Görücü usulünde de birkaç özelliğini biliyorsun fakat olay dış görünüşten ibaret ilk bakışta, dating app'lerde de durum böyle bence. Tek farkı daha modern bir dünyada yaşadığımız için dating app'lerde ortadan kolayca kaybolabilmek. Sizce de böyle değil mi? 🤓💖
Online dating app'ler görücü usulünün modern hali değil mi?
Sence öyle olabilir.. HAYIR ! GAY Sen görücü usulü bir eve davet edildiğinde ya da gittiğinde aynı evde F*hişelerde kendilerini satıyorlar mı? HAYIR ama Dating. Application dediğin = sevgili bulma programlarında aynı yerde F*hişelerde kendilerini satıyorlar.. önce F*hişelerin resimleri çıkıyor sonra sevgili arayan senin ya da başka birinin resmi ve profili. İnsanların böyle birbirini ucuzlatan basitleştiren sevgili bulma programları yerine "yüzyüze" CESURCA = "İnsan gibi" tanışmaları gerekiyor fakar bu ülkede kadınların yüzyüze tanışacak kadar ne cesur nede okadar kişilikleri var? söze konuşmaya gelince kadınlar : "bizler ZOR kadınız" deyip sokakta sosyal hayatta biryerlerde (kafe, sosyalortam, dış mekandabiryer) yabani DOMUZ soğuk takılıyorlar ilgilenmiyorlar bakmıyorlar tanışmaya hiçbir çabaları YOK hiçbir adım atmayıp erkeklere KÜFREDER gibi bakıp defolup gidiyorlar KOLAY erkek bulma derdinde olay insanlar olduklarını görüyoruz. Bu da demek oluyor ki Türk kadınlarının "çoğunluğu" kendi hiç bir çaba göstermeden kalbi çarpmadan hiçbir emek harcamadan hiçbir çaba göstermeden kolayca armut pişsin ağzıma düşsün elini sıcak sudan soğuk suya sokmasın basit kolay ve en-ucuz şekilde TEK TUŞLA seveceği aşık olacağı erkeği 5dk. bulsun :-) Aşk sevgi pizza DEĞİLDİR ! Pizzayı bile sen sipariş edersin çaba gösterirsin ve öyle kapına gelir ama Türk kadını ekmeden biçme derdinde, kibir, şımarıklık, erkeğe saygı duymamak ve kolayca erkek bulmayı amaç edinmek! OHHHH NE GÜZEL DÜNYA ! bizde zaten disneylandda yaşıyoruz hayat bu kadar kolaydı.. İşte bu yüzden sürekli HATA yapıyorlar sürekli yanlış insanları buluyorlar sürekli aldatılıyorlar sürekli kandırılıyorlar. Çünkü çabaları yok Düzgün bir erkek tanışmaya hiçbir çabası olmayan bir kadına gitmez zorla tanışmaz! neden bakmayan ilgilenmeyen tanışmaya çabası olmayan hiçbir 1adım atmayan böyle bir kadına gidip tanışsın ki? Düzgün erkeklerin %95 bu kafada olan (Tanışmaya hiçbir çaba göstermeyen yabani duran domuz gibi küfreder gibi bakan ya da hiç bakmayan MAL gibi çekip giden ilgilenmeyen) hiçbir kadına gitmiyor tanışmıyor.. Bu ülkede TVde sürekli erkeklere hakaretler ediliyor aşağlanıyor SAPIK , TACİZCİ , KATİL deniliyor.. böyle bi rortamda "düzgün" erkekler kendilerini geri çekmişken, sapıklara her kadına saldırıyorlar !!! Peki kadınların bu YAMUK isteğini kimler yapıyorlar (zorla sen istemeden sen hiçbir çaba göstermeden gidip tanışıyorlar?) = gerçekten saapıık olanlar yalancılar , herkadına asılanlar , aldatıp terkeden piiiç iiittt erkekler.. onlar hani şu "alfa alfa" diye bazı gerri zeekaalıların öve öve bitiremediği şımarık yüzzsüzz çok konuşan , bir kadınlar tanışınca utanması sıkılması olmayan Profesyonel sunucu gibi konuşan (Çünkü her önüne gelen kadınla konuştuğu yalanlar söylemeye alıştığı için artık profesör olmuş bu piiiçler iittler ama kadınların bunu düşünecek beyni var mı?) tipler.. ALFA anlam olarak = hayvanlarda sürü lideri demektir, bizler hayvan değiliz insanız ! YALAN DOLAN UYDURMA SENARYO Türk dizilerinde erkekler genelde "alfa" denilenn yüzssüz iitt sappııklardır.. zorla sever zorla gider tanışır zorla peşinden koşar ! ama gerçek hayatta böyle yapan bir erkek POLİSLİK Olur bunu %95 erkekler bilir özellikle bu zamanda böyle bir ülkede ! düzgün hiçbir erkek zorla gitmez reddilirse zorla sapık gibi tekrar peşinden koşmaz başka kendisini isteyen düzgün kadını bulur ona gider.. Sen 5dk. da LIKE atıp KOLAY erkekler arıyorsunda , erkek neden sapık gibi ZORLA senin peşinden koşup kendini TACİZCİ SAPIK vs durumuna düşürsün ki? kadınların bunu anlayacak beyni aklı olması gerek.. keşke olsa? KEL+GAY ilişki uzamanlarından akıl alıp , kendi aklını "insan" gibi kullanmayıp 5dk. da ona buna sapıklara yalancılara Dating Application'lardan=KOLAY sevgili bulma programı oluyor onlar... LIKE atıp hayatının aşkını bulacağını sananalara HAYATTA BAŞARILAR DİLERİM. İnsan olanlar , insan gibi çabalayanlar , insana yakışır şekilde NORMAL sosyal olarak sevdiği insanla tanışabilenler kazanır.. 5dk. da LIKE atıp aşık olan seven 5dk. da terkedilir 5dk. da aldatlılır.. 10dk. da UNUTULUR. ### Thats it !
Upuzun yazmışsın bir kısmıda boş ama bir detaya takıldım dış mekanda, sosyal ortamda soğuk davranıyorlar demişsin belki karşı tarafı beğenmemişlerdir belki kafa yapısını belki konuşmalarını belkide tipini boyunu posunu beğenmemişlerdir bu yüzden soğuk davranıyorlardır belki. Sıcak davransa onun seni beğendiğini algılayabilirsin açık açık beğenmediğini söylese ya kıcı kalkık egoist burnu havada olur en mantıklısı soğuk davranmak beğenmediğin kişiye.
@secilsimsek... Upuzun yazmışsam okuMA sana yazmamıştım , merak edenler için genel yazdım. Kadınlar kolayı basiti enkısayolu çabalamamayı alışkanlık haline getirdiklerinden bahsettim , aşkı sevgiyi hazır yemek gibi önüne gelsin istedikleri için sevgili bulma programlarını bol bol kullanıyorlar vs vs çoğunluk öyle.. Bu söylediklerini "beğenmemek konusu" zaten biliyorum , beğenmeyen bakmaz ilgilenmez soğuk davranır vs vs vs.. bende ilkokul çocuğu değilim , ayrıca aynı şey erkekler içinde geçerli , bizde beğenmediğimizle ilgilenmeyiz bakmayız muhattap bile olmayız , zorl apeşinden koşan "alfa" denilen sapıklar hariç.. onlar istediklerini zorla alanaka kadar, yüzsüzce saapııklığıa devam ederler ve kadınlarda aldatılana kadar terkedilene kadar bu tiipleri "adam / erkek / cesur" diye överler yazık.. Düzgün hiçbir erkek zorla kimsenin peşinden koşmaz kendini sapıık taciizci vs durumuna düşürmez bu ülkede bu insanlara karşı.. neyse belalalrını buluyorlar sorun yok >>> kendisini ÇOK GÜZEL MÜKEMMEL MUHTEŞEM ZANNEDEN bir sürü YAMUK BOZUK KİBİRKİ ŞIMARIK KENDİNİ prenses zanneden kişiliği karakteri boş kadın dolu etraf ve utanmadan erkeklerden birsürü şey talebediyorlar. Erkeklere verebilecek hiçbirşeyleri yok? saygı yok ilgi yok değer yok? çaba yok? herşeyi kendileri için istiyorlar ama kendilerinin erkeğe verebileceği fazla bir şey yok? var mı? Benim bahsettiğim ana konu , bu zamanda herşeyin basite indirildiğiydi elinde telefonla 5dk. da iş bitirmeye , hayatının aşkını sevgisini kolayca LIKE atıp bulacağını sanan aciz ezik kolaycı tembel insanlaraydı..
Alakası yok. Dating uygulamaları amacından sapmış aslında bakarsan. Normalde bu tarz uygulamalar çevresi olmayan ya da birileri ile çıkıp tanışma imkanı olmayanlar için güzel olsa da daha çok malum şahısların kullandığı bir yer haline gelmiş. Görücü usulü bunun yanında aşırı masum kalır.
aslında bir nevi öyle ama farkı şu internette kimsenin niyetinin anlamayabilirsin , bir de azınlık dışında internette çoğu erkek takılma mantığında buralarda , aha evleneyim diye app kullanan az kişi vardır erkeklerden tahminen. günlük hayatta görücü olduğunda arada tanıdık biri olunca karşı tarafın takılmak isteme ihtimali yok gibi bir sey , cunku aradaki tanıdığa mahcup olmak istemez kimse. ama internette tanıstıgında karsındaki takılma mantıgında, e o zaman neden burdasın takılmayacaksan mantıgında olabilir. bu yuzden normal görücü daha güvenli en azından tanıma sansın var , ama internet biraz riskli
#SelamGençlik 🍀 Sosyal medya üzerinden en ufak bir görsel dahi profille bile sınırlı kalsa bile karşıyım. Datinglere tam olarak karşıyım. Görüşmek ve tanışmak sadece gerçek hayatta olursa olabilir bence. Son derece önemli olduğunu düşünüyorum ilk kez bir araya gelmenin gerçek hayatta olmasının. Görüntülü dahi konuşmuyorum. Bu benim için cidden mühim bir şey.. #TubaSueda 🍀
Senin bahsettiğin şey hayat kadını teknoloji ile buluşması. Hayat kadınları tek gecelik kızlarla evli erkeklerle dolu. Kimin ne olduğunu bilemiyorsun. Sen hiç 10 erkekle yatıp görücü usulü ile evlenen kız gördün mü? ya da 10 kızla yatıp görücü usulü ile evlenen erkek gördün mü? Göremezsin çünkü böyle bir şey yok. Genel de kızlar teknolojinin nimetlerinden faydalanır erkeklerle yatar, erkekler de kızlarla sonra evlenirler. Yöreleri gelenekleri örfleri adetleri böyle yeni nesil basit bir şeylerle karıştırmayın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Böyle bir şeyin geleneklerimiz ve kıyaslanması bile Bence tuhaf görücü usulü en sağlıklı olanı 2 günümüzdeki görücü usulü ileride artık modern yemeği çıkıyorsun kafede görüşüyorsun iki insan anlaşırsa oluyor eskisi gibi zoraki evlilikler yok yani benim bizzat gördüğüm ve iş ait olduklarını ve kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum görücü usulü ne ailelerle tanışıyorsun ciddi bir niyet var Yalan söylense bile ortaya çıkıyor araştırmalar yapılıyor Ailesi soyu sopu büyüklerle istişare ediyorsun oturma kalkmasına bakıyorsun Ve seni kandırma gibi bir imkanı yok Çünkü işin içine direkt aileler var
Bunu ilk kez goruyorum. Iyiymis. En azindan reel deki gibi onun bunun tanistirdigi insanlarla gorucu usulu tanisinca ve karsi tarafi begenmeyince, tanistirana hesap verme gibi bir dert olmayacak. Cunku begenmeyince, karsi taraf begenmek zorundaymusuz gibi davraniyor, gurur yapiyor.
Ben katılmıyorum. Dating applerin çoğunluğu para tuzağı fake hesaplar. Avantajları var gibi görünse de, yanlış kişilerle karşılaşmak büyük ihtimal. Görücüde pat diye çıkıp gitmiyorsun ki önce araştırma Faslı var. Yakın çevresinden, görüştüğü dostlarından, mahalle esnafından bile bilgi alıyorsun. Date te yazdığı bilginin doğruluğundan asla tam emin olamazsın. Kim olduğunu da anlayamazsın.
O tarz sitelerin aynı işlevi gördüğünü söyleyemem çünkü ordaki insanların hepsinin amaçları çok farklı bazıları sevgili olmak takılmak isterken bazıları evlilik için bile arıyor olabilir bazıları dolandırıcı bile çıkabiliyor o yüzden görücü usulü ile aynı olduğunu sanmiyorum
bence görücü usulü daha sağlıklı applerdeki inlarların niyetini bilmiyorsun kimi tek gecelik ilişki arıyor mesela bi de sadece fotoğraftan insan seçmek veya silmek işin ciddiyetini öldürüyor
Çoğu online dating aplikasyonunda artık niyetini de belirtebiliyorsun. Örneğin tek gecelik bir ilişki mi yoksa ciddi bir ilişki mi arıyorsun. Asıl benzetme sebebim buydu. ☺️
Ya "online dating app" ne ya? Offf. Bunu neden yaptığınızı anlayamıyorum. Çevrimiçi buluşma uygulaması de işte. En kötü "online buluşma uygulaması" dersin. Yani "online dating app" deyince modern mi hissediyorsunuz anlamıyorumki.
@BALAT34 :) Ağız ishali değil de aşağılık kompleksi neden oluyor buna. Çoğu insan bu gibi sözcükleri kullanıyor sosyal medya içerisinde. Çoğu kişi de çoğu kişi kullandığı için kullanıyor ve kar topu etkisi çıkıyor ortaya. Bu gibi kelimeleri kullanan insanların hepsinde içten içe bir boşluk vardır, şaşmaz.
Nude zaten bir rengi tabir etmekte kullanilir oda ten rengidir zaten. Ama bunlar amcuga nude diyolar bikere anal deligi nude sayilmaz mor orasi mkk sjsjsj
haha. alakasi yok. gorucu usulunde aileler birinin tavsiyesiyle, iyi aile oldugunu dusundukleri kisinin kizini gormeye tavsiyeyle gidiyor. Online app, sokaktan farki yok.. Yani hirlisi hirsizi herkes dolusmus.
Bu uygulamalarla evlenenler var mı cidden? Çocuk annesine sorar: -Anne, babamla nasıl tanıştınız? Anne cevap verir: -OnLinE dAtİnG aPp ile bir tanem. Puhahahhahaha eşskwiskwşıxk
tam öyle olduğunu düşünmüyorum fakat şimdilerde internet üstünden aşklar pek yaygın buna da inanamıyorum zaman geçirdikçe birbirini tanıdıkça olur aşk hoşlantı sevmek vs ama ben ilk görüşte birbirinden etkilenip ilişkiye başlayan insanların aşkına pek inanamıyorum her şey zamanla olur benim bildiğim ve söylediğim birbirini çözdükçe birbirini anladıkça vereceği tepkileri öğrenince anlarsın asıl aşk nasıl oluyor önemli olan zaman geçirmektir..
Hmm haklısın aslında fakat tek fark normal görücü usulünda kişiyle ilgili biseyler söylerler ama diğerinde ise yok
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunca zamandır burada bir sürü soru gördüm, yazdım. Bundan daha kaliteli ve haklı bir soru görmedim cidden. Tam olarak görücü usulünün yeni hâli oluyorlar.
Bireysellikten doğan herhangi bir şeyi sırf birtakım yobazlıklarla benzerlik taşıyorlar diye onların olduğu yere yani aşağıya çekmeye çalışıyorsunuz ama yo yo
Tinder en bilinen online dating app olsa da bunun yanı sıra önerebileceğim iki uygulama daha var. İlki Okcupid bir diğeri ise Bumble. Tinder’a oranla daha nezih bir kitleye sahipler, Bumble’da mesajlaşma kısmında yalnızca kadınlar konuşmayı başlatabiliyor mesela. 👌🏼