15 yıl dostumdu, birlikte tatile giderdik. bu üniversiteye gidince benimle iletişimini kesti gitmeden önce kendi ellerimle 3 tane kolye yaptim ona, şans diledim aramızda kötü bir şey olmadı yani. Ne yaptin yurt işlerini diye yazdim soğuk davrandı. 4 hafta sonra aradim biraz konustu müsait değilim dedi kapattı uzun süre aramadim 2 hafta sonra ona mesaj attım görüldü attı, ardından öğreniyorum üniversiteden 5 gun önce evine gelmis beni aramadi, arkadaslariyla eğleniyodu. sonra cok ciddi hastalanıyorum öğrenmesine rağmen geçmiş olsun bile demedi. 6 ay geçti doğum günümü hatırlayıp “doğum günün kutlu olsun bu ay x şehrine gelicem buluşalım” diye ses kaydı atıyo. şehre bu ay içerisinde geliyo ve bana haber vermiyor, annesi bizi ziyarete geldiğinde “kızımda gelicekti ama kargosu gelicekmiş bugun o yüzden gelemedi”dedi bana, şimdide annesi biz buluşalım diye akşam yemeğe çağrıyo.(arkadaşımın çağırması gerekmiyo mu beni?) annem bana abartma git diyo siz olsanız ne yapardınız böyle bir muameleye
Anlaşılan verdiğin değerin ve önemin karşılığını alamıyorsun yani tek taraflı bir durum. Bu kişi senin 15 yıllık arkadaşın, değer verdiğin önemsediğin bir insan olsa da onun için bu durum böyle değil demek ki. Belki de senin ona gösterdiğin değeri verdiğin arkadaşlığın, dostluğun ne kadar önemli ve iyi bir şey olduğunun farkında değil. Bana sorarsan kendini biraz geri çek, ona faydalı olmaya çalışma onun için bir şeyler yapmaya çalışma. Bunları sürekli yaptığın için ne olduğunu görüyordu şimdi yapmaman bunu ona hissettirecek ve senin gözünde ne kadar değerli olduğunu hissedecek. Eğer bu insan seni seviyorsa, seni bir dostu bir kardeşi olarak görüyorsa senin boşluğunu gördüğü anda doldurmak isteyecektir ama eğer hiç bir şey yapmıyorsa senden hiç bir şey beklemiyorsa seni hayatından çıkarmak istediği içindir bu durumda yapılacak bir şey yok. Sen de silip hayatına o arkadaşın olmadan devam edeceksin. Şimdi bunu öğrenmek için de. Sadece kendini geri çek ve hiç bir şey yapmadan bekle ve sonuçları gör.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet haklısınız, maalesef edindiği boş insanlardan kazık yiyince derdini hep bana anlatırdı şimdi bulduğu arkadaşları ona ne şekilde iyilik getirir bilemem ama şunu biliyorum bu hayatta sır tutmasını iyi bilen dertlendiğinde hemen yanına koşan insan yok denecek kadar az, ben onun için artık ölü olmak istiyorum ve sanırım yarınki yemek olayını iptal edicem.
En doğrusu bu olur, bu tarz da düşünen bir insana istediğini yap en büyük iyilikleri yap, hep yanında dur bir şey ifade etmeyecek. Çünkü bunlara mecburmuşsun gibi düşünmesi ile alakalı. Bir de mecbur olmadığını bunları yapmadığında ne olacağını görsün. O zaman anlayacak değerini.
Senin yaşadığın duruma çok benzer bir şeyi bende yaşadım 13 yıllık arkadaş demiyorum kardeşim dediğim kişi (yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyodu cidden hep beraberdik) beni böyle popüler olmak , ortamlara akmak ve kız arkaş için sattı. O zaman 18 yaşındaydım ve sattığı yazı hiç unutmuyorum gerçekten erkek olmama rağmen kendimi aşırı kötü hissetmiştim. Mesajı geçtim artık sokak da seslenince bile dönüp bakmıyodu inanılmaz değişmişti. Neymiş efendim ben çok asosyalmişim sırf bu yüzden arkadaşlığı bitirmiş benimle. YKsye çalışıyodum onu bahane etti yani ders çalışmak asosyallikmiş ama yapacak bir şey yok. O zamanlar çok üzülmüştüm de şimdi iyi ki bitmiş diyorum. Başlar da çok üzülüyosun da sonra alışıyorsun. Bence cidden seninle konuşmak istemiyorsa hiç zorlama üzülen sen olursun.
Valla reis sana şimdi bütün olabilir durumları anlatıyorum iyi dinle: 1. Sen bu arkadaşına istemeden kalbini kırmış ya da belki de bilerek kırmış olabilirsin gerçekten zoruna gitmiştir bu yüzden trip atıyor olabilir. 2. Bazı insanlar bazen hayatında monotonluktan sıkılır yeni maceralara atılmak yeni insanlar tanışmak ister 15 yıldır belki de sadece sana mecbur olduğu için arkadaşıymışsın gibi görünüyor olabilir eğer ki durum buysa kendine yazık edersin s. et Bence sen en iyisi bunu bir gün al karşına bütün içtenliğinle her şeyi açık seçik söyle 2. yazdığımı da bizzat sor 15 yıllık arkadaşın de ki gerçekten böyle bir şey var mı diye her şey netliğie kavuşsun senin burada bence asıl üzülmenin sebebi neden bulamamak kolay gelsin.
Kanka senin arkadaşın üniversiteye gidince içindeki ruhu bir miktar yitirmiş yanisi bir nevi bu senin yeni dostun artık değişmiş bildiğin ama moralini bozma senle alakası yok çünkü GRAM ARANIZDA BİŞİ yaşanmamış demek ki dış faktörler etkilemiş onu
Kısaca o yemeğe git ve adam akıllı çek konuş HER HAREKETİNE dikkat et bakalım üniversitede ne yaşamış da bambaşka birine dönmüş bi öğrenmekte fayda var
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok çabaladim kanka ama gururumu çiğnedi resmen sattı beni benim yerimde başkası olsa dayanamazdı böyle bir insana ben yinede yılların hatırına bırakmadim dostluğumu ama çok kalbimi kırdı kendimi suçladim, değersiz hissettim sanki problemli bir insanmış gibi düşündüm kendimi sürekli sorguladim ben ne yaptim diye bunu kimse kimseye yaşatmamalı ilişkiyi bitirmek istiyosa söylemeli
Ne güzel ne güzel kötü bir şey çıkmadığına sevindim doğrusu ama belliydi yani çünkü iletişiminiz olmadığı sürede bi anda sana soğuk davranması senin suçlu olmadığını gösterir zaten
İnsanlar artık sadece bencilce düşünmeye başlamış kimse arkasındaki nedeni sorgulamadan gitme yapma artık değer vermiyor sana diye boş boş konuşuyorlar ne nedeni bilmek istiyorlar ne de başka bir şey
Bu hayatta en ufak şeyin arkasında bile neden aramalısın kanka
Mesela sevgilini kızın yanında görğnce aldatıyor diyorsan olmayan aklına söverdim ben (hiiiçç sorgulamadan hemen ön yargıya kapıldığın için)
Bir de kaç senelik arkadaşın aw nr oldu da böyle oldu diye merak eder insan değer vermiyor diyip ilişkini kesmek yerine (zaten o kadar senelik can dostunu hemen biraz soğukluk yaptı diye terkedeceksen senden kurtulduğuna şükrederdim yanlış anlama ha sakın sadece mantıksız yani o yüzden öyle dedim)
sevgilimin yanında kız görsem asla öyle düşünmezdim) aslında ben hiç düşünmezdim her seyin pozitifini düşünen biriydim takii kazık yiyip insanları görene denk bu dönemlerde o yüzden her seyi sorguluyorum enayi yerine konulmak istemiyorum umarim eski halime dönebilriim
Bir süre sende oralı olma ben olsam gitmem ailesinin çağırması gerekmiyor ya da ailesinede söyletmişte obilir ama düşük ihtimal. Sende arama bi süre bu işler böyledir.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet katılıyorum, ailesinin çağırması kesinlikle normal değil bu hayatta gerçekten hiç düzgün insan yok işin tuhaf kısmı bizim gibi insanlarıda kolay harcıyorlar artık nerden bulursa bulsun kendisine güvenebileceği bir dost ben artik olmak istemiyorum
Kesinlikle kimse kimsenin kahır bekçisi değil idrak kapasitesi kapalılar da bunun farkında bile değil şunu unutma hiç bir zaman kaybeden olmazsın onların kafaya takıp düşünmesi gerekir. Huzur kaçıran yerlerden uzak duracaksın sen varsın senden daha değerli çünkü.
Ben böyle biri ile bir daha ölünceye kadar konuşmam.. Aynı şeyi kan kardeşim yaptı artık görüşmüyorum hiç bir işekilde..
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok haklısınız, özellikle annesinin söylediği şey canımı sıktı “kargosu varmış gelememiş” acıklama yapmak zorunda bile değildi. çok kırıldım 15 yıllık bir arkadaşlığı il dışına çıkıp üniversiteden edindiği birkac insan için yok saymasına kırıldım ve o bunların hiçbirini umursamıyo, görmüyo, yokmuş gibi davranıyo
evet sanırım dediğin gibi olucak, gtimicem. ben sadece yılların hatırına ve ailemiz çok yakın diye değer verdim. yaptıklarının farkına varsın istedim ama o da yok, yine bi kazık yediğinde gerçek bir arkadaş aramasın artık