Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Mecburiyetten görücüye çıkmış olmanın ve etrafın evde kaldınız muamelesi etmesiyle sonuçlanan bir iş. Bence karşılıklı sevgi olmadan evlilik olmasın. İyice tanımak lazım. Aslında görücü usulu de internet üzeri tanışma uygulamaları gibi sanki. Çünkü evlenecek olan iki kişi birbirini tanımıyor. Görücü usulünde tanıma fırsatı için zaman vermek de yok. Ailelere daha mantıklı ve daha ahlaklı geldiği için hemen düğün tarihi belirlerler. Oysa söz nişan takılır ve bu aslında tanışma süreci içindir ama halkımız artık nişanlandıysa evli gibi bakar. Nişan atılınca kıza dul muamelesi. Bence bu yanlış.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGörücü usulü evlilik sadece yobaz, gerici ortadoğuda görülen, mantık olarak ZIRVA olan, insana değer verilmediğini, duygulara değer verilmediğini gösteren, insanları birer MAL olarak gören sistemin tam olarak adıdır. Şahsen ben görücü usulü evlilik yapanları cahil olarak görüyorum. Saygı da duymuyorum. 2022 yılındayız bea. Yuh artık. Araplarda bile görücü usulü evlilik kalmadı. Yemin ediyorum varya biz araplardan 1000 kat daha yobazız. 1000 kat. En az 1000. 999 falan değil. Minumum 1000. Ve buna yüzde 100 eminim. Bakınız Mısırlı ve Suriyeliler ile tanıştım. Adamların okullarında , ortaokullarında derslerin büyük bir kısmı ingilizce olarak öğretiliyor. Ayrıca 1 senede seçmeli Türkçe dersi alarak kendi ülkesinde Türkçe öğrenen bir Mısırlı ile tanıştım Türkiye'de. Bu ülkede 12 sene ingilizce öğretip sadece how are you ve what is your nameden öteye geçemeyen bir eğitim sistemi var.
Türkiye'nin ortadoğudaki Arap ülkelerinden bile her açıdan daha beter olduğunu düşünüyorum.40 Yorumla
Siz görücü usulünu hemen görüp ertesi gün nikah olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Görücü usulü ile sizin dışarda görüp tanıştığınız kişiyle hiç bir farkı yok birinde aileler de birbirini görüyor diğerinde sadece kişiler. Tek fark bu sonrası bireyler birbini tanıma yolunda zaman geçiriyor şayet severlerse birbirilerini isterlerse evleniyor. Bunda sorun nedir neyi büyütüyorsunuz yorumlara şöyle bir baktım da ne kadar geri-zekalı varmış bizim ülkemizde diye hiç şaşırmadim.
40 Yorumla
Bana görücüye gelecekler bu gidişle
05 Yorumla- +1 yıl
Höst ulan kim kime geliyor😄
- +1 yıl
Evinin önüne pusu kurar evine adım atan herkesi kurşuna dizerim 🙄😄
- +1 yıl
Ona göre hani 😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır 30 yaşının üstüne gelmiş hala evlenmemiş adamlar tanıyorum ben😂 evlenmeye niyetleri yok
70 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. Görücü usulü evlilik aşkı sevgiyi çok barındırmıyor düşünmemde
40 Yorumla
+1 yılGunumuzde gorcuu usulunu cok kucumsuyorlar ama bence en dogali isin icinde direk ailler var yalan soylemez uzatamaz bir sekilde ortaya cikiyor arastirinca ki kisi ve ailesi oturma kalkmasiyla kendini belli ediyor ev ortaminda samimi oratmada insan kendini ne kadar gizleyebilir cunku en saglikli olani bence severek evelenn de bosnaiyir aldatiyor sanki sevenler ilk goruste vuruldular ne kadar sacma bende flortlerim oldu ama gorucu usulu eskisi gibi degilki nisanlanmadan zaten yemge kafeye gidyosun telefonda konusyirsun 2 3 ay simdi eskisi gibi degilki tanima surecin oluyor yani burdakiler annelerinin devrinde kalmis sanirim yorumlardan gordugum kadariyla
00 Yorumla
+1 yılGörücü usulu yanlış anlaşılıyor bence. Aile ya da arkadaş cevresi sizleri daha iyi tanıyor sonucta. Bunlar birbirine yakısır bir görüşsünler beğenirlerse devam ederler mantıgı aslında görücü usulu sayılmaz. Ama annenin ya da babanın ben gördüm hadi gel isteyelim kızı diyip direkt istemeye gitmesi ve iki kişinin birbirlerini o an görmeleri asıl görücü usuludur
40 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 871 cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka ben 87 liyim ve benim çocukluğum da 30 yaşındaki kadınlar baya yaşlı gibi olurdu şimdi 50 varana kadar kadınlad tanıyorum çevremde fit bakımlı inanılmaz genç gösteriyorlar sadece doğurlanlık açısından 40 a varmasa iyi ama onun da artık kolayı var yumurta donduruyorlar😉
30 Yorumla
+1 yılAslında Aşk Evliliği de olabilir Ama tabi biraz daha küçük ihtimal
Belli bir yaştan sonra biraz daha mantığa göre hareket edildiği için en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor
Ben duygusal bir insanım görücü usulü de olsa duygusal biseyler hissetmezsem yapamam doğama aykırı20 YorumlaHiç evlenmeyin mesela.
Yok birley evlilikte.
Biri çıkar karşına, ama öyle biri ki, seversin sevilirsin, dersin ki ömrümün sonuna kadar ben bunla yaşamak istiyorum, beraber uyumak beraber uyanmak istiyorum, o zaman gider evlenirsin.
Çocuk için evlenilmez.
Yaşı geldi diye evlenilmez.
Kariyer planı gibi evlilik planı yapılmaz10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılsanal alem oluyorsa görücü usul olur yeterki sansı senden yana olsun anlaştıktan sonra evliyken aşk yaşarsın suanki ilişkilerin tüm sorunu flort ve sevgili dönemide karı koca gibi herseyi yasıyorsun evlilik icin heyecan kalmıyor.. görücüler kabul edilir :D
NOT: Lütfen bitter cikolata olsun :D00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16,6b cevap paylaştı. Evlilik her yaşta, GÖMÜCÜ usulü, yani seviserek yapılabilir. 30 yaş için böyle mecburi bir seçim yok. Ayrıca yeni nesilde insanlar 40' lı yaşlarda bile sin derece genç ve güzel olabiliyorlar. Paniğe gerek yok.
Ayrıca görücü usulü bir evlilik seçimi de aslında evlilik başarısı için, tanışıp, aşık olup, seviserek evlenmekten çok ta farklı olmaz.
Bir insanı tanımak kolay olmayacağı için, evlilikteki uyum daha çok bir şans ve kısmet meselesidir.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eğer bir çevren yoksa durum onu gösteriyor. İnsanın yaşı ilerledikçe güven duygusu daha da ağır basıyor ve daha seçici oluyor. O yüzden insan kimseye güvenemediği için de uygun kişi bulması zor oluyor. Sonuç olarak görücü usulü uygun oluyor. Ama görücü usulü yol değil de evlenmek şart değil maksat kişilerin birbirlerini tanıması.
01 YorumlaHaha 😂
50 Yorumla
+1 yılAnnem 38 yaşındayken kendisinden 12 yaş küçük olan babamla bir aşk evliliği yapmış ❤️
40 yaşında da beni doğurmuş, hep aşk bebeği olduğum söylenir ailede:)30 Yorumla
+1 yılHayır tam tersi sevdiği kişiyi kendi bulmak için uğraşır. Çünkü artık kişiliği oturmuş olduğu için ne istediğini bilir 30 kişiler. Ama görücü usulü olanları da değerlendirir çünkü sevdiği kişi belki öyle çıkacak karşısına
00 Yorumla30 yaşından sonra evlilik yapta nasıl yapıyorsan yap. Çünkü seçenekler zaten her geçen saniye daha fazla azalıyor. Her yıl sonraki yıla göre daha çürükleri, daha berbatları geriye kalıyor.
Ne kadar erken o kadar iyi...00 Yorumla
+1 yılNe alakası var? İki sene önce falan dayımın kızı evlendi. Yaşı da 40'a yakındı. Görücü usulü de değildi. Şu soru 30 yaş sonrası tercih mantığa mı yoksa aşka mı dayalı olur diye olsa anlardım da bu ne alaka? Anlamadım.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. görücü usulü evlilik eskiden çok olsa da şimdilerde tek dük var. Arkadas ortamında ya da iş ortaminda birisi ile tanışıp görüşmek ile aileden birinin sizi tanıştırarak görüşmeniz ile arasında hiç bir fark yok.
00 Yorumla
+1 yılYani bulamazsanız aile yardımcı olur. Ben bu yaşıma geldim hiç sevgilim dahi olmadı ama işte bulamıyorum kendime göre birini çıkmıyor daha doğrusu karşıma inşallah yani zaten yaşta 24 bu gidişle bende görücü usulü evlenirim artık.
00 Yorumlazaten 30 yaşında belirli bir olgunluga ulaşıyoruz lisedeki gibi olmuyor her şey bence 30 dan sonra ya görücü usulu evlilik ya da mantık evliliği
30 YorumlaYapılır hatta bence sevgili işleri oldukça boş görücü usulü daha mantıklı. Sevgililikte kavga, gürültü, trip, kıskançlık, aldatma derken ömründen yiyor.
10 Yorumla
+1 yılBence bir sınırlaması yok her yaşta yeni birini tanıyıp sevebilirsin. Görücü usulü ben bayadır ne duydum ne gördüm. Artık olaylar çok hızlı gelişiyor çiftler daha tanışmadan evlenip boşanıyorlar
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeden 30 dan sonra görücü evlilik yapılsın ki insan severek te evlilik yapabilir geç yapılan evlilikler daha uzun sürüyor cunku iki tarafta oturmuş oluyor düşünceler ne istediklerini biliyorlar
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var o düşünceye göre annemin şu an kapı kapı dolaşıp bana kız bakması gerekir aşın artık şu zihniyeti
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGenç deilsin sonuçta gelen talipleri değerlendir görücü usulü olmuyor ki çocuk seni beğenip öyle geliyir sonuçta eskiden hiç görmeden aileler istiyormuş
00 Yorumla
+1 yılBence asıl güzel ve kalıcı evlilikler 30 yaşından sonra olur
Çünkü mahalle baskisindan uzaksın ve kafa olarak olgunlasmis birini arıyorsun
Gtune başına bakmaktan ziyade oturup iki lafın belini kiracagin yol arkadasinla evlenirsin bu da daha sağlam olur00 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlilik için neden yaş standardı olsun ki?
Ben evliliğe niyet ettigimden beri bu yolu izliyorum..
Hoş, henüz nasip olmadı :))
#Vesselam00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence tüm evlilikler 30'dan sonra yapılmalı insanları belli bir olgunluğa erişmeli
30 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü evliliğe karşıyım beni görüyorlar vazgeçiyorlar. 🎹🎹🎹
30 Yorumla
+1 yılAksine , o yaştan sonra akıl ve mantık oturduğu için daha güzel flört edilip evlilik yapılabilir görücü usulü demode uzun zamandan beri.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHerkes 30 yaşın evlilik için geç olduğunu düşünüyor nedense ama bir tek bana mı normal geliyor anlamadım.
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl
www. instagram. com/p/CarPp0iD74K/
Tartışmaya açık bir konu
Ben fikrimi belirtmemekten yanayım01 Yorumla
+1 yılAşk evliliği de olur diyeceğim de o yaştan sonra aşk yerine daha olgun şeyler ön plana çıkar.
Görücü usulü normal aşktan daha ağır bir piyango.00 Yorumlaasıl 30 yaşından sonra görücü usulü evlilik yapılmaz. aklın başın yerinde yaşını başını almışsın. o saatten sonra kuracağın hayata kimse karışamaz
10 YorumlaYoo istediğini sevip evlenebilirsin. Reșitsin yani istersen lezbiyen bile olabilirsin kimse karışamaz sana 👍🏻
00 Yorumla
+1 yılHer ikisi de yapılabilir. Tabi aşk evliliği için doğru kişiyi bulmak lazım. Bu devirde yaşın kaç olursa olsun zor biraz.
00 Yorumla
+1 yılHayır ne alaka ya kendin bulabilirsin ama eğer evlenmek istemiyorsan ailen seni evde kaldın diye şey yapıyorsa kendi bulur bir yerlerden
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar biriyle tanışmaya bile korkuyor kaldı ki görücü usulü evlensin. Kadınlarda güven sorunu var hem güvenmez onlar görücü usulü ile tanışılan erkeğe.
10 Yorumla Daha olgun oluyorsun. Hayattan beklentin daha az ve sınırlı sadece huzur istiyosun. Bu birazda kader işi 😒
00 Yorumla
+1 yılHayır yapmazlar ama görücü usulsüzlük yok çoğumuzda şu an oyle oluyor güven kalmadı koruyamadık güveni hepimizden çıkı verdi
00 YorumlaHayır evli kadınlar evdeki altınları paraları alıp başka erkeğe kaçıyor 30 undan sonra bizim mahallede
00 Yorumla
+1 yılÇevrende kimse yoksa ve önüne biri çıkmıyorsa son etapta görücü değerlendirilir. Genel manada çok zevkli değil. Kendin bulup tanımak daha güzel.
02 Yorumla- +1 yıl
Ne mezunusun merak ettim?
- +1 yıl
Daha mezun olmadım , sebeb
- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılArtık evlilik yaşi ilerledi insanlar 30. dan hatta 35 ten sonra evleniyor. Kafa dengini bulduktan sonra hangi yolla evlenmissn cok onemi yok bence
00 Yorumla
+1 yılhayır valla bizim akraba 40 yaşında kendi istediğiyle evlendi :d al sana kadın vurdu yumruğu masaya. d
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır ama ona meğil artar biraz. Etraftan falanca kız var nasıl vs siyen çoğalır aöa görücü usül her harükarda belli seviyeyi geçemiyor.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 361 cevap paylaştı.
+1 yıl30 a az kaldı ve görücü usulü düşünmüyorum. Yeni insanlarla tanışıyoruz aşk neden olmasın?
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Görücü derken direk tanımadan evlenmek olarak düşünmemek gerek. Önce tanışcaksın falan
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. 30 a kadar evlenemezsen
benimle evlenir misin 😄 @mavişim0101115 Yorumla- +1 yıl
Hahaha 😂😂 öyle diyorlardı zaten evde kal ondan sonra ben alayım seni 😂😂 yok öyle bir dünya 😂
- +1 yıl
Kacirmazsan olacağı bu işte devrem bende 30 yaşında koca istemiyorum 😂😂😂
- +1 yıl
Son kararinmi 😂😂 bak bu yolun dönüşü yok 😂😂
- +1 yıl
Neden ben mutlu olamam 🤔
- +1 yıl
Neden cokmu huysuz birisin sen 😂😂😂
- +1 yıl
Önemli olan sensin meslek önemli değil insan olman ister çöpçü ol ister çok fakir ister çok zengin insan olsun karşımdaki beni anlasın hiç bir zaman insanları yadırgamamam
- +1 yıl
Haha 😂😂 evde kalırsan alırım diyorsun yani😂😂
- +1 yıl
Tamam sus 🤫🤫🤫
+1 yılHayır be ne görücusu. Millet tanışıp birbirini seviyor hals
10 Yorumla30 yaşına kadar evlenmemiş insan bekarlığa alışıp hiç evlenmez be 😃
10 Yorumlagörücü usülü asla yapılmaz. %1 milyon boşanma sonucu olur şiddetli geçimsizlik kavga belki cinayet.
20 Yorumla
+1 yılYapılır ama görücü değilde mantık evliliği olur bence
20 Yorumla
+1 yılBöyle diyen insanları hayatımdan ışık hızıyla uzaklaştırıyorum.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Valla yapılır çünkü ben artık görücüyle evlenecek gibiyim 😂😂😂
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGorucu degil de her iki taraf icinde olgunca karar verilir
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Görücü usulüne karşıyım.30 yaş ta geç değil tabiiki , hatta her yaşta olur.
10 YorumlaYa ne alakası var Türkiye'de işe girme yaşı 28 evlenmek için para lazım çalışırken biriyle tanışır buda evlenmek için 31 32 buluyor normal yani 30 dan sonra evlenmek ayrıca kafa olarak daha iyi oluyorsun bnce 25 yaş altı evlenmemeli
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yıle sende benim gibi kapıda kalmışsın aşk evliliği bu saatten sonra zor bizi ancak görücü usulü paklar
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü daha mantıklı düşünürsek. Görücü usulü evlilikte hiç ayrlık görmedim.
00 Yorumla
+1 yılYo asil insan olgulansinca evlenecegi hayatina alacagi kisiyi gercekten secebilir
00 YorumlaSanırım benim seçeneğim bu olacak çünkü kimse yok etrafımda
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 819 cevap paylaştı. 30 yaşından sonra her sey daha zor hayırlısı ne desek boş 😄
00 Yorumla- Devamını Gör (165)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne