Evet bir nevi öyle. Birey olma, ait olma, sevme, sevilme hepsi birer ihtiyaç. Hem sağlığın tanımı nasıl yapılır? Bedensel ve ruhsal açıdan tam bir iyilik haline sağlık diyoruz. Ruhen sağlıklı olabilmek için insanın ruhsal ihtiyaçlarının da doğru bir biçimde doyurulması gerekir. Sevmek, sevilmek bunlardan biri sadece. Kendini tanı, insanı tanı, hayvanı tanı, evreni tanı. Sonuçta Allah'a ulaşacaksın, özünde kendini bulacaksın...
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O kadar güzel yazmışsınız ki... Kesinlikle katılıyorum. Teşekkür ederim.
İlave etmek gerekirse, sevginin kaynağı yüce Mevla dır. Senin beslediğin sevginin bile gerçek sahibi sen değilsin. Taşıdığın kalp, hissettiğin duygular, tattığın mutluluk, aldığın her nevi lezzet... Hepsi birer misafirdir aslında. Sen emanetçisin. Bu nedenle sevip, sonrasında incinirsen isyan etmeyeceksin. Üzülmeyeceksin. Çünkü sana o sevgiyi veren, kalbinde yeşertende O'dur. O yalnız yüce Mevladır. Zaten herşeyi bu gözle görürsen, her şey aşktır ve her şey ona döner. Dünya ne için yaratılmıştır, İnsan ne için yaşar ve insan ne için ölür. 3'ününde tek bir cevabı var. AŞK... AŞKIN SAHİBİ İSE YÜCE ALLAH'tır. Herkesten ve herşeyden önce bütün bu güzelliklerin ve zekanın gerçek sahibi olan Allah'a şükrederim. Selam ve Saygılarımla...
Kendin için düşünmek çok farklı ve çoğu kişiye bağlı düşünmek ve uygulamak çok farklı, yani kendin için düşünüyorsan ilk hayatında sevgi istiyorsun (aşk) çünkü bu anlamda sordum.
Sevgi otomatik olarak zaten ihtiyaç duyuyoruz, çünkü yalnız değiliz, ailemiz vs. Var ve onların sevgisine ihtiyacımız var ama ben aşk olarak sormuştum, sevgili vs. Diye :) tamamdır aldım cevabımı. Ama yine umarım istediğin gibi hayırlısı ile güzel birisi çıkar karşına. :)
Eğer bitiyorsa o aşk değildir. Hevestir. Aşk bitmez. Bitiyorsa aşk değil. Her gönül BiRTEK sevgiliye dönüktür aslında... Lakin KIBLESi yanlıştır... Bulduğunu sandığı şey gerçekte aradığı değildir... Kimisi gül yüzlü bir güzele MEFTUN Kimisi bir CEYLAN bakışlıya mecnundur... Bazısı dünyaya kanmış Bazısı MALA mülke aldanmıştır... Oysa her biri aslında bir SEVGİLİ tarafından sınanmıştır!!!
Sağ ol da 32 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı hiç sevilmedim gençliğim hep yalnız geçti bu yaştan sonra da olmaz bana imkansız geliyor artık
Ya tabi ki üzücü bir şey, o kadar istemişsinizdir ve olmadı, sabır da etmişsinizdir çok bundan da eminim. Engelleri bilmiyorum ama umarım o engeller kalkar.
Evet üzücü bende isterdim genç yaşta sevilmek kız arkadaşım olsun o duyguyu o heyecanı yaşayım tadıyım birlikte anılarımız olsun güzel şeyler yaşayım mutlu oluyum sarılıyım herşeyimi onla paylaşıyım ama olmadı her şey içimde kaldı koca bir ömür yalnız geçip gidiyor bu yaşıma kadar hiç sevilmedim anlaşılan çok itici bir erkeğim hiç sevilecek bir tarafım yok
Her an insan aşk içindedir. Lakin farkında değildir. Aldığın her nefese müsaade eden yaradan, her hücrenin her zerreni kontrol eden yüce Mevlanın yanlış yapma olasılığı var mıdır?
Gerçekten üzgünüm sizin adınıza. Benden de büyük olduğunuz için sizi tam anlamıyla anlayamam tabi ki ama belki de güzel şeylerin zamanı daha gelmemiştir. Sabır ermeye devam ederseniz belki de çok güzel şeyler olacaktır. İnandığım daha doğrusu böyle olmasını çok istediğim bir söz var, "insan nefes aldıkça her zaman umut vardır. "
Gençliğim hep yalnız geçti yaşım ilerledikçe her şey daha da zorlaşıyor umutlarım azalıyor ben zaten hep sabrettim sabrediyorum dayanıyorum bu yaştan sonra da sabrederim ama artık geç kalmış hissediyorum