Selam KS ahalisi! Gashligting nedir diye merak edenler varsa kısaca şu şekilde açıklayabilirim. Gashligting bir psikolojik manipülasyon ve taciz yöntemidir. Bunu yapan kişi önce sizi kendisine bağımlı kılar, daha sonra yavaş yavaş sizi tavır ve davranışları ile değersizleştirme yoluna gider en sonunda da sizi tamamen gözden çıkarır ve yeni arayışlara girer. Siz böyle bir davranışlar silsilesi ile karşı karşıya kalsanız ne tepki verirsiniz?İlişkinizde size gashligting uygulayan sevgilinize ne tepki verirsiniz?
Bu tavrı sergileyenler genelde erkekler ve bunlar narsist oluyorlar.. Buna maruz kalmadığı gibi kimseyi de maruz bırakamadım. Özgüvenim yerinde, merhamet eden biriyim çok şükür.
Ben bir ilişkim olmadan bu durumu yaşadım. Sanal bir ortamda gerçekleşti ve devamı büyü yapılarak tamamlanmaya çalışıldı. Samimi duygularımı söylemem gerekirse bana yapılanları umursamıyorum çünkü bunu ancak çöp niteliğinde insanlar yapabilir ve böyle çöplük insanları önemsemem kendime saygımı yerle bir ederdi. Umursamıyorum ve bunun bedelini er ya da geç ödeyecek. Ya benim vasıtamla ya belasını bularak. Bu kısımda ısrarlıyım çünkü umursamama kısmı yaptıkları beni değersizleştiremez, kendimi tanıyorum
Ayrıca beni kendine bağımlı kılamadı, eğer öyle olsaydı şu an onun yanında olurdum tam tersi oldu bende. Mide bulandırıcı bir hal aldı artık olay, beni değersizleştiremedi çünkü oyunları ters tepti , yaptığı bütün pislikler elinde patladı. Son hamle onu istemeyen benim , o hala benimle uğraşmakta ısrarlı. Demek ki oyunu kazanan benim. Oyun bitmedi daha ısrarla devam ederse tüm Türkiye ye rezil ederim onu. Bana zarar verdi mi evet verdi, maddi manevi hayatımda ilk kez antidepresan kullandım ve fakat onun istediği şey tüm bu pis oyunları çevirerek hayatında olmamdı. Başaramadı, demek ki çok saplam bir duruş sergiledim. Bu sefer sert kayaya çarptı ve hala üzerimde olan laneti ona yedireceğim
Ya kime uygulamaz uygulasalar sa şöyle diyeyim demek ki bende zayıf bi kişilik var inandım hadi be gördüklerim yalan herkes yalan çıkıp yanımda dursaydı
Şimdi kulağımı gökyüzüne diktim de çok ama çok uzaklardan bir ses duydum. Senin son kurduğun cümleyi kuruyordu. Sanırım mesajını evrene göndermiş ve cevabını bekliyor..
Aslında hepimiz hayatımızla kumar oynuyoruz. Tıpkı Zamana Karşı filminde olduğu gibi.. Bize verilen zaman; önümüzdeki fişler ve biz fişleri bazen küçük küçük kaybetmeyi deniyoruz bazen de hepsini bir tek numaraya koyup kaybetmeyi..
Peki üzerine hayatımızla kumar oynadığımız kişiyi hangi kriterlere göre belirliyoruz? Ve bu kriterler nasıl şekilleniyor? Bu konudaki fikirlerini gerçekten merak ediyorum..
Bu tam olarak sizin anladığınız gibi bir şey değil. Sizin bahsettiğiniz şey suçluyken zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışma mevzusu. Bu çok daha farklı ve süreklilik arz eden bir durum, üstelik yapan kişi için çoğu zaman karakter özelliği haline gelmiştir..
Senin dediğin gaslighting değil Narsistlik kişilik bozukluğu. Hatta love bombing diyebiliriz. Gaslighting için örnek vermem gerekirse; Eşini gerçekten aldatan bir adamın, böyle bir şey yapmıyormuşçasına eşini güvensizlik ve psikolojik problemlerle suçlaması ve akabinde kadının artık kocasından değil, kendinden şüphe etmeye başlaması durumu gaslighting olarak tanımlanır.
İnsan mutluluk yaşamak için bir ilişkiye başlar ve ilişki süresince de mutlu olma ihtiyacını tatmin etmek ister fakat bahsettiğim gashligting gibi özel durumlarda mutluluk beklerken elinde koca bir hiç bulan insanlar bunu psikolojik olarak kabul etmek istemezler. Yani kişi, kendi kendine yanlış bir seçim yaptığını itiraf etmek istemez. Bu yüzden ben bu kişiyi düzelteceğim kafasına girer ama battıkça daha da çok batar..
Ama bendeki durum şu evet çok kötü bir insandı bana eziyet etti beni sevmiyorum ben buna eminim , ama istiyorum ki yanımda olsun. Cellatına aşık olma gibi
Hakettiğini vermekte biraz geç davrandım ama zararın neresinden dönersek kardır manipülasyon yaşamak cok sancılı bir anda bırakamıyosun baska yerlerden de ulaşmaya calıstı ordan da engelledim 😂 suratına tükürmem dahi ona bile değmez takmayıp cevap vermemek en büyük küfür anlayana 😂
Saygısızlık eden andavallar oldu ama hep sanal üzerinden yaptılar yüze yemeyip. O bile aşırıydı, abartı aşırı olan da vardı. Sadece kendine bağımlı hale getirip sonra öyle davranan olmamıştır. Bu olmayacak, hiç olmaz demek de değil. Ama Allah esirgesin tabii. Bu gibi durumlar genelde egosal güçsüzlük, duygusal açıklarla ilgilidir. Manipülasyonu iş edinmiş erkekler de var, bunu iyi yediren. Kadın kandırılmayı bile sorun etmiyor bir noktaya gelince. Tavizi abartmamak gerekiyor ilişkiye fedakarlık yapacağım derken...