Ya cok sevdim. Yapmadim diye seninle evlenmem dedi. Yaklasik 2 yil olacak mesaj atmiyor ama numaramida silmemis.. bukadar kolay vazgecilirmi? bu kadar kolay mi?
Neden silmedi numarami?
Neden silmedi numarami?
Kapanmak ve ya kapanmamak kadının kendi özgürlüğüdür. Seni nasıl gördü ise öyle beğendi ve bundan sonra da değiştiremez. Sen ona entel takıl de, küpe takacaksın de bakalım yapacak mı?
Bu sevgili de olabilir, eş te olabilir. Kimse örtül ve ya açıl deme lüksüne sahip değil ve ayrıca, onun dediği için kapanacaksan bu zaten inanç meselesinde de aykırı, o zaman onun yaptığı yobazlıktan başka bir şey değil.
Her koyun kendi bacağından asılacak, yokluğunuzla öğretin ona.
Yokum zaten 1 senedir. Pisman olup geri söner sandim dönmedi. Numarami silmemis silsin ozaamn
Ama engellesem ya baskasiyla evlenirse ya oda beni silerse?
Memnun değilim ama o bana bu sekilde umut veriyor silmesi gerekirdi numarami istemiyosa beni
Allah ile senin aranda olan bir günah belki ama Kuran'da tesettür ile ilgili hanımlarınıza söyleyin kapansınlar diyor. Bu durumda bunun için vazgeçmesi normal gibi görünse de seni açık olarak beğenmiş bunu kabul edip sana tavsiyede bulunması gerekir di zorlaması daha çok agresiflik yaratmış olur. Çünkü o ayet geldiğinde o kadınların imanları o kadar kuvvetli idi ki gelen emri hemen kabul ettiler şimdi bu iman çok az kişi de var onun için önce imanı güçlendirmek için çabalamalıydı
Onuda anliyorum ama keske vazgecmeseydi demek ki sevmemis ya simdi kapali olup ahlaki olmasa ne olacak? Her kapali mukemel olmuyor bu insanin karakterine bagli... ben onu gercekten sevdim
Cevap
9Cevap
Kapanacaksan Allah emrettiği için kapan kul istediği için değil. Adam kendine göre haklı. Bugün Allah'ın isteklerini yerine getirmeyen birisi, yarın benim istekleri mi de yerine getirmez mantığı var. İnancın ne bilmiyorum ama Kur'an'a inanan biriysen eğer Allah örtünün dediği için örtünmek zorundasın. Ha yok ben zorunda değilim diyorsan Allah da keyfin bilir kulum. Görevli melekler açık giyindiğin her gün için günah yazmaya devam eder. Huzuruma günahlarınla çıkar benden af dilersen ben de emrine karşı gelen birinin neden günahlarını affedeyim ki? diye bir soru sorarsa, bu soruya ne cevap verecegini düşün. Ama ben Kur'an'a inanmıyorum, Allah falan yok diyorsan da orasını bilemem. Orasını da ölünce herkesin sınav sonuçları açıklandığı zaman öğrenirsin var mı yoksa yok mu diye.
Bak kardesim. Ben acik giyinmiyorum benim sadece basim acik. Inaniyorum elbette fakat yinede kapanan ben degilim sonucta o söyleyip cekimmesi gerekirdi ama vazgecti
Allah baş örtünü yakana kadar indir diyor. Beni kulların ne dediği değil Kur'an'ın ne dediği ilgilendirir. Ha sevdiğin adam seni böyle de kabul edip, ileride belki kapanır diye düşünerekte alabilirdi ama yapmamış kendi tercihini kullanmış. Saygı duymak lazım. Allah'ın emrine karşı gelen biriyle şahsen ben de evlenmek istemem. Kur'an ayeti net şekilde kapan diyor. Buna saçın başında dahil. Onun hatası başı açık biri ile görüşmek olmuş. Başı açık birini kapatmak zor olur. Bu yüzden en başından görüşmemesi gerekirdi.
Emrine karsi gelmiyorum hazir degilim sadece daha
Garantisini vermedim ama olur umarim ilerde dedim. Nasil garantisini vericem ki? Hicbiseyin yok ki garantisi. Yalan mi söyleseydim
Rabbimin rahmeti azabından büyük. Nasuh Tevbe kapısı açık ecelin gelmeden umarım Tevbe eder katlanırsın. Sen Allah'a bir adım at o sana 10 adım atar. Hazır değilim mantığını da ben anlamıyorum. Yarın bir virüs kapsan Allah korusun ölsen ne diyeceksin? Allah'ım hazır değildim mi diyeceksin? Sana demeyecekler mi biz sana ergenlik çağına gelir gelmez kapan diye? Neyin hazırlığı bu? Kpss sınavına 1 hafta kala çalışsan geçemezsin değil mi çünkü neden hazır olmadığın bir sınava girmiş olduğun için kazanman imkansız. Dünya sınavı da öyle kimsenin yarını garanti değil o yüzden şimdiden Tevbe edip Allah'a yönelmek doğru olan. Ha ben kapanmam ama ibadetlerimi yaparım dersen görevli meleklerde ona göre yaptığın ibadetlere sevap, başını açık gezmene de sen Tevbe edip kapanana kadar günah yazmaya devam ederler. Bunun kararını da sen vereceksin
Dogruyu yanlisi biliyorum beyefendi bunu bana anlatmak zorunda degilsiniz. O sizin icinde gecerli ayrica kimse mükemmel ve kusursuz degildir. Sende Allah korusun bisey olup ölebilirsin peki tamameb gunahsizmisin? Hayir degilsin. Hicbirimiz degiliz. Onemli olan bu hatalari fark edip duzeltmek.. bende insallah yaparim fakat söylw bisey varki siz benim ustume cok geldiniz okadar seyler yapan varki hergun biriyle gezip tozan sonra acik sacik giynen ne yaptiklari beli olmuyan ama siz benim ustume geldiniz
Neyse amacim kavga olsun degil
İnsanların yaptığı yanlışlar onları ilgilendirir. Örneğin benim yaşıtlarım zina yapıyor diye hata yapıyor diye bu bana da zina yapma hakkını tanımaz. O yanlış yapan insanlar da çekecek cezasını. İğne ucu kadar yapılan günah dâhi yapılmadan geçmiyor. Her insan hata yapar evet kimse mükemmel değildir bu yüzden her gün Tevbe edip Allah'a kulluk etmek gerekir. Ben sizin üstünüze gelmiyorum Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşamamız gerektiğini belirtiyorum. Allah'ın emirleri sadece sizin için değil herkes için geçerli.
Aynen öyle. Tevbe etmekden vazgecmemeli
Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin. Nasipten öte yol yok. Allah yazmışsa olur yazmamış ise bir şey bahane olur. Hayırlı insanlar çıkartır umarım Rabbimiz hepimizin karşısına
Amin aminn cumlemizin.. aynen öyle hersey nasip belkide kaderim degildi uzun surmeden bitirdi Allah.
Sence peki numarami nedensilmedi
Ben o değilim bilemem. Bunu ona sormak gerek.
Ama soramam... bir tahminin yokmu erkek beynini sen dhA iyi blrsn
Bilemem her erkek beyni bir değildir. Belki kapanmanı bekliyordur ya da merak ediyordur acaba hayatına biri girdi mi benden sonra diye öğrenmek için silmiyorda olabilir ya da başka sebebi vardır kendine göre bilemem 🤷
Tesekkur ederim
Rica ederim. Rabbim yâr ve yardımcınız olsun 🤲
Amin sizinde.
Sagolun
Amin. Rica ederim
✔
Adamla evlenilmez zaten cunku tesetture gireceksen inancin ve bunu sana emreden oyle ise tabi rabbin icin girmelisin seninki yaradici Allah degilse neden giriyorsun o arkadas kendini yaradan saniyor galiba
Haşa yok kesnlikle emredildigi icin yapilmali ama hazir da degildim
Hic bir kul Allahin emirlerini baska bir kisiden talep edemez hic kimse Allah in yerine gunah sevap diyemez
😭
Vazgeçilmez bu tür zihniyette olan insanlardan nefret ediyorum boş ver sende numarasını sil ve engelle
Iste o cok zor geliyor yapamiyorum
Erkekler bunun gibi gereksiz şeylere takmıyor. Numara silmek erkeklere göre pek iş değil. Kızlar bunu 100 yıl daha anlamaz.
Offff neden onemli bence sevmiyosab sil
Numara silmek basitçe geliyor
Sevmiyosab silmek zorundasin o kiza umut veremezsin
Sizin içiniz fesat, bakın yorumda ne dedim. 100 sene daha anlayamazsınız.
Fesatlik ile ne alakasi var?
Umut vermiyor. Kötü bir niyet yok
Benim asik oldugumu bildigi halde silmiyo
Sen niye vazgeçtin ki? popon göbeğini saklamak çok mu zor geldi?
Saçmalıyorsun bence bu kendinden ödün vermek demek
Al sana bir cahil daha... glbegimi gösterdigimi kim söyliyor? Iftira atmak en kolayi Sizi Allaha havale ediyorum
@xCuppycake Arkadan yalvarırcasına bakmak ödün vermek değil mi? Erkek adam kendinden ödün vermemiş, vermediği gibi de cıyaklamıyor.
Allah da senin talimatlarını bekliyordu:)
çok kötüsün
Ömür boyu ağlarsın inşallah.
Bir insanı başında öyle sevip sonra öyle olmaya devam ettiği için bırakıp gitmek ah almakti en başında bu kiz ben evlenirken kapanacagim diye garanti mi verdi
@xCuppycake Çocuk, popon da açık olsa göbeğin de açık olsa kesin senle evlenirim mi dedi?
En başından olduğu gibi sevmiş bir insandan rahatsizsan dile getirirsin ayrıca mesele açıklık değil başörtüsü türban takmayan herkes açık mi giyiniyor
@xCuppycake Ne takıp ne takmadığı önemli değil. Adam gibi adam kardeşimiz şartını koymuş, kabul etmeyince de basmış tekmeyi. Helal olsun.
Asil sen agakrsin insAllah omur boyu. Pislihin tekisib saba hicbisey yapmayan bir insana böyle seyler diledigin icin. Edepsiz ve guzel yetisdirilmeyen birisin
Ağladın mı yine sen 😂😂😂
Evet
Mutlumusun?
Sende biyerine kina yak
Yemin et ağladığına 😂
Kutlayacağım bu günü 😂
Neden böyke duyosn? Ztn hastaym uzgunum nazimi ceken kisu yok terkedildim sen de bana zulum ediyosun
Tamam daha yazmıyorum 😒
Senin yuzunden mahv oldum
Şimdi de benim yüzümden mi, git tövbe et, tesettüre gir 😂
Komik degilsin. O umarim birgun olur
Sende gunahsiz deglsn ama mutsuzkugumla mutlu oluysoun
Şu an çok mutluyum:)
Neden benim gözüm kipkirmizi ama
Benimki de kahverengi:)
Benimki siyah ama senin yuzunden ve beni terkeden kisi yuzunden kirmizi oldu
Gel seninle "Kayra" ya gidelim, üzerine güzel şeyler al. Evlen de kurtulayım senden:)
benim kiyafetlerim ztn guzel baya ama olsun gidelim madem kuyafetler senden hayir demem
Vakkodan da eşarp alırız:)
Ama benimle evlenmek isteme sonra:)
Sen niye bukadar iyi biliyosun tesettürlü magazalari?
Yok canim benim aklim onda jcudjsjsj
Dikkat ette sen benle evlenmek isteme
Kızlara İslam dinini tebliğ ediyorum:)
İşime özel hayatımı karıştırmıyorum:)
Ne alaka sana mi kaldi ki 😁 gizliden ciksana
Çok biliyorsan sen çık:)
Ben nasil cikayim soruyu gizli sordum
Nickname i yaz, bulurum seni:)
Yok yazamam buraya
Çıktım:) Ama beş dakika:)
Hani
Hala göremedin mi:)
Takip attm
vazgeçilir adam olan vazgeçer
Ne alaka? Sevdigini yari yolda birakmak mi adamlik?
1 sene gozumden hergun yas akmasi mi adamlik?
Allahın emrini yerine getirmek adamlık insanın dediği için rabbinin dediğini terk etmemek adamlık
Ne alaka? Baska bisey mi dedm
senin tesettürün o adam için önemli senin için önemli olmayan bir şey o adam için önemli sen o adamı hak etmiyorsun sanırım böylesi o adam için hayırlı olacak
@aicha_ bunu anlamanı beklemiyorum ki senden
@aicha_ tamam
Ay senin beynine. .. uzerine vazife olmuyan seylere burnunu sokma yok haketmiyormus neymis sorumu ya cevapla ya cevaplama aptal aptal konusup kul hakkina girme
Benim icin onemli olmadigini kim söyluyor ? iftira atip Gunah islemeye yemin etmiş gibisin🤣ezik
tamam o zaman rezil
Rezil sensin. Ahlaksiz edepsiz
çocuk kurtulmuş senin gibi kızdan oh mis sende kudur :D
Asil kendkne bak rezil ahlaksiz
Ven gayet iyiyim asil ben kurtuldum
Fark etmemiştir bile silmediğinin
Etti. Hikayeme bakti
Salla, yobazın teki demek ki.
Vazgeçilmez ben vazgecmem sahsen
O neden gecti
Ama cok zor
Sana zorla bunu yaptıran birini seviyor musun