Karşılaştığımız zaman gözlerimin içine bakıyor ama asla adım atmıyor? lütfen bakar mısın?

Otobüste giderken gördüm onu, gördüğüm an vuruldum desem yeridir. Hani herkesin aradığı bir tip vardır ya, benim aradığım tip tam olarak o’ydu. Yüzü, gözü, saçı... Onu gördükten sonra her ayrıntısını aklıma kazıdım. Aylarca aradım sordum soruşturdum ve nasıl oldu bilmiyorum ama en sonunda buldum onu. Aslında o kadar uzak değilmişiz. Benim işimle onun işi arasında 2-3 sokak mesafe falan varmış. İlk bulduğum zamanlar heyecan ve stresten hiçbir şey yapamadım, yazmaya cesaret edemedim yani. Günlerce cesaret bulmak için uğraştım da uğraştım.

Bir gün arkadaşlarımla içerken (sarhoşluk cesareti) aklıma geldi ve mesaj attım dedim bugün değilse ne zaman. Hiç tanışmadığımız için cevap bile vermez diye düşünürken cevap verdi ve konuştuk biraz. İkimizinde boş zamanları hiç örtüşmediği için bir türlü denk gelemiyorduk, o yazarsa ben 5 saat sonra görüyorum sonra ben yazıyorum o 5 saat sonra görüyor. Neyse böyle 2-3 gün konuştuk ama konuşma bir yerde tıkandı ve ben devam ettirmek istemedim. Hep atılgan taraf ben olmamalıydım çünkü (belki biraz sinirlenmiştim) O konuşma öyle bitti ne o yazdı ne ben.

Ben yazmayı kestikten sonra bir çok karşılaştık aynı durakta aynı otobüste... Beni her gördüğünde dönüp dönüp bana baktı hemde defalarca (yanımdaki arkadaşım bile fark etmişti). Bu karşılaşmadan aylar sonra bana private hesabından istek attı, alakasız bir şekilde ben artık gözden bile çıkarmıştım onu. Ama hala yazmıyor, utanıyor olabilir mi? Hep tek gördüm onu, arkadaşı yok gibi bir şey. Fotoğraf atarken de yüzünü hep saklar, bu bana biraz utanç olduğunu sezdiriyor. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar yazayım mı yoksa onun yazmasını mı beklemeliyim?
Karşılaştığımız zaman gözlerimin içine bakıyor ama asla adım atmıyor? lütfen bakar mısın?