Aşkı tanımlamanın dahi aşk ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum aslında. Bir sese kapılıp gitmek gibi bir duygu. Bakıyorsun sabaha onun için kalkmışsın, geceyi onun için beklemişsin. Saçma sapan gelen herşeyi o var diye anlamlı bulmaya başlamışsın. Hatta kendini onunla yanyana hayal etmeye çoktan başlamışsın. Bu yüzden bütün tanımları sıralayabilme gücünün insana birden sirayet etmesi sanırım.
Aşk sadakattir, şefkattir, anlayıştır herşeyden öte aidiyettir. O senindir sen onun sınırları vardır, emek işidir öyle her ufacık zorluk ta (ki çoğu kişi ufacık şeyi bir halt zanneder, kendi kendinin kini görmüş yara zannetmiş) kopmamak, yargılama ak, ezmememk tir kabullenmek, sahiplenmek beraber olup yüzleşmektir, aşkta 3. Kişilere yer yoktur hiç bir anlamda 2 kişidir bir bütünün, yarısıdır, uyumdur dengedir, ve artık yürümediğinde tek seferde bitirmektir hem pastam dursun hem karnımdoysun diyip oraya buraya göz dikmemektir, kabullenmedir etmezsen de yürüyüp gitmektir ya birbirinizinsinizdir ya da birbirinize uzaktan yakından alakanız yoktur, ya ebediyen sürer ya da tek celse de biter.
İlk başta bir kıza aşık oldum ve sevgilim oldu. Daha fazla aşık oldum ve en sonunda benden ayrılmak istemişti. Demek ki benim kadar sevmemiş dedim. Sonra inanılmaz bir depresyona girdim, kafayı yemek üzereyim başka bir kızla konuşmaya başladım ve ona aşık oldum. Ondan da ben ayrıldım ve pişman oldum, yine depresyona girdim ve başka bir kız ayarladım. Ona da aşık oldum ve artık kadinlardan ayrilinca gelen hüzünü başka kadınlara aşık olarak kapatiyordum. Bence aşk kısaca insan beyninde salgılanan ve ona saçma şeyler yaptıran hormonlardan ibaret. Aşka guvenirseniz mantıksız bir hormona sırtınızı yaslamış gibi olursunuz.
Aşk çok güzel bir şey ya böyle anlatamıycağım kadar güzel bir şey yani sevmek mükemmel bir şey sevdiğin kişi tarafından sevilme duygusunu hiçbir zaman tatmadım ama Allah’ın yaratmış olduğu başka bir insana değer vermek kalbinin yarısının onun için atması tarifsiz bir şey
Aşkı korkaklar değil, cesur olanlar yaşar👍🏻Ve aşk bana göre sevgi hissinin ve duygusunun en üst seviyesini yaşamaktır. Nefis, görebildiğini ve dokunabildiğini sever Kalp ise hissedebilfiğini.. Ve Aşk Değebildiğin bir tende ancak zevktir, Hissedebildiğin bir bedende ise hayat..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Öncelikle Aşk Cesaret işidir... Nefsine hakim olabilen insanlara yakışır aşk... bana sevişen insanlar ben gerçekten aşık oldum demesin. bu aşk değil tutkudur arzudur bir istek tir... Aşkı tarif etmek çok kolay aslın da... bir insan saçmalıyorsa çocuklaşıyorsa söylemediği kelimeleri söylüyorsa heyecanlıysa o kişi aşık tır... ve iki türlü kadın vardır... Birincisi... bacaklarının arasından kalbine girilir... İkincisi kalbinden bacaklarının arasına...
bana göre aşk ; bir kişi için dünyada ki diğer tüm karşı cinse kör olmak demek bir kişi için yaşamak nefes almak demek ve gene tek bir kişi nefes alıyor veriyor ve bunu tekrarlıyor diye şükretmek demektir.. sahip olmak ait kalabilmek..
Aşk tamamlamaktir bakışı düşünceyi hissi tamamlamaktir sadece onun için var olduğunu düşünmektir bir bütünlüktür anlamlandırmaktır mesela senden önce hayatımın bir anlamı yoktu demektir vb vb