Aklı başında bir boşanmış kadın görmedim ben, bir sosyolog olarak şimdiye kadar haklı bir boşanma hiç görmedim, geneli baştan sorunlu bir evlilik ya da kendi suçları olmasına rağmen karşı tarafı suçlayan pskolijisi bozulmuş bir kadın ya da ya da sahtekâr bir kadın adamı sömurmüş maddi manevi başka yağlı kapılara yol almış problemleri inceledigimde hep sorun yine kadında bitiyor anne ve evliligi yuruyebilecek kapasitede değiller ve bu evleneceğin kişiyi de sen seçtin zorla kimse evlendirmedi seni ve evli olanları inceledigkmde inlarda da problemler var ama dengeyi koruyabiliyorlar yani sürdürebiliyorlar mutlu olabilmeyi becerebiliyorlar mutlu olmayı becerebilmek bir kabiliyet ve zekâ göstergesidir ne demiş atalarımız yuvayı dişi kuş yapar diye.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 304 cevap paylaştı.
+1 yılBu konu tez, kitap, konferans konusu olacak kadar geniş, 3-5 cümle ile yorumlaması ve görüş paylaşılması zor. Yine de bir şeyler yazma gereği duydum.
Öncelikle bu genellemeye katılmıyorum. Size hep öyleleri denk gelmiş olabilir.
Mesele bence evlilik kurumunun değerini yitirmesi, acımasız kapitalizm, insani değerlerden uzaklaşmamız.
Sorunlu kadının boşanması ayrı değerlendirilmeli, boşanan kadının sorunlu olması ayrı değerlendirilmeli. İkisi birbirinden oldukça farklı şeyler.
Sorunlu kadın evliliğin yükünü ( ev işi, iş, çocuk vb.) taşıyamayabilir (aynı şey erkek içinde geçerli). Evlilik hakların yarı yarıya düştüğü, sorumluluğun en az iki katına çıktığı bir müessese sonuçta. Her insan psikolojisi ve karakteri bunu ömür boyu taşıyamaz.
Boşanan kadının sorunlu olması ise neredeyse imkansız gibi.
Çünkü bel bağladığı, hayal kurduğu dünyası yıkılmıştır. Madden, manen göçmüştür. Üstelik bulunduğumuz coğrafyada neredeyse %90' lık bir kesimde boşanan kadına farklı bir bakış olur.
Boşanmalarda travma yaşamak bizim gibi ailenin kutsal sayıldığı , ikili ilişkilerin dinsel, ırksal, geleneksel (töresel) nedenlerle zor olduğu toplumlarda gayet normal. Travma yaşayanda sorunlu olmazsa, sorun olur zaten.
Bu konu uzun uzatmak istemiyorum son olarak şunu belirtmek isterim.
Evlilik nasıl ki hak ve yasalsa, yürütülemeyen bir evliliğin boşanma ile sonuçlanması da o derece hak ve yasal. Evlenirken nasıl tüm ritüelleri insanca yapıyorsak özellikle çocuk da varsa boşanırken de insanca boşanmayı bilmeliyiz.
Ben ve eski eşim bunu başardık, birlikte geçirdiğimiz yılların ve kızımızın hatırına 23 günde insanca boşandık. Şimdi iki medeni insan gibi kızımız için ne yapabiliriz gayretindeyiz. Siz siz olun hiç bir konuda insani davranmaktan vazgeçmeyin.
Doğuştan insan olmak yetmez, önemli olan davranıştan insan olmaktır.
Kurulan yuvanın ve girilen gönlün yıkılmaması esastır çare yoksa yuva yıkılsa da gönülü yıkmamak için insani davranış gerekir. Gönül yıkmak kabe'yi yıkmaktan fenadır.
Sevgi, saygı ve hoşgörü ile kalın.35 Yorumla- +1 yıl
"Boşanan kadının sorunlu olması ise neredeyse imkansız gibi" cümlesinde olması değil olmaması olacak.
Soran+1 yılSizin yazdıklarınıza katılıyorum doğru.
- +1 yıl
Süper bir yazi olmus
- +1 yıl
Teşekkür ediyorum.
- +1 yıl
@Lifeisnice Teşekkür ederim hem beğeni, hem zahmet edip okuduğunuz için.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1. Sosyolog olmuşsunuz ama önyargılarınızdan kurtulamamışsınız
2. Boşanma yaşayan bir kadın tabi gülüp oynayıp neşeli olamaz, o sürece gelene kadar neler yaşamışta o hale gelmiş, kim bilir.
3. Boşanmayan her kadın mutlu değildir. Belki ayakları üstünde durmaya umudu yok, belki aile baskısı ile ayrılamıyor.
4. Kötü de olsa evlilik sürdürülmesi gereken bir şey gibi bahsetmeniz çok ürpertici. Sonuçta dinen bile boşanmak helal. Allah’ın sevmediği bir helal ama sonuçta olmuyorsa , yürümüyorsa helal. Ölene kadar evli kalmak zorunlu diye bir şey yok.
5. Her evleneni aşk evliliği yapmış, kendi evlenmek istemiş gibi görmenizden örnekleminizin küçük olduğunu yeterince insan tanımadığınızı gösteriyor.
Umarım bu büyük laflarınızı yemek zorunda kalmaz, evliliğinizde mutlu olursunuz. Olur da boşanırsanız ne olursa olsun zaten size göre sorunlu kadın yüzünden olmuştur, siz sırf erkek olduğunuz için zaten baştan aklanmış oluyorsunuz. Ne kadar cinsiyetçi bir yaklaşımınız var ya , Allah adil olmayı nasip etsin size en kısa zamanda.13 Yorumla
Soran+1 yılSoruyu ve konuyu tam anlayamazsınız açık konusoyim tum boşanan kadınlsr ve bunlarin destekçileri problemli bakın boşanmak tabiki helal dairesi içerisinde olabilir dinen zaten kimse birsey diyemez adam deli olur şiddet yanlısı ise pskopat ise yani adamda aklı dengeleri bozacak mantıksal sorun varsa evine ekmek getirmiyorsa aldatıyorsa tabikide boşanmak mantıklı olabilir problem şurada bur yuva kurulmuş çocuk filan olmuş kadınları gözlemledigimde fıtrata yaratılışa aykırı sorunlar oluşmuş toplumun temelinde kadın ev hanımı ya da çocuk yetistirebilecek anne olabilecek kapasitede değil ve yaptığı hataları örtbas edip sorunları yine kendi seçtiği sevdiği ya da iste kabuk ettiği erkeğe yükleyip kendi kenara çekiliyor boşanma gerçekleşiyor kadın kendini haklı yerine koyuyor kadınların yüzde doksanı kadın olmayı bilmemekte erkek gibi çalışıp özgür olmak istiyor sigara içmek istiyor istedigimle geziyim toziyim rahat olayım dikensiz bir hayat parsal maddi sıkıntı cekmeyim istedifim zaman gezerim kafasinda kurguluyor hayatı hayatta tam tersi böyle degil zorluklarla dolu ve bu zorluklarda kadın bocalıuor ve yuvayı yıkıyor daynamıyor yani.
Cevap sahibi+1 yılErkek gibi çalışıp kısmından sonra okuma gereği bile duymadım. Sizin gibi cinsiyetçi bir insanla benim konuşacak tek cümlem bile olamaz
Soran+1 yılArtık kadınların kadın olmaması diye bir kitap çıkarılamaz hanımefendi okursunuz.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
1Cevap
+1 yılBoşanma, ortada bir sorun olduğu için olur zaten. Erkek de sorunlu olabilir kadın da. Ayrıca mutlu olmayı becerebilmek derken neyi anlatmak istedin? Mesela ben evli olsam eşim de sorunlu bir adam olsa buna rağmen bosanmayip evli kalınca mutlu olmayı becermis kadin mi oluyorum? Yoksa bunun yerine bosansam sorunlu bir kadin mı olmuş oluyorum? Ya da evliyken sorunlu ben olsaydım ama eşim bununla uğraşmak yerine benden bosansaydi ben yine sorunlu kadin olurken esim mutlu olmayı becerememiş zekasız bir adam mı olacaktı? Bana biraz paradoks geldi yazdıkların.
224 Yorumla- +1 yıl
Adam sorunlu çıkınca kadının suçu ve seçimi kadin sorunlu olunca yine kadin sorunlu adam öyle bir kadini seçtiği için kabahatli değil. Güzel denklemmis😂😂
Soran+1 yılTeyzemin nir lafı var , şuanki tüm sorunlu ilişkilerin suçu yine kadınların diye nerde it kpuk var onu buluyorlar nerde iş siz güçsüz var yine onları buluyorlar yani seçen taraf kadjn değilmi erkekler kadınları secmiyorki bu ülkede kadın seçiyor ve yanlış kişiyi seçiyor problem burada.
- +1 yıl
Evlilikte erkek kadını secer kadin erkeği değil. Nikahi kadin mi basıyor? Senin verdiğin örnekte iki sorunlu birbirini bulmuş zaten. Erkeklerin bu iş güç maddiyat konusundaki tutumları da çok tutarsız nedense. Şurada bile işsiz mesleği olmayan erkekle evlenir misiniz diye soru sorsalar hayir diyen kızları paragöz olmakla suçluyan aldatilacagini söylemeyen bir sürü erkek çıkıyor. Evet deseler o zaman da kızlar işsiz güçsüz adamları seçiyorlar diye genelleme yapanlar çıkıyor. 🤣🤣 Kimi secseler yanlış oluyor anlamadım yani🤣
Soran+1 yılHaklı bir cevap yazmışsınız evet doğru
- +1 yıl
Bak bazi kadınlar abuk subuk kişileri adam edeceğini düşünerek evlenebiliyor bu doğru. Ama evlenmeden önce çok efendi olup da evlendikten sonra gerçek yüzünü gösteren bir sürü erkek var. Kadin böyle birini seçti diye sorunlu olmaz. Eğer öyle bakacaksak evlendikten sonra gerçek yüzünü gösteren kadınlar daha çok ve o zaman erkekleri de o kadınları seçtikleri için suclamamiz lazım. Ama sen bunu söylemiyorsun yine kadin sorunlu diyorsun. Ortada bir paradoks oluyor işin içinden çıkamıyorum yani.
Aşağıda yorum yapan sosyolog güzel açıklamış. Özellikle düzeltme yaptığı yer çok iyi vurgulanmış. Boşanan her kadının sorunsuz olduğunu düşünmek imkansız ama hepsinin sorunlu olduğunu düşünmek de imkansız. O kadin o psikopat adamla devam etse detayda yazdığın şekilde yuvayı yapan ve mutlu olmayı beceren sorunsuz kişi olarak tarif edecektin muhtemelen.
Bak sen aslında gereksiz ve aşırı beklentiye girerek evlenen, kişiliği henüz oturmamış genc kızların sorunlarını yansıtmak istemişsin anladığım kadarıyla. Öyleleri zaten abuk subuk isteklerini Nisan döneminde belli ediyorlar, direkt evlenmeleri de sorun yani. 20sinde evlenir 22sinde bosanir 30 yaşına kadar bekler kendi gibi dul biriyle evlenir o zaman ayakları da daha sağlam bastığı için daha düzgün evlilik yürütürler. Var böyle örnekler.
Soran+1 yıl
Bak sen aslında gereksiz ve aşırı beklentiye girerek evlenen, kişiliği henüz oturmamış genc kızların sorunlarını yansıtmak istemişsin anladığım kadarıyla. Öyleleri zaten abuk subuk isteklerini Nisan döneminde belli ediyorlar, direkt evlenmeleri de sorun yani. 20sinde evlenir 22sinde bosanir 30 yaşına kadar bekler kendi gibi dul biriyle evlenir o zaman ayakları da daha sağlam bastığı için daha düzgün evlilik yürütürler. Var böyle örnekler.
Bu benim tespitim devamı niteliğinde evet hak veriyorum doğru bu.- +1 yıl
Demek ki sorun aslında yanlış zamanda evlilik yapmakmis. Çünkü herkes bir yaştan sonra normale dönüyor, spesifik örnekler hariç. Ben bu yüzden hep şunu söylerim. İnsan aile özlemi duymaya başladığı ve sorumluluk alacak yasa geldiğinde evlenmeli. Bu yas 20 de olur 30 da olur 40 da olur. Erkek için de öyle. 50 yaşında bu kıvama gelecekse 50 yaşında evlensin. Ben sırf bu yüzden evlenecegim erkeği 40 yaşındaki erkeklerden seçmeyi kendim de 28 30 yaşımda evlenmeyi düşünüyorum. Çünkü ikimiz de daha ciddi davranırız. Ben o yaşta evlensem boşanmam için kocamın ya canıma ya iffetime tehlike getirecek bir hata yapması lazım (ki o da çok uc bir durum zaten öyle birsey yapacağını dusunebilecegim biriyle zaten olamam), ancak öyle bosanirim. 20lik kızlara bakıyorsun adam su istedi çorabını odanın ortasına atti diye boşanmak isteyen var.🤣🤣🤣
- +1 yıl
Tebrikler çok akıllı bir kadınsın.
- +1 yıl
@S-O-S-Y-O-L-O-G yazdığım o kadar şeyi okudunuz yani. Teşekkür ederim. Soran arkadaşıma da teşekkür ediyorum sabırla yazdıklarımı okuduğu için.
- +1 yıl
Büyük bir zevkle, sende Sosyoloji, Psikoloji, Felsefe ve Hukuk alt yapısı var.
Soran+1 yıl20 lik kızlar neden böyle 20 yaşta az bir yaş degilki neden böyleler keşke böyle olmasalar eskiden 20 yaşındakilere evde kaldin derlerdi 18 hemen evleniyorlardı onlar niye uzun evlilik sürdürebiliyorlardı
- +1 yıl
@S-O-S-Y-O-L-O-G evet bu konularda çok fazla okuma yapmaya çalışıyorum. Kadin ve erkek psikolojisini çözmeye çalışıyorum. Hem kendimi tanımak hem erkekleri tanımak hem de toplumu anlamak önemli bir amaç haline geldi benim için. Ileride evliligimin iyi başlaması ve yürümesi için bu çok önemli. İş hayatında bile cok faydasını gördüm.
Toplumda ve kadin erkek ilişkilerinde çıkan çoğu kaosun nedeni hem kendi cinsinin psikolojisini hem de karşı cinsin psikolojisini bilmemekten kaynaklanıyor. Sonuç olarak ortada sadece suçlamalar yaftalamalar oluyor kalpler kırılıyor ortalık depresip insanlardan geçilmiyor.
Eski insanların kimi kuralları eski dönemlerde bunların bir kısmının önüne geçmiş olsa da modernite karsisinda dogmatik şeyler olarak görülüyor ve reddediliyor. Ama ben okudukça hepsi olmasa da bazı kuralların önceden keşfedilmiş psikolojik bilgiler olduğunu görüyorum - +1 yıl
Okumaya devam gözlemde çok önemli.
- +1 yıl
Soran arkadaşım, bu biraz yetiştirme tarzından kaynaklanıyor. Eskiden 20 yaşındaki bir erkek de askere gitmeden önce işini eline alır bir aileye bakabilecek olgunlukta olurdu. E sonra büyüklerin denetimi de daha fazlaydı. Şimdi 20 yaşındaki kıza erkeğe bakıyorsun ergenlikten cikamamislar. Eskiden gelini 16 17 yaşında alıyorlardi 10 sene kaynananin yanında iyice eğitim alıyordu ondan sonra 26 27 yasinda ayrı ev açılıyordu. Şimdi bakıyorum 20 yaşında kız hem ayrı ev istiyor hem evi çekip çevirecek yetkınlığı yok. 26 yaşında kız bile evlendiğinde direkt ayrı eve çıksın yine eski gelinler kadar iyi bilemez birseyleri. Eğitim seviyesinin yükselmesi evlilik yaşının yukarılara çıkması gençleri biraz daha hayattan kopuk hale getiriyor. Bende de var bu eksiklikler ama eksik oldugunun farkındayım ve tamamlamaya çalışıyorum. Eğer bahsettiğim yaşlarda değil de şu an evlensen kaynanamin evinde 2 sene staj yapmam lazim ki kadin olayım yani🤣🤣🤣
- +1 yıl
@S-O-S-Y-O-L-O-G gözlem yapınca araştırmaya yoneliyorum, araştırdıkca saglama yapmak icin daha çok gozlem yapıyorum öylece kisir döngü oluyor işte
Soran+1 yılBana kalorsa benim tespitim sosyal medya ve rahatlık ve anneler çocuklarını yestistiremiyorlar ve insanlar zorluk cekmeden büyüyorlar kanaat yok zorluk yok hep rahat olayım kafasinda lar mutlu olabilmeyi aza kanaat etmeyi vefa ve sadakati bilmiyorlar her zman insanada evlenmek pskoljisi olacakmı her zmana insan kolay guvenebilecek birisni bulabilecekmi yuva kurmak kolaymı
Soran+1 yılBoşananlar hep evlenmeden önce cok mutlulular evliliğin cicim ayları bitiyor gerçek evleik şartları başlayınca çözülmeler başlıyor.
- +1 yıl
Seni okuduğuma sevindim, daha fazla sevinmeyeyim bünyeme iyi gelmez hayırlı sabahlar.
- +1 yıl
Dediklerine katılıyorum. Aileler çocuklarını eksik yetiştiriyorlar. Yuva kurmaya gelince insanlar yaşları ilerledikçe gençken çok önemli gördükleri şeylerin sonradan o kadar önemli olmadığını anlıyormuş. Yuvayı devam ettirmek zaten gençliğe göre daha kolay olur. Çünkü zaten herkes o durumda olacağı için size de evliliğinizi yaşamak kalacak. Tek sorun var o da çocuk sahibi olmak. Siz şimdi erkek olarak 20 yaşındaki kız dururken 30 yaşındaki kızdan çocuk yapmak istemezsiniz sanırım o biraz düşündürüyor. Ama belli bir yaştan sonra çocuk yapmak ve bakmak bana göre fizyolojik açıdan zor olsa da psikolojik açıdan hele de ilk cocuksa yine daha kolay ve istekli bir şekilde olur. Çünkü gençken de ben genç yaşımda çocuk mu bakacağım ya da sonra dogururum aman gezmekten tozmaktan geri kalamam kafasında oluyorlar. Yaşı ilerlemiş insanlar için de çocuk bakmak artık hayattan bütün zevklerini aldıkları için daha güzel ve değişik bir mesgale olabilir.
- +1 yıl
@S-O-S-Y-O-L-O-G tesekkurler size de
- +1 yıl
Müsait zamanda devam ederiz.
Soran+1 yılHayat zaten böyle sekillenmiş iyi ki insa lar yaşlanıyor hayat kısa güzellik bile geçic cocuk dogurmak bile geçici 40 dan sonra bitiyor yabi herseyi zammında yaşayıp mutlu olabilmeyi becerebilmek gerekir.
- +1 yıl
İşte bu da erken yaşta evlilik eğitimi ile mümkün
İkinize de hayırlı sabahlar diliyorum. Sayenizde güzel kafa bosalttim, teşekkürler. 😃
Soran+1 yılHayirli sabhalar
Psikolojinin bozulmuş tedavi görün redpill ağzı bunlar şu ideolojiler insanlığın sonu olacak 👎😵
00 Yorumlamerhabalar, ben de sosyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim ve şu an boşanmış kadınlar üzerine lisans bitirme tezi yazıyorum. fakat görüşmeci bulmada sıkıntı çekiyorum. bana yardımcı olabilir misiniz?
03 Yorumla
Soran+1 yılYardımcı olmak isterdım ama etrafınızda illa vardır akrablarınızda ya da obların yakınınızda ya da arkadaşlarınızın akrabasında iyi bir gözlemci olun onlara pskolog gibi dinleyerek ve yardımcı olarak çok faydasını görürsünüz.
Soran+1 yılSosyolog bir kız var bu sitede adı neydi bilmiyorum gıcık birisi ama sana yardım edebilir belki
+1 yılNe kadar cinsiyetçi bir sosyologsun sen böyle.
324 Yorumla
Soran+1 yılBoşananlar hep kadınlar rus atasözü kadınların elinde olsa hepsi boşanırlar diye, bu yazı boşanma ile alakalı oldugundan kadınlarla alakalı erkekler cok nadir bosaniyor zaten o erkekte karaktersizdir kadını yarı yolda bırakan.
- +1 yıl
Sosyolog olduğuna emin misin sen?
Soran+1 yılEvet ne oldu yani sorun nedir?
- +1 yıl
Sorun şu, ülkedeki boşanma vakalarını bir sosyolog tek elden yanıtlayamaz çünkü vakalar çeşitlidir. Tek bir yargıya zaten varılamaz ve subjektif yanıt verilmez neden kuramlara bağlı çözümlemeler getirmek ile yükümlüdür sosyolog eleştirmez çözüm üretir ülkenin kadınlarının çoğunun yaşadığı sistematik fiziksel ve psikolojik şiddeti göz ardı eden bir sosyolog mesleğinin ciddiyetini ve donanımını anlamamış demektir.
- +1 yıl
burada mahallede komşunu eleştirir gibi bir tanım üzerinden subjektif yorum yapamazsın kısaca sosyologsun sen bilim bu dalın kendisi. Kuramları ve nedeni sonucu kategorileri var. Diploman seni sosyolog yapmaz bilimsel analizlerin tezlerin ve antitezlerine dayandırman yapar.
Soran+1 yılBen sadece boşanma vakalarını inceleyerek bu kanıya vardım öyle seyler dinledimki arkadaşım var avukat şok olursunuz, boşanma vakaları hep kadınla alakalı mesela hiç şu şekilde boşanma yok ben sıkıldım artık boşanacağim diyen bir erkek yok ya da bir kadın boşanacağim esimden özür dilerim ondan hicbirsey istemiyorum onu vaktini çaldım yanlış bir evlilik ondan hiç birsey istemiyorum yani hep bir erkek suçlu ya da kadının baskasini bulmuş o zman o adamla niye evlendin niye cocuk yaptin ya da maddi olarak neden para koparma pesjndesin ve neden mutlu degilsin ha kötü erkekte çok ama bu erkegi secende yine kadjn ailesi herkes o erkekle evlenme demiş gitmiş yine o adamla evlenmiş yinede mutlu olamamış her şey basit aslında seçimleri doğru verebilmek mutlu olmayi bilmek
- +1 yıl
Gerçekten mesleğini anlayamamışsın sayın meslektaşım. Hala dedikodu peşindesin adına üzüldüm yukarda tonlarca şey yazdım ama yine anlayana. Okumanı öneririm woolstonecraft, wirginia wolf, Simon de beauvoir cidden okuman gereken yerler var. Mahalle ağzı ile konuşuyorsun ve mesleğinin ardına sallanıyorsun bilene boş gelir bu cümleler.
Soran+1 yılNe mezunusun sen , sen kadın olduğun için alındın bu yazı boşanan kadınlar için bir tespit
- +1 yıl
Kadınlıkla alakası yok bilgi eksikliğinle birlikte perspektifin dar. Sosyoloji lisans ve yüksek lisans mezunuyum meslektaşım dedim ya sana. Bu kadar bilgiye nasıl vakıf olabilirim diğer türlü
- +1 yıl
Boşanan kadınların tespitini bu şekilde yapamazsın bu bir sosyolojik tespit değil neden anlamak istemiyorsun anlamıyorum
Soran+1 yılPeki öyle bir şey söyle bana ikna olayım bu boşanmış kadınlarla ve yazdığım tespit ile alakalı benim tezimi çürüt birde yani burada sadece öylesine ve detaysız basitçe yazdım ve yazım hatalarıda mevcut yazımda.
- +1 yıl
Sorunun yazım hatası olduğunu mu düşünüyorsun? Yukarıdaki söylemlerim senin bütün yazını çürüttü zaten gelip makale yazmamı bekleme burada öncelikle bir tezin olması için daraltılan bir konunun olması konunun tarafsız olması lazım okuduğun bölüm magazin programı değil haklı haksız arayamazsın.
- +1 yıl
Allah aşkına mesleğinizi öğrenin de gelin ya vize finalde slayt ezberleyince sosyolog olunmuyor.
Soran+1 yılSiz neden kendinizi birseyler kanıtlama derdindesiniz siz bakış açınız farklı olabilir ben bir erkek bakış açısıyla böyle bir tespit buldum ve kimse sorsam hak verdi ınanın inceleyin sizde hak verirsiniz hatta kadin cinayetleride bununla bağlantılı medyada pohpohluyorlar hep kadinları kimsede demiyor bu cinayet neden oldu derine inince yine kadın ole alakalı olduğu çıkiyor tabi hepsi degil kadın adamla evli iken çocuklarıda var evde baska bir erkekle adamı aldatıyor adam yakalıyor sonra cinayet oluyor tabi hepsu böyle degil bazen kadın bitirmiş boşanmış adam takıntı hasta kadının peşini bırakmıyor yine sonuç aynı.
- +1 yıl
Mesleği bırak gözünü seveyim git ucuz bir magazinci ol ya sen hala mahalle ağzındasın. Aynen abicim her şeyin suçlusu kadın aynen sen böyle devam et aynneeen.
Soran+1 yılBak kadın neden suçlu biliyormusun eskiden seçici taraf erkekti artık seçici taraf kadın yani kadınlar yanlis kişileri sevmekten başlıyor kaynak derin nokta.
- +1 yıl
Boş yapıyon kardeş Allah aşkına konuyu kapat artık dedikodunu başka sosyolog (!) larla yaparsın ben o bildiğin sosyologlardan değilim ya Allah aşkına farklı yollardan ilerliyoruz ben işin gerçekten bilim boyutundayım sense kendinin davasındasın hadi gidiyorum ben iyi bek kendine cevap yazma mümkünse teşekkürler.
- +1 yıl
Sakin olun arkadaşlar lütfen benim yazdıklarımı okuyun.
- +1 yıl
Anlatmak istediğim tam olarak yazdığınıza tekabül ediyor. Teşekkür ederim hocam, o kadar sinirlendim ki toparlayıp yazamadım.
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim.
- +1 yıl
🌼🙏
Soran+1 yılBizde kötü bir şey yazmamıştık ama bize teşşekür yok eleştiri hep.
- +1 yıl
Lütfen beni yorma, lütfen.
Soran+1 yılİnsanlar ne güzel yorum var tespit yapıyorlar eleştiriyorlar bakış açısını açıyorlar
+1 yılYaş ortalaması nedir bu bahsettiğiniz kadınların?
15 Yorumla
Soran+1 yılEvlenen ve boşanan son zamanlardaki çoğu kadın tüm kadınlar demedim
- +1 yıl
Tamam, o kadınların yaş ortalaması nedir?
Soran+1 yılGeneli genç yaştakiler 18 ve 25 arası 5 yılı doldurmamış evlilikler ama diğer yaş gruplarındada var 30 ve 40 yaşındada var
- +1 yıl
Yaş ortalaması önemli bu durumda, 35 üzeri çok azınlıktadır eminim. 5 yılı doldurmamış evliliklerde bu durumla karşılaşmak çokta şaşırtıcı değil şahsen, çünkü kızlarımız karşısındaki insanı tanımayı sevmeyi, daha kendini bile bilmeden ne istediğine karar vermeden evlilik yapıyor, sevgi saygı bitince iş maddiyata dönüşüyor kafalarında sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor maalesef..
Soran+1 yılKafalarında nasıl bir evlilik var ise yani soshal medyanın ortaya çıkması bu evliliklerin mutsuz ve huzursuz olmasına yol açıyor söyle kafalarinda nasıl bir kurgu kuruluyorsa imza atarken memur söylüyor iyi günde kötü günde diye nedense hep iyi ve cicim ayları bitince kavgalar ve sorunlar başlıyor sorunları çözmeden egosal sorunlar başlıyor ve sonra yıkılıyor yuvalar
+1 yılBosanmadim bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılNolcak iyice yemiyolsr aziyolar aldatma cok
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri