Bende öyle durum oldu:((Ben sevdiğim insanı seçtim;Çünkü o insan bana ailemden daha yakındı, ailemden daha çok önem verirdi bana... Ama şu an ikisinide kaybettim:((Ailemde vazgeçti benden, o da beni bırakıp gitti...💔💔💔Peki siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? Siz benim yerime olsaydınız ne yapardınız?
Sevdiğim kişi ve ailem beni bu ikilemde bırakmamalı. Ama hayatta şunu öğrendim ki ne olursa olsun aile vazgeçilmezdir. Etle tırnak birbirinden ayrılmıyor. Sevgilim ileride ailem olacak kişi değilse de onu yine de seçmem. Umarım bir gün birilerinin vazgeçilmesi olursun.
Bak ben bir inme geçirdim dün 8 sene bitti. Nişanlım vardı sağlıklı hallerimden beraberdik. 4 sene mücadele etti benimle hastanesine götürdü ( Dr du ) tatillere götürdü beni böyle her gelişinde eli boş gelmezdi. Bana TLF almıştı giysiler şu bu. Mest oluyordum ya. Sonra birden bire bu kıza ne oldu ise son zamanlarda yok ben eve hizmetçi isterim 5 yıldızlı otel düğünü isterim vs vs gibi belli ki ayrılmamı istiyordu neyse ayrıldık tabi ki. Yastıkları ısıra ısıra ağladım abim aradı babam yanına gidip konuşmak için hazırlandı. Bu fırçaladı bizi TLF da. Neyse falan filan şimdi diyorum ki iyi ki bitti gitti iyi ki ayrıldık. Ya evli olsaydık napacaktı? ya huzurevi ya bakıcı idi sonum. Demem o ki kimse ailen değil. Öyle 3 sene 5 sene bilmiyorum 10 sene ne olursa olsun ailenden geçme. Aile bu dünyadaki en büyük zenginlik en değerli varlık. Diğer insanlar seni seviyorum der öyle de görünür evet ama onlar sadece itimat ediyordur sana. Çünkü işin vardır araban vardır paran, makamın, vb ama aile öyle değil. Seni sen olduğun için daima sever karşılıksız olarak. Bak ben şu an engelliyim 8 sene oldu dipteyim ne bir gelirim ne bir işim ne evim hiçbirşeyim yok. Önceden telefonum susmaz bakmaz yalan üretirdim artık. Yanındayız diyen insanların varlığı bana Instagram üzerinden video yollamak. Her neyse konudan çok çıkmadan aile kardeşim aile değerini bilin bildirin tabiki istisnalar olabilir yok demiyorum herşeyin hayırlısı ümidi ile
Sevgili için hiç bir şeyden vazgeçilmez. Babam “sen kimi sever ve istersen” der, karışmazlar. Ama diyelim ki arada kaldım. Ailemden vazgeçmem, maalesef hiç kimse için değmez, onlar benim en değerlilerim. Sevdiğimden de vazgeçmem. Mecbur birbirlerini kabullenip, alışacaklar. Benim için :D.. bence değer..
Canım aile var aike var ama aike demek birbirine sahip çıkmak demek, yıllarca derdine katlanmak yanında olmak maddi manevi destek olmak demek. Zorlukları beraber föğüslemek demek. Ailene kızgın olabilirsin ama değerini kaybedince anlarsın. Yabancı insan seni koaly sever çğnkü ona sen hazır yetiştirilmiş bir şekilde gelmişsin o yaşına kadar hiç bir derdini çekmemiş bir genç çıkıverip sana aşığım sana çok değer verşyorum diyebilir oh ne kolay, hazır menü halbu ki sen o yaşa kolay mı geldin. Tabi senin ailen nasıl bilemem. Ama iki lafa iki söze kolay kanmşcaksın bu hayatta zaman herşeyi gösterir. Bak sen onu ailene tercih ettin o seni bıraktı değeri yok uş çöpmüş bana göre hatta adam olsa sana şunu demeliydi aileni bırakma beni de bırakma ailenle barış demeliydi. Çoluk çocukla bu yollara girilmez canım.
Aile herşeydir aga geçmiş olsun senin yaşadığın olayı bende yaşadım afbuyur bi o*****nun tekinin peşinden gittik o bi tek beni sevdiğini zannederdim ama kendisi 4 ayrı herifin o*****su olmuş kendinin ne o***** olduğunu görmem iyi ki çok olmadı ama bunu kaldıramadım kafaya takmıştım gidip sıkarım diye giderken babam engel oldu ciğeri beş para etmez o***** için ömrünün bir gününü bile mahpusta harcamana değmez sen bunu bıçaklandın mı bu tvdekiler bunun yaptığı şerefsizlikleri söylemezler melek ilan ederler demişti aradan 6 yıl geçti ve o****** belasını başka bi pislikten buldu kimsenin ahı da kalmıyo agalar
Aile bırakılmamalı bence. Dengede getirilmeli. En iyi El kızının/el oğlunun bile ne yapacağı bilinmez. Aile sonuçta ailedir, gidilecek kapıdır. İçimizdeki manevi boşluğu doldurabileceğimiz bir yerdir. Bence öyle düşünmek daha mantıklı.
İyi zamanı da kötü zamanı da düşünerek hareket etmek, günlük heyecanlarla hareket etmekten her zaman daha faydalı ve güvenlidir bana göre.
Kim olursa olsun ailemi asla bırakmam. Tanıştığım kızı istemeye bilirler çıkar kavga ederim ama saygı duyma zorundalar. Ne ailem kız arkadaşıma laf edebilirim ne kız arkadaşım aileme. Benim yapım belli zaten annemde biliyor kendi kaynanasından çektiklerini de biliyor. Öyle bir şey yapacağını sanmıyorum zaten.
Şunu yaşın ilerledikçe çok daha iyi anlayacaksın. Kalp kırma, gönül kırma. Çünkü tekrar oraya geri dönebileceğini unutma.
Şunu da bil Baba' nın ahı tutar. Kırma incitme. Çünkü tamiri, telafisi zor olur. Ben boşandım ama kimsenin de kalbini kırmadım. Eşim aldattı ama hakarette etmedim, şiddette uygulamadım. Basit gibi gelebilir ama süreç benim nazarımda o kadar kolay geçmedi. Ama Mevla Kerim. Beni düzlüğe çıkardı.
Ailemi seçerdim çunku hiçkimse babamız annemiz kadar bizi sevmez. Hayatta ancak anne baba her seye raģmen sever affeder kimse affetmezken anne baba affeder kendi canından bie evladın olur o bile affetmez belki sevmez ama anne baba her zaman kol kanat gerer
21 yaşında hayatının en büyük seçimini yapmak zorunda kalışın bile hata. Seni bu duruma büyük ihtimal ile seni terk eden kişi getirmiştir. Bakın aşk her şey değil, aşksız da yaşarsınız. Olan olmuş artık yapman gereken ailen ile iletişime geçmek. Olanı biteni dürüstçe anlatıp, af dilemek. Gerekirse kapılarında yat, ama asla ailenin yanından ayrılma. Bu acı tecrübeyi de hayatın boyunca unutma.
ailemden uzun zaman önce vazgeçtim. 19 yaşımdan beridir farklı şehirlerde yaşıyorum. böylesi en iyisi. sevgili için de aynı prensibim geçerli, sevgili bana ne kadar yakın olursa ben de ondan daha yakın olurum. benden ne kadar uzak olursa ben de daha uzak olurum. kim olursa olsun insanlara ederi kadar değer verilmeli.
Bence doğru olanı yapmışsın. Ailen arkanda durmamış ki zaten. Ailen seni gerçekten sevseydi sana ve seçimlerine saygı duyardı. Emin ol Türkiyedeki ailelerin çoğu böyle. Benim de ailem çok normal sayılmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ikimiz de ailemizi tercih ederek 5 yıllık iliskimizi bitirdik. Ikimiz de pismaniz ama geri dönüşü yok. Ailemiz alsın bizi başına çalsın şimdi 😂 birden sinirim bozuldu
seven kişi aileyi terk etmeye sebep olmamalı. Ailenden uzaksan o yanaştırmalı (extreme durumdan dolayı değilse tabi) benim sevgilim olsa ailemden uzaklaştırıyorsa terk etmeme sebep oluyorsa o bana iyi gelmiyor demektir.
Ne kimse için ailemden vazgeçerim ne de benim için vazgeçmesini isterim orta yolu buluruz bulamıyorsak bir sorun vardır göremediğimiz sevince insan kör olabiliyor yoksa ailem beni sebepsiz yere böyle bir seçim yapmak zorunda bırakmaz.
aile her şeydir. anadan öte yar badattan öte diyar olmaz, 2 günlük insan için yılların ailesi geride bırakılmaz (ha istismarcı veya işlevsiz bir ailenin çocuğusun dur o farklı bir olay)
Büyük konuşmak gibi olmazsa hayır. O elin oğlu yani bir yerden sonra. Ailemle ne olursa olsun aynı kanı taşıyorum. Bana bir şey olsa onlar yanımda olur.
Yorumlara baktım da bir çoğu yüzeysel ve basit. Ülkemizi bu hale getiren, her duyduğuna inanmak ve önyargılı yaklaşmak. Ayrıca ailenden vazgeçmek zorunda değildin. Belki de ailenden çok daha öncesinden vazgeçmiştin bile. Bu çocuk sadece bir bahane oldu. Belki de senin affedilemez bir hatan vardı? Adama belki de gitmekten başka çare bırakmadın? Ama tabi benim bu dediklerim varsayım ve farklı bir bakış açısı.
Sevgilim için ailemden vazgeçmem ve sevdiğim insanın bunu yapmasına izin vermem. Aile sevgisini hiç kimse birine sunamaz, hayatın en sağlam ve gerçek limanı ailedir.
Zaten kızlar, sevdiği erkeği ailelerine karşı tercih ettiklerinde sonu hiç mutlu bitmiyor. Erkek bu tip durumlarda illa terk ediyor ve kaçan kızlar pişman oluyorlar. İbretlik hadiseler yeminle.
Kesnlıkle aileden vaz gecılmez sevgili canım cicim der hevesi gecınce basar tekmeyi ortada kalırsın cok örneğin gordum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ailen her şeyden önce gelmeli. Ailenle aranda ki problemleri bilmiyoruz ama her ne olursa olsun iyi niyetini isterler bence sevgili çok bulursun ama aile zor
Kimse kimse için vazgeçmemeli ama bir gerçek var herkes bir gün kendi yuvasını kuracak burada öncelik kurduğu ailesi olmalı ama bugün evlenip yuvasını kurduğu halde diğer ailesini ilk sırada tutanlar var böyle olunca da boşanmalar yaşanıyor
haşa asla ailem önceklikli sonradan ggelen insanlar için ailemden vazgeçmem beni yetiştirip büyüten ailemdir Allah katındada anne baba önceliklidir sonradan gelen insanlara sizin gibi kendimi kaptırmam :D :D