Açılma sorunsalına çözüm önerisi?

20li yaşlardayız. Kız 6 ay önce sevgilisinden ayrıldı o süreden beri yakın arkadaşız. Sık görüşüyoruz arkadaş grubumuz var.

Bazen çok sıcak davranıyor bazen çok soğuk. Ben uzaklaştığımda yakınlaşsa da, ben adım atınca kaçıyor sanki. Alkol aldığımızda bazen sarmaş dolaş oluyoruz ama sonra yine aynı. Yakın arkadaşlarından duyduğuma göre aklı eski sevgilisinde değilmiş, istemiyormuş ama yaşadıklarından dolayı atlatamamış yeni ilişkiye başlama konusunda olumsuz yani. Ve söylediklerine göre benim ilgimin farkında ve bana çok değer veriyormuş. Bir yandan iyi bi arkadaşlığımız var, kaybetmek istemiyorum ama öteki yandan hayatımda ilk aşık olduğum kişi o. Aynı arkadaş ortamındayız olumsuz sonuçlanırsa ortamın da içine edicem galiba. Sizce daha da zamana mı bırakmalıyım yoksa açılmalı mıyım?

Açılırsam bunu nasıl yapmalıyım? Çünkü pek başarılı değilim kendimi ifade etmekte, zaten onu görünce tüm duygusal disiplinim bozuluyor elim ayağım titriyor direkt. Kız balık burcu bu arada belki kızlar bi çıkarım yapar ben pek inanmıyorum/anlamıyorum gerçi.
Açılma sorunsalına çözüm önerisi?