ben ne kadar mantıklı olmadığını bilsemde affedemem
Sevgilinle küssen sonra barışsan, ve onun siz küsken biriyle yazıştığını öğrensen ne yaparsın?

4 yıllık sevgilimden annesinin baskısıyla ayrılmak zorunda kaldık sonra baktım ki bizimkisi annesinin kırıterlerine uyan birisini bulmuş baktım konuşuyorlar çocuğa selam gönderdim :D çocuk g0t korkusuna kızdan uzaklaştı sonra eski sevgilim benimle tartıştı hatta babama bile mesaj atmış neyse kıza yol verdim nese eski sevgilim ben zannetmiş kendisini koruyan kollayan arka çıkan benim sayeme rahat geziyordu kimse ses çıkartmıyordu ben yol verince çocuğun birisiyle sevgili oluyor ben zannetmiş çocuk bunu bir güzel kullanıyor sonra s2ktiri çekiyor üzerine felan yürüyor gelmiş ben hata yaptım diyor :D bende kimin altından kalktıysan onun yanına git dedim kovaladım :)
mantıklı olan senin yaptığın zira kızın yaptığı (bunu erkekte yapsa aynısı olur du gerçi cinsiyeti yok bunun) aldatmak, öyle aldatmak için illa ileri gitmek gerekmez bu da net aldatmadır, mantık aramak zorunda değilsin zira kızın yaptığı daha mantıksız duramadın mı derler adama.
Demek ki başkalarıyla konuşmak için fırsat kolluyormuş gibi hissederim.
İnsan sevgilisiyle küs olduğu zaman morali bozuk olur, acaba ne yapsam da barışsam diye düşünür, aklında fikrinde sadece bu olur. Ama seviyorsa tabi ki.
Gerçekten sevmeyen biri ilk fırsatta başkalarının arayışına girer. Kusura bakma ama sevgilinin yaptığı da hiç doğru değil. Ortada ayrılık yok bir şey yok başka biriyle konuşuyor. Hesap sormalısın.
bu olanlardan sonra ona bir süre görüşmemeliyiz; ara vermeliyiz bu ilişkiye , biraz düşünmem gerek dedim ve anlıyorumki doğru demişim
Benimde bir kzi arkadaşım boyke dusunuyor ama benimmkonumda hep yanlış vikirlerde bilmeden yanlış fikir üretiyor benim için sizce uzakmı duruyor sorunu ney sevmiyormu acaba anlayamadım onu bir turlu
Yanlış yerden bakıyor olabilirsin. Belki derdini açıyor konuştuğu kişiye. Flörtöz konuşup gülüp eğleniyorsa senin dediğin gibi biraz.
Cevap
59Cevap
ihanet hükmündedir.. küs olmak ayrı olmak demek değildir.. konuşmazsın ama sorumluluk devam eder.. sadakat sorumluluğu..
Çocuk muyuz biz küselim? Siliyoruz, küsmek yerine.
Tekmeyi korum.
Affetmem
ya bence bu tarz olaylar biraz fazla abartılıyor diye düşünüyorum ben. yani şimdi 10 yıldır devam eden evliliklerin ya da birlikteliklerin hiçbirinde küçük flörtözler olmadı mı sizce. bunu her insan yapabilir ki bence gidip herkese aramız bozuk kavga ettik diyip dedikodu malzemesi vermektense 3-5 gün alakasız biriyle flörtöz konuşmalar daha makul. uzun bir ilişki sabır ve emek istiyor tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır bu iki taraf için de geçerli. bariz aldatmalar dışında görmezden gelmek daha mantıklı. benim de bir ilişkim var ve nadiren hoşlanmadığım kızlardan mesajlar görüyorum ama hemen gidip kavga etmiyorum aradan 20 gün geçip aramız düzelince geçen telefonunda didemin aradığını gördüm aşkım ne diyordu diye soruyorum hem o ayıbını biliyor hem kavga çıkmıyor hem de ben bu şekilde davrandığım zaman daha çok ilgisini çekiyorum. onun yaptığı normalmiş gibi davranınca aynısını ben de yapmayım diye aşırı üstüme düşüyor gözüm dışarı kaymasın diye çabalayıp duruyor
Sevgili (?) olmuşuz ve o yokluğumun ilk anını hemen başka biriyle değerlendirebiliyor :D Vay canına derim. Bu nasıl sevgililik :D Bu nasıl bir sadakat örneği? Bu nasıl bir yönelim? Benim sevgi, sevgililik anlayışı hiçte bu değildi derim. Bu durumu yaşadığım ilk an yol yakınken hemen ondan ayrılırım. Çünkü böylesi bir davranış, ilişkimizin ne karşılığı, ne de geleceği için olacak şey değil. Gayet sağlıksız. Sadakatsiz değilim. Sadakatsiz, güvenilmez insanlarla da bir ortaklık geliştiremem.
ay soğurum ya hiç çekeme yani ilişkiye olan güvenim azalır kendimi eskisi kadar veremem bu öyle bir şey ki ne yaparsan yap karşında ki ne kadar değer verirse versin ne kadar severse sevsin ve sen bunlardan ne kadar emin olursan ol yine de insan bir kere soğudum mu eskisi gibi olamıyor. İçinede atsan olmuyor dışarıda vursan olmuyor bu benim için böyle milleti bilemem. ip bir kere koptu mu ben de ben de kopuyorum kökten herşeyden.
Biriyle yazışıyorsa.. samimi mi? Niyeti nedir? Ben şahsen bu durumu hoş karşılamazdım. Eğer niyet farklıysa o zaman onu hayatımdan derhal postalardım. Böylece hayatımdan bir sorunu çıkarmış olurdum. SEVGİLİYKEN BÖYLE YAPIYORLARSA EVLİLİKTE NELER OLUR ONU SİZ Bİ DÜŞÜNÜN. Sonra neden haberlerde aldatmalar ardından gelen cinayet haberleri vs. var? Çünkü böyle insanlarla evleniyorsunuz arkadaşlar siz. Ayağınızı denk alın.
Kanka bende bi benzerini yaşadım. Aynı şekil öyle bi küslük oldu ki tüm ilişkilerde olur ben askerdeydim gece santralciydim gece nöbet sabah uykuydu yani hanıefendi sabah 9 da kalkıyordu bana vakit ayırmıyorsun diye kavga çıkarmıştır ben nöbetteydeken de uyuyordu :D Neyse küstük 1 gün oldu konuşmadık 2 gün oldu 3. gün haberi geldi sözlenmiş. :D
Nasıl öğrendiğime bağlı ve o konuştuğu kişi kim ! Barıştığınızda illa ki konuşmuşsunuzdur ee neler yaptın bensiz vs. vs. Benden konuştuğunu gizlemediyse sen yokken boşluğa düştüm dertlerimi döktüm oda beni dinledi gibi kısa bi açıklama benim için yeterlidir ama sorarım kimle konuştun nerden tanıyorsun sorarım tanıdığım arkadaşlarından veya hesabında daha önce ekli olduğunu gördüğüm bi kişiyse meseleyi fazla uzatmam ben senin dermanın olurum derim birdaha konuşmamasını söylerim. Ama yeni tanıştım derse benim için sıkıntı yeni insanlar yeni arayışlar demektir benim için bazı ipleri o dakika keserim derdini gidip arkadaşına anlatsaydın kimseyi mi bulamadın içine atsaydın. Eski sevgilisiyle konuşma ihtimaline yer vermiyorum bile öyle bir şey yaptıysa hiç barışma zaten.
ayrılık 7 8 aydan uzun sürmüşsse olabilir tabi ama ayrılık 1 2 aylıksa ve hemen birini bulmuşssa zaten önceden vardır diye düşünürüm güvenemem maalesef yine küseriz
ayrılığımız önce1 buçuk ay , sonra sonsuza kadar sürdü
Sadakat sıfır. Nasıl güveneyim? Kiminle konuşup, flört ettiyse onlara gitsin. Herkes kendine göre birini bulmalı. Ama üzülmelere bazen değiyor bence. Bir anda karşımıza değer verebilecek, gerçekten sevecek insanlar çıkıyor. Bir insan doğru kişi değilse zaten belli ediyor kendini, ufacık bir küslük döneminde bile başkasıyla konuşuyorsa hayatıma da tekrar girmesin bir zahmet. 🌸
Şimdi öncelikle bilmen gereken şey siz küstükten ne zaman sonrası hemen sonrasıysa emin ol seninleyken de vardır. He eğer uzun bir zaman sonraysa ve ben sevgilimle aylarca küs kalmışsam konuşmamışsam barıştıktan sonra devam etmezse başkalarıyla konuşmazsa biz küsken yaptığı şey beni ilgilendirmez.
1. ilişkide küsmek ve barışmak olayı aşırı çocukca geliyor bana direk ayrılırım
2. olarak teorik olarak ayrıldığım için olgunlukla karşılarım sonuçta benimle değıldi o olay olurken beni aldatmamış yeni bir başlangıç istemiş bu şuç değıl ilişkimiz içerisinde böyle bir şey olmadığı sürece sorun etmem aldatılmak daha kötü bir şey biraz da böyle bakın olaya lütfen.
Neden hemen başkasına yöneldiğini sorgularım tabii ki
ben bunu yapmak yerine kibar bir şekilde postayı koydum
o kişiden uzaklaşırım sonuç olarak aradaki ilişki hala kopmamış küslük sürecinde başka kişilerle iletişime geçiyorsa onunla gelecek düşünemem bile öyle birinin beni sevmesi söz konusu değildir
onun için başkasıyla konuşabilmek bu kadar kolaysa demekki beni bana yansıttığı kadar önemsemiyordur. o yüzden onun bana karşı düşüncelerini öğrenmek için onu daha i gözlemlemeye çalışırım
Aradan ne kadar süre geçtiğine bağlı, çok kısa bir ayrılık dönemi olmuşsa hemen başkasına yazabilecek psikolojide olması zaten onda çok da büyük bir etki bırakmamışım demektir. Ama uzun bir ayrılık dönemi geçmişse zaten sonsuza kadar ayrıldığı bir insana bağlı kalmasını beklemem xd
Allah aşkına yazışmak nedemek, yazışırken öpüştü mü, elleşti mı? Belki bir dert ortağı aramıştır, derdini yazmıştır ve bir çözüm aramıştır! Yani sizde her ufak birşeyde kötülüğü arıyorsunuz. İlişkiniz senin görüşün gibi devam ederse hiç ilişki yaşamayın daha iyi!
kör kütük aşıksam barışırım ama asla ve asla affetmem, bunu asla unutmam. keşke vurdumduymaz bir karakterim olsaydı, itin biri olsadım ve arkamı dönüp kahkahalar atıp gidebilseydim ama maalesef yıllar bile geçse unutamam, aklıma geldikçe ağlar kendimi bitiririm
Öncelikle merhaba,
Sağlıklı bir ilişkide zaman zaman iniş çıkışlar söz konusu olabilir. Güven, bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Siz partnerinizle konuşmadığınız her an partneriniz, başka biriyle konuşacaksa güven duygusu ilişkinizde eksik olacaktır. Mühim olan nokta bu iniş çıkışlara rağmen sadakat duygumuzun korunuyor olmasıdır.
Partnerimize bu davranışın bize neler hissettirdiğini ve duygularımızı anlatmamız gerekebilir. Eğer biz konu hakkındaki düşüncelerimizi ifade etmezsek, yaşadığımız durum halının altına süpürülerek kapanacaktır. İlişkimizle ilgili istediğimiz ve istemediğimiz durumların farkında olmak gerekir. Biz sınırlarımızın farkında olmadan karşı tarafın uyumlanmasını beklemek sağlıklı bir bakış açısı değildir. İstenmeyen bir davranışın ilişkide yaptırımı olmazsa, karşı tarafı yaptığı veya yapmadığı eylemler için suçlamak yerinde olmayacaktır. Bu durum biraz da bizim gerekli sınırı koyamamamız sebebiyledir. Umuyorum siz de bu sınırları sağlıklı bir şekilde koyabilir ve ilişkinize sizi mutlu edecek durumlarla devam edebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Yaptırım ceza olarak algılanıyor ki öylede ve çoğu psikolog bunun doğru olmadığını savunuyor. istemediğim birşeyi yaptığında bunu söylerken güzel dille söyleyemiyorum e yüzünede gülemiyorum cezada veremiyorum e ben ne yapacağım ozmn sıkışıp kalıyorum