Flört döneminden bir adım ileri gidemeden bir çok çift görüşmekten vazgeçiyor. Peki bunun sorunu sizce ne olabilir? İnsanlar neleri eksik ve ya yanlış yapıyor? Bilen birileri varsa aydınlatsın buraları lütfen :)
Sanırım bir anda çok şey istiyoruz. Henüz sevgili bile değilken karşı taraftan çok fazla şey bekliyoruz. Yedi yirmi dört bize vakit ayırsın istiyoruz, belki pahalı hediyeler jestler bile bekliyoruz. Biz kendimizi ağırdan satıp karşı tarafın peşimizden koşmasını istiyoruz. Flört aşaması tanışma aşamasıdır ve çok beklenti içinde olmamak birbirimizi tanımaya odaklanmak gerekir diye düşünüyorum.
Merhaba Aslında bu konuya tek bir bakış açısı ile bakmak ve belli sınırlar çizmek de çok faydalı olur mu bilmiyorum. Çünkü insanların flört evresinde karşı taraftan beklediği şeyler de farklılık gösteriyor. Kimileri "beni hayatının merkezine koysun" dercesine davranıyor mesela, bu yanlış. Çünkü fazlasını bekliyor olmak da bi beklenti ve ilk ordan hayal kırıklığı yaşanabiliyor. Hayatındaki insanlara jet hızıyla müdahale etme hali de zararlı. Çocukluk arkadaşını, en iyi dostunu hayatından çıkarmasını ya da iletişimini düzene sokmasını istemek de iyi gelmiyor. Tüm ikili ilişkilerde geçerli olan "fazlasını bekleme halini" bi şekilde gözden geçirmemiz lazım sanırım. Bizi iyi dumur etmeye meyilli nede olsa.
Flört etmek birbirini tanıma aşamasıdır. İlla devamı gelecek diye bir kaide yok. Sonuçta hoşuna gitmeyen bir şey olursa, irtibat kesilir. Herkes yalansız, olduğu gibi gelmeli.. sonradan ortaya çıkan şeyler tanışma isteğini ortadan kaldırıyor.
Katılıyorum dürüstlük çok önemli. Eğer bir soru sorulduysa bunun cevabı her zaman mükemmel olamaz. Çünkü mükemmel insan yoktur :) herkesin bir hatası elbet olmuştur.
Karşı cinsin hoşuna gidecek cevaplar vermeye çalışıyorlar. Yanlış. Olduğun gibi olmalısın kimseye yaranmaya çalışma çabasına girmemelisin. “Beni böyle tanımasın” hayır işte, tam da seni öyle tanısın. Doğruları bilsin. Tanışma süreci dahi olsa yalan üzerine kurulmamalı
Katılıyorum. Olduğum gibi konuşmayı seviyorum ben. Çünkü flört dönemin de elbet görüşülüyor, sesli sohbet oluyor. Orada bir olay anın da anlattığın gibi değil de, asıl sen gibi tepki verirsen zaten sıkıntı. Kız der ki "ben bir yalancıya aldanmışım". Bunu önlemek adına net olmak en iyisi.