Eskilerin bir sözü vardır. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez diye. İnternet ortamından ilişki kurmaya çalışmak; hiç bir güvenilirliği, kalıcılığı ve gerçekliği olmayan bir duruma kendinizi inandırmaya benzer. Uzaklık ve mesafeyi güvenli bulan bir insanla zaten sağlıklı ve karşılıklı bir yakınlığı, ortak sorumluluk ve bağları birlikte kuramaz ve geliştiremezsiniz.
İlişkiler hem duygusal hemde bu duyguların nesnel birer karşılığının olmasını gerektirir. Hem maddi hem manevi değerler ve sorumluluklar gerektirir. İnternet ortamından geliştirebileceğiniz tek davranış iletişim kurmak olabilir ama bu da çoğu zaman eksik, yetersiz ve tutarsızca yaşanabilir.
İnternette anlaşamayacağım bir çok insanla dışarıda harika anlaştığımı söyleyebilirim. Onları dışarıda değil internette tanımaya çalışsaydım sadece söz, söylem ve hitap şekillerinden daha en baştan kırk kez engellemiştim. Çünkü herkes davranışlarını, kelimeleri kadar doğru seçemez.
Dışarıda biriyle tanışacaksınız, merhaba demek çok güzel bir başlangıçtır. İnternet ortamında ise muhtemelen hiç bir zaman ciddiye dahi alınmayacağınız bir sözcük. İnternet ortamında, başkalarının düşüncelerin altına sayısız yorumlar bırakarak bilinir bir insan olabilirsiniz. Ancak yaşamda durduk yere herkese bir şeyler ima edip anlatmaya çalışırsanız, akıl sağlığınızdan endişe etmelerine yol açarsınız.
Gerçekle sanalı, kurguyla yaşamı birbirine karıştırmamanızı dilerim. Kurguların, fantezilerin, sanalın normları ve istekleri ile fiziksel gerçekliğin, davranışların yaşandığı dünyalar birbirlerinden farklıdır.
Hangi ortamı kendinize layık görüyorsanız, bir insanı o ortamın dışında tanımaya çalıştığınız da bambaşka olgularla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Çok sevdiğini söyleyenlere değil, sevgiyi bir ömür göstermeyi bilenlerle, hayatınıza her ortamda eşlik edebilen ve eşlik edebildiğiniz insanlarla ilgilenin.
Kendisini her koşulda ifade sdebilen, rahat olan insnaların yapabileceği bir şeydir. Ortam içinde kendini gösterebilen, kendisini ön planda tutabilecek meziyetlere sahip olan bireylerin sosyal medya kullanmadan da sevgili bulabileceği gerçeği mutlaka vardır. Nasıl ki sosyal medya platformlarında bir ortama gereksinim duyuluyorsa, reel hayatta da aynı şekilde ortama gereksinim vardır. popülaritesi yüksek ve dışadönük olan bir insanın rahatlıkla gerçekleştirebileceği sevgili bulma hadisesini birtakım destekleyici unsurlarla çıtayı biraz biraz arttırabilir...
Ben bunu cevaplamayı unutmuşum meğer 😄 Genelde sevgililerim reelden oldu diyebilirim (görende bi düzine sanmasın 😃) sosyal medyadan flört oluyor çünkü uzak mesafe ilişkisi olduğu için ne kadar iyi biri çıkarsa çıksın karşına çok uzak olunca yürümüyor maalesef
Aslında sosyal medya olmasa daha rahat arkadaş veya sevgili edinilebilir. Sosyal medyada erkek olsun veya kadın olsun talep fazla olunca hep iyisinin iyisine gidiyorlar ve aslında bakıyorsun ellerinde hiç bir şey yok. Tatminsizlik oluyor, insan kendisine bakmadan kendinden üstünü istiyor. Large beden giyen birinin xlarge giymesi gibi bir şey. reel çevrede tanıyabilecegin insan sayısı bellidir ve içlerinden sana uygun olanla birliktelik yasayabilirsin. sosyal ortam ise ucu bucağı yok, hep iyisi hep iyisi derken aslında yalnız kalıyorsun ya da büyük beden biri ile olduğun için üzerinde güzel durmuyor
Sosyal medyadan kadınlar açısından daha kontrollü tanışma oluyor gibi. Ama bunun yanında soru işareti olan detaylar sa; ten kokusu, ağız kokusu. sonuçta yazarken düşünerek daha etkili cümleleri seçiyorlar. Normalde karşısına gelince alakasız biri çıkabiliyor.
Aslında bulduğunu zannediyor.. Psikolojide algıda seçicilik bu.. Acıkınca her şeyi yemek gibi gören biri gibi.. Sonradan anlıyor neyin ne olduğunu da zaman bu.. Geri getirmiyor artık bazı şeyleri..
Teknoloji çağında internetten bulamamak saçma. Kızlara Merhaba falan diyorsun direkt ya engel ya da görüldü. Hayır istemiyorsan kibarca söyle baktın zorluyor bas engeli
Evet bulurum, markette bile bulurum. Bir kere Metro avmde açık açık tanışmak isteyen olmuştu yanıma gelip. Ama tabi ki yoldan geçen biriyle olmayacağım için kabul etmedim.
Bilmiyorum şuana kadar hiç bir erkek benden hoşlanmadı hem sanalda hem gerçekte nedenini de bilmiyorum çirkin de değilim görüyorum obez , babam gibi sakalı olan kızın bile sevgilisi var benim yok sanki bu işler sadece tiple ilgili de değil bilmiyorum işte bu manit işlerinin tam cahiliyim 😅😅
Bulunabilir. Ortak arkadaşlıklar, birilerinin vasıtası ile ama sosyal medyadan bulunan sevgili istisna olması lazım çok iyi birine denk gelmek lazım o da bin de bir. Yolda bulduğun yolda kalır derler çoğunlukla o durumda öyle.
benim için çok zor, çünkü hepsiyle sosyal medyadan tanıştım. gerçek hayatta o da bildiği halde açılamadığım cesaret edemediğim kızlar oldu. reddedilme korkusu sanırım.