Demedim mi nazlı yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir
Selamlar;
Aşkını içine gömenler, aşık olduğu için şükredenler 😄
"Ham meyvayı kopardılar" türküsünü dinlerken geçen şu atasözü beni çok düşündürü "Çok muhabbet tez ayrılık getirir" iyi de seven, değer veren insanlar bu yüzden uzun uzun konuşma ihtiyacı duymazlar mı?
Aslında çok muhabbetin yüz göz olabileceğini düşünerek söylenmiş bir sözdür. Bir süre sonra aynı muhabbetler döndüğü için, muhabbetin kendisini tekrar etmesinden dolayı kısırlaşır. Bunun sebebi karşınızdakine duyduğunuz tanıma heyecanının bitmesidir. Karşınızdaki insan kendini geliştirmeyen biriyse özellikle, bir süre sonra bitiyor ona dair öğrenmeniz gereken her şey. Düşüncesini biliyorsunuz, fikrini biliyorsunuz ve bu da sizi sıkıyor. Fakat size bir şeyler katan, sizinle beraber karşınızdaki de kendini geliştirirse ne tanıma heyecanınız biter ne isteğiniz. Aynı şeyleri konuştuğunuzda bile yeni şeyler öğrendiğiniz, okuduğunuz kitabı değerlendirdiğiniz, izlediğiniz filmi eleştirdiğiniz, farklı konularda bilgi alışveriline girdiğini insanlar olunca muhabbetin her türlüsü güzel oluyor.
#SelamGençlik Sevenlerin iki tarafı ve tarafların da kendilerine özgü sevme biçimleri olur. Karakteristik farklılıklar sevmeyi ve sevilmeyi farklılaştırır. Bazı insanlar daha mesafeli tavırlarda bazıları da fazlasıyla yoğun ilgili tavırlarda sevdiğini gösterir ve sevildiğini anlarlar. Burada birbirini bir şekilde bulan kadın ve erkeğin sevgiyi ifade ediş biçimleri uyumlu olmalı aslında. Her çift aynı tarzda sevecek diye bir kural olamaz. Bu türkü kendi yaşadıklarını söyler, başka bir türkü de bir başka duyguya el verir. Türkülerimize saygılar sunuyorum, dinlemeyi başaranlara ne mutlu.. #TubaSueda
Evet çok samimiyet ve fazlaca temas halinde olan insanların aşklarının çabuk biteceğini düşünüyorum. Çünkü doymak dediğimiz durum ortaya çıkar. Aşk özlemi sever ve özlem de aşkı besler. Sevdiğin insanın kokusunu özlemek ona olan aşkını çarpı iki gücünde katlıyor resmen. Bu yüzden evlilik aşkı öldürüyor
Yok çok muhabbet tez ayrılık getirmez genelde tam tersi olur. İlgisizlik ve iletişimsizlik bitirir ilişkileri. Fazla muhabbet alışkanlık bile yapabilir, hani ayrılınca özleyeceğin ilk şeylerden biridir, listenin başını çeker. Fazla naz aşık usandırır sanırım şair burada fazla nazdan dolayı “Demedim mi nazlı yarim ben sana Çok muhabbet tez ayrılık getirir” demiş
O muhabbet esnasında gereğinden fazla yüz göz olunuyorsa bir yerden sonra sınırlar ihlal edilmeye başlanıyor. Sonradan toparlanmaya çalışılıyor ama daha çok dağılıyor. Çünkü çoktan yüz göz olunmuştur. Bu da ayrılığa bir adım daha çok yaklaştırıyor.
Muhabbet tenis maçı gibidir. Çok hızlı tek taraflı sonuç alınırsa zevksiz olur. Uzun soluklu tenis maçı oynanması gerekir. Böyle olursa çok muhabbet olsa bile sorun teşkil etmez. Bu birazda genel kültür ile alakalıdır
Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler ama şu anlamda, evet muhabbet iyi güzel hoş ama her şey zamana yayarak dozunda yapılmalı demek isteniyor aslında.. Yoksa kim sıkılmış bundan , dünyada konuşulacak o kadar şey varken zamanı peşinden koşturmak anlamsız bence..
Aslında bu sadece aşk olarak değil bir insan ile çok fazla samimi olduğu zaman iki tarafta birbirinin eksik taraflarını görmeye başlıyor ve sonunda kavga çıkıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendiler genelde kaslı uzun boylu ve zengin beylerle konuşmayı benle konuşmaya tercih ediyorlar ben de onların bu tercihine saygı duyuyorum. Yani benim açımdan az muhabbet bile olmadan ayrılık söz konusu... 😊 Ama Allah herkese gönlüne göre hayat, ruhuna göre muhatap versin.
Getirdiğini düşünüyorum. Ben biriyle çok konuştuğumda daha doğrusu sürekli konuştuğumda gerçekten sıkılıyorum. Yani ne kadar sevsem de karşımdakini bir süre sonra sıkılıyorum... o yüzden her şey kararında güzelll
Yok ya bu yüzden bitmez bence. İnsan niye muhabbeti iyi olduğu biriyle ayrılsın ki. Sadece muhabbet içinde art niyet, kıskançlık gibi kötü duygular varsa samimiyetsizlik varsa bir ilişki biter. 😄 Aksi takdirde bitmez yani.
Evet bitebilir, gün boyunca ee daha daha napıyosun diye konuşmaya gerek yok. Günaydınlaş bi de gün sonu gün içinde neler yapıldığını 1 saat konuş sonra iyi geceler kafi.
Duruma göre değişebilen bir olgu şöyle ki çok muhabbet ile sık sık görüşme ile birbirine bağlanan bir çok insan da mevcut ya da bir süre sonra kendine ait özel alan isteyen insanlar da ben sanırım 2. Kategoride olup ilkini uygulayanlardanım :))
Çok muhabbet demeyelim de Bence tanışılan ilk birkaç gün gece yarısına kadar bütün herseyi konuştuğumuz için sonraki günlere bisey kalmıyor.. Heyecanı kaçıyor yani
Bu zamanlarda ilişkiler telefon üzerinden olmuş meaajla falan inasanlara sıkıcı gelmeye başlıyor o yüzden ilişkiler bitiyor, eski sevdalardan eser kalmadı 😂😂😂
Eskisi gibi değil artık telefonla sürekli konuşmak mesajlaşmak insanlar çabuk sıkılıyor, hani o eski sevdalar pencereden bakışan aşıkılar ucu yanmış mektuplar…
Valla ben bu söze dibine kadar katılıyorum. Her şey miktarınca olmalı. Düşünsene sürekli konuşuyorsun, eee tamam sonra. Sonra noluyor? Ses gelmiyor ahshshshsh
Evet biter her gün her dakika konuştuğum insanla ilişkimi bitirmem olası. Çünkü bir süreden sonra sohbet sıkıyor, veya sarmıyor. Sürekli konuşmak da iyi değil aslında her şey kararında olmalı. Abartılacak her şeyin sonu hüsranla bitiyor.