Evdekiler TDK derler bana😅 konuşmaya, yazmaya vs. dikkat ederim. Hatta takıntı derecesine doğru yol alıyor. Büyük ihtimalle de bu huyumdan ötürü diksiyonu bozuk birisiyle yapamam.
Çok dikkat ederim hem kendimde hem de karşımdakinde.. Sevgili olunmayacak kadar olacağını sanmıyorum.. Anlaşılamayacak kadar; random şeklinde olmaz herhalde..
Ama bağlaç olan -de'yi ayrı yazmadıysa mutlaka gözüne fıtlatırım.. 😄
Hahaha 😄😅Matematik'e Matamatik diyen biri çok tatlıdır ama bence..:)) Tam sevgili olunası.. 😄
Olabilir, yadırgamam. Düzeltebilirse beraber diksiyon çalışırız yani ona yardımcı olurum elimden geldiğince. Eğer kendi de isterse diksiyon kursuna gider falan. Düzeltemezse de canı sağ olsun, onun dilini anlarım alışınca illa ki.
Ben diksiyonum iyi sayılmaz mesela düzeltmek için uğraşıyorum ve tanışma faslında sorun olur mu senin için yani arkadaş veya sevgili olmayı düşünürmüydün gerçekten benimle Tercih senin ben sadece merak ettiğim için soruyorum
Olunur da olay aşkitoşum tarzı cıvık cıvık konuşmalara gelirse pek hoşnut olmam açıkçası Bir de ne vardı hamileler için hamiş diyenler görüyordum 😄 yok kocişim, kocişkom pehh
Şemsiyeye semsiye desin "ş" harfini söyleyemesin falan çok tatlış olur... Ama şemsiyeye semşiye demesin.. Derse de alıştırırım ben onu bişey olmaz :) Tatlı bişey olur güldürür beni Mide bulandırıcı boyutta diksiyon bozukluğu da olmaz diye düşünüyorum ama hadi bakalım :)
Sen güzel bir diksiyonla konuşurken oda bir ortamda arkadaşlarınla beraber sohbet esnasında davar gibi çıkıp maraba arradaşlar dediği an arkadaş çevreyin hepsi sebi şöyle bi incelerler acaba ne buldu bu hödükte diye dikkatleri üzerine toplarsın unutmaki diksiyon çok önemlidir herşeyden önemlisi belirli bilgi birikimine sahip birine yönelmende fayda var kültür herzaman insanı 5.0 öne getirir
Hiç etkilenmediğim bi insan konuşmaya başladığı anda bir çok şeyi değiştirebilir. Etkilendiğim biri aynı şekilde işleri tamamen tersine çevirebilir. Konuşma her şey değildir fakat bence çok şeydir.
Benim s ve ş harflerine karşı bir sorunum var. Söylerken de ıslık sesi çıkıyor genelde. Dişlerim kamaşır. Arada s ş ye kayar. Yani çok kötü değilse sorun etmem pek.
Ben fazla İstanbul şivesine arada kaçabiliyorum konuşmada vs. Öyle biri gelirse ben şöyle o da öyle konuşursa komedi dükkanına döner ortam. Lakin olur neden olmasın.
Her insanın telafuzu farklıdır bunun nedeni doğduğu ve büyüdüğü yerin şivesine dayanır ve inanın içten samimi birini inanmak istiyorsan telaffuzuna değil onun samimiyetine inanın herkes mükemmel olsaydı seni beni değil kendinden daha iyi birini arıyor olurdu 😉
Çılgını severim, tatlıyı severim, masumu severim. Ama bunları düzgünken severim. Ağzını yayan uzak dursun benden. Ne olursan ol ama düzgün ol öyle gel, diyenlerdenim.
İç Anadolu'nun bazı illerinde yöresel dil aksanı dediğimiz konuşma şivesi genelde şöyledir. arkadaşın arabası bozuldu bizde onu eve götüverdik geldik (götürüverdik) Veya araba var mı va (var) Veya e haydi artık gençler e hadi gari gobeller. Gibi çoklu türevleri olan dil aksanları mevcuttur