Çoğu kez güvenilir olup olmadığı anlaşılmaz. Hisleriyle hareket eder insan. Bazen bir şekilde yollar ayrılır. Ardınızdan neler dediği ve demediğinden anlaşılır güvenirliği.. #54srp
Yanında olmadığım ve çıkarlarına uymadığım zaman o nerede?
Kötü günümde yanımda mı?
Verdiğim sırları saklıyor mu?
Beni acılarım ile vuruyor mu?
Benimle alay ediyor mu?
Kendini kibre boğup, beni yeriyor mu?
Benim üzerimde söz sahibi olmak istiyor mu?
Sinirlendiği zaman nasıl biri?
Bu sorulara uygun yanıt olacak kadar tanımak gerekiyor. Birileri tarafından çok iyi bir izlenim yaratması hiçbir anlam ifade etmiyor benim açımdan. Ben kişiyi yaşayarak tanırım.
Öncesine ve benden sonrasına bakarım.. Kimlerin arkasından neler söylemiş, sonra onlarla bir araya gelmiş.. Bunlar önemli şeyler.. Hem güven açısından hem de karakter olarak belli ediyorlar kendilerini..
Tutarlı ve düzenli olan davranışlarından anlarım.. Güvenilir insan hep erişilebilir ve oradadır. Sana yakındır, dinler ve senin sorunlarını seninle beraber çözümler. Her şeyin içine seni de dahil eder. Kendisinden başkalarını da düşünür. Öğrenmeye hep acıktır. Ego ve üstünlük taslamaz. Karşısında ki insanın zayıf yönlerini güçlendirmeye ona destek olmaya çalışır. Onun yanında olan biri kendisini de hep geliştirdiğini hisseder. Güvenilir insan hem güvenir, hem güven verir. Hatalarınla da seni anlar ve kabullenir. Başkalarını suçlamaz. Yargılamaz, küçümsemez. Yakınında ki insanların kendisinden daha iyi seviyede olmasını arzular. Baya baya güvenebileceğin insandır yani. Ona güvenmeni değil, kendi kendine güvenmeni sağlar, çevresini geliştirir, özgürleştirir. Güvenilir insan kendisini güzel degerlerle besleyen, kendisine güzel değerleri örnek alan kişidir ve başkalarıyla da bu değerleri paylaşmaktan, yaşamak ve yaşatmaktan hoşlanır. Güvenlilir insan, çok tutarlıdır. Bu kendi içinden, kendi içsel değerlerinden kendisinden, kendinliğinden gelir. Kendisini öyle sever, öyle benimser, öyle yaşar.
Genelde zaten hal ve hareketlerinden ele verir kendisini.. Herkesin yalan söylediği anlar var ya da bazı şeyleri gizlediği.. İnsanların her konuda bana kendilerini açmalarını istemem elbette fakat ben kendimi ifade ediyorsam aynı samimiyeti ondan da görmek isterim.. Eğer hareketleri soğuk ve samimiyetsiz geliyorsa zaten yüzüne söylerim sana güvenmiyorum diye.. Dolap çevirmeye gerek yok.. Bir meselesi varsa kesinlikle üçüncü şahıslar karıştırılmadan çözülmeli.. Birinci ağızdan halledebiliyorsak ne ala edemiyorsak da hayatımızdan çıkarırız birbirimizi olur biter.. Keyifli günler..
Bir çok hareketinden ve davranıştan anlaşılabilir aslında fakat benim için tamamen vermiş olduğu his önemli... İlk başta konuşmasından dahi sezebilirim, bu anlamda sezgilerimle hareket ediyorum tamamen, kolay kolay yanıltmaz beni...
İlk etapta iyi maskelendikleri için anlarım diyen bile anlamıyor. Güveniyorum dediğim o kadar çok kişiye içimi döktüm ki…. beni nerden vuracaklarını bilen insanlar yetiştirmişim yanımda meğer. Ben anlamıyorum artık kimin güvenilir olup olmadığını mesela. Onun için akışına bırakıyorum açıkçası. Acımasını istemediğim yaralarımı göstermediğim sürece sıkıntı görmüyorum artık, akışında yaşıyorum her şeyi.
Çok Kolay Bir şeye Söz veriyor Ve Sözünü tutup Gerçekleştiriyorsa Doğru söylediği Bellidir He bu demek değil ki hemen bi anda güvenin oluşsun Bazı Sahtekarlık var ki güvenini kazanana kadar Söz verilen seyleri yapıyor Güven oluşunca Nasılsa güveniyor diyor yalana başlıyor artık gerçek yüzüne buna dikkat etmek lazım
Ya bu site kizlari ne hismiş öyle sizdeki ya yanlış hisediyorsaniz. Kafanızda hepnonu öyle şüphe içerisinde göreceksiniz, sorguluyacaksiniz. Buda çok kötü birsey zamanla herkes kendine gösterir. Yalancının mumu yatsıya kadardır. Bir söz var ata sözü doğru tescilli bir rahat olun şüphe yerine duygularınızı yaşayın önünüze bakın ama gözlerinizden de ayırmayın kuskulanmak çok kötü bir his
Onlar tutarlı olur, merhamet ve alçakgönüllülük gösterirler, sınırlara saygı duyarlar. Uzlaşırlar ve boşuna bir şey beklemezler. Güvenilir bir insan rahattır ve senide güvenilir hissettirir, zamanı geldiğinde saygılıdır ve her zaman minnettarlık gösterir..
Başkalarından çok kendine olan tavrından. Kendine iyi davranıyorsa, başına gelmesini istemeyeceği şeylerin başkasının da başına gelmemesini istiyorsa o insan güvenilirdir
Söyledikleri ile yaptıkları tutuyorsa, dedikodu yapmıyor ve laf taşımıyorsa, söylediğin şeyleri orada burada milletin ağzından duymuyorsan , verdiği sözleri tutuyorsa vs güvenilirdir
Herkesi kolay kolay çözemezsiniz Bitakım tavizler verin pişman olmayacağınız tavizler ve durup bakın nasıl değerlendiriyo diye kolayca çözersiniz bu şekilde
Hareket tavır konusmaları çevreye davranısı , az cok ip ucu verir dil her zaman yalan söyler, fakat beden dili asla yanıltmaz...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
Birine güvenmek için test etmeye kalkışmayın. Evet birine güvenmek özellikle bu zamanda zor. Kısacası kimseye ne bir şey anlatın ne de emanet edin kimse güvenilir değil. Derdiniz varsa kediye, kuşa olmadı anlatın.
En İyi Cevaplar