O kadar kararsız kaldık ki, rehberlikçiye göstersek mi, göstermesek mi diye.. Kardeşimin bir kız arkadaşı bu altı çizili cümleleri yazmış defterine derste. İkisi de çok fazla oyun oynuyorlar acaba hayal için oyun olarak mı yazdı o kız bilemedik hiç...😔
Allah aşkına 5. sınıfa giden bir kızın bunları yazması normal mi?
Benim kızım 5 yaşında benle annesinin araSındaki diyaloğa göre ondan alışmadığımız şeyler söylüyor mesela anne o senin kocan kocan ben odamda kalırım siz odanıza gidin gibisinden ama bziim zamanımızda 5 ci siınfraki çocuklar şeytan gibiydi zaten şimdi küçük görüyorsun belki ama Nesil küçülüyor olabilir ama aile içi konuşmaları dikkate alarak yazmış olabilir
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bence kesinlikle normal bir durum değil bu, rehberlik öğretmenine danışmalısınız diye düşünüyorum. Bu çocuk normal olmayan şeylere şahit olmuş&yaşamış ya da bir yerde izlemiş olabilir. Bir psikoloğa gitmeli mutlaka, yaşı kaç?
Şimdi anladım galiba, kardeşim şimdi söyledi. Meğer kızla kızın yatağa girip seviştiği paralı bir oyunu bilgisayardan oynuyormuş evde.. Sanırım buradan öğrendi
Bunlar normal psikolojide yazılmış kelimeler değil..11 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz ama internet tablet telefon bilgisayar çocuğu olduğu kişilikten uzaklaştırıyor.. artık 9 yaşındaki küçük kızlar şov yapma yarışına girmiş.. ailelerdede denetim yok bırakmışlar çocuğu kendi haline.. nasıl olsa telefona bakıyor elinin altındada sınırsız internet olunca.. gerisini siz düşünün.
Böyle bir durumda susmak doğru olmaz bu çocuğun iç Dünyasını ve ruh Dünyasını ele geçirip ileriye dönük büyük zararlar verebilir... aile ile mutlaka konuşulmalı...
Şimdi anladım galiba, kardeşim şimdi söyledi. Meğer kızla kızın yatağa girip seviştiği paralı bir oyunu bilgisayardan oynuyormuş evde.. Sanırım buradan öğrendi 😕
Sebebi belli oldu burada aile devreye giriyor aile bu konuda daha aktif olmalı.. denetimi sıklaştırmalı... ona benzer oyunlar çocuğun psikolojisini her anlamda bozar kişisel ve cinsel anlamda farklı yönelimler kazanmaya başlar...
Normal değil kesinlikle o yaştaki çocukların bu tarz seyleri biliyor olmaları destek şart
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdi anladım galiba, kardeşim şimdi söyledi. Meğer kızla kızın yatağa girip seviştiği paralı bir oyunu bilgisayardan oynuyormuş evde.. Sanırım buradan öğrendi 😕
Ne diyeceğimi bilemedim. Rehberlik hocasına göstermek şart
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yok olayın üzerinden 1 ay geçti bile meğer o kız çocuğu kızla kızın öpüştüğü oyunlar falan oynuyormuş evde kızın annesi kızına bana anne deme falan deyip canım mal diyormuş. Ve bu kız kardeşimle oturuyor.. İçim rahat artık cidden kaç kere gidecektim gideyim hocaya söyleyeyim dedim anneme beni durdurdu bana kızdı sana ne kızın işinden dedi.. Tüm günahı suçu annemin boynuna artık
Rehberlikçiye söylemeyin. Tam olarak nasıl bir insan bilmiyorum ama ilgileneceğini sanmıyorum. Odasında kuru pasta kahve keyfi bozulur şimdi kalkar çocuğu rencide eder. Bilemedim. Vicdanlı biriyse söyleyin. Salla başı al maaşı bi tipe boşverin. Bu çocuğun ailesinin incelenmesi lazım. Konuşmalara şahit oluyor belli ki
Bu çocuğun ailesiyle tanışma görüşme imkanınız yok mu? Ortamını bir görün. Olmazsa siz uyarın ailesini. Çocukların yanında her şey konuşulmaz şeklinde uygun bir dil ve örnekle. Umarım istismara uğramıyordur en çok ondan korkarım
ĞDÖWDÖAĞĞÖFPWKFPSMĞWÖFPS lan buney awk ĞWĞDMAMDPAMXPAMDP allahım ya.
llan ben 5. sınıfta oyuncaklarımla oynuyodum aw. Ğdqdmpskslwöslaa bu kıza fazla telefon falan veya saçma tv programları izletmeyin. bu arada bu kızdan gelecekte korkun a. k. kötü şeyler yapabilme potansiyeli var
Çocukların daha aklı ermez uğraşmaya gerek yok rehberlikciyei gösterirseniz ailesinin kulağına gidebilir bunlar psikolojilerini daha çok bozar ve zarar verir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kesinlikle gosterin, taciz edilen veya cinsel birseye sahit olan cocuklar boyle cumleler kurar veya bilmeden kardeslerine uygular
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdi anladım galiba, kardeşim şimdi söyledi. Meğer kızla kızın yatağa girip seviştiği paralı bir oyunu bilgisayardan oynuyormuş evde.. Sanırım buradan öğrendi