Geçen senin olayına benzer bir soru sordum. "Sevgiliniz çok para harcıyor ama kendi bütçesinden ondan soğur musunuz?" diye. Çoğu kişi evet demiş. Erkeklerin parası olan ve bunu korkusuzca harcayan kızlardan gözünün korktuğunu düşünüyorum. Para senin sonuçta istediğin şeyi alıp, istediğin gibi paranı harcayabilirsin seninle kavga etmesinin ve sana hesap sormasının doğru olduğunu düşünmüyorum. Belki sadece bir rimele o kadar para vermeni anlamsız bulduğu için haklı olabilir ama seninle kavga edemez buna hakkı yok. Bende çok para harcayan birisiyim ciddi bir ilişkim olduğunda sevgilim beni bu konuda uyarabilir tutumlu olmam için bana tavsiye de verebilir ama bağırıp çağıramaz bunun için benimle kavga edemez. Saçma bir şeye çok para vermemi anlamsız bulup şaşırada bilir ve bana "böyle anlamsız şeylere para harcama ilerde evlendiğimiz zaman geçim derdinden biraz anlaman lazım tutumlu olmayı öğren" filan da diyebilir anlayışla karşılarım ama bu sebepten kavga etmek çok anlamsız ve kırıcı bir durum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAslında ikinizde haksızsınız. Biz kızlar bazen böyle şeylere özenip çok paralar verebiliyoruz. Erkeklerde araba ya da oyun konusunda yapıyor aynı şeyi. O kadar para vermek fuzuli mi evet fuzuli. Ama sevgilinin kızma sebebi saçma yine de. Senin ekonomini düşünmek yerine evleninceki kendi ekonomisini düşünüyor o yüzden kızıyor. Senin bekarken kendi paranla böyle bir harcama yapman evlenince de bunu yapacağını göstermez. Ama yine de sanane diye cevap vermek yerine mantıklı bir açıklama yaparak gayet güzel kendini savunabilirdin.
00 Yorumla
+1 yılBu konuda bir şey söyleyeceğim ama bana kesinlikle kızmanı istemiyorum sonra evet insanız hepimizin zaman zaman bakım yapmaya ihtiyacı var kadınlar için zaten Şu güzellik malzemeleri vazgeçilmez bunu herkes biliyor eyvallah Erkekler de aynı şekilde onların da bakım malzemeleri var zaten olmalı Ona asla bir şey demiyorum ama altını çizerek sana şunu söylemek istiyorum şu an sene 2022 ve geldiğimiz ekonomik durumdan farkın var mı Artık insanlar 1 gram ekmeğe muhtaç hale gelmiş marketlerde bir o kadar zam millet yağ kuyruğunda birbirini ezecek Yani şunu söylemek istiyorum böyle her şeye zam geldiği bir devirde biraz daha parayı idareli harcamak gerekmiyor mu Bence haklı
46 Yorumla
Soran+1 yılGörüşün için teşekkürler öncelikle.
Markette yağ kuyrukları diyorsun ama insanlar 4er teneke almışlar videolarda ben utandım. Napacaksın 4 teneke yağı hani paran yoktu yani nasıl alıyorsun? Yağdan tasarruf edeceğim diye 1 senelik yağ almış millet inanılır gibi değil.
Ama konu o değil anladım demek istediğini. İnsanlar geçim sıkıntısı çekebilir, bazıları trilyoner olabilir. Herkes bütçesine göre yaşıyor, ben bir şey alırken sürekli yoksulları düşünemem ki ona bakarsan 100 liralık da alsam gereksiz, her şey gereksiz. Ama alıyoruz sonuçta. Sigara içiyorlar alkol tüketiyorlar aya vurunca ne kadar çok para ediyor örneğin... Ama kimse demiyor dur bir fakire vereyim ben bu 20 lirayı :)
Yani bir şeyi başka bir şeyle açıklamaya çalışmak doğru gelmiyor bana. yine de teşekkürler.- +1 yıl
E adam stok yapıyor her şeye zam geliyor ama
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha parası var çalışıyor ya da ailesinin var yani seni ne alakadar ediyor ki yorumuna bakınca?
- +1 yıl
@SudeDwmir22 zaten beni alakadar eden bisey yok canını sıkma değindiğim konu evlendikten sonra bol keseden harcayamiyosun He bir baskakonu da benim sevgilim olsa e kendi zevkleri için para harcadığınız parası bittiğinde gelince bana borç para versene dediğin de sağlam küfürü yer benden
- +1 yıl
He tabiki herkesin parası kendine istersen evine haciz gelsin bana ne kimse için kılımı kipirdatmam herkese Allah akıl vermiş fikir vermiş bana sadece kendi zevklerin için harcama yapıp ta paran kalmadığında bana sakın gelme diyorum olay bu
- +1 yıl
@k-banrnbah-bha küfür yiyecekmiş ne alaka ciddi ya bunun bununla ne alakası var sizin gibi boşlar işte
+1 yılHerkesin değişikliğe, bakıma ve biraz ilgiye ihtiyacı var. Ülke olarak içinde bulunduğumuz dönem çok zor bir dönem olduğu için kabul edilebilir bir tepki göstermiş. Kızma. Elbet o da bir yandan kendin için yaptıklarını anlayacaktır. Bu konuda daha fazla üsteleyerek kavgayı büyütmemeye özen gösterirsen ikiniz için de iyi olur.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Ben neler alıyorum bı bilsen:) bu bana hiç bir şey geldi. Ama golden rise un mükemmel bir rimeli var dışı parlak kırmızı bir renk. Marketten alıp mükemmel çıkan bir ürün 😄 daha dün bir parfüme 450 TL verdim. Alış verisim 3bin TL yi aştı. Kazanıyorum ve kendime harcıyorum kime ne😊
11 Yorumla
Soran+1 yılOfff beni kadınlar anladı resmen çok sağol.
Senin kendi paranla aldığın şeye birlikte geçinmediniz müddetçe karışamaz. Birlikte geçinen insanlar bile karşı tarafın her harcamasına laf edecekse o ilişki nasıl yürüyebilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılya ben de bunu düşünüyorum. yarın birgün demek onun parası ile geçinsek kursağımızdan geçeni sayacak bu nasıl adam.
Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. “Senin için ağlayamayacağım, maskaram çok pahalı canım” deseydin kavga sonunda.
22 Yorumla
Soran+1 yılya off ben biraz üzüldüm ama çok haklısın.
+1 yılHerkesin yaşam standardı farklıdır. Makyaj malzemeleri de diğer her şey gibi pahalandı. Bana göre o markanın bu fiyat olması normal. Gücüm varsa tercih ederim yoksa etmem bu kadar basit. Senin paran yoktuysa da sen onu zorladıysan sevgilin haklı ondan hariç normal yapacak bsey yok her şey pahalıj artık
00 Yorumla
+1 yılBi rimele 400 lira verdikten sonra o paranın kimden çıktığının bir önemi yok bence sevgilin haklı. Böyle biri geçimden de ev ekonomisinden de anlamaz. Ocak batıran 😂
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAdam kendince haklı "Cunku 379 lira, gercekten de bu tarz seyler icin buyuk para.
Senin savurgan birisi oldugunu dusundurmus ona. Belli ki ilerisi icin seninle ilgili planlari vardi.
Sen haklisin para senin Şu an .
Ama sanane deyip kestirip atman, onun gözünde daha kötü bir imajin olusmasina neden oldu. Bunu da bil.00 Yorumla Para senin paran ve bu keyfi bir harcama. Erkeklerin keyfi harcamalarını düşündüğümüz zaman aslında çok fazla bir miktar harcamamışsın. Zannediyorum ki bunu sadece bir defa veya çok uzun aralıklarla alacaksın. Para senin paran ve eğer bu para tamamen birikmiş, arttırılmış bir paraysa hiçbir problem yok. Erkek arkadaşın kendi kendine sinirlenmiş.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. İstediğin ürüne istediğin parayı verebilirsin. O adam şu an senin sevgilin, eşin değil. Ya da aynı evde geçim derdiniz yok. Çok da takma, salla.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi kazancın olabilir istediğini alabilirsin. Fakat rimel lüks bir eşya. Bu ekonomik krizde 380 TL rimele vermek sanki musriflik gibi bişey. Sonuçta makyoz değilsin veya bir kuaförün yok fazla iddialı. 380 TL'ye bir bluz alsaydın tepki görmezdi mesela
01 Yorumla
Soran+1 yılama ben ekonomik krizde değilim ki.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn büyük keyfim şu.
Playstationda haftada 1 oyun alırım 1 hafta onu oynarım. Yanına cips alırım kola alırım takılırım en büyük keyfim.
Bir cips olmuş 10 TL bir kola olmuş 10 TL Oyunlar almış başını gitmiş. 200 den aşağı düzgün oyun yok. Bu yüzden güle güle kullan arkadaşım hiç dert etme. İnsanların hobileri, zevk aldığı şeylerin fiyatlarına kimse müdahale edemez.00 YorumlaSaçmalamış. Kendi paranla aldığın şeyin hesabını mı vereceksin ona
00 YorumlaBirincisi, sevdiğin insana sanane demek ayıp değil mi?
Kaldı ki kendi paran da olsa, o senin iyiliğini düşünüyor. Ettiğiniz kavga ve aranızın açılmasına değdi mi?
Sende gelmişsin, burada kim haklı davasındasın. Böyle bencillik görmedim.10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSavurganlık bir hareketle belli olmaz, genel itibariyle sürekli pahalı alışverişler yapılıyorsa geleceğe yönelik bir yorum yapılabilir. Tasarruf ve savurgan olmayan durumlar genelde görülüyorsa ve zaten kendi parasıyla aldıysa bence bir sorun yok...
00 Yorumla
+1 yılİstediğin şeyi alırsın istediğin kadar para verirsin ev geçindiremeyeciğine inanıyosa veya böyle ufacık birşeyden ki ister ufak olsun ister milyonlar olsun gidebilir bu kadar basit ezdirme kızım kendini
00 Yorumla
+1 yılona ne onun parası mı? sanki o ödedi cebinden
mac markasını severim benimde rujlarım mac ve pahalılar bir gün birisi gelip pahalı diye kavga çıkarırsa senin paranla almadım karışamazsın haddini bil derim00 YorumlaKendi paransa sıkıntı yok. Evet pahalı çok pahalı ama kendi paran sen bilirsin kimse seni yargılamayaz. Ayrılmanda iyi olmuş sırf bu yüzden kavga edilmez...
10 Yorumla
+1 yılAdama bak ya onun parasını mı yemişsin sanki? Evli değilsiniz, birbirinizin parası sizi ırgılamaz. Bence asıl böyle biriyle evlenilmez. Her harcamanın hesabını mı vereceksin? Para senin paran. Bir gün çalışamasan, çocuk vs derken onun eline baksan demek ki her harcaman için kavga çıkacak. Aklın varsa ayrıl bu adamdan.
10 Yorumla
+1 yılSenden beklentisi farklı cıddı dusunuyor ki buna kızmıs haklı da bence evlılık dusunuyorsan artık boyle seylere dikkat etmen lazım gecınmek zor yok ben luks takılırım dersen ayrıl zengin koca bul :)
00 Yorumla
+1 yılGelen zamlardan herkesin psikoloğu bozuk zaten çocuk 379 liraya maskara aldığını duyunca 10 litre yağ alırdık diye hesap yapıp hüzünlenmiş ndjd bence haklı 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHesap bilmediğini, tutumlu olmadığını belirtmiş. Yani evlilik yapsanız parayı çarçur edersin parasız kalırız demiş, düşünmüş. Yani rimel için çok pahalı bu fiyat. Biraz haklılık payı var.
12 Yorumla
Soran+1 yılanlıyorum da sanırım üslubu beni çok sinirlendirdi. Hesap bilmiyor değilim, sadece rimel alabilecek kadar kazanıyorum. asgari ücretle çalışmıyorum ki yani böyle şeyler biraz bütçe meselesi.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadın özgürce kazanır öZgürce harcar
fakat rimel için gereksiz yani ayakkabı çanta olsa neyse02 Yorumla
Soran+1 yılama neden öyle diyorsun ki bence bu da önemli, benim için en azından.
- +1 yıl
Ben makyaj yapmadığım için bilmemem
Ama sevdiğim bi şey için bi kerelik kıyıyorum paraya
Sevgiline şu yönden hak verdim
Rimel yani ederi en fazla 100 lira olması lazım
+1 yılAdam haklı. Eğer adam savurgan olsaydı ondan eş olmaz , ev geçindirmez ayrıl ondan diyecekler yorumda ağlamış:d
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. para seninse ona iki kere pook yemek düşer para onunsa yine poook yemek düşer çünkü sana senin harcaman için vermiş.. yani sen haklısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunlara ne ihtiyacınız var ya eminim gözlerinin buna ihtiyacı yoktur. Sevgilin ya da seni seven kimse bunlara bakmaz yani ben sevdiğim kızın yüzünde böyle şeyler olsa sil derim öpsem ağzıma bulaşır bunlar
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. Sen haklısın, muhasebecin miymiş ona ne? Her şeye yorum yapmaya bayılıyorlar aldırma. Rimel nasıl öneriyor musun? :)
00 YorumlaSevgilin haklııı 379 tl rimel mi olurrrr mdkskskkfc
04 Yorumla
Soran+1 yıliyi de onu neden ilgilendiriyor ben onu anlamadım. bu erkeklerin her şeye fikir yürütme çabası bence aşırı biraz.
Soran+1 yıltabii ki kendi cebimden aldım bana bugüne kadar 1 kuruş fazlası geçmemiştir.
Gizli Üye(18-24)+1 yılSevgilin haklı. 379 tl imiş birde açlık var diyenler var hala. Aynen açlık var (!)
23 Yorumla
Soran+1 yılyahu bana ne açlardan toklardan ne alaka var şu an?
- +1 yıl
Cok alaka bugün Ona buna para harcarsanız yarin bi gün sevgilinden borç istemeye başlarsın He benim sevgilim böyle yapacak tamam para senin istediğini al derim ama yarin bi gün benden para isteme diye lafı koyarım
Cevap sahibi+1 yılSoran üye gerçekten yazık kafana
Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir cips olmuş 10 lira zaten. Senin zevkin kimseye hesap vermek zorunda değilsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBakıma önem veren biriyim benim kız arkadaşım alsa bişey demezdim
00 Yorumla
+1 yılpara senin cebinden çıkıyor sonuçta evlenince durumuna göre alışveriş yaparsın ne manaaaa
00 Yorumla
+1 yılSanki kendi cebinden çıkıyo sinir bir durum bu ilerde sana rahat vermez söyliyim
00 Yorumla
+1 yılAy hepsi ayni bende cilt bakimina gitcem dedim diye senden ev olmaz demisti😁
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yıl379000 liraya alsaydın keşke bugün kadınlar günü o yüzden sen haklı olurdun
04 Yorumla- +1 yıl
Yarın da o haklı olacak biliyor musun
- +1 yıl
@Doktorkedii işin şakası fakat çalışıp kendi paranla aldiysan karışmaya hakkı yok eğer evli olmuş olsaydiniz bu konuda söz sahibi olabilirsi belkide fakat şu an bu konuda bence senin cebinden çıktıysa parası her hangi bir şey diyemez
- +1 yıl
Evet aferim böyle daha güzel oldu bak
- +1 yıl
@Doktorkedii mersi 🤣
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKendin kazanmış, almışsın. Onu ilgilendirmez! Hiç bir şeyin değil sonuçta resmî olarak, olsa da ilgilendirmez.
Bence bu biraz da sana pahalı hediyeler almam, pintiyim demenin bir başka versiyonu.00 Yorumla
+1 yılGözü korkmuş adamın bana kalırsa verdiği tepki normal.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılParanı nasıl kullanacağını idare bilmediğini söylemiş haklı bence.
00 Yorumla kusura bakma ama adam haklı bir maskaraya o kadar para verilirmi hiç
00 YorumlaBen alırım sevgilime böyle şeyler, pek lafını etmem. Oje, rimel ruj vs. kullansın yani
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılKendi paramla aldigim hicbiseyin hesabini vermem.. kime ne
00 Yorumla
+1 yıl379 ₺ para bile değil onu dert eden sevgilin demek ki bayağı bir yokluk çekmiiş.
00 YorumlaKendi paranla almışsın o niye karışıyor istediğini yapmakta özgürsün
00 Yorumlabi rimele 300 lira versem kimse için göz yaşı dökmezdim
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle sevgilini ilgilendirmiyor ancak evli olduğunuz zaman ilgilendirir evlenince paralar hersey ortaktır ve geçimde bi hayli zor olduğu için kızması normal olurdu ama sevgilisiniz o yüzden karışmaya hiç hakkı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSevgilin başkasını yaprağıyla gerdeğe girmesin söylede işine baksın.
02 Yorumla
Soran+1 yılo kadar katılıyorum ki. kendi kazandığıma bunu söyleyen yarın birgün evlensek onun parasını harcasam neler söyler kim bilir.
Cevap sahibi+1 yılOlaya aymışsın ipini kopar gitsin cimrinin
Hayattaki hiç bir şey insandan daha değerli değildir fakat aynı işlemi başka rimel de görüyor ve sağlık olarak bir problem yaratmıyor ise bence lüzumsuz bu şekil bakmak daha doğru olur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. ayrıl o zoytarıdan kendi paranla aldığın şeye karışamaz kim ki o?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMemnunmusun rimelden birz bilgi verirmisin bende almak istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi paranla almadın mı sen ona ne oluyormuş parasını o mu vermiş ona neeee yürüsün gitsin
00 Yorumla
+1 yılDomuz yağı ve katkı ürünleri kullanılıyor. Bu da bedene zarar. Vegan ürünler tercih etsen kuzum
00 YorumlaKendi paranla aldığın bir şeyin hesabını kimseye vermek zorunda değilsin güle güle kullan :)
00 Yorumla
+1 yılSen aldıysan o senin sorunun onun değil. Çok pahalı ama ya ne yaptin bacim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPahalı bence bir rimele bu kadar veriyorsan geri kalanını düşünemiyorum.
12 Yorumla
Soran+1 yılkazanıyorum veriyorum bütçe meselesi. sevgilimi ilgilendirir mi sence
Cevap sahibi+1 yılHaklısın ya senin paran ama belki seni düşündüğü için demiştir
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılOnu boş ver sen rimel güzel mi onu söyle
03 Yorumla
Soran+1 yılhaha gerçekten güzel bu arada :)
- +1 yıl
Sürülmüş halini atsana jaha
- +1 yıl
Sen bana cevap ver asıl ajjaaj
+1 yıl2 taksit yapsaydın bari🤦♂️
03 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var bir fikir sordum bu mu görüşün
- +1 yıl
🤦♀️😂😂
- +1 yıl
Sormasaydın napim
İkinizde haksızsınız. Rimel haklı bu olayda
10 YorumlaHepsi aynı şeyi yapıyor ama?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendi paranla aldığın için sıkıntı yok
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılBahane etti ayrılmak için
00 Yorumla
+1 yılKanka bende almak istiyorum güzel mi
00 Yorumla
+1 yılBaş tarafında aynası da var bence güzel
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem