Değişiyor. Bittiğinde bazen tam içte bitmemiş olduğu da oluyor , tam tersi zaten ilişkideyken bile kopmuş oluyorum. O yüzden kesinlikle şöyle yaparım, şunu yapmam gibi yargı dağıtmak istemiyorum. Kusursuz değiliz çünkü. Kalbimin beni yönettiği durumlarda , bu etik değil bunun zamanı değil demek bana göre değil.
Sebepsiz yere biten, sonuna dair şüphelerimin olduğu bir ilişkim bitince bir anda aklımdan da kalbimden de atamam. Kapı aralıklı kalır biraz. Ama bitmesi gerektiğine inandığım ya da beni fazlasıyla yoran bir ilişkim bittiyse bütün kapılar sonuna kadar kapalı olur. Ne gemi ne liman bırakmam. Sonunu bildiğim bir ilişkiyi tekrar hayatıma dahil etmem. Duygularım da yerini mantığa bırakır hemen, zorlanmam pek.
Hayır kapatmıyorum öyle arka arkaya ilişki yapacak bir karaktere sahip değilim işte bir tanesi daha yeni bitmiş ardından bakıyorum iki gün sonra sevgili yapıyor millet sence bu aşk mı yoksa sadece hani takılmak mı birisiyle konuşursun bir şeyler yaşarsın ve birazcık hani zaman geçer değil mi eğer üstüne hemen başka birisiyle bir şeyler yaşıyorsan demekki sevmiyorsun sadece vakit geçiriyorsun
Eğer gerçekten bunu istiyorsam evet.. Açık kapı kalmasın isterim.. Ne ben ne de o dönecek yer bulamasın.. Ama hâlâ bir umut varsa ve istemediğim halde bittiyse yapamam bunu.. Beklerim çünkü..
Bütün yolların kapanması, gemilerin yakılması her iki taraf içinde en sağlıklı olanı değil mi? Buna sadece aşk ilişkileri olarak bakmamak gerek, arkadaşlık vs. Gibi ilişkilerde de ben aynısını yapıyorum, sağlıklı olsa bitmezdi düşüncesi beni rahatlatıyor sonrasında...
Yaktım gemileri dönemem asla diye bir şarkı var onla giriş yaparak maalesef ki biten bende bitiyor. Bittiği ile kalıyor. Sağlık olsun diliyoruz, hayatın da mutluluklar başarılar diliyoruz. Bu kitabı kaldırıp rafa kaldırıyoruz. Geçen uzun zamandan sonra yaraları sarıp yeni bir kitap yazmak için bekliyoruz
nefret etmediğim ilişkiyi bitirmem , saygıyla bitirmem yani sövgüleler ile güle güle derim dostça ayrılmam temenniler ile gitmem yani.. zaten kolay gitmem nefret etmem tiksinmem lazım o zaman dönüşü olmaz 🙅♀️
Ayrılma sebebimize bağlı eğer çok kötü bir olaydan dolayı ayrıldıysak ya da aldatma vs şeyler olduysa gemileri yakarım mahvedilmiş anıların affı olmaz bende şahsı görüşüm