En samimi dediğim arkadaşım beni sattı, ona nasıl davranmalıyım?

Arkadaşlar işyerinde samimi olduğumbşr arkadaşım var. Öyle ki aileden birisi gibiyim resmen, abilerini bile tanıyorum. Defalarca onlarda kalmışlığım var. Ona 3-4 kez Bergen filmine gidelim dedim. O da bana sürekli yok başım ağrıyor, havalar ısınsın vs dddi. Bugün başka arkadaşlarıyla gitmiş ve hikaye paylaşmıştı. Bende ona sayıcı diye yorum yaptım. O da bana seninle de gideriz dedi. Gitmek isteyen her türlü gelirdi zaten şimdiye kadar ve bugün de zaten İstanbul’da hava sıcak değildi yani. Bende ona imalı olsun diye havalar ısınsın da diye cevap verdim. Görüldü attı ama ima da bulunduğumu anlamıştır bence. Daha önce de dışarıda bişeyler yapma tekliflerinde bulunmuştum ama hep bir bahane bulmuştu. Yarın ona nasıl davransam bilemiyorum. Ona yarın işyerinde satıcıları çıkarın burdan diye hafif esprili bir şey söylemek istiyorum. Daha sonra da eğer bişey söylerse, istemiyorsan istemiyorum dersin, saçma sapan bahaneler bulup insanı aptal yerine koymazsın birdahaki ki sefere demeyi düşünüyorum. Bu tabi ağır olur. Tavır yapsam olmaz. Ne yapacağımı, ona nasıl davranacağımı bilmiyorum. Onun benim kırıldığımı ve bana ayıp ettiğini düşünmesini istiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım?
En samimi dediğim arkadaşım beni sattı, ona nasıl davranmalıyım?