Kendimi çok değersiz ve suçlu hissediyorum (lütfen okuyun😞)?

Sevdiğim yani erkek arkadaşımın 4 ablası 1 abisi 1 de kız kardeşi var. En büyük iki ablası ve annesi hariç hepsi çalışıyor ve ben çalışan bir kadın değilim. Erkek arkadaşım çalışmamı istesene çalışmamamı sorun etmiyor beni çok sevdiğini söyledi ama ben hem iş hayatı hemde evlilik hayatını birlikte sürdüremeyeceğini için bunu aile hayatıma ve psikolojime kötü etki bıraktığı icin çalışmak istemiyorum fakat ben çalışmadığım için ailesi beni eleştirir diye çok korkuyorum. Evlensem çeyizim bile yok o benimle evlenmeyi çok istiyor. Ailelerimizin maddi durumu aynı statüde çeyizim yok babam bana şimdi devir değişti karı koca çalışıp borca girip aile kuruyorlar diyor. Buradan net çeyiz yapmayacakları anladım. Kız kardeşim bile arkadaşlarım evleniyor yıllardır çalışıp birlikte birikim yapıyorlar dedi sende öyle yaparsın. Yaşım 28. Babam bu güne kadar hep ilişkilerime karıştı hiç biriyle evlenedim evlenmek istemek ayıpmış gibi davrandı bana onun yüzünden kendimi değersiz hissettiren insanları hayatıma çektim günaha da girmek istemiyorum milletin çocukları evlendi dede oldular diye söylenmiş anneme bunun yüzünden de kendimi çok suçlu hissediyorum. Çalışmakta istemiyorum hissediyorum erkek arkadaşım beni kırmamak icin önemli olan beni sevmen ben eve geldiğim de bana sarılman vs. diyor. Ben evliliği haketmiyor musun gibi hissediyorum. Sizce ayrılayım mı?
Kendimi çok değersiz ve suçlu hissediyorum (lütfen okuyun😞)?