Bazen güzel olmadığımı düşünüyorum?

23 yaşındayım. Çocukluğumdan beri kendine çok bakan önem veren biri olmadım. Mesela saçıyla başıyla oynayan biri de değildim. Çünkü bunları yapınca herkes bana bakıyordu ben de psikolojik olarak ya acaba çok mu kötü olmuşum herkes bana bakıyor gülünç bir durumda mıyım diye söylemiyordum ve kendime bakmıyodum. Bunun ardında muhakkak ailemden kaynaklı özgünvensizlik var. Bir ara okulda saçımı salmış kendimi nasıl güzel hissediyorum var ya sonra okulda hizmetli bir abi tanıdık vardı alıp saçımı tutup bu ne be yapmıştı o an hiç gitmez mesela aklımdan. Acaba kötü müydü diye düşünmeme sebeb oldu. Lisede bir ara kendime bakıyodum saçımı salıp bir ufak rimel sürüyodum o zaman erkekler gelip laf atııp ya da arkadaşlık kurmak istiyordulae ben de kendimi sevikmeye layık görmeyip kabul etmiyordum burada uzun uzadıya yazamıyosun ama çok şey var mesela. Bu aralar yine kendime bakıyorum çünkü artık hayatıma birini almak istiyorum. Saçımı salıp makyaj yapıyorum hafif ama saçım nem görünce hemen kabarır. Ondan şikayetçiyim. Dün kuzenimin arkadaşı gelip onu alacaktı ama yanımızda başka biri var diye kuzenim gitmedi arkadaşı da başka bir arkadaşını alıp yanımızdan geçmiş ve beni görmüş ben hiç fark etmedim beni beğenmiş arkadaş olmak istemiş ama ben yine istemedim. Bilmiyorum ama sanki kabul ederrsem olmayacakmış gbii hissediyorum. Kendimi beğeniyorum mesela ama burnum biraz uzun fotoğraflarda güzel çıkmıyor. Biraz bundan da kaynaklı özgüvensşz kalıyorum. Sizce ne yapmalıyım.
Bazen güzel olmadığımı düşünüyorum?