Eh yüreği yeteni seveceksin diye bir söz var evet bilemezsin başlarda bunu ama anlarsın zamanla bu yüzden birden her şeyi vermek yerine zamanla gözlemleyerek gitmek daha mantıklı.. Hele günümüzde herkes o kadar seviyor ki süslü kelimeler ile gökdelenler dikmeyi sonra bir bakıyorsun yok olmuş ilk rüzgarla.
Bunu söyleyen insanlar, genelde iki yüzlü olurlar.. Kendilerinin, sahteliğinin gün geçtikçe gün yüzüne çıkması yakın olunca kaçarlar.. Ağır gelen sevgi değildir yani aslolan..
Herkesi kendileri gibi samimiyetsiz bulurlar. Güvenmezler.. Çünkü herkesi kendileri gibi bilirler.. Ben güvenilmezsem o da güvenilmezdir demektir bu.. Başka açıklaması yok..
Onu azat ederim ve yoluma giderim. Çünkü benim ona baktığım gibi o bana bakamıyordur ve sevgime karşılık veremeyeceğini biliyordur. Ne kendimi üzerim nede ona yük olurum.
Bunu hiç bı zaman sorgulamadim ama evet bazı insanlari çok çok sevilmek korkutabilir. Ya kendini bu sevgiye bukadar sevilmeye layık gormuyodur. Kendine güveni yoktur begenmiyodur. ya da karşıdakini kendisinin sevildiği kadar sevmiyordur. Böyle ilişkilerin sonu hep aynıdır biter. Bitmezsede o çok çok seven insanı bitirir. Toksik ilişki yani.
seven kişi de kendini kontrol edemeyip fazla bağlanıyor , rolleri değiştirince düşünmek lazım. ben oyle birinin sevgi aşk bağlamında kölesi olurdum kanımca