Kadınlarda niye yük olsun ki. Kölelik sistemi değil k8 bu. Erkeğin düzenli hayatı olur kadının ise üzerine yük binmesi kölelik kavramıyla bağdaşıyor senin evlilik tanımına göre. Evlilik yük değil. Ve kadının da hayatının bitmesi gibi bir durum yok ortada.
Evlilikte geçim derdi erkeğin üstünde, düğün borçları, taksitler ve erkeğin sırtında, her şey erkekten bekleniyor. Bu ortamda nasıl erkeğe düzenli hayat sunuyor ki? Akşam eve geldiğinde yemeğin hazır olması veya çamaşırlanırın yıkanması mı düzenli hayat?
Bu nasıl bir soru yaaa, oldu anasını satayım evlenmeyelim, yuva kurmayalım çocuk yapmayalım dağdaki yaban domuzu gibi yaşayalım. Niye, çünkü evlilik insanı yıpratıyor
fotoğraf ile sorunun ilişkisini anlamadım transparan giyen seksi bir kız, diğeri sırt dekolteli, diğeri masum kendi halinde bir kız :) soru ise bambaşka :D
2 aylik evli biri olarak oyle dusunmuyorum. Kocam duzenli olmayi seven biri annesinde duzeni yoktu rahat edemiyordu cunku annesi surekli hollandaya gidiyordu. Isten gelis saatimiz haftalik temizlik gunlerimiz camasir yikama utuleme gunlerimiz belli ve ikimizde huzurluyuz. Yardim eder bana hafta sonu. surayi siler misin dersem yapar o supurur ben silerim. Ben yemek yaparken o salata meze hazirlar. Is dagilimi yapariz yatagi kalktigi zaman toplar. Cayi o hazirlar geri temizler. Ilk haftalar delirtiyordu ordan burdan corap cikiyodu Yatak odasini dagitip cikip gidiyodu nasil olsa ben yapiyorum diye. Ama bir kere patladim simdi yapmiyor oyle seyler. Alistirmak onemli.
Erken evlenen erkekler geç evlenen hemcinslerine göre daha erken çöktüğüne göre erkekleri de yıpratıyor demektir. Kadınların yıpranmasi da evli olmalarından değil evlilik içinde herseyi kontrol etme çabalarından kaynaklanıyor. Erkeğin yükünü bile alıp geriye birsey bırakmıyorlar. Sonra da kadin erken çöküyor oluyor. Normal bir kadinin yapması gereken şeylerin fazlasını yüklenmeyin bakalım çöküyor musunuz?
@VOYSEA1035 geçen bir akrabamin arabasıyla düğünden dönüyordum. Karısı sağ koltukta sürekli adama komut vermeye çalışıyor. Yahu adam kendisi bilmiyor mu nereden gideceğini bir sussana.🤣 Hayır kadının ehliyeti filan da yok üstelik. Düşün yani 10 dakikalık yolda bile bunu yapan kadin aile içinde nasıldır onu da sen dusun
@VOYSEA1035 evet kesinlikle. Kadınlar sürekli kadin ruhundan anlayan erkek diyorlar ama kendileri erkek ruhundan anlamaya calismiyorlar hiç. Zarari da en çok kendileri görüyor. Biz bunu söyleyince de ezik oluyoruz
Kadın erkeğini sevip sayar ise, erkekde o ağırlığı taşıyor ise uyum oluşur. Hem kadın hem erkek bu konuda yani deger verme degerli hissettirme konusunda kendini geliştirmeli.
Evlilik de genelde erkek çalıştığı için erkek eşine maddi anlamda bağımlılık hissettirmemeli evlenmek beraber olmak maddi manevi yok sen kazandın ben yedim şöyle böyle olmamali ayrıca kadınlara daha çok yük bindiğine katılıyorum ev işleri bence birçok işten zor.
evet bazı evlilikler bu şekilde olduğu doğru.. erkek kişisi evlendikten sonra ben sadece çalışırım ve para kazanırım mantığında ise ve asli görevinin bununla bittiğini düşünüyorsa o zaman kadın kişisine gerçekten çok iş yükü biner.. ve kadın birde çalışıyorsa zaten bir süre sonra sıkıntılar başlar.. evlilik hayatı her şekilde paylaşmak hayatı her şekilde kolaylaştırmak için düşünülmeli..
Bence bu tamamen erkeğe göre değişir. Geri kafalı bir erkekle evlenen kadın çok yıpranır evet. O tip erkeklerin eşine saygısı yoktur. Ancak kılıbık bir erkeğin olduğu bir evlilikte erkek yıpranır. O tip durumlarda da kadının eşine saygısı yoktur. Bir de tamamen aşkla dolu olan ve eşlerin birbirilerine saygısı olan evlilikler var. Hah işte o tip evlikliklerde kimse yıpranmaz. Eşler birbirilerine yardımcı olup, anlayışlı olurlar. Ve bu durumda kimse yıpranmaz, huzurlu mutlu bir evlilik olur.
Kendi adıma konuşursam, evet önemsediğimi düşünüyorum. Hatta yeterince bile değil, daha fazla önemsediğimi düşünüyorum... Ancak erkeklere genel olarak bakarsak, hayır çoğu yeterince önemsemiyor maalesef
Yanlış düşünce evliliğin getirdiği sorumluluklar aksine tek kadına bine yuk değildir. Erkekte bu yükte ortaktır. Ama ata erkil bir toolumun getirdiği geleneklerden ve baskılardan ötürü kadın yemek yapar kadın ev toplar kadın çocuk doguru çocuk bakar kadın kadınlık eder erkek calsiir gelir aslında ya kış olan budur kendini bilen insan bu u yapmaz eş ile birlikte eller taşın altına beraber konur. her şey ata erkil toplum yüzünden olan bir durum
Kesinlikle çok ciddi bir sorumluluk evlilik. Kadınlara daha fazla sorumluluk yüklediği de kesin. Neticede çocuğu da onlar doğurmuyor. Benim psikolojimi olumsuz etkileyeceğini düşündüğümden hiç girişmiyorum o işlere.
Evet ya aşırı saçma. Çocuk istemiyorum dedim diye geri*zekalının biri Çok yaşa o zaman yazmış altına. Herkes büyü, evlen, çocuk yap, çocuk büyüt, öl denkleminde yaşamak zorunda sanki.
Evlilik konusunda insan net olmalı bahaneler üretip evlilikten kaçmamalı dünya görüşüne göre hayat yaşamalı kimse kimseye bişeyler empoze etmemeli zinaya karşı biri evlenmeli zinaya önem vermeyen biri evlensede olur evlenmesede olur 😂😂
Bence kadınları yıpratma kısmı erkeğin düzensiz olmasından kaynaklanıyor. Evet, hayat erkeğe bir düzen sunuyor ama erkek sorumluluk almak istemediği için evliliğin dengesi bozuluyor.
Doğru düşünüyorsun. Erkek yine aynı anasının evindeki gibi rahat hayat sürmeye devam ediyor. Çamaşırları yıkanıp ütüleniyor, acıkınca yemek hazır, çocuk doğurma derdi de yok. Nerden baksan miss gibi hayat erkek için.
Saçma sapan cümleler kurmayın.. Yopranan tek taraf olmaz Yıpranma iki tarafı kapsar Kadın yıpranıyor da erkek keyfine mi bakıyor. Saygının olmadığı her evlilikte her iki taraf da yıpranır Teraziniz olsun teraziniz Tek taraflı bakmayın hayata...
Bence iyice elekten geçirmeden evlenmemek gerekiyor. Aşkı sevgiyi bir kenara bırakıp mantık ile incelemek lazım. İş işten geçince ne aşk ne de sevgi kimseye huzur vermiyor.
Kadınlar için de belli bir düzen ve mutluluk demek. Kafada ki onlarca soru işareti cevabını bulmuştur artık. Erkekler daha nicel baksa da evliliğe, iki tarafta rahatlamıştır. Yani durum berabere..
Aynen babuş bütün düğün masrafını yapan, evin geçiminde olan tarafın rahat hayatı var da kadınlar yıpranıyor. Hatta bu yüzden kadınlar evlilik meraklısı:d
Evlenmek isterim ama uzunnnn süre gündemimde olmayacak. En azından bi 10 yıl kadar. O zaman da ister miyim tartışılır. Hayat birine adamak için fazla kısa.
Benim ailem geri düşünen insanlar ne yazık ki. Onlardan uzaklaşmak için ekonomik özgürlüğümü kazanmaya çalışıyorum. Kazanırsam kimseye eyvallahım olmayacak. O noktada işte biriyle evlenmek ister miyim emin değilim. Yani yıllar sonra elde ettiğim özgürlüğü kısıtlamaya değecek biri olmalı.
Mesele evlilik değil imkanlar, Kocası zenginse kadın eve temizlikçi çağırıyor, dışarıdan yemek söylüyor, her şeyi yenisini temizini alıyor. Fakirler de kendini parçalıyor garibanlar, sırf bu yüzden adam akıllı param olmadan evlenmek istemiyorum.
Yani ben kendi çevreme göre yanıtladım gozlemledigim kadarıyla. Genelde erkekler hem iste hem evde hatta tek bir izin gunlerinde bile ev işi yapıyor esleri ev hanımi olsa bile isten gelince yemek yaparlar. Benim ailemde oyle dedem babam amcam erkek kuzenlerim dayım nerdeyse her işi yapar bir sofra kurulacak olsa erkes bir sey koyar yani toplarkende oyle bu yasta dedem bile bize yardim eder
Ne güzel. Keşke herkes öyle olsa herkeste aynı sorumluluk bilinci olsa. Baksana saba bile yansımış bu durum sorulara cevap verme ve insanlara karşı olan tutumun çok güzel. Demek aileden geliyor bazı şeyler 😇
Teşekkür ederim öyle düşunmenize sevindim. Çevre insani çok etkiliyor her konuda ve ne olursa olsun insan mutlu olmayı denemeli bir seyleri şartlayinca zorlayinca yani olmuyor mutsuz hissediyorsun buda her seye yansıyor bazı seýlere çokta takılmamak lazım kendinizi uzmeyin yani
İşte bu yüzden yalnızlık her daim kadın için sultanlık. Ayruca ne kadar durumu iyi de olsa erkeğin, kadın yine ezilir eşi olmasa ailesi tarafından vs. Bu ülkede annesinin sözünden çıkmayan ya da haklıya hakkını teslim eden erkek sayısı neredeyse yoktur. Olan bile bazı durumlarda kuyruğuna basınca saf değiştirir...
Haklisiniz.. Ama lakin şu da var, evlilikte bir taraf mutsuzken, diğer tarafin mutlu olmasina imkan yok. Karşılıklı yapılan hatalar evlilikte mlsf tıkanmalara yol açıyor. Klasik erkek yaklaşımına göre kadın ev işi yapar, özgürlüğü sınırlıdır, kocaya hizmet ve hürmet eder.
Her zaman kadınlar yıpranır erkekler sürekli işten gelince hizmet görüyor şımartılıyor insan üstü varlık tanrı muamelesi görüyor Kadınlar stres oluyor ya yemeği beğenmezse ya ev işi yetişmezse felan bir de adam yaptığı işi beğenmiyor
o eskidendi, ev işleri de paylaşılıyor, sadece alışveriş anlamında değil. kadın yemek yapıyorsa bulaşık işi erkekte, erkek yemek yapıyorsa bulaşık işi kadında. bunun gibi.
O yüzden bende kadına değer vermeyi çok sevdiğim için kadınla evlenerek yıpranmasını istemiyorum ve bu fedakarlığımın göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum
Çok büyük bir pozitif ayrımcılık kokuyor bu soru. Ayrıştırmanın bir anlamı yok. Kadınların da erkeklerin de sorumlulukları ve sorunları büyüyor evlenince.
Tam tersi olmasın o? Asıl evlilikten kaçan erkekler yani. O yüzden bak şöyle bir etrafına ülkenin genel duruma Türk kızları kadınları evde kalıyorlar alayı. İstisnalar hariç...
Erkekler istemediklerinden bekarlar, kızlar kadınlar ise istedikleri gibi bir koca bulamamaktan ötürü. Teehhül denen mevzuya kızların kadınların çok çok çok daha meraklı olduğunu olduklarını biliyoruz neticede...
İyi de dünyanın düzeni o zaten. Yani Türkiye denen ülkedeki dünyanın düzeni böyle. İyiler sırf evlilik kurumunda değil her alanda mutsuzdurlar. Kötüler de sırf evlilik kurumunda değil, her alanda mutludurlar...
İşinize gelince her şey de eşit dersiniz işinize gelmeyince e kadinlar şöyle böyle a... m.. k ben bu yaşta geceleri yatamiyorum borclari dusunmek den evlenince hic yatamam pskolojimiz yeter iş ayri ev ayri istekler bitmiyor bankalar susmuyor ooo oo say say bitmez bekara kari bosamak kolay davulun sesi uzak dan hoş gelir