Arkadasimin ciddi psikolojik sorunu var ona yardim etmeli miyim yoksa arkadasligimi bitirmeli miyim?

15 senelik arkadasim her zaman yanimda oldu hep cok neseli insanlari kahkalara bogan gayet ozguvenli dunyalar guzeli bir kiz liseyi universiteyi beraber okuduk hic sevgilisi olmamisti halbuki bebek gibi bir kiz yani bakmaya doyamiyorum ciddi bir kismetsizligi var birinden hoslansa hemen o kisi sevgili yapar kimseden teklif gelmezdi o zamanlar o da cok uzulurdu kocaman bir arkadas grubumuz vardi ve insanlar surekli degisti cevremizde aramizda sevgilisi olmayan bir o olurdu bizimle eglenmeye calisirdi ama herkes ciftti diger arkadas gruplarinda da basina hep bu geldi simdi atandi meslek sahibi oldu sehir degistirdi tek yasiyor ben de onu ziyarete gidip evinde iki hafta kadar kaliyorum ara ara ilk gittigimde bana bir polisle beraber oldugunu soyledi fotograflarini gosterdi hediyeler geliyor cok mutlu falan sonra birden ayrildigini soyledi delicesine agladi falan simdiki gittigimde bir savciyla konusmaya basladigini cok kararsiz oldugunu denk olmadiklarini falan anlatti ve baya baya ayrintilar verdi sobradan ogrendim ki sarhosken itiraf etti bu polis olayi bastan sona yalan sevgili dedigi kisi cok yakin bir arkadasi ve butun cicekleri hediyeleri kendisi kendisine gondermis bir yalan uydurmus kendi de buna inanmis savci desen oyle bir insan yok diger arkadas gruplarina baska bir memurdan bahsetmis kendisini deli gibi sevdiginden ama kabul etmediginden ona fake hesap olusturmus insanlarin fitolarini calip paylasmis eskiden hoslandigi kisileri yeni arkadaslarina eski sevgilim diye tanitmis insanlarin onu garip gormemesi icin boyle yaptigini soyleyip cilginca agladi simdi bir yandan yardimci olmak istiyorum bir yandan da onca yalani kaldiramiyorum
Arkadasimin ciddi psikolojik sorunu var ona yardim etmeli miyim yoksa arkadasligimi bitirmeli miyim?