Mutlu olmak kavramı kişiden kişiye değişir. Bazısı için mutluluk evliliğinde bir evi ve bir arabası olmasıdır mesela. Onlara sahiptir, güzel çocukları vardır vs vs. Yani mutludur kendince. Madalyonun diğer yüzünden bakılınca, bazısı için de evlilik aşkla yapılan, aşık olduğu insanla bir ömür geçirmek istediği bir yolculuktur. Bu açıdan bakıldığında; aşk yoksa ve mantık evliliği yapmışsa ya da yapmak zorunda kalmışsa kendini mutlu hissetmeyebilir. Sonuç olarak; kişinin beklentileri ve hayalleri doğrultusunda şekillenen bir yolculuktur mutluluk..
49 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorum😊
- +1 yıl
Bakacağız güzel yorumlar var 😊
- +1 yıl
Teşekkürler yorum için 😇
- +1 yıl
Bence eig için bir övgü oldu😂
- +1 yıl
Belli belli😄
En İyi Cevaplar
+1 yılMantik evliliği adı üstünde mantık evliliği;peki nedir mantik evliliği, gerek aileler gerekse bir tanidik araciliğla referans olunarak tanistirilmis ya da hic tanismadan bir havadis üzerine görücü usulü yapılan evliliktir mantik evliliği. Çoğu kisinin kabullenmediği ama gerçekte en uzun süreli devam eden evlilik türüdür. Neden biliyomusunuz? inanın aşk evliliği denilen şeyin icine 3 günde herseyi sığdirip aşkın içine sçıp ileriye dönük yaşanması gereken herseyi yaşayıp tüm heyecanı bitirip sadece seks isteğinden ibaret rütüel bir birlikteliğe dönüşen boktan bir skiş hayatına dönen aşkın cazibesinin kaybetmesinden dolayı yürümeyen aşk sandığımız evlilikler yüzünden hep mantık evliliğine yönelir insanlar. Akabinde mutluluk kavrami herkesin beklentisine ve hayata bakış acisina göre degisiklik göstermektedir. Aslinda her ikisininde temelinde istisnalar hariç inanin yalnizca maddiyat vardir bana kimse maval okumasin yok efendim sen benle ol yeterki ben soğan ekmege raziyim yok efendim sen yanimda ol ben mağaradada yasarim falan filan hadi len ordan evindeki elektrik kesilse polisden yardim isteyen kizlar benle magarada yasaycakda Macdonalds burger king gibi ne sattığı belli olmayan yerler kapansa intihar edecek kizlar benle soğan ekmek yiyecekde bide mutlu olacak onuda gectik yorgunluk tan iki gün * hemen ya beni aldatiyon diyecek ya da kalk len yataktan pic diye hitap ederek ortalığa yaygara yapacak kizlar gelip bana yok efendim hersey cinsellik değil falan diyerek nameler okumasın hele ask dan hic bahsetmesin
12 Yorumla- +1 yıl
Çok sert oldu😊
- +1 yıl
Evet sert oldu yataktada sertim maalesef
- Aşk İlişkileri konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılYerine göre Değişir Bazıları Aşk evliliğin de mutludur Bazıları Mantık evliliğinde ama bildiğim kadarıyla Mantık evliliği bi tık önde çünkü aşk evliliği etkileşim evliliği olduğu için daha çok görsellik anlamında ilerliyor ama mantık evliliği birbirlerinin düşünce uyumuna görüşlerine göre ilerliyor ben şahsen mantığımın uyduğu kişiyi Tercih ediyorum çünkü güzellik göreceli bir kavram olduğu için yarın birgün olası bir kaza sonucu görsellik anlamında bi sıkıntı yaşandığında karşındakinin hevesi belki senden gidebilir ama mantıken anlaşıp uyuşuyorsanız zaten birbirinizin en güzeli en yakışıklısı da Olabilirsiniz Herkesin Düşüncelerine Göre istediğine Göre Birbirlerini Bulması Dileğimle #McLareN558
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısın😊
- +1 yıl
Teşekkürler 😉
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayir o yüzden Türkiyedeki evliliklerin %90sı mutlu değil dünyada mantık evliliğin en fazla olduğu ülke Türkiyedir zaten..
15 Yorumla- +1 yıl
Aslında yurt dışında da yaygın mantık evliliği.
Cevap sahibi+1 yılyurt dışı çok geniş bir tanımhangi yurt dışı? Türkiye de evlenecek erkeğin mesleğine maaşına evine ki evi de yetmiyor evin metrekaresine... alacağı beyaz eşyaya yapacağa düğüne.. gidiceği bayına kadar seçilip analiz edilir mantık süzgeçinden geçildikten sonra evlenilir... dul veya olgun kadınlarda emekliliğine ve yazlığına vs bakar... yani Türkiye de mantık evliliğin en yaygın olduğu üşke hatta ilk sıradadır...
- +1 yıl
Bu şartlarda yaşayınca hak veriyorum.
Cevap sahibi+1 yılsende haklısn vasfısız mesleksiz kendi emek beceri ve zekasıyla kazanılmış statü elde edemeyen birey olamamış kadın grubu var bir koca bulup sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmek gibi çabalarına hak vermek gerek...
- +1 yıl
Evet genelde böyle kadınlara rastladığım için.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılSanmıyorum olamazlar bence düşünsene çünkü sevgi yok bir şey yok bir insan mesela diyelim ki şöyle örnek verebilirim ciddi bir tane adamla evlendim işte adam tamamen mantık evliliği benim için başka bir şey değil bu adam hasta olacak benim bu adama bakmam gerekecek pis pis böyle sümük öksürükten bunları çekemem çünkü sevmiyorum ilgim yok bir şey yok katlanamam anlatabiliyor muyum ya da mesela ben bu adamla kavga içine giremem çünkü kavga edecek kadar bile sevmiyorum sadece mantık ya da mesela örnek veriyorum kadın erkek ilişkisi değil mi her ilişkide olması gereken bir şey ben bu adama mesela asla kendimi vermem çünkü sevmiyorum benim bedenime dokunamaz
22 Yorumla- +1 yıl
Yorumlarını gördüğüm kadarıyla sana göre değil zaten😊
- +1 yıl
Evet😂
- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten hangi beklentileri olduğuna ve beklentilerinin karşılanıp karşılanmama durumuna göre değişir.
Mantık evliliği yapan kişiler; aşk olmasada eşle uyumlu olalım zamanla birbirimize alışırız ve maddi yönden sıkıntı olmadan geçinip gidelim düşüncesindeyse mutlu olabilirler. Diğer taraftan mantık evliliği yapmış kişi aşk sevgi olmadan kendini bir yere ait hissedemiyorsa aidiyet duygusunu tatmin edemiyorsa durum ve şartlar ne olursa olsun mutlu olmazlar.21 Yorumla- +1 yıl
👍😊
+1 yılMantık evliliği yapmakta intihar gibi bir şey herhalde veya şans mı desem bilemedim
Görücü usulü evlilikler zaten mantığa odaklı bir ilişki, görüyorsun beğendim bitti hadi yallah nikaha sonrası mantığa kalıyor acaba severmiyim diye buda bir risk :))11 Yorumla- +1 yıl
Büyük risk 😊
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Aşk, her durumda geçici, uçucu bir duygudur. Aşk gider, geriye gerçekler kalır.
Şans eseri zeki ve diğer konularda umumiyetle uygun bir çift iseler elbette evlilikte mutluluk yakalanabilir.
Uyum yoksa şayet ilişki çok büyük bir aşk ve tutkuyla başlamış olsa bile aşk sona erdiğinde uyumsuzluklar ortaya çıkar ve mutsuzluk kaçınılmaz olur.22 Yorumla- +1 yıl
Doğru 😊
+1 yılNe sadece aşk ne de sadece mantık..
İkisinin de tek başına bir evliliği mutlu hale getirmesi mümkün değil..
Aşkı da ararız mantığı da.. İkisinin de maksimumda olması gibi bir mükemmellik istemeyebiliriz.. Çünkü bu lükse kaçar gerçekten.. Mutlaka bir an gelir ya aşkı ya da mantığı arar oluruz..15 Yorumla- +1 yıl
Peki sevgi aşka dönüşemez mi mantık evliliğinde?
- +1 yıl
Sevgi varsa zaten mantık evliliği demek yanlış olur.. Burada bahsettiğim aşk, sevgiyi de kapsıyor..
- +1 yıl
Her sevgide aşk olmaz ama
- +1 yıl
Sevgi olsun da aşk geri dursa da olur..
- +1 yıl
Katılıyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılAşk evliliği yaptım ve mutluyum mantık evliliği çıkar evliliğidir ileriki zamanda aşka dönüşürse mutluluk olur ama sevmediği biriyle insan aynı yatağı , aynı evi , aynı bedeni nasıl paylaşır hiç aklım almıyor.
32 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel😇
- +1 yıl
💐
+1 yılMantık evliliği yapacak durumda gelmiş kişi psikolojisini düşündüğünde, iki tarafda bu psikolojide olmalı yoksa birbirlerini kandırmaktan öteye gitmez. Evlilik yürür fakat Aşk evliliğindeki tutku heyecan yaşanmaz. Çiftler eğer ten uyumunu ve mental uyumu yakaladıysa da her ilişkideki gibi mükemmel çifte örnek olabilirler…
20 YorumlaYani pek sanmıyorum, salt mantıkla olmaz bence. Misal hem mantık hem aşk olsa, hoşuna gitmediği bir davranışı aşkından, sevgisinden dolayı tolerans gösterebilir veya görmezden gelir. Ama sadece mantıkla bir yerden sonra yürümez gibi geliyor.
21 Yorumla- +1 yıl
Evet 👍
+1 yılIstisnalar geneli değiştirmiyor , bu yüzden mantık evliliği yapanlar kalıcı ilişki ve mutluluğu yaşayanlardır.
Aşk evliliği diye diye ortada evlilik ya da mutluluk diye bir şey kalmadı...
Bu kadar aşk evliliği yapan kadınlar niye mutlu değiliz diye feveryan ediyor sanıyorsun?10 Yorumla
+1 yılHayır gerçekten mutlu olamazlar. Mutlu olabilmeleri için, birbirlerine karşı duygu beslemeleri lazım.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılamac zaten mantık evlılıgı anası tarafından parasız erkek gereksız erkek modu ile büyütülen kız , tabıkıde mantıık olarak cuzdanı kalın olan erkege verecektır. burada mutlu ya da degıl konu dısı.
18 Yorumla- +1 yıl
Herkes aynı değildir.
- +1 yıl
kariyeri olan işi olan kişi seçicidir , kendı krişterleriner uygun kısı ıle evlılık yapar.
buda senin dedıgın herkes aynı degıldır kelımesnın karsılıgıdır. - +1 yıl
His yoksa da olmaz fakat.
- +1 yıl
hangi durumu dıyorsun?
okumus karıyerınde olan kısı hıslerı ıle kendı kriterlerine uygun bırını secer. bunda hemfıkırız.
diğerinde ise zaten hissiyatı paradır ve onun ıcın evlenır. o yuzden his hoslanma gıbı duygular bunun dısındadır.
- +1 yıl
kariyeri olan işi olan kişi seçicidir , kendı krişterleriner uygun kısı ıle evlılık yapar.
Buraya hisleri eklememistin şimdi oldu 👍 - +1 yıl
dedım hemfıkırız onda dıye , oburu zaten amac bellı. hemcinslerimden uzak dursun bu tipler oda ayrı.
- +1 yıl
👍
- +1 yıl
:)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAsıl mantık evliliği yapanlar mutlu olurlar başka biri yapanlar aşık oldukları kişinin hatalarını yanlışlarını görmezler bir süre sonra hepsi patır patır karşına çıkar
11 Yorumla- +1 yıl
Bu diğer haklı yanı mantık evliliğinin 😊
Aşk İlişkileri konusunda 456 cevap paylaştı. Uzun süren evlilikler görücü usulü ve mantık evlilikleri. gayette mutlular.
11 Yorumla- +1 yıl
👍
+1 yılHiçbir şekilde mutluluk ya da mutsuzluk garanti değil
117 Yorumla- +1 yıl
Tabiki hiçbir koşulda garanti yok😊
- +1 yıl
Bu birazda mantığın ne olduğuna bağlı. Aynı kültürden efendi çekici düzgün biri mi para mı ne? ya da yaşın geldi hadi mi?
- +1 yıl
Yani öyle de bir durum var 😊
- +1 yıl
Bende yok🙂 bunu yapanlar çok. Baktınmı gözlerinin içi gülüyorsa kaçırmamak lazım. Birde artık evlilik çözüm değil sorun oldu zor geliyor. Hani sevgili ol mutlu yaşa
- +1 yıl
Evin geçimi, aradaki iliskinin sağlıklı devam edip etmeyeceği, çocuk olunca onun sorumluluğu, aileler boyutu...
Düşüncesi bile korkutuyor iken haklı değilsin diyemiyorum.
😊 - +1 yıl
Cinsellikte ayrı boyut. Sevgiliyken denemedik yer bırakmayan evlenince oyun oynuyor 🙂
- +1 yıl
Sahip olma duygusunun verdiği rahatlık olsa gerek. Nasılsa çantada keklik...
- +1 yıl
İyide hazır elinin altında tadını çıkartmak varken. Düşün aynı ev ve heryer her şey serbest. Ben birtek korunmayan kadınlara kızıyorum.
- +1 yıl
Gözünün önündeki güzellikleri görmek genelde pek rastlanılan bir durum değil.
- +1 yıl
Bunu yakalarsan güzel. Eskiler bu işi biliyormuş. Hayatı boyunca eve gelince anahtar kullanmamış kocalar var. Eşi gülerek kapıyı açıyor. Bir erkeğin böyle bir karısı olsa mutfakta yemek yaparken gidip öpmez beline sarılmaz mı? Gece beraber yürüyüşe mı çıkar arkadaşlarıyla vakit mi geçirir? Cinsiyet önemli değil. Karşındaki öküz değilse mutlu eden mutlu olur.
- +1 yıl
Aynen öyle. Ne ekersen onu biçersin.
Eşin senin herşeyin olursa başkasına ihtiyaç duymazsın zaten. Sosyal hayatlar ayrı bir konu tabiki. Sosyalleşmek herkesin ihtiyacıdır. - +1 yıl
Sosyal hayat tabiki ve şuda var eve koşarak getirecek bir kadın 😍 Öyle bir eş olmalıki arkadaşınla sohbetin en güzel anında saate bakıp kalkarak eşim gelir şimdi onu çok özledim diyebilmek.
- +1 yıl
Birde sevgi aşktan yücedir 🙂
- +1 yıl
Umarım karşıana sana bunu dedirtebilecek bir kadın çıkar 😊
- +1 yıl
Öyle bir sev ki aşk utansın
- +1 yıl
İnşallah
- +1 yıl
😊
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. Aşk evliliği yapıp ayrılan da var mutluluk garanti değil ama ben mantık evliliğinde daha mutlu olacağıma inanıyorum birlikte mutlu olduğum insanı sevmek daha kolay zaten
20 Yorumla
+1 yılAşk evliliklerinin hep kısa süreli ve mutsuz olduğunu gördüm bu yüzden mantık evliliği yapmayı planlıyorum ileride.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Olduğunu sanmıyorum. Öyle olsaydı sevgilimin eski sevgilisi zengin kocayla mantık evliliği yapıp, mutsuz olup, hala eski sevgililerine yazmazdı evli haliyle. :)
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. mantik evliligi yapanlar mutlu degil huzurlu olurlar...
aşk evliligi yapanlar huzurlu olur ama mutlu hic olmazlar...10 Yorumla
+1 yılMantık olmadan zaten evlilik zorda önemli olan hem mantık hem aşk evliliğiydi neyse un yağ şekerle devam
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Çok sevipte ayrılalarıda cok gördük ama mantık evliligi yapan mutlu olanında cok gördüm
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılmutluluktan çok huzur arıyorlardır diye düşünüyorum * aban agöre değil
10 Yorumla
+1 yılHatta bence mantık evliliği yapanlar daha mutlu oluyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEvliligin bir mantigi olmali mantiga dayanmayan evlilik saglikli yürümez
10 Yorumla
+1 yılNahhhhh mutlu olurlar sadakat 0 olur sonuda mahkeme ve mezarlıkta biter
10 Yorumla
+1 yılMutlu olanlar da var mutsuz olanlar da var. Şans nasip.
10 YorumlaBaşta sıkıcı olur ama kafa yapıları birbirine uyduğu için zamanla aşık olup mutlu olabilirler
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir tabi eskiden anne ve babalarımız. Nasıl yapıyordu
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılMantık evliliği yapacam önce aynı şartları sağladığım kişiyi bulmam gerek Kafada mantık olsun😆
10 Yorumla
+1 yılTabi ki mutlu olabilirler
Mantık evliliğinden aşk doğabiliyor ama aşk evliliğinden mantık doğmayabiliyor10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılValla ben mutlu olanına denk gelmedim.
30 Yorumla
+1 yılMantık evliliği ve çıkar ilişkisi aynı şey. Çıkarın ön planda olduğu bir evlilikten ne kadar mutluluk beklenirse o kadar mutlu olabilirler
20 YorumlaBence mutlu olabilmek için lazım olan tek şey uyum ve saygı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılBena görüş bırakmamışlar. Beğendiklerim okuduklarım kafii.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 494 cevap paylaştı. Evlenmiş olmak için evlenenler mutsuz olsa bile bir şekilde idare ediyorlar. Benim tercihim değil
10 Yorumla
+1 yılmaalesef günümüzde çok mutsuz çift var aşkta mantıkta sanki aynı ama aşk olmadan yapamazdım diye düşünüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAşktan umduğumu bulamadım hüsranla bitti, mantık evliliğine kaldığımı düşünüyorum, inşallah hüsran olmaz
10 YorumlaBenim açımdan cinsel uyum ve kafa dengi olabilmek ve saygı yeterli
20 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir bazen gerçek yüzünü göstermiyorlar
10 Yorumla
+1 yılMantıklı insanlar oldukları için mantığıyla düşüneceği şeylere sahip olduğunda mutlu olacaklardır.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. Bence olurlar neden olmasın👍🏻
10 Yorumla
+1 yılsevip evlenenler daha çok boşanıyor
10 YorumlaMutlu olanlar azdır çoğu mutsuz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 712 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir bence neden olmasin
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Olurlar tabiri niye olmasinlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılPara varsa olur
17 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGenelde gördüğüm de zaten mantık evlilşkleri paraya dayalı evlilikler
Ama bana danısanlığıma gelenler de daha cok aşık olmadan bu tarz evlenenler oluyor- +1 yıl
Türkiye şartları göz önünde bulundurulduğunda hak veriliyor.
Cevap sahibi+1 yılAma en cok ayrılanlar da onlar
Psikologum en azından bana gelen kişilerden tecrube ettiğim o- +1 yıl
Evet aşk oldukça tahammül sınırı düşük olur sanırım.
Cevap sahibi+1 yılOlmadıkça* :)
Cevap sahibi+1 yılSiz nasıl düşünüyorsunuz bu konuda?
- +1 yıl
Olmayınca olacaktı 😇
+1 yılOlurlar sonradan tanıdıkça severler birbirlerini
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı. Olamıyorlar net**
10 Yorumla
+1 yılEvet olabilir
10 YorumlaOlabilirler
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı. Bazen
10 YorumlaSevgi şart.
10 YorumlaMantık evliliği.
10 Yorumla
Detaylı bilgi