İlişkinin nasıl bittiğine göre bu durum değişir. Doğru olan biten bir ilişki varsa yaşananları bir kutunun içine süpürüp orada bırakıp arkanı dönüp gitmektir. Yaşanan iyi ya da kötü ne varsa herşeyi unutmak en doğru seçim olacaktır. İlişki bittikten sonra yüz göz olmaya iletişimde kalmaya gerek yok. Hala ilişkinin bittiğini kabullenemeyen kişiler iletişimde kalır ve bu sadece ilişkinin bittiğini kabullenemeyen kişi üzerinde etkiler yaratır. Zaman için de o kişi olmayan ya da olan en ufak bir şey için umut eder olmayınca kırılır ve kırar. Onun için net bir şekilde ilişki bitirilip, yollar kesin bir çizgi ile ayrilmali ki kişiler hasar görmesin...
İlişki safhasında maskeler takılıyor. Aslında bu maskeler mantık yüzeyine takılan duygusal maskelerdir. İlişki anında yapılan hatalar, kırgınlıklar bir şekilde duygusal zemin üstünde kaybolup, unutulmaya çalışılıyor. Tabi suretle o ilişki ayrılıktan dem vurunca duygusallık kalkıp eleştiriler başlıyor.
Hayır saygıyı korumaktan yana oldum her zaman. Hatta köklü bir ilişkim bitti. Tamamen bitmesine ramak kaldı ben daha sesimi bile yükseltmedim aynı şekilde o'da.. Çirkefleşip çamura yatmak bana göre değil. Hala aynı sofraya oturup birbirimizin halini hatrını sorabiliyoruz. Saygı işi aslında ayna gibi. Sen neyi verirsen sana geri dönüşü verdiğin şey gibi yansıyor. Çocuklarıma karşı bile aynı saygıyı gösterim aynısını alırım ve aynısını etraftaki insalara yansıtırlar.
Ben saygısızlaşmamak taraftarıyım.. Fakat maalesef insan arkasından söylenen çirkin cümleleri duyunca saygıyı bir tık kaybedebiliyor.. Ben nasıl duruyorsam karşı tarafın da o tutumu sergilemesini isterim.. Yani şuraya çıkıyor kim en ekerse onu biçer.. Keyifli akşamlar..
Hayır asla. Biri beni nasıl tanımaya başlamışsa, ilişki veya iletişimimizi bitirirken de aynı seviye ve davranışla bunu karşılarız. Ayrılmak veya yakınlaşmak ona duyduğum saygıyı ve sevgiyi değiştirmez. İnsanların her zaman birbirlerini tercih etmesi gerekmiyor. İki tarafta bunun için bazen ne kadar çaba da gösterse, yeterli olmayabiliyor. 🤷♂️
Yıllar önce güzel iletisim kurduğum ve iyi anlaştığımı düşündüğüm biri vardı. İlişkimiz ise henüz yeni başlamıştı.. Ama kısa süre sonra bir durgunluk yaşamaya başladı ve canını sıkan bir şey olup olmadığını ona sorduğum da bana: "Düzenli bir ilişki için kendimi henüz hazır hissetmediğimi farkettim." Demişti. Ben de şaşkınlık içerisinde içimden, vaybe bunu da duyduk diye kahkaha atmak üzereyken Ona, tabi ki elbette çok haklısın seni tanımak güzeldi demiştim. 😃 Ve bitmisti 👌 Harika bitiririm. Bu konuda tez yazacağım 🤭
bittiyse bitti bunun sebebi kim olursa olsun hatta ne olursa olsun olacakla öleceğe kim dur diyebilir ki.. durum böyle iken ve bitmiş iken kendisine saygısı olan bir insan bunu yapmaz ha yapıyorsa kendisine saygısı yoktur öyle bir insanı hayatıma aldığım için ben kendi adıma üzülürüm sadece hepsi bu..
Çirkinleşmeye, çamur atmaya, kuduz köpek muamelesi göstermeye, hakarete, en can alıcı noktalardan tutup bel altından vurmaya, ergence tavırlar sergilemeye, sözlü veya fiziksel şiddete gerek yok. Olmuş, bitmiş ve karar bu yönde alınmış. Bu andan sonra yapılacak tek şey, onun geleceği için iyi dileklerde bulunup iki medeni insan gibi ayrılmak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir insanın iradesini zorla ele geçiremem. Çok kötü bir varlık olsa kişi ve diğerini ürkütüp yanında tutsa bile, onun ruhu da içtenliği de orada değildir. Sadece ölü bir bedenden sahte bir şey ummak olur. İster ejderha olsun ister godzilla neye dönüştürürse dönüştürsün, bu gerçeği hatırlaması onu yeryüzünün sert zemininden kimse kurtaramaz. Bazı insanları değiştirir. Kimisini umutsuz, tatsız tuzsuz hale getirir. Ben saygısız olmadım.
Karşımdakine her zaman saygı duyarım kendime nasıl davranılmasını istersem karşımdakinede öyle davranırım bitmişse bitmiştir bu düşmanım olduğu anlamına gelmez bir ilişkinin başlaması kadr bitmeside normaldir
Hayır saygısızlaşmam. Kim olursa olsun saygılı davranırım her zaman. Eski sevgililerimden hiçbirine saygısız davranmadım. Ve onlarda bana karşı saygısız davranmadı. Her zaman kibar oldular.
Yanlışı olmadığı sürece dönüşmem. Anlaşamadığımız için ayrıldıysak ya da benim hatalarım yüzünden bittiyse çirkeflik yapmam, hatalarımı kabullenirim. Hatta öyle ki eski sevgilimle ayrılalı iki yıl oldu, çok sevmiştik. Onun arkasından bile hala daha kimse kötü bir söz, hakaret, küfür edemez. Karşısında beni bulur. İnsanın o kişiye saygısı kalmadıysa bile yaşanan anılara, güzel özel şeylere saygısı olması gerek.
Yoo saygısızlaşmam. Hatta son ilişkim olan kişiyle gerektiğinde iletişime geçiyoruz (genellikle o arıyor bişey sormak için ben rahatsız etmek istemem çok önemli olmadıkça)
Kendime daha çok saygı duyuyorum. Ben biten ilişkilerin ardında hiç saygısızlaşan olmadım. Daha çok sessizleşen, suskunlaşan bir insan olmuş olabilirim😄
Bu adamlığa yakışmaz. Bitmişse bitmiştir. Biten bir ilişkinin ardından yapılan herhangi bir eylem sadece o kişiye zarar verir. E bunu da akıllı herhangi bir insan istemez.
Saygı korumak önemli eğer ben bu insana değer verdim diyebiliyorsan sevgi de bir yana dursun insanın kendine saygısı olacak kötü ayrilsan bile seviyesine inmeyeceksin.
Saygısızlığı sevmem o nedenle de bana yapılmasını istemediğim şeyi de yapmam
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İnsanlar beni sevmezler ben de insanlara saygı duyarım. 😊 Ölüp gideceğim toprak olacağım. 😊 Kimse saçımı okşamazsa rüzgar toprağımı okşar. 😊 Saygısızlığa da, kindarlığa da gerek yok. 😊
Elimden geldigince uzak dururum ve tavrimi degistirmem bana tavrini degistirene de sinirlenirim belki arada tasarim ama fazlasi olmaz saygisizlik etmem
Benimkiler hep kötü bittiği için severken sustuğum şeylere daha sonrasında bana verdiği acıdan ötürü evet özellikle yalan ihanet olduysa çirkinleşiyorum maalesef
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
cok asik oldugum birinde ayrilik asamasinda kendimi kaybetmistim