Eskiden çok kurardım. Ama zamanla gördüm ki birilerine inanmak, saf yüreğinle teslim olmak, kalbini açmak onlara sadece seni sırtından vurma fırsatı veriyor; bunu idrak ettiğim günden beri artık kimseye inanmıyorum. Yalanlara ve yalancılara karşı oldukça temkinliyim. Asla iki güzel söze kanmıyorum. Kendimden başka kimseye güvenmiyorum. Ömrüm de yalnızlıkla ve mutsuzlukla geçip gidiyor..
İnanmak çetrefilli bir konudur sıklıkla inanma isteği bir ihtiyaçtan ortaya çıkar sürekli ihtiyaçları tazelenen birisinin inanmayı düşüneceğini düşünmek aptallık olur ne zaman kendi başına kalırsan yaşamda inanmaya başlarsın yavaş yavaş önce yalnız kaldığına inanırsın sonra yaşayacağına inanırsın seni terk edip giden sevgilinin geri dönebileceğine bile inanabilirsin mesela hiç bir şey bilmediğin halde dünyanın en akıllı insanı olduğuna inanmaya başladığını hissettiğinde iş Level atlar ruha gelir çünkü o anda inandığın tek şey olur oda ufak ufak kafayı yediğini inanmadır sonu biraz kötü bitti sağlık olsun
Kolay kolay inanmadığım için çok söyletemediler.. İnsanlara kredi verirsiniz ve sonrasında olacakları onların davranışları belirler. Ya verdiğiniz krediyi iyi değerlendirip iyi ki dedirtirler ya da verdiğiniz değeri hak etmeyip hayatınızdan çıkarmanıza neden olurlar.. Çok da mesele etmemek lazım. Kaybeden kişi ihanet eden taraftır ya da inanmamızı sağlayıp sonrasında pişman eden taraf.. O yüzden çok üzülmemek gerekiyor sanırım bazı olaylar için.. Keyifli geceler..
Maalesef söylettiler. Sen inanıyorsun, güveniyorsun sonunda ne oluyor, yanılıyorsun. Söylenen bütün sözlerin karşılığı kocaman bir "hiç" oluyor. Güvendiğin kişinin bir "hiç" aslında. Yoksa "inanmıştım sana" cümlesini kullanmaz insan.
Söylettiler kahrolasılar ya 🤦 Unuttum ama. Artık herkese şüpheli gibi bakıyorum. Böylesi daha güvenli oluyor. Birinin gitmeyeceğine inanmaya başladığın an gidiyor çünkü.
İnandım, inanmıştım ve inanıyorum. Acaip bir döngü. Yaş büyüdükçe sanki inandığımız şeyler, anlam yükleyip inanmaya çalıştığımız her an başkaymış. İnanmıştım dedirttiler fakat inanmaktan vazgeçmedim. Hayallerden, bağlanmaktan, sonuna kadar gitmekten, gözlerine bakıp iç çekmekten, aşktan hiç vazgeçmedim. Beni yanıltmayan bir kadın, sonuna kadar gidebildiğim korkmadan. İlk defa çok yaklaştım aşka bu kadar. Ama ona inanmıştım demeye değil de onu kaybetmekten çok korkuyorum. Gözlerini göremezsem, ellerini tutamazsam, saçını koklayamazsam diye ilk defa bu kadar korkuyorum. Bana ilk defa yanımda olduğunu, ellerimi hiç bırakmayacağını, gözlerini benden ayırmayacağını, her gün mutlu olacağını, aşka inanmıştı. İlk defa aşka bu kadar inanmıştım, yakındım, korkunun ne demek olduğuna inanmıştım.
Bı kere kendi içimden dedim sonra olayı çözdüm bı kızın üstüne düşmüyecekmissin köpek muamelesi yapicakmissin onun senin yanında olması için onuda ben yapamam karekterime uygun değil yani kimse dedirtemedi bı daha bende işime gucume bakıyorum boş şeylerle vakit geçirmiyorum kendimi geliştiriyorum sürekli
hiç kurmadım çünkü bu güne kadar 100 de 100 güvenilir olduğundan kimseye güvenmedim, inanmadım ve inaç eksikliğim beni her ne kadar depresif ve kimi zaman yalnız olmasa bile öyle hisseden biri yapsa dahi hiçtiyse güvenimi çiğneyen biri de olmadı bu şekilde çünkü o güveni zarar verme ihtimali taşıyan kimseye emanet etmedim.
Çok söyletmediler sağ olsunlar.. Çünkü çoğuna inanmıyorum zaten.. Sadece biz inanmak istedik, o kadar.. Yoksa kimin ne olduğu çok bariz bir şekilde ortada.. Bir bahaneye baktık.. İkna olmaya hazır bir halde.. Yeterki hayır öyle değil desin dedik.. Ama yanlış yapmışız.. K*hpeliğin yeri de zamanı da yokmuş.. Geciktik..
Çok fazla değil, sayılı oldu bunu söylediğim. İlgi duymayı, küçük hoşlantıları aşk sandığım dönemler. Belki de insan inanmaya ihtiyaç duyduğu için bu hataya düşüyor. İnsan mutalak birşeylere inanmak ister doğru veya yanlış tartışılır tabi. Yoksa kendini arafta hisseder. Bundan sonrası için konuşacak olursak diyeceğimi sanmıyorum. Çünkü kimseye beni üzecek kadar inanmıyorum.
Evet, kimi tanısam direkt şunu söylerim 'ama gerçekten iyi biri' kim için dediysem tam aksine şahit oldum. Artık hiçbir şey söylemiyorum bu yüzden de. Kim nasıl bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da ๑