çünkümsü sevgiliyi eğlenmelik olarak görüyor herkes.😃
diyelim ki aileniz katiyen istemiyor sevdiğiniz insanı..
ailenizden mi vazgeçersiniz, sevdiğinizden mi?

Aşk Her ne kadar bir şeyleri önüne almak yani bir şeylerin karşısına dikilmek olarak görülse bile insanın değişebileceği bazı değer yargıları vardır Örneğin ailem seni Çünkü doğurup büyüten aile yani zor zamanlarda her zaman için senin iyiliğini isteyen senin yanında olan her zaman ailen Bunu hiçbir şekilde arka plana inemezsin Evet yukarıda da dediğim gibi Aşk bazen bir şeyleri her ne kadar önüne alıp engelleri aşmak gibi görünse de bazı şeyler kesinlikle hariçtir Ama bu şu demek değildir Tabii hiç kimse Burada yanlış anlamasın işte ailenin zoruyla Eğer birinden vazgeçiyorsa gerçekten de seviyorsa orada da biraz ailenin karşısında dikilecek O da ayrı bir şey tabii
Böyle bir aile yapım yok çok şükür. Aldığım her karara saygı duyan genelde destek olurlar. Ailenin düşünceleri çok önemli bu gibi durumlarda insanları bir seçim yapmak zorunda bırakan sadece kendi düşüncelerini direten, baskı kuran zihniyetler hata yapmaya zorlarlar kişileri...
Mantıklı gerekçeler sunmadan sadece benim dediğim olacak kafasında emri vaki yapılması. Yapıma ters, ailenin rolü göremediğimiz noktalarda bize yol göstermek, fikir vermek tecrübelerini aktarmak olmalı ama karşısındaki bireyin de duygu ve düşüncelerine saygı duyarak hareket edilmesi lazım.
İkisinden de vazgeçmem. Eğer sebepsiz yere, sırf inat olsun diye istemiyorlarsa ailemden ister istemez vazgeçerim. Geçerli bir sebepleri varsa düşünür, onları ikna ederim. Sonuçta ailem, ne kadar küs kalabiliriz ki? Ben küsmek istemediğim sürece küsemeyiz ki zaten. Evlensem ve onlar bunu istemese bile başlarının etini yer düğünüme getirtirim, evime gelmezlerse zorla hergün ben onlara gelirim. Rahat bırakmam. Ama sevgilimden de vazgeçmem
Ailem benden asla vazgeçmez küsseler bile affederler ama aşkımı kaybedersem! başkalarına yar olur e bende kimseye yar etmem onu 🤨
Bu durumda aşkımı seçiyorum 🥳
Cevap
47Cevap
Karşımdaki beni seviyorsa orta yolu bulurum. Ailem istiyorsam karışmaz niye karışsın ki hata yaoarsamda kendi seçimlerim olsun nir başkası yüzünden yanlış karar vermektense hatalarımın pişmanlıklarım bile bana ait olmasını isterim. Yani orta yol bulmaya çalışırdım.
Vicdanî olmak adil olmak lazım ailemin karşısına birini çıkardım ise beni taniyorsalar ve ilk defa böyle bir şeye cesaret etmiş isem , Anne baba ise beni dinen ve vicdanen iyi bir insan olarak yetistirdiyse yanlış yaptığımı düşündürecek bir meseleyede izin vermemiş olurum hayatıma sokacak insanda beni tanıdığı aşık olduğu için ben gibi düşünerek beni seven sevdiklerimide sever misali o gün Ailemin olumsuz düşünmesine zaten kessinlikle set çekmiş olurum, haa diceksinizki ya o ya o birini seç ordada kim o kadar çabama rağmen uğraşmama rağmen birbirlerine antipati duyarak benim iyi niyetimi hiçe sayıyor ise haksızlık kim yapıyorsa çabama uyarmama rağmen beni o güne tanımış olan yapamaz bu durum oluşmaz ama hadi oluştu ordada haklı kimse ondan yana olurum
Ailemden tabiki vazgeçmem. Sevgilimden de seviyorsam vazgeçmem. Arada kum torbası vazifesini icra ederdim. :D
Kore dizilerindeki kadar yakışıklı bir koreliyse, karakteri güzelse, merhametliyse, sadıksa, güven veriyorsa, Akıllı ve çok uyanıksa, bir de müslüman olursa... EVEEET🤘😆😂
Aileyi geç, dağları delerim, her dediğini yaparım😂😂 kendime saygını kaybetmem tabi. Ama dediğim gibi biriyse gerçekten onunla evlenmek için çok ama çok çabalarım:(
Nerdesiiiin opppaaaaa😂😂😂
😕
Öncelikle bana yapılan hatalara göre değişir ailem o iyi biri olduğuna rağmen onu istemiyorsa ve o gerçekten iyi biriyse ailemi ve onu bir teraziye koyarım hangi taraf ağır basarsa tercihim o olur. Ama ailemi silecem demek değildir bu. Sadece mesafe koyarım
Ailem o konuda karışmıyor.
"Onunla evlenme" derler belki ama kararı bana bırakırlar.
Ailemi terketmeyi düşünmem. Çünkü her gemiye sağlam liman şarttır. Limansız kalan gemi denize pusulasız açılmış demektir. Bu durumda tüm hayat sevgilinin iki dudağı arasına tüm hayatını bırakır. Hayat, hiç kimseye bu kadar kolay emanet edilemez.
Sevgili bulunur ama aile bir daha aslaaa bulunmaz. Değerlerinizim farkına varın aileden önemli hiç bir şey yoktur. Bir de ailene değiştiğin kişi bırakıverir seni bok gibi kalırsın ortada
Sevgilime ne kadar değer versem de Ailem her zaman kendimden önce bile gelir. Ailesine değer vermeyen sevmeyen başkasına da değer vermez sevemez. Sevgisi saygısı hep yarım olur
Söylediğin durum ahmaklıktan başka bir şey değildir. Kendimde tecrübe ettiğim için biliyorum. Herkes gider en sevdiğin bile ama aile her zaman arkanda durur en zora düştüğünde bile.
Eğer harbiden aşıksam ve o kişiyle birlikte olmak istiyorsam, ailemin ne dediği önemli değil aynı şekilde onunda ailesinin ne dediği önemli değil.
Kaciririm 😎
Sevgilimden vazgeçmeden bir yol bulursam ortak bir yol bulmaya çalışırım yoksa sevgilimden vazgeçerim 🤷
Herkes haddini yerini bilmelidir hayatımda.
Kimseden vazgeçmem teklifini de ettirmem.
Benim hayatım benim kararlarım kimseye eyvallah etmem hiç bi konuda
sevgilim icin vazgecmezdim ama esim icin vazgecmek zorundayim
Tabiki hayır neden böyle bi seçeneğim olan biriyle olayım ki
.
Ailem beni inandırıcı olup ikna ederse vazgeçerim ç.
.
-Sevgi kökünü çıkaralım boyle bir çıkmaza sokuyorsa.
Allah korusun bu tip şeyler kimsenin başına gelmesin
Sevdiğim kişi benden vazgeçebilir ama ailem asla..
Yani vazgeçmezdim
Hayır, asla vazgeçmem. Bu gün ben vazgeçersem yarın kızım ya da oğlum vazgeçsin diye çocuk büyütemem.
Orta yolu bulmaya bakarım :D ikisinden vazgeçerim ya da sjsjasj. Gerçekçi olursam ailem ön planda
Zamanında vazgeçmiştim. Vazgeçilmemesi gerektiğini öğretti sağolsun burdan selam ona👋🏻
Ailemin görüşü önemli. Seviyorsam ve güveniyorsam ailemle konuşurum onları ikna etmeye çalışırım. zaten bu süreçte sabırlı terketmeyen savaşan adam gerçekten seviyordur. Sonrasında ailemde ikna olur geçerli ciddi bir sorun yoksa. Zaten sorunlu insanla olmam.
Arayı bulmaya çalışırım. Aileden vazgeçilmez asla çünkü canım, kanım ama yardan da vazgeçilmez.
Hayır benim sevdim kişi kaybedeceğini bildiği halde bu şartı koymaz..
Ailem benim için her şey onlar beni üzmez ama elin oğlu üzer.
Ben kendimden vazgeçerim. İki tarafada ya siz ya ben derim 😄
Sevgililik işlerine pek olumlu bakmıyorum ailemi seçerim
Ailem karşı çıkıyorsa vardır bir nedeni ama yine de bırakmam zor , sevgilimi tercih ederim herhalde
Ailem için sevgilimden vazgeçerim, her hatama göz yuman tek varlık annem
Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişirsen; hem yolunu kaybedersin, hem Aileni.
Hayır Aile daha önemli sevgili bulunur Aile bulunmaz.
Sevgilim için ben alkol sigaradan vazgeçmedim anamı babamı mı bırakırım sence o kim köpek lan skskks
Ailemden vazgeçmem, kimse de vazgeçmemeli. Ama sevdiğim insanı elimden geldiğince aileme sevdirmeye çalışırım.
hayır ailemden vazgeçmem
lakin orta yolu bulurum
kimse için kimseden vazgeçmem herkes benim için herşeyden vazgeçsin
Vazgeçmem, orta yolu bulmaya çalışırım.
Sevgiliye yol orda derim Ailemin saçının kılına dünyayı değişmem ailesini dislayanda adam değildir.
Asla vazgecmem ailem sonucta annem babam o yasa kadar getirecek herseyi cekecekler ondan sonra elin oglu icin vazgececem oldu baska
O hastalıklı ruh halinde hiç olmadım ailem der tek geçerim bu dünya yalan
Ben yaptım ve çok pişman oldum sonradan. Şimdiki aklım olsa asla ama asla yapmazdım
Ailemden vazgeçmezdim
ailemin sevmeyecegi kadar kötü biriyse zaten o adamla beraber olmam ama eger adam iyi biriyse ailem kabul eder 👌👌👌
geçmem. Ailem ne derse o
Hayır bu söz konusu bile olamaz..
O benim için neyden vazgeçecek?
Ergen değilim vazgeçecek kadar
Ailemden vaz geçerdim ama o benden vaz geçti
Ikisinden de vazgeçemem
olabilir sevince başka biri oluyorum
O kadar aptal değilim
Ailem her şeyden önemli.
Hayır sevgilimden vazgeçerim olursa
Kimse için kimseden vazgeçemem
Vazgeçmem ailemin yeri ayrı onun yeri ayri