Aşk aslında yaşadıklarımızla doğru orantılı bence.. O kişiye aşık oluyoruz.. Eğri, doğru, güzel ya da çirkin fark etmeden tümüyle.. Fakat bir yerden sonra bize hissettirdikleri canımızı yakmaya başlıyorsa işte o zaman tükeniyor bazı hisler.. Bu arada soruyu görünce aklıma Sezen geldi.. :) Keyifli geceler kumrular :D
Zamanla tükenir. İnsanlar tüketiyor. Benim aşkın tohumlarını söküp atmam çok zaman alıyor. Kurtulamıyorum etkisinden. Kalbine dur O’nun için atma artık desende söz dinlemiyor sonuçta. Mantıkla hareket eden bir insan değilim konu Aşk ise. Duygularımın esiriyim. Karşımdaki insan ona olan aşkımı haketmiyor olabilir ama onu sevmeme engel değil bu. Umut biterse Aşkta biter.
Karşımdakinin bana olan aşkı sevgisi saygısı bitince, zaman içinde her şey biter umut edilecek bir şey kalmaz. Sevilmediğini hissetmek, umursanmamak ve değersizlestiginde vazgeçiyor ve zamana bırakıyorsun içinde iyi kötü ne varsa unutup yoluna devam ediyorsun işte, umuttan eser kalmıyor.
Çabalamaktan yorulduğun ve üstüne buna değmediğini anladığın o an vazgeçersin. Çünkü umut ettiğin hiç bir şey kalmamıştır. İşte o zaman umudun da tükenir, sabrında. O an vazgeçersin.
Umut edersin karşı taraftan belki yaşarsın onunla ama bu umut tek taraflı olduğunu anladığında tükenir yani mesela burdan birisine aşık olun ona karşı sevgi beslen umut eden belki onunla birlikte olun ama zamanla anladığında o senin değerini bilmiyorsa, senin için uğraşmıyorsa o zaman o umutlar tükenir. Çünkü hem çevrende değil o kişi hemde bunun bir garantisi yoktur. Cevrende olan birinden ne kadar çok umut edersen et o sana karşı bir şey hissetmiyorsa o zaman o umutlar yine tükenir.. çünkü bu işler tek taraflı umut ederek olmaz.
Aşkın beslediği umut tükenmez. Bunu en iyi şekilde anlarsın. Olur veya olmaz bunu kişi yaşadıklarını ve birlikteliklerini çözümleyerek basit bir şekilde anlar. Aşk sevginin süslenerek söylenen kelimesidir. Bu hissi yaşatmak içinde güven, uyum, eğlence ve geçirilen zaman önemlidir. Birisi eksik olursa sekteye uğrar.
Sevgi ve saygı azaldığında otomatik olarak düşüşe geçer umut ve karşında ki insanın görünmeyen yüzüyle karşı karşıya gelip yüzleştiğin an yaşanan hayal kırıklığı sonucuda mümkündür bu...
karşı taraf cesetlestigi zaman. Yani herkese enerjik sevecen guleryuzlu sizle konuşurken kıytırık cevaplar, gecistirmeler , baştan saçmalar yaptığı zaman. Bunu bir müddet idare ettim 6 ay kadar ama en son bamtelime kadar geldi bende saldım ipini :(
Aşkın umuduğu bitmez ama onu yaşadın insan biter... Benim icin karşımdaki insanın bitmesi verdiğim değeri in karşılığını vermezse Sevdiğini hissetirmezse Ben çok çokk sabırlıyım ama o sabırlında bir yeri var oraya gelindiyse aşkımdan geberse o insan bir kere bitmiştir dahada işim olmaz
Aşkı neden bişeye benzetme ihtiyacı duyuyorlar anlamıyorum. Aşk tükenmez , kişi aşkı nasıl yorumluyorsa ona göre aşk neyse ve o şey biterse aşk biter. Ama bana göre Aşk tükenmez.
İki insan sevdiğinde yeşerir aslında umut fidanı, güneş ve su gibidir ikisi de. Ne susuz yaşar fidan ne de ışıksız, birini kessen ölmeye başlar. Aşkta öyledir aslında biri yitirdimi sevgisini, yavaş yavaş öldürür aşkı. Vesselam bende böyle bitirdim aşkımı, güneşim karanlığa gömüldü, yeşerir sandığım güzelim fidan hebâ oldu.