Dalga çok geçerdim ben birisi ile, ama hep devam ederdi. Mal hiç anlamadı, insan biraz düzeltir kendisini. Yemin ediyorum bak, ilkokul öğrencileri bile daha güzel ve daha iyi yazıyor ya.
İnsanlar gerek refleks alışkanlığı gerek sözcük kelimeleri böyle benimsediği için gerek bu diksiyon konuşmaya kandine alıştırdığı için konuşur iki üç cümle devrik cümleyi yazamdı diye bir insan dışlananmaz her şey Müs mükemmel olacak diye bir kural yok insanlık hali seninde benimde doğruyu tamamlayamadığımız anlar olur her şeyi yüze vurup karşı tarafı itecek değilim anlayış göstermek gerek yarın da o bana benim hata görmediği mi hep yüzüme vursa iyimi olacak tabiki kötü olacak iki üç hece cümleyi yanlış yazdı diye takıntı sorun insanların gerçekden aklı olamadığı ni düşünüyorum zaten karşı tarafı sevmişsen asla kusur aramaz birde alttan alır hatasını sen düzeltmeye çalışırsın
''ama benim de anam bacım var yanlış anlama'' dedikten sonra direkt ''Seni parçalamak istiyorum'' demesi, bir konudan başka bir konuya alakasız bir şekilde atladığını gösterir ki bu da parçada anlatım bozukluğuna neden olur. Giriş-gelişme-sonuç üçlemesini ayarlayamayan sevgilim bile olamaz. Yazım yanlışı mühim değil :D
Ani karar değişikliği ikizler burcu mod on. Hshsj Hayır bırakmam tabi ki aşk herkesi eşit kılar. Sırf bu yüzden bırakmam, kendimi yüceltmem anlamına gelir.
Yaaa once efendi efendi yazmis sonra parcalamak istemis😂😂😂 Hayatta buyuk konusmamak lazim. Ben herkes yerine herkezz, yalniz yerine yanliz yazan insanlara gicik oluyordum oyle yazan biriyle evlendim 🙄 bin defa soyledim herkezz degil herkes diye banane ben oyle yazmak istiyorum diye inatlasiyor bide dogrusunu bile bile yaziyorum beni duzeltmeye calisma diyor. Mesajlari gorsen HerkeZZZ yaziyo ‘z’ ler buyuk. Vurguluyor pasam 🤦🏻♀️
Ah hayır tabii ki, en sevmediğim şey yazım yanlışı. Yanlış harfe basabilir ya da klavyesi sorun çıkarıyor olabilir ama en azından 'meraba, direk, herkes, nabiyon, seni seviyom' gibi kelimeler yazmamalı, sokak ağzı olmaz mesajda. (Psikopat gibi yazımına takılmam ama bu ana kelimeleri düzgün yazmalı en azından)
Ben bunu çok yapıyorum ve gülüyorlar hep çünkü hızlı yazıyorum alısmışım telefon çeviriyor ben bilgisayada alısmışım ondan dolayı hep gülüyorlar kendimde gülüyorum bazen soğuyan olmadi hiç ama dalga geçen oldu ama. Beyin zaten kelimeleri otomatik tamamlıyor yanlıs yazılsa dahi ondan sorun olmuyor
Utangaç ise normal anlayışla karşılarım ama bana teşekkür, tamam, yhaa nbr, gnydn gibi şeyler yazan ya da yüz yüzeyken yayık yayık konuşan biriyle olmaz. Bana mantıksız geliyor çünkü konuşmak istese konuşur ee konuşsun o zaman. Bu şey gibi oldu bak şimdi istese yürürmüş - e yürüsün o zaman
Ya ergenken flörtüm vardı benim. Sesli harfler yoktu kızda 2 gün zor dayandım. Hahah. Bu fotoyu da ne zaman görsem gülerim 😃 Ya ergnkn flrtm vrdı benim . Ssli hrf yktu 2 gn zr dyndm
Türkçe öğretmeni olarak bir irkildim görselden 😅 yabancı arkadaşım var Türkçeyi hatalı konuşan. O, beni rahatsız etmiyor da Türk olup da dilini bilmemesi rahatsız eder.
Konuşurken düzgün bir Türkçe ile konuşamıyor olması çok sorun değil. Önemli olan konuştuğu şeylerin içeriğidir. Ama yazı dilinde bunu yapan kişilerin kültür seviyesinin pek yeterli olduğunu düşünmüyorum. Çok anlaşamayız sanırım.
Türkçeyi kötü kullanan insanları ne yazık ki kendime yakın göremiyorum. İnsan konuştuğu dili iyi bilmeli, hatta mesaj dilinde bile bunu farkettirmeli. Konuşma ağzıyla yazılan mesajlar da beni etkilemiyor.
Diksiyonu güzel olsun isterim ya takıntılıyım bu konuya özellikle köy şivesi olsun yöre şivesi istemem hiç sevmedim bizim yurt şivelerini gari demek falan ne bileyim doğu şivesi karadeniz şivesi
Lise bitene kadar 12 sene boyunca Türkçe eğitimi görmesine rağmen hala de'yi ayıramıyorsa biraz itici oluyor, evet. Ben öğretirim gerçi, Türkçe dışında diğer birkaç dili de öğretirim. Hevesle gelsin öğrencim
Benim için sorın olmaz hatta bazen yanlış yazıyor düzeliyor diyorum düzeltme ben anlıyorum diyorum düzeliyor sorun yok baska (setle şeyler ) yazsa bunun gibi ben anlarım diyorum benim cin fark etmez
Boş konuşurken bile düzgün konuşabilen, cümle kurmakta kendini ifade etmekte zorlanmayan birisi, biliriz ki boş değildir. Azıcık hassasiyet be adam, azıcık itina.. Dil medeniyettir.
Asla ve asla imla hatası yapabilir eksik yazabilir mesela sosyal ortam klavye tahmin hata yapabilir yanlis yazabilir bu benim açımdan bir kusur sayılmaz asla...
Hayır. Dış görünüş benim için çok önemli ama ne kadar güzel olursa olsun , ne kadar seksi ve çekici olursa olsun eğer konuşmasında bir kezbanlik veya cehalet sezdim mi anında soğuyorum.
Tamam ufak tefek yanlışları olabilir ama aşırı şekilde bozuk bir Türkçesi varsa zor. Elimde değil dikkat ediyorum buna. Göze batacak yanlışlar yapan birinden uzaklaşıyorum hemen.