Elbette herkesin günahı sevabı kendisini ilgilendiren bir durum olduğunu söylemek isterim ama genel olarak baktığımda herkes parası olsun fiziği güzel olsun derdinde, elbette rahat yaşamak için önemli ama kimse namaz kılıyor mu? Haram helal biliyor mu diye düşünmüyor.
Neden böyle düşünülüyor anlamış degilim. Gayette dindar insanlar ile keyifli huzurlu bir evlilik ya da birliktelik sürdürülebilir. Dindar insanlar diye otekilestirmemek gerekiyor aslında, çok renkli kişilikli, nerde ne yapılmasını gerektiğini bilen, kendini gelistirebilmis birde rabbine karşı sorumluluklarını severek yapan biri ile birliktelik kurma fikri bile çok hoş gelmekte, şöyleki bizler nasıl bir yaşam tarzı içindeyiz neyi arzuluyoruz ve neyi arıyoruz çünkü insanın bulduğu aradığı seydedir.
Gönül umitvar olmalı hala İslami yaşayan kalpler var efendim :) İslami evlilikler benim çevremde çok önemli ve sık gordugum bir durumdur yani bu duruma yaşanılan çevre de çok etkili bu soruyu batı dolaylarında sormak mantıklı cevap almayı zorlaştırabilir diye düşünüyorum 😅
Vee yine bir genelleme! Genellemelerin de bir dozu vardır ama. Genellerken çoğunluğu hesaba katarız ama azınlık kesiminde hakkını yemeyiz. Nedense bu durum KS'de ya da diğer platformlarda hiç olmuyor.
Her neyse soruya gelirsek bu devirde herkes dinden uzaklaştı. Sebebini bilmiyorum ama çoğunluğun -azınlıklar da var- müslüman olduğu bir ülkede ezan sesine bile tahammül edemeyen kişiler var.
Her şeyden önce yeni nesilin kafası çok karışık. Tüm inanç kavramlarını bilseler de imanın esaslarından bihaberler. Her şeyden önce bilgilendirme yapılmalı. Ama insanların dine dair bilgisi yokken dindarlığa, imana dikkat etmelerini beklemek mantıklı olur mu? Bence olmaz ๑
Kusura bakmayın yani benim burada anlatmak istediğim belli bir kesimi suçlamak ya da genel olarak insanların tamamı böyledir demek değil, aslında siz de yapmış olduğunuz açıklamada benim de ne istediğimi çok güzel anlatmışsınız.
Hiç sorun değil burada herkes fikrini beyan ediyor, benimde bilmeden bir saygısızlık durumum olduysa kusura bakmayın, takip etmek için takip isteği göndermiştim.
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Herşeyimle mükemmelim. Fiziğim, yüzüm, dini biliyorum, dikkat ediyorum vs vs. Ego kasmaya çalışmıyorum. Olaya odaklanalım. Kimse beni beğenmiyor ve istemiyor. Yaklaşmıyor bile. Öküz gibi kızlar 18inde 5 kişiyle yatıp 6. Sı ile evlenirken ben niye evlenmedi diye tuhaf tuhaf dedikodusunun yapıldığı kişiyim. Dengim olan yaşıtım bile yok. Bbu dünyanın farklı bir yürüyüşü var. Akıl ermiyor
Ben 10 yılı geçik süredir çok şükür aksatmamaya çalışıyorum üstat bu yüzden kaçtı kızlar yolları açık olsun vakti yaratana vakit ayıramacak kadar küçülmedik Allah'a şükür 😊 Dünya insanlara süslü gösterilmiş eğlence daha tatlı geliyor çünkü 😂😂😂
Beni değiştirmeye çalışıyorlar mesela açıksam kapanmamı istiyorlar falan. Açık kadınlar sadakatsız olacak diye bir şey yok neden bu kadar takıyorlar anlamıyorum
Dindar dindarla evlenirde o yüzden diğer türlü uyum sıkıntısı yaşanır düşünsene sakallı cübbeli bi gencin yanında afeti devran baldırı çıplak bir bayan orantısız olmaz mı?
Ben haram, helal; sevap, günah ne bilmem. Namaz nasıl kılınır, oruç nasıl tutulur, dua nasıl edilir/okunur hiç bilmem. Ama Müslüman mıyım, evet. Ve kendime göre bayağı bir muhafazakar olduğunu düşünüyorum. Fakat evliliğe gelinceee... Kesinlikle muhafazakar bir dindar Müslümanla evleneceğimi düşünmüyorum. Çünkü bunun nedeni çok açık. Müslüman erkekler acayip baskıcı ve zalim oluyor. İlla oruç tutacaksın, namaz kılacaksın, başını örteceksin, daima uzun giyeceksin diye telkinlerde bulunmayı kendilerinde hak görüyorlar. Evlenirsem eğer Ateistle ya da Deistle veya hadi biraz daha ileri gideyim dindar muhafazakar bir Hristiyanla bile evlenmeye razıyım. Umarım linç edilmem.
Cunku Allah korkusu olan insan bizim milletimizde daha değerli görülüyor Ahlak terbiye edep kavramlarını dindar insanların içinde olduklarını düşünüyorlar halbuki dindarlık ibadetleri yerine getirme dır Ahlak da bambaşka dır bu senin kalbinden içinden gelen birşeydir ıkisinin arasında ince bir çizgi var
Maalesef yanlış düşünüyorsunuz dindarlık sadece namaz kılmak değil her yaptığı işte Allah'ın rızasını gözetmek demektir, işte bu yüzden evlilikler kısa sürüyor ilişkiler birbirini kullanmaktan ibaret oluyor
Namazı hakkıyla kılmak ayrı mesele yalandan ibadet yapanda çok islama aykırı yaşandığı için bu durumda her şey her namaz kılanı muhafazakar sanıyorlar din güzel ahlak demektir.
He sanki her güzel olmayan yakışıklı olmayan çok karakterli dindar insanlar mı oluyor. İnsan ruhen gözen de doymaz ise mutlu olamaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben bunları önemsiyorum. Namaz allah rızası için kılınır, eşim namaz kılsın diye şart koymam ama İslami yakınlık çok önemlidir benim için çünkü ben dindar-muhafazakar biriyim diyebilirim.
Maddi açıdan benimle denk olması yeterli, fazlası olsun gibi bir düşüncem ise hiç olmadı.
Bu sebeple genellemenizi doğru bulmuyorum maalesef
Doğruyu söylemek gerekirse ben de bu düşünceye katılmıyorum, bugün namaz kılmayan insanlara bakın özellikle karı koca insanlar gördükleri ile müslüman oluyorlar sadece dini nikah yapıp haram helal dikkat etmeden yaşıyorlar beş vakit namaz dediğiniz zaman insanları yanına bile yaklaşmazken çekinmeden birbirinin kalbini kırıyor ama namaz kılan insanlar öyle değil artık namaz kıl akıllı insan gerçekten bazı şeyleri düşünmeye başlıyor ve davranışları huyu suyu değişiyor O yüzden Evet gelir durumu önemlidir ama beş vakit namazı kılması da önemli
Ben beş vakit kılıyorum, iyi bir insan olmaya çalışıyorum ama beş vakit namazını kılıp zina eden de gördüm. Günümüzde iyi bir müslüman olmak = iyi bir insan olmak koşulunu maalesef ki sağlamıyor bence. Bu sebeple İslami yakınlığı var ise ve haram helal biliyor ise namaz kılmıyor diye karşımdaki kişiyi elemem. Benim için değil Allah’ın rızasını kazanmak için kılıyor çünkü. Zamanla olur, kılar. Ben böyle değerlendiriyorum
Atatürkün çıkarttığı kimlikte evli misin bekar mısın dinin ne köyün ne hepsi yazıyordu şimdiki cb onları kaldırdı... Artık bir insanın evli mi değil mi bilemiyoruz
@Verrücktes1Mädchen Mecazi anlamda diyorum. İslam sadece namaz oruçtan ibaret sanılıyor. İslamın en önemli kısmı namazdan ziyade ahlaktır çünkü ahlakın bozuksa namazın da düzgün değildir.
Kardeşim ben senin anlatmak istediğini anladım ama cevap verme şeklin biraz yanlış anlamayın neden oldu. Elbette doğru söylüyorsun insanlar sadece işine geldiği kadar Müslümanlık yapıyor.
@Verrücktes1Mädchen kesinlikle öyle medeniyet durum kan grubu dini her şeyi yazıyor da ama şimdi bakıyorsunuz sadece bir kimlik internet üzerinden tanışıyor olsanız bile evli bekar olduğunu resmen ikametgah ilmuhaberi istemek gerekiyor
Çünkü insanlar dinden de dincilerden de iyice soğudu artık. Ve burada suçlanacak tek taraf yine dindarlar. Kendinizi iyi temsil edemediniz. Artık dindar denince akla o vakıflardakli iğrençlikler, çocuk gelinler ve insanların özgürlüklerine son derece hazımsız şeriatçılar geliyor. Değişir mi bu durum? Umarım değişmez çünkü bu 1500 yıldır böyleydi ve insanlar da sonunda sorgulamaya başladı. Tabi bu benim kendi görüşüm.
Senin bildirdiğin durum görüş değil sadece karşı tarafı suçlamak, bazı insanlar dini kullanarak iş yapıyorsa bunda değil ne suçu ne? İçki haram değil zina haram a da çeşitli haramlara yasak koyan İslam dini insanlar uygulanmıyorsa bunda dinin ne suçu var, dolayısıyla 1500 yıldır böyle diyerek kendimizi kandırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.
Siz neden müslüman ülkeler bu durumda diye bakınca tanrının imtihanı diyorsunuz, ben içkinin zinanın vermediği zararı bu inanç verdi diyorum. İster sevin ister sevmeyin, bu benim görüşüm kimseyi de suçladığım yok.