Evlenelim diyor babam 8 bin emekli maaşı alıyor diyor babam bize yardımcı olacak diyor ev ihtiyaçlarına diyor kendisi çalışıyor 4750 maaş alıyor napmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar daha okulum bitmedi 5 tane dersim var vermem gereken ama erkek arkadaşım ne zaman evlenicez diye ısrar ediyor napıcam?
Erkek arkadaşım benimle evlenmek istiyor babamın maaşı iyi o bize yardımcı olacak diyor böyle bir şey olur mu?
iki kişi yetmez 4750 lira iki kişiye yetmez dedim benim in olsa neyse dedim ama anlamıyor benim arkadaşım evli kocası 8.500 maaş alıyor polis oldugu halde onlara bile yetmiyor dedim bana kızdı sinirlendi öyle deyince maddiyat önemli dedim senin işin gücün para olmuş dedi bana ben çocuk olunca hiç yetmez dedim zor durumda yaşamayı kimse istemez herkes iyi şartlarda yaşamak ister dedim. Babasının maaşını konusuyor bana sanki babasının kendi ev ihtiyacları yokmuş gibi
Benim euro bazında gelirim var ve yetmiyor şahsen, eğer ev kira falan olucaksa babası tüm maaşını verse bile o para yetmez. Kira değilse yetebilir ama sosyal yaşam 0 olur.
Zaten bende öyle dedim iki kişi yetmez 4750 lira iki kişiye yetmez dedim benim arkadaşım evli kocası 8.500 maaş alıyor onlara bile yetmiyor dedim bana kızdı sinirlendi öyle deyince maddiyat önemli dedim senin işin gücün para olmuş dedi ben çocuk olunca hiç yetmez dedim zor durumda yaşamayı kimse istemez herke iyi şartlarda yaşamak ister dedim
Maalesef ben öyle deyince kötü oldum bana diyor ki eski koltuk takımları durucakmış şu an oturdukları annesinin evi yani annesi babası yaşıyordu o koltuklar dursun evlendikten sonra imkan verdikçe alırız malırız diyor bana
yoksulluk sınırı şu an 15 bin 13 lira yani bu paranın altında geliri olanlar yoksul olarak kabul ediliyor. ya sende çalışacaksın illa evlenmek istiyorsan ya da evlenme bence
Bende dedim zaten babası tüm parasını veremez anası domuz gibi kadın daha ölmez anası babası genç annesi babası babasının parası babası ölürsem anasına kalır bize kalmaz anasına kalsa anasından para istese bu seferde anası bizimle yaşamaya başlar bende sesimi çıkaramam sonra kadın hem anam der hemde maaşını veriyor bize der sen anama böyle yapamazsın der al basına belayı sürgün hayatı. Bir tane kız kardesi var o da kocasıyla anlaşamıyor bugün yarın boşanacak gibi bir hali var o da basımıza kalır
babası ölse ve kızkardeşi boşansa maaş anne ve kardeş arasında 2ye bölünür sen yine arada kalırsın böyle yaşamaktansa baba evinde bekar olarak yaşlanmak daha iyi
Bende senede bir donu kendime zor alırım çapulcu gibi dolaşırım bu güzelliğe bu sefalet yakışmıyor annr baba evinde paradan yana hiç sıkıntım yok kucağıma bir çocuk verirler bu sefer boşanmak istesemde çocuk mesele olur
4750-1500= 3250 hadi babası 4 bin lira veriyor diyelim 7250 yapar ve o para yine yetmez, zaten bi 30lu yumurta süzme peynir alsan 100 lira tutuyor imkansız yani
Babası ölse de maaş bize kalmaz annesine kalır anneside daha çok genç ölmez kolay kolay bu sefer annesinden para ister sonra annesi bizde kalır tek yaşamasın diye iş uzadı gitti işte al işte 😁🤦🏻♀️
sen en iyisi çoğu bırak biz evlenelim , sana iş te ayarlarım kendi ayakların üzerinde durursun, yalnız elektrik faturasını ve mutfak masrafları sana ait gerisi bana ait... :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Sakın awq. Önce kendi ayaklarinin üzerinde dur, birey ol hayata katıl evlilik sonraki iş
Babasi nereden emekliymiste emekli maasi 8 binmis ayrica babasinin parasina guvenerek yuva kurmaya kalkan adam es koca olmaz
babam bakar bize diyor babasının maaşıyla yuva kurma derdinde
Hergün psikolojik baskı yapıyor evlenelim diye
Evliligi cocuk oyuncagi saniyor daha erkeklik evrimini tamamlamamis bir ergenus 1 sene sonrada bosanalim diye baski yapar
iki kişi yetmez 4750 lira iki kişiye yetmez dedim benim in olsa neyse dedim ama anlamıyor benim arkadaşım evli kocası 8.500 maaş alıyor polis oldugu halde onlara bile yetmiyor dedim bana kızdı sinirlendi öyle deyince maddiyat önemli dedim senin işin gücün para olmuş dedi bana ben çocuk olunca hiç yetmez dedim zor durumda yaşamayı kimse istemez herkes iyi şartlarda yaşamak ister dedim. Babasının maaşını konusuyor bana sanki babasının kendi ev ihtiyacları yokmuş gibi
Eee adam kendine güveniyor sende kendine güveniyor musun
Sen ne diyorsun bu konuya
İçime sinmiyor sürekli baskı yapıyor evlenelim diye herkes soruyormuş ne zaman evleniyorsun diye üzülüyorum diyor bana sürekli
Sen çalışmıyor musun peki.
Hayır daha okulda 5 tane vermem gereken ders var okul bitmedi
Okul bitmeden evlenmemeni tavsiye ederim. Kendi ayaklarının üzerinde dur önce kendi paranı kazan. Dünyanın bin türlü hali var.
bence evlenme veya sende çalış o para yetmez.
babası ödüyor diye annesi babası bizde kalırsa
Benim euro bazında gelirim var ve yetmiyor şahsen, eğer ev kira falan olucaksa babası tüm maaşını verse bile o para yetmez.
Kira değilse yetebilir ama sosyal yaşam 0 olur.
Kira yok evi var bir tane hepsi bu yetmez zaten ben zorluk çekmek istemiyorum
1 evin içinde 4 kişi yaşayacaksanız o paralar maalesef yetmez. 2 kişi yaşayacaksanız yetebilir ama tüm maaşını verecek ise babası.
Annesi babası köyde yaşıyor babası bize yardım edecekmiş ne alaka anlamadım o adamın kendi ev masrafıda olur
Yani dediğim gibi ülkemizin şuanki durumunda babasının tüm maaşını vermesi gerekiyor yani 2-3 bin lira yardımla yoksul bir hayat sürersiniz.
Zaten bende öyle dedim iki kişi yetmez 4750 lira iki kişiye yetmez dedim benim arkadaşım evli kocası 8.500 maaş alıyor onlara bile yetmiyor dedim bana kızdı sinirlendi öyle deyince maddiyat önemli dedim senin işin gücün para olmuş dedi ben çocuk olunca hiç yetmez dedim zor durumda yaşamayı kimse istemez herke iyi şartlarda yaşamak ister dedim
İşin gücün para olmuş ne abi kim yoksul bir hayat sürmek isterki? şu an ülkemizde sevgi değil para geçiyor maalesef.
Maalesef ben öyle deyince kötü oldum bana diyor ki eski koltuk takımları durucakmış şu an oturdukları annesinin evi yani annesi babası yaşıyordu o koltuklar dursun evlendikten sonra imkan verdikçe alırız malırız diyor bana
yoksulluk sınırı şu an 15 bin 13 lira yani bu paranın altında geliri olanlar yoksul olarak kabul ediliyor.
ya sende çalışacaksın illa evlenmek istiyorsan ya da evlenme bence
Evlenmiyorum ben bu hayata bi kere geliyorum arkadasım evlendi boşanıyor şimdi maddiyat yüzünden kocası ondan para istiyormuş
babası tüm parasını size verse bile yine yoksul sınıfında oluyorsunuz o yüzden aksiyon aramaya gerek yok
Bende dedim zaten babası tüm parasını veremez anası domuz gibi kadın daha ölmez anası babası genç annesi babası babasının parası babası ölürsem anasına kalır bize kalmaz anasına kalsa anasından para istese bu seferde anası bizimle yaşamaya başlar bende sesimi çıkaramam sonra kadın hem anam der hemde maaşını veriyor bize der sen anama böyle yapamazsın der al basına belayı sürgün hayatı. Bir tane kız kardesi var o da kocasıyla anlaşamıyor bugün yarın boşanacak gibi bir hali var o da basımıza kalır
babası ölse ve kızkardeşi boşansa maaş anne ve kardeş arasında 2ye bölünür sen yine arada kalırsın böyle yaşamaktansa baba evinde bekar olarak yaşlanmak daha iyi
Bende senede bir donu kendime zor alırım çapulcu gibi dolaşırım bu güzelliğe bu sefalet yakışmıyor annr baba evinde paradan yana hiç sıkıntım yok kucağıma bir çocuk verirler bu sefer boşanmak istesemde çocuk mesele olur
babası var diye şu an rahat ama yarın birgün ölse babasının maaşından tek 1 kuruş bile alamaz anne ve kız kardeş sağ iken
4750 lira para alıyor bana evlenelim diyor birde daha araba kredisi ödüyor her ay 1500 lira bana evlenelim diyor
Yeni evlenen herkes evine yeni koltuk alıyor bana diyor o koltuklar dursun annemin oturduğu evdeki imkan el verince alırız
Olan gençliğime olacak
4750-1500= 3250 hadi babası 4 bin lira veriyor diyelim 7250 yapar ve o para yine yetmez, zaten bi 30lu yumurta süzme peynir alsan 100 lira tutuyor imkansız yani
Aynen öyle karın tokluğuna yaşarız babası öyle para vermez emin olabilirsin öyle al oğlun 4 bin lira demez
Babasınında ev masrafı var bize 4.000 tl veremez
babası yarın ölse nolcak?
Babasının ölmezsini geçtim babası maaşıyla bize yardım ediyor diye annesiyle babası bizle yaşarsa o sıkıntı
anasını öldürüm babsını düşkünler yurduna... yarın senden iyisini bulunca sende esra erola
Ahahaua iyi senaryo 😁🙏🏻 esra erolda reyting kırmaya giderim
reyting kırarken seni orada kırmasınlar ( kalbini :F ) üzülmeni istemem ;) :p
Ahahah yaa tamam güldürme beni benim esra erolda işim yok daha kafayı yemedim o kadar 😁🙏🏻
Babası ölse de maaş bize kalmaz annesine kalır anneside daha çok genç ölmez kolay kolay bu sefer annesinden para ister sonra annesi bizde kalır tek yaşamasın diye iş uzadı gitti işte al işte 😁🤦🏻♀️
sen en iyisi çoğu bırak biz evlenelim , sana iş te ayarlarım kendi ayakların üzerinde durursun, yalnız elektrik faturasını ve mutfak masrafları sana ait gerisi bana ait... :D
Bence doğrusunu diyor ne kadar ilişkin
Tamam işte daha e
Tamamda bu sefer babası ödüyor diye annesi babası bizde kalırsa
Onu konuş kabul etme
Inanma
Yinede az o paralar
Parayı babası ödüyor diye annesi babası bizde kalırsa beraber yaşarız aklıma o da geliyor veya sürekli bize gelirler
Aileden ne kadar uzak o kadar iyi evlenince bence
Yoo ailesinden ayrılmaz o daha babasından para alacağını söylüyor babası bizim ev masrafına yardım edecekmiş öyle diyor anlamadım
Hiç gerek yok inan kötü bir süreç olir
Annesi babası köyde yaşıyor babası bize yardım edecekmiş ne alaka anlamadım o adamın kendi ev masrafıda olur
Canım hiç gerek yok bak tmaam olabilir ama yardım edebilir ama kendiniz üstünden gelmeye bakın
Herkes kendi evine kendi bakacaksa evlenmeli babasının maaşına güvenerek olmaz
Aynen öyle kendine güvenmeli kendi ayaklarına durmalı