"Evlilik fikrine yakınımda, evlenilecek kişi yok" mu diyorsunuz veya "her türlü benden uzak olsun" mu diyorsunuz yoksaağ "evliyim mutluyum" diyen kısımda mısınız? 👀
Bekarlar evliye, evliler bekara imreniyor; peki siz memnun musunuz halinizden?
Evliler boşanmak istiyor, bekarlar evlenmek. İşsizler çalışmak istiyor, işi olanlar çalışmaktan bıkmış. Fakirler zengin olmak istiyor, zenginler bir parça huzur. Demem o ki mutlu olmak istiyorsan sahip olduklarının farkına var ve her haline şükret. Kimse halinden memnun değil ki , nankör insanoğlu 😃
İnsanlar kendilerinde olmayana özenmeye karşı hep bir merak içerisindeler. Evliler bekarlara özeniyor, bekarken de evliliğe yuva kurmaya.. Bekarlar evlensek yuva kursak bir düzenimiz olsa merakı içindeler. Hiç kimse kendi olduğu yeri konumu, huzuru beğenmiyor sanki. Oysa mutluluk an'ı yaşamaktan geçmiyor muydu? Hangi zamanda bıraktık an'ı? Ben olduğum yerde mutluyum. Evlenince de mutlu olacağıma inanıyorum. İmrenilecek bir hayatım yok. Fakat insanlar imreniyorlar. İnsanlar hep bir imrenme içerisindeler. Oysaki tek olması gereken an'da kalmaktır. Ve herşeyinle kendini, olduğun yeri, tercihlerini, vazgeçişlerini sevmektir belki de Kim bilir?😄
Ben bu seneye kadar pek evlilik düşüncesi olan biri değildim. İlişkilerime de hep olursa olur olmazsa olmaz gözüyle bakardım, pek ciddiye almazdım. Bu sene ne olduysa çok fazla evlilik odaklı düşünmeye başladım. Şu an hayatımda kimse yok. Biri olursa artık direkt evlenmeyi düşüneceğim kişi olur. Çocuk, aile kurmak istiyorum artık.
İnsan ulaşamadığı sahip olamadığı şeye hep özenirmiş. Yaz gelir, kışı özleriz gelsin hemen deriz. Kış gelir , yazı özledik ya bi an önce yaz gelsin deriz. İnsanoğlu tabiatı gereği hep böyledir. Ama önemli olan ne istediğini net bir şekilde bilmek ve kararlarını ona göre uygulamaktır. Evlilik konusu için de geçerli bu. Net değilsen evlenme kardeşim neden evleniyorsun ki dimi? Bir akrep olarak "YA HEP YA HİÇ" mottosuyla hayata devam edeceğim her zaman 😎
Yani Elhamdülillah günümüzde en büyük evlilik hatalarını sıralamak istiyorum öncellikle. 1. Sevip gerçekleri göremeden evlenmek 2. Zevk uğruna yapılıp evlenmek 3. Aile baskısı ile yapılan evlilik Arkadaşlar evlilik oyuncak değil sorumluluk gerektiren bir şey eğer kaldıramıyorum diyorsanız yapmayın olan çocuklara oluyor.
Halimden gayet memnunum. Çevremdeki örnekleri gördükçe evliliğin çok da imrenilecek bir yanı olmadığını daha iyi anlıyorum. O kadar çok sorumluluk ve fedakârlık yapacak durumda değilim şu an. Zamanı gelince tabii ki düşünebilirim ama şimdilik bekarlık sultanlık kafasındayım.
Konu ne olursa olsun, bana verilen öğütlerde şuna dikkat ederim. Öğüt veren kişi verdiği öğüdü kendi yerine getiriyorumu? Bu karşımdaki kişinin boş konuşup konuşmadığının göstergesi oluyor zaten. Evliliğe laf eden evliler boşanmıyor üstüne birde çocuk yapıyor. Bekarlığı övenler nedense tek yaşamıyor ve başka insanların yanında yaşıyor dolaylı olarak yalnızlıktan kaçıyorlar.
Doğru insanla evlenen birinin evlilikten pişmanlık duyacağını düşünmüyorum ama seçimlerimiz yanlış olunca aynı filmi tekrar izlemek istememek normal. Bekarlar da artık biraz olsun düzene girmek istiyor olabilir, ben mesela yavaştan şöyle bir düzen kurayım kafasına girdim. O nedenle doğru insanı bulan her zaman mutludur. Ama doğru insanı hala bulamamışsa kişi, kendini zorlayarak ille de evleneyim düşüncesi ile hareket etmemeli o zaman daha çok üzülür bu tür kişiler için ise bekarlık daha iyidir.
Kesinlikle öyle.. Bunu kulaktan duyma olarak değil de gerçekten hissederek düşünmek gerekiyor.. Bir heves bir merak ya da bir farklilik olsun diye evlenmek iki kisinin de hayatiyla oynamak demek bir yerde..
Ben öyle düşündüğümde, halimden memnunum diyebilirim.. Evliliğe hiç özenmedim.. Çünkü çevremdekilerin büyük çoğunluğu evli ve az çok ne olduğunu biliyorum.. Düşünmüyorum diyorum genelde.. Şüpheli gözleri de fark etmiyor degilim..
Gün geçtikçe evlilik fikrine biraz daha soğuk bakmaya başlıyorum. Çevremdekilerin çoğu ya mutsuz ya boşanmış ya da boşanmak üzere. Mutlu ve halinden memnun insan sayısı cidden aşırı derecede az.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kafa dengi birini bulsam bir dakika durmaz evlenirim, şuanki halimle zaten hayatın tüm yükünü sırtlanıyorum en azından derdimi paylaşabileceğim akşam eve gelince bir güler yüz gösterecek iki kelam muhabbet edebileceğim beraber gezip vakit geçirebileceğim bir insan olur yanımda
Ben artık şuna inanıyorum bir ilişki yaşanır ve ileride iki tarafta çok memnun devam ederse ve evliliği düşünürse ancak öyle. Sevgili kalmak bile güzel.
Evliler de artık bekar hayatı yaşadığından hiç mi hiç gerek yok ^^'
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu hayatta ne göreceksek hepsinin bi zamanı var ben şimdiki halimden memnunum sonuçta evliliğide bekarlığıda güzel yaşayabilmek bu ellerde diyorum imrenme konusuda insanın evleneceği kişiye bağlı