Herkes ilişkide değişik beklentiler içinde olur. Uzun soluklu bir ilişkide benim birinci sıradaki beklentim ise zeka' dır. Aksi durumda olan biriyle, dünya güzeli bile olsa uzun soluklu, ciddi bir beraberlik düşünemem. Peki sizce bu durum, ilişkiyi nasıl etkiler?
İlişkilerde zekanın önemi ve ilişkiye etkisi nasıl olur?
Eskiden benim birinci önceliğim düşük zekaydı.😊 Çünkü o zaman gülerek öteki manitaya gidiyorum aşkım dediğimde şaka yaptığımı düşünen çok oluyordu. Üstelik kimseyi de aldatmadan gayet iki üç kişilik muyluluklarım oluyordu.😊 Şaka şaka zekâ hakketten çok önemli🙂
Bir arkadaşım gecmiste bunu eşine yapmış. Evde misafir var ve bizimkisi başka bir hatunla pompada. Adam eve biraz gecikmeli gelince karısı kapıda şarlamış neredeydin bu saatte diye. Bizimkisi de demiş bir hatunlaydim, işim anca bitti diye. Kadın hadi oradan zevzek diyip adamın dalga geçtiğini düşünüp hiç takilmamis bile konuya.
Aynen ilk kriterimdir. Zamanımızın en büyük kısmı sohbetle geçeceğine göre eşdeğer bir zeka şart. Yoksa aynı şeylere gülümsemiyor, hayata aynı pencereden bakamıyorsun. Fiziği isterse dünya güzeli olsun, vazgeçmek çabuklaşıyor.