Kuaföre gittik. 1.000 TL istendi. Benim kardeşim ve nişanlımı kuzenleri de içinde. Vay efendim bu para çok muş dedi erkek tarafı. Bir kavga curcuna nişanlar takılmadan bozuldu. Kim haklı? Ben özür dilesem mi? Ne yapsam? Nişan günü hafta sonu daha hiç bir şey iptal edilmedi?
Kuaför parası yüzünden nişanım atıldı. Sizce kim haklı?
Bence onların nişan bozası varmış bu da bahaneleri olmuş çözüm istense çözüm bulunurdu şahsen bana böyle şey yapılsa arayı toparlasam kınada düğünde başka rezillik çıkar korkum olurdu evlensem bu benimle sudan sebeple de kavga eder mi boşanmak ister mi diye düşünebilirdim. Böyle şeylerde planlı olmak iyidir o kuaföre gelen fazlalık insanları büyük konuşmayım kendi nişanım olsa istemezdim sadece gelin damat kardeşleri yeter. Normalde aynı saçı sıradan günde yaptırsan 100 liraysa nişanım var dediğinde 400 düğünüm var dediğinde 2000 oluyor.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Orası öyle ama yapacak bir şey yok gözden çıkması gereken bir para sonuçta, ayıptı gerçekten yaptıkları. Ne yapmalıyım sence özür dilemesini mi bekleyeyim yoksa iptal mi edeyim nişanı
Yani neden damat ödemeli ben onu anlamadım? Alman usulü herkes kendi saçını ödesin bitsin gitsin. Nişan atmak da çok saçma ama onu da anlamadım? Bu ekonomik meseleler konuşuluyor diye biliyorum. En basitinden bir arkadaşım sevgilisiyle aynı eve çıktı onlar bile önceden kim ne yapacak (sadece para değil, ev işleri falan filan dahil) konuştular, ki onlar evlenmedi istedikleri gibi ayrılırlar. Umarım durumun düzelir, hem sana hem nişanlına üzüldüm açıkçası.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gelenek bu, Alman usulü diye bir şey olmuyor ki. 1000 lira için bu noktaya geliyorsa zaten konu hiç olmasın daha iyi ama ben de üzüldüm olanlara
gelin sensin hadi kardeşinin parasını da versin ama kuzenlerinin parasını neden versin bunda haksızsın ama adet bu muhabettine hiç girme bi zahmet kuzenlerin kendi versin saç parasını bir de şu var hadi gelin başı olsa bi derece ama senin saçını parasını da nişandayken vermek zorunda değil
bunun için nişan atan yarın sana ekmek parası bırakırkende başına kakar nişan atmak nedir konu maddiyatsa damat senle konuşur daha uygun yer bulmaya çalışılır sen bir daha düşün
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten öyle yapacağım ben de, belki de şans yani evlenmeden görmem bu yüzünü
Kusura bakmayın ama hata sizde. Dünya evine girecek kadın ve erkek bu basit hatayı yapıyor ise bence hiç evlenmesinler. Evlilik öyle çocık oyunu gibi bir şey değildir. Ağır sorumluluk, ileri görüş, geniş düşünme gerektirir.
Damat adayı ve gelin adayı önceden bunun planlamasını yapmak zorundaydı. Hangi kuaföre gidileceği önceden hizmetten yararlanacak kişi sayısı, her kişi için alınacak hizmet ve kişi başı fiyatı araştırması yapılarak belirlenmeliydi. Hizmete ve fiyata göre anlaşılan kuaförün parası önceden ya da misafirler kuaförden ayrıldıktan sonra damat adayı ya da belirlediği kişi tarafından ödenmeliydi.
Geçmiş olsun...
Siz damat adayı ile konuşun... Aileler ne derse desin siz erteleyin
Zamanla düzelir
Sizde yaşadıklarınız dan tecrübe sahibi olun. ve geniş düşünerek planlı hareket edip yaşayın
evet, mevzu kuaför ve para değil burada maalef... sorun çıkmadan önceden önlem almış olmak ya da almamış olmak. Her olası durumda önceden tedbir alınmıyorsa sık sık yara alır bu gemi
evet. sana katılıyorum. Bu size blr tecrübe olmuş. Nacizane bir düşüncemi ve tavsiyemi değerlendir. hiç bir insanı değilitirmeye çalışma, hiç bir insanın hakkı yok;böyle yapmaz deme. Özellikle böyle büyük konularda sen/siz en baştan herşey düşünün ve olabilecek sorunların, anlaşılmaların, anlamamaların önünü yaşanmadan kesmeye bakın. Bu bu yaşanabilir önlemek için böyle böyle yol izlememiz gerek diyin hep
Senin /sizin adınıza üzüldüm. İnsanların çoğu böyle konuları tarzı, ses tonu ne olursa olsun bir kenarda yalnız ve kimseye duyurmadan konuşmayı bilmiyor
Bunun iin nişan mı atılır evliilği çocuk oyuncağı mı sanıyorsubuz ne var yarı yarıya ödeseniz illa erkek tarafı mı vermeli yani... nişanda böyleyse düğünde neler olur kim bilir ayrıca bizde nişanda kendi kuaör paramızı kendimiz verdik kız tarafı olarak. düğünde erkek tarafı verir
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
1000 lira için bile konu buralara geliyorsa ben düğünde de bir şey ödeyeceklerini sanmıyorum açıkçası
Evlenen iki kişi ortada var, gelin ve damat. Ama gel gör ki altınlar, boş harcamalar, alakası olmayan kişilerin kuaför paraları örf adet diye damata kilitleniyor. Sadece damat için demiyorum, gelin tarafına da saçma sapan harcamalar zorunlu kılınıyor. Evlenen insanlara destek olmak varken köstek oluyorlar. Kimsenin akrabasını memnun etmek için veya ailesini memnun etmek için altınlar paralar almak, borca girmek zorunda değilsiniz. Saçma sapan harcamalı düğünler yapıp, düğünden sonra borç yüzünden hayatınızı mahvetmek zorunda değilsiniz. Ağzınızla kuş tutsanız da yine en güzel düğünü yapsanız da akraba milleti ve çekemeyenler bir kulp bulur. Bir kusur bulurlar. Sadece ve minimal düğünlerden yana olun. Çoğu kişi düğün sonrası borçları yüzünden evlerinde huzur kalmıyor, evlenip başa bela alıyorlar. Evleneceğiniz kişinin ailesi, akrabası yük oluyorsa evlenmeyin. Zira bu devirde herkes binilecek eşşek arıyor.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu tamamen onun ve yanında getirdiği kuzenlerinin saygısızlığıydı bize karşı
israf gözüyle bakıyorlarsa haklılar cimriyse cimriliklerinden değil ama bu tür bir harcamanın fazlalığı konusunda haklılar ama cimriliğinden dolayı senin bu ilişkiyi gözden geçirmeni tavsiye ederim nasıl bir aile biraz aileden bahset bize maddi durumu nasıl, tasarruflu insanlar mı?
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Maddi durumları gayet iyi ama nasıl iyi olduğunu şimdi anlıyorum, ordan burdan para kısa kısa herkes zengin olur
bu kısmaya girmiyor bence bir saça 1000 tl verilmeli mi? 1000 tl ile birilerinin yüzü gülse daha güzel olmaz mı? mesela Hatay'daki evlenen öğretmen çiftin son derece mütevazı bir şekilde evlenip düğünde harcanması olası miktarı yetimleri giydirmek için harcamasını düşünün.
Neden anlam veremiyorum erkek sadece kızla ilgili masrafı karşılamak zorunda yitmis iki sülale kuaföre gidiyor ben sadece kendim giderim o gün benim günüm kız kardeşim vs diğerleri de kendi günlerinde giderler cumbur cemaat ne gerek var yani kızın bunu akıl etmesi lazım
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu benim için yapılacak masraftı zaten sadece konuşmaya birlikte gitmiştik
Düz boyayı 700 e yaptırdım şimdi ucuz bişey yok nisanlanacagin insanlar bu kadar pintiyse ömür geçmez hayırlısı olmuş boşver insalh karşına daha iyileri çıkar.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Verdiğim emeğe üzülüyorum gerçekten yazık yani nişana şurda birkaç gün kalmış yaptıklarına bak
Saçma , orta yolun bulunması gerekir, böyle saçma şeyler yüzünden nişan atılır mı? Hem bu konularda sadece erkeğe yuklenilmesini sacma buluyorum ben mesela nişanımda kuaföre kendim gitmistim kendim ödemiştim. Yani böyle seylerde orta yol bulunabilir en ufak biseyde kesip atacaksanız evlenmeyin derim. Çünkü evlendiginizde de aranizda problemler olucak kimsenin evliligi sorunsuz sıkıntısız değil önemli olan orta yolu bulabilmek.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Herkesin içinde azarlanan ben ve ailemdi. O yüzden yaptıklarını haklı çıkarır hiçbir şey göremiyorum ben ortada. Aileme karşı yapılan saygısızlığı nasıl affedebilirim ki, üzüldüğüm tek şey verdiğim emek gerçekten
Kuzenim yillar suren Nisan ve sozunu dugunden bir ay once atti ve barismadilar. Eger hayat tarzin hep aza yetmekse barismalisin degilse karar bekliyor seni
Bilemiyorum tabiki herkesin düşüncesi farklı bence sözdü nişandı düğündü boş işler gereksiz şeyler saçmalık hatta. biz evleniyoruz diye birsürü milleti eylendirme çabası falan filan işte nikah en iyisi. zaten kızların bu nişandı düğündü gelinlikti sevdası neden kaynaklanıyo onuda çözemedim
Saçmalama ne özür dilemesi kuaför Ler zaten çok pahalı ödemesi lazım bir kere bu yola giriyosunuz daha bismillah nişanda böylelerse bahane aranmış gibi sakın gitme özür dilemeye herşeye boyun eğme
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısın kesinlikle, üzüldüğüm tek şey verdiğim emek
Bu evrede çok sorun oluyor canım. Üzüldüm sana. Bunu bu kadar uzatmanın anlamı yok. Herşey pahalı. Adam da emek veriyor. Bunun ayarlaması yapılması lazım aslında daha önceden
Özür dileyecek hiçbir sey yapmamissin. Düğün sizin düğününüz olacak sonuçta tabi para harcanak. Şimdi bu kadar paranın lafini ediyorlarsa evlendiğin zaman daha beterini yaparlar.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da üzülüyorum o kadar emek verdim sonuçta
Çok fena aşık değilsen boşver. Kendi işin gücün yoksa mahkum olursun zaten ellerine
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kendi işim gücüm ya da durumumun olmamasıyla alakası yok ki, tabii ki kendim de karşılayacak gücüm vardı masraflarımı ama bu şekilde tepki vermeleri gerçekten ayıp ve saygısızcaydı