Sizce ihanet sayılır mı?

Oncelikle merhaba yaşadığım bir durumdan ötürü aylardır çıkmazdayım. Şahsi fikirlerizle bir ışık tutarsanız çok sevinirim. Konu şöyle yaklaşık 7 ay önce 4 seneden beri uzak olan bir arkadaşımla birbirimizden hoşlanıp çıkmaya başladık hersey guzel gidiyordu o zamanlar cok karismazdik birbirimize fakat bir sure sonra durduk bir anda instagramda ekli olan eskiden sevgili oldugum fakat sonra arkadas kaldigim eski erkek arkadaşımı sordu bende durumlari acik net bir sekilde anlattim yalan dolan karışmasın diye. Zaten silmeyi düşündüğüm birisiydi fakat iliskinin basinda onunda ismen bildiği birisi olduğu icin kuşku uyandirmak istemedim ve silmedim o ogrendikten sonra silebilecegimi aramizda herhangi bir sey kalmadığını soylememe rağmen iliskimizde aylardır ona ihanet ettiğimi düşünüyor hisbir sey olmamasina elinde hiçbir kanıtı hiçbir gördüğü bisey olmamasina rağmen 1. Ayimizda sadece instagramda ekli olan eski birisi için onu aldattigimi ve bedel ödemem gerektiğini düşünüyor beni her anlamda cok yıpratıyor ve yoruyor sürekli alttan almam gerektiğini söylüyor sevdigim icin fedakarlik yapiyorum ama cok doldum git en geniş adama sor boyle bi kizi asla kabul etmez kimse diyor. Sizce sadece instagramda ekli olan bir eski kişi bir iliskide 7 ay boyunca bedel konusu olabilir mi ihanet sayılır mı?
Sizce ihanet sayılır mı?