine saygı duyuyorsa sende onun düşüncelerine saygı duy. benim annem Hristiyan babam müslüman dı. ikiside bana din konusunda hiç birşey söylemedi ileride araştır kendin öğren dediler. bence ileride sizde bu şekilde olmalısınız. mutlu olursun bence
02 Yorumla
Soran+1 yıldin sorun değil benim için. önemli olan Allah tanrı inancı.. o inanmıyor deist olsa razıyım..
- +1 yıl
E bu onun düşüncesi değiştiremezsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılAteist değilim ama ateist arkadaşlarım var. Genelleme yapmıycam ama emin olabilirsin bazı ateistler çok dindarım diyen şahıslardan bile daha iyi oluyor. Ateist diye adam öldürmüyor ya bunlar :D kafa insanlar yardımseverler bir karıncayı bile incitmezler. etliye sütlüye karışmazlar anlıycagın :D sana da sorun çıkarmaz merak etme neden cıkarsın
33 Yorumla
Soran+1 yılanneme diyorum sensanki 5 vakit namaz kılıyosun diyo :D yinede sabah namazını kılıyorum oruç tutuyorum laf demez inşallah
- +1 yıl
İnsanın içinde biten bir olay istersen karşıma hafız olmş birini getir içindeki kişilik kişilik olmadıktan sonra onca duayı bilsen kaç yazar :)
- Aşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı.
+1 yılHırsız müslüman bir sevgilin olacağınza Ateist bir sevgilin olsun ki bence ikinizde dinlerin olmadığını ve Allahın varlığını kabul edeceksiniz yani sonuç olarak deist olursunuz benim gibi :D
32 Yorumla
Soran+1 yıldeist olsun onada razıyımda bn kalırım müslüman :D
- +1 yıl
Ya zaten ateistler neye dayanarak Allahın olmadığını söylüyorlar anlamıyorum bu kadar mükemmel bir evren sistem kendi kendine var olmuş olabilirmi ama dinlerede inannaları anlamıyorum aynı şekilde en az 200.000 yıldır yaşayan homo saphiensler yani bizlere din sadece 5000 yıl önce gönderilmiş olabilirmi bence olamaz ki eğer Allah bir din gönderseydi dünyaya bu tek olurdu ve başarılı olurdu
Aşk İlişkileri konusunda 10,2b cevap paylaştı. Musliman kadinlara , gayrimuslim erkekler haram kilinmistir.. musluman erkek ve kadinlarav, inancsiz herkrs haram kilinmistir.. ateist biriyle evlenirsen , tamamen haram.. baska etkek mi kalmadi dunyada.
00 Yorumla
+1 yılAsıl soru şu
Sorun olacağını biliyorsun sen bunlarla baş edebilir misin o çocuğun yanında durabilir misin14 Yorumla
Soran+1 yılişte ne gibi sorun olur
- +1 yıl
Ailen falan bilirse izimn vermezler mesela
O yüzden gizli saklı yürütebilmeyi göze alacakmısın
O çocuğun bu konuda ki fikri ne bunları oturup konuşmalısınız
Soran+1 yılannem sorun değil cok efendi saygılı bir çocuk diypor tanıştırdım geçen gün. ama evlenene kadar tabiki konusu geçmeyecek asla.
- +1 yıl
Senden başkasının bilmesi gerekmiyor zaten
Gizli Üye(30-35)+1 yıl(Ey iman edenler!) Müşrik kadınlarla (onlar) iman edinceye kadar evlenmeyin! Elbette mü'min bir cariye, hoşunuza gitse de müşrik bir kadından daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri iman edinceye kadar (mü'min kadınlarla) evlendirmeyin! Elbette mü'min bir köle, hoşunuza gitse bile müşrik erkekden daha hayırlıdır. Onlar (müşrik erkek ve kadınlar) cehenneme çağırır.
Bakara Sûresi 211. Ayet20 Yorumla
+1 yıldini açıdan soruyosan cevap değişir, bir ilişki yürütmek babında soruyosan değişir
12 Yorumla
Soran+1 yılişlişki yürütmek
- +1 yıl
sorun etmiyosan yürür.
Bakalim, sorun olur mu.
- Kuranda yaziyor diye Ateist kocan seni hic dövmeyecek.
- Bu benim hakkim diyerek senin yanina belki cocugunun yasinda 3 kari almayacak.
- Seni düsük bir varlik olarak degilde kendisinlen esit görecek.
- Sana mal gibi degil insan gibi davranacak.
Ateist ve Dinsiz erkekler varken, Müslüman adamlar ile evlenen kadinlarin zekalarindan süphe etmek gerek. Ateist sevgilin senin inancinin farkinda , seni hala istiyorsa demek oluyor ki bu onun icin bir sorun degil.02 Yorumla
Soran+1 yılben cocuk için düşünüyrum cocuğu ateist ypmak ister diye
+1 yılElhamdülillah Müslümanım diyorsan bu büyük bir sıkıntı islam dini açısından. Araştırabilirsin istersen. He Müslüman değilsen sıkıntı yok.
41 YorumlaYürümez ilerde çocuk olunca ne yapıcan? hangi dine inancak bu çocuk yol yakınken dön. ha tabi ciddi değilsen bilemem
11 Yorumla
Soran+1 yılcocuk diyince evet birazduraksadım şuan..
Sorun olmaz benim için. Hani arada bir ufaktan dalga geçerim ama sorun etmem çokta abartmam. isteyen istediğine inanabilir.
111 Yorumla
Soran+1 yılbnde onla dalga geçiyorum o oluyo :D ama tutupta oruç tutarken namaz kılarken canımı sıkacak bir imada bulunursa benim tersim çok kötüdür
- +1 yıl
onlarla ilgili demez bişiler heralde ancak şöyle bişey yaparsan "Yedi aksam okunacak yatsi namazindan sonra birinci aksam 50 ikinci aksam 170 ucuncu aksam 220 dorduncu aksam 313 besinci aksam 50 altinci aksam 170 ve yedinci aksam 313"
biraz önce bir soruda gördüm. bir ateistim ve gülmekten altıma ediyordum afedersin. cidden komik ve sçama değil mi? - +1 yıl
Kardeş Admiral'ın fotorafımı o?
- +1 yıl
batuhanı tanıyosun reis?
- +1 yıl
iyi bklm
Soran+1 yılonlar ne l*n aasdf :D ya o kadar dinci değilim ama benim için sabah namazları çok önemlidir. söyle düşün uyuyosun sabah 5te alarm çalıyo sevdiğin kadın kalkıyo suyla abdast alıyo ( su sesi yani ) namaz kılıyo yatıyo tkrar. bu sıkıntı olur mu?
Soran+1 yılpeki çocuğunuz olursa onuda ateist yapmak ister misin yoksa bırakır mısın
inançlı olması veya olmaması mesele değil. sana ve senin inandığın şeylere saygı göstermiyor dalga geçerek eleştiriyorsa ondan uzaklaş. fakat senin inançlarına saygılı ise olabilir.
24 Yorumla
Soran+1 yılsu an saygılı gözüküyor ama bilrmiyorum işte..
Soran+1 yılyok o konuda çok saygılı
+1 yılbirbirinizin görüşlerine karışmaz iseniz sorun olmaz.
24 Yorumla- +1 yıl
tabi ya. ne sandın :D
Soran+1 yılbn zaten karşmıyorum karışcak birşeyide yok :D ama o benim yaptıklarıma karışır mı acaba
- +1 yıl
Neden karışsın, zaten ilişkinin bu aşamasında karışmıyorsa o zamanda karışmaz
Soran+1 yılevlenince sabah namazı kılıcam oruç tutucam yani yanında olacak sonuçta. şu an yanında değilm bnları yaparken
bunun cevabı sende. bır yanda az da olsa dın bır yanda olmayan hıc bırsey, sonunda ya dın olacak ya da sende onun gıbı olcaksın karar senın
13 Yorumla
Soran+1 yılniye onun gibi olayım ki
Soran+1 yılyoo hiç bu knoular denk gelmedi
+1 yılallaha inanmayan biri allahın yarattığını nasıl severki olmaz öyle şey seven insan aşkı için din değiştiriyor bunun dini bile yok
12 Yorumla
Soran+1 yılzaten diyorum elin herifi sevdiği kız için sünnet oluyo sen inanmıyosun diyorum
- +1 yıl
ona vakit harcama Müslüman olmadan asla o kişi ile beraber olmanı tavsiye etmem zaten haram. o insan saygılı gibi görünür belki ama sorumsuz biri
+1 yılnamaz kılan oruç tutan bir insansan ateist biriyle evlenemeyeceğini de biliyorsundur. ha bu arada tesettür ölülerin arasına girerken değil dirilerin arasına giderken emredilmiş haberim olsun
41 Yorumla- +1 yıl
haberin*
o kaça yaradanı tanımayan ona saygı duymayan biri sana nasıl saygı duyacak şimdi sevdiğini için sorun değilmiş gibi görünüyor ama ileride çok büyük şeyler yaşaya bilirsin bunları göze al öyle devam et bence
10 Yorumla
+1 yılateistiz ya insan yiyoruz :D görüş farkı olur ama zor yani.
24 Yorumla- +1 yıl
harbiden yiyormusunuz :D
- +1 yıl
Genelde insanın beynini yiyorsunuz diye biliyordum ben.
- +1 yıl
farklı görüşlere tahammülünüz yoksa öyledir :)
- +1 yıl
@AlwaysRespect beyin yemesi cinsiyetten kaynaklalıdır. Seksist bir yaklaşım sergiliyor olabilirim ama öyle :) @gizemlikadinn : ye beni dicem , "biz adam yiyoruz dedik" gibi birşey dersin diye korkuyorum :P
Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Artik bu tür olaylar normalleşiyor bence
Dinen bilemem ama seviyorsan gerisi teferruattir
O dert etmedikce bence sen de etme20 Yorumlailerdeki sorunu boşver sorun şimdiden var zaten sen müslümansan Allaha inanmayan biriyle evlenemezsin ;)
10 Yorumla
+1 yılhayır bunun hiç bir sorun olmaz
ben ne ateistler gördüm müslümanlardan daha anlayışlı ve daha olgun düşünceleri var
ateist olup olmamasına bakma düşünce yapısına karakterine bak16 Yorumla
Soran+1 yılonada dedim sabah uyandırmazsan sıkıntı olmaz benim için diyor ama bn imam nikahı filanda istiyorum saçma buluyor. yaparım diyo ama blmiyorum
- +1 yıl
emin ol zamanı gelince ateistte olsa imam nikahı kıyar çünkü seni seviyor seninle birlikte olmak için yapar :)
Soran+1 yılumarım ya müslüman olsun demiyorum ama hiçdeğilse deist olsaydı :D
- +1 yıl
aynen o da mantıklı en azından tanrının varlıgını kabul ediyor :D
Soran+1 yılyani... ileride çocuk olunbca ne olacak acaba...
- +1 yıl
tabikide olması gibi dinini öğrenicek siz hiç bişeye karışmıcaksınız 18 yaşına kadar sonra kendi düşünceleri kendi fikirlerine sahip olucak kendi kararına kendisi karar vericek
Bunları kafana takma sünnetli olduğu sürece sıkıntı değil o da namazdan sonra gömülür :))
01 Yorumla
Soran+1 yılsordum değilse oldurtcaktm ama sünnetlymiş :D :D
+1 yılEğer sen müslümansan evlenemezsin onunla dinine göre. Bu sorun olur mu?
10 Yorumla
+1 yılYa belki senin açından sorun olmayabilir. Ama ileride seninde onun gibi olmanı isteyebilir. Veya ailen sorun çıkarabillr bu konuda
11 Yorumla- +1 yıl
Ve bu adam ileride ben sevgi diye bisey olduğuna inanmıyorum arkadaşım dese haklıdır * adam ateist :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılbana da cocıugn bırı takıldı pesımden kostu.. tanışmak ıstedı 1 hafta konust snra bana ateıst oldgunu soyledı. muslumanken atşestlıgı secmıs. bu benı rahatsz ettı. buuyk günah. ben dedm başlamadan bıtsın
00 Yorumla
+1 yılAllah tan korkmayan adam her şeyi yapar bence içinde Allah korkusu olan biriyle evlenmelisin..
10 Yorumlaislamda müslüman bayanın gayrimüslim erkekle evlenmesi caiz değildir
00 Yorumla
+1 yıldoğacak çocuklarını düşün. onlarıda kendi gibi yaparsa?
02 Yorumla
Soran+1 yılo zaten kafamda
- +1 yıl
kafanda böyle bir problem varsa ya erkek arkadaşını dine davet et ya da hiç bu yola girme.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanim o isler senin dedigin gibi "insani deger tasimasi" ile bitmiyor kuranda hic mu okumadin allaha inanmayanlarla sakin dost edinmeyin yaziyor. Yav muslumansin daha eline alip kuran okumamissin nedir bu ya
10 Yorumla
+1 yılateistlik her açıdan sorun olur. inancı olmayan her türlü şeyi yapabilir. anasını bile keser
00 Yorumla
+1 yılBir müslümanin baska dinden biriyle evlenemeyecegini biliyorsundur?
08 Yorumla
Soran+1 yılbaşka dinde değil :D
- +1 yıl
Duzgun cevap veriyorum ama sen olayin ciddiyetinde degilsin. Keyfin bilir. Ne halin varsa gör
Soran+1 yılne saçma bir insan cıktın sen ya
- +1 yıl
Soruna cevap verdim saygili sekilde seninde ayni sekilde saygi gostermen gerekiyor.. Ama sen saygisizlik yapiyorsun sacma olan ben miyim?
- +1 yıl
@sorcevapliyim kardeşim bazı insanların anlama kabiliyetleri kapalıdır Allah da kuranda belirtiyor ben birinin kalbini kararttıysam kimse aydınlatamaz aydınlattıysam da kimse karartamaz diye.
- +1 yıl
Aynen oyle. Ben insan gibi cevap verdim ama insan gibi karsilik vermedi. Keyfi bilir ben diyecegimi dedim. Gunaha giren de o, sorumlu olan da. @alwaysrespect
Soran+1 yılbaşka dinde değil lafını o şekilde anlıyosun beni kulağınla değil başka yerinle dinlediğini gösterir ;)
- +1 yıl
Bak yine senin seviyeni belirten bir cevap. Terbiyesiz.
+1 yılyanlış anlama ama Allaha inanan biri ile evlen derim benim fikrim.
01 Yorumla
Soran+1 yılbaşka kmsede onun kadar sevemez beni..
bir dindar kız ile satanist herif birlikte olursa sorun olur mu sence? bence olur bu da aynı şey.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkarışmaz bence ateistler müslümanlardan daha iyi sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılImam nikahı olmaz zina olur aman tanrım didim :O
14 Yorumla
Soran+1 yılbn kıldırıcam hiç şansı yok öğrensn :D
- +1 yıl
Inanmiyor ama :D
Soran+1 yılolsun o inanmasın bn inanıyorum :D
- +1 yıl
İslam dini oyuncak değildir gizli kullanıcı kardeşim..
Senin dinine karışcak biri değilse no problem
20 Yorumla
+1 yılBu soruyu soruyorsan sorun var demektir.
10 YorumlaBn hiç bir şekilde istemem
10 Yorumlabenim için sorun seni bilmem
10 Yorumla
+1 yılDini nikah geçerli olmaz
10 YorumlaHasta msın tabiki sorun olur be saf
10 YorumlaMüslüman olmayan erkek müslüman kadina haramdir...
00 Yorumladindar deilsen neden sabah namazi kiliyon
03 Yorumla
Soran+1 yılnamaz kılmak için dindar mı olmalıyım
+1 yılbence de olurr
10 YorumlaKesin sorun çıkar. Ateistler dengesiz oluyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMuslumanim diyorsan olmaz
10 YorumlaBence olur.
10 YorumlaSorun edersen, olur.
26 Yorumla
+1 yılyas kac?
01 Yorumla
Soran+1 yılne alaka?
Gizli Üye(30-35)+1 yılcenabet ınsanla gezme işlerin ters gıder solım
12 Yorumla
Soran+1 yılçok dalga geçiyorum zaten o konuda :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılsorun olur hiç bulaşma
03 Yorumla
Soran+1 yılmesela
Cevap sahibi+1 yılsenide inançsızlığa sürükleyebilir.
Soran+1 yılyok :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmam nikahını nasıl kıycanız?
02 Yorumla
Soran+1 yılbn kılınmasını istiyorum dfiyorum saçma ama madem istiyosun kılarız diyo
Cevap sahibi+1 yılinanmadığı için geçerli olur mu onu araştırın bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılolur yanacaksınız :D
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler