Kalmak mı zor gitmek mi?

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 yıldır evliyim. Eşim ailesine yakın benim ailem farklı bir memlekette arada 8-9 saat var haliyle küçük birbyerden gelditim için buraya pek alişamadim. Burasi cok büyük bir yer aşırı kalabalık. Eşimin ailesine uzak durdum hep gitmek istemedim oturmak istemedim akrabaları farklı geldi eşime de hep söyledim 1.5 yıldır en sonunda büyük bir kavga ettik halası bizi yemeğe davet etmişti kavga ettik diye gitmedim onu yalnız bıraktım halası annesini yeni kaybetti yani o ara eşimin babanneside vefat etmişti hem ben bassagligina da gidecektim kavga edince o da kaldı. Sonra zaten sürekli tartışmaya anlaşamamaya devam ettik en son boşanma dilekçesi imzaladık çünkü ben hep boşanirim giderim diyordum ama hiç yapmamistim sonra vermedik adliyeye tekrar konuşmaya başladık eşim hem ona hem ailesine anne ve babasına ayıp ettiğimi soyluyor babamı bile tekrar aramadın annesini kaybetti sonuçta nasıl oldunuz iyi misiniz demedin diyo başsağlığı diledim ama tekrar aramadım genel olarak soğuk ve uzak duran bir insanım ailesi de biz ne yaptikta öyle sanki dediler 2 haftadir konuşmuyoruz eşim diyor ki beni seviyorsan sen adım atmalisin önümde iki seçenek var ya adım atacagim ya boşanacagim bu arada p benim haftalardır yüzüme bakmıyor konuşmuyor benim inadimi kırmak için içinde bana karşı bir şey kalmadığını söyledi çok kırılmış sevgisi kalmamış tarzında bir de ben ağlayıp uzulurken bana haksızlık ediyorsun diye o gayet rahat ne üzülüyor ne kötü oluyor tamam biz ne zaman tartissak hep o geldi belki de bundan yorulmuşyur ne yapmalıyım hiç bilmiyorum aşırı çıkmaza girdim.
Kalmak mı zor gitmek mi?