• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Artık evliliğin modası mı geçti?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
66
Yapay Zekaya Sor
Neden herkes evlenmem ya da 30 sonrası diyor
Artık evliliğin modası mı geçti?
Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
12 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • _LonelyWolf_
    _LonelyWolf_ Takip Et
    Bilge Yaş: 44 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı.

Ne yazık ki şu an toplumumuz çok büyük bir dezenformasyon içinde ahlaki açıdan ekonomik açıdan genel kültür açısından çok büyük psikolojik sıkıntılarımız var bir yandan teknoloji ışık hızında ilerlerken dünya ırkları ve halkları giderek yozlaşıyor sanal alemde başka bir dünya olduğu açık dünyanın her yerinden farklı kültürleri izliyorsun görüyorsun aynı şekilde hiç göremeyeceğin zengin insanların yaşamlarını da görüp izliyorsun ve bir şekilde özünüzden kopuyorsunuz hepimiz kopuyoruz ben kendimi de ekliyorum kayırmıyorum hal böyle olunca ırkımız ulusumuz ülkemiz inancımız örf ve adetlerimiz bunların hepsi bir kenara atılıyor aynı ergenlik döneminde kendimize bir kimlik aradığımız gibi bizde bir şeylerin mensubu olmak istiyoruz ama gerçek yaşam buna imkan vermiyor gerçek budur evlenmek aile kurmak çocuk sahibi olmak yetiştirdiğin çocuğun dünyaya ve insanlığa faydalı işler yapması senin bundan duyacağın gurur ve alacağın haz bunların hayalini kurup gerçekleştirmek varken pazardan don alır gibi evlilik ve aile kurumunu bu kadar yozlaştırmak insan ırkı olarak kendi bacağımıza sıkmaktır gerçek şu ki hiç birimiz ölümü yaşlılığı bir engelli olsaydık ne yapardık elimizden kim tutardı bize hastayken bir bardak suyu çorbayı kim hazırlardı düşünmüyoruz bile her zaman başımızda bir anne bir baba bir kardeş olacak mı sanıyorsunuz? Ben söyleyeyim olmayacak sevgili dostlar bu yaşamda bir aileniz yoksa ya da siz bunu kurmak için bir mücadele içine girmiyorsanız çok net söylemek isterim ki tünelin ucundaki ışığı görmek çok zor olur. Umutsuz olmayın çalışın yorulun okun birikim yapın dua edin sabredin umulur ki sizi yoktan var hale getiren yüce yaratan hepinize güzel bir yaşayış nasip etsin hem burada hem öte dünyada sevgili dostlar

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• HyperEnergyy
    HyperEnergyy Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.

Kadınların ayrı erkeklerin ayrı sebepleri var evlenmemek için. Evet çoğu kişi artık emin olamadığı bir evlilik yapmak yerine bekar kalmayı tercih ediyor. Kafa yapısıyla da alakalı. şu an git yine doğu kesimine oradakiler evlenmeye can atarlar. Daha okumuş bilinçli kesim ise tam tersi bir durumda şu an. Bunda Türkiye ekonomisi, kadına yapılan baskı-şiddet, yalnızken sağladığı rahatlığı sağlayamama korkusu vs vs birçok neden var yani.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

30 dan aonra evlenmek zor mu

Yorumla
    • HyperEnergyy
      HyperEnergyy
      +1 yıl

Hayır neden zor olsun ki
      Bu tamamen kişinin isteğine bağlı bir şey.

Yorumla
  • ekkolataa
    ekkolataa Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

İnsanlar evliliğin erken yaşlar için ahmaklık olduğunu anlamaya başladı. Daha istediği şeyleri yapmadan, istediği yerlere gitmeden, hayal kurmadan, yeni arkadaş ortamları, buluşmalar, yemekler ve barlara gitmeden henüz 20lerin başlarında pat diye kısıtlanmış bir hayata girmenin saçma olduğunu gördü insanlar.

0
    1 Yorumla
    • Gvtpçler
      Gvtpçler
      +1 yıl

Üstelik sevgisizliğin yanında menfaatçi çıkarcı ilişkileri de gördü... Nefsini put eyledi insanoğlu. Neyse ki yakında yok olacaklar.

Yorumla
  • _AsabiHatun__
    _AsabiHatun__ Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 109
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.

İnsanlar haksız mı sence? Aldatmadan tut, şiddete kadar her şey arttı. Her iki taraf için yazıyorum bunu, doğru kişi kaldı mı sizce? Doğru insanlar az da olsa var ama, eminim oda bize denk gelmez. Bazıları sorumluluk almak istemek. Bazıları da sırf bunun için evlenmez. Çevre de evliliği etkiliyor misal. Evlilikten soğuduk ya, yani artık midem bile almıyor artık şu "evlilik" kelimesini. O derece ben de soğudum.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

78

Cevap

92

Cevap

• Tutku97
    Tutku97 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 98%
    +1 yıl

Bence evlilik bir tercihtir ve son zamanlarda bende gözlemledim bunu ya evlenmeyi düşünüyorum cevabını alıyorum bu arada bende evlenmeyi düsünmeyenlerdenim asla çocuk sahibi olma gibi bir düşüncem olmadı çocukları da sevmem hatta. Birde senin dediğin gibi erken daha diyenler. Bence bu dönemimizin insanları bende dahil sorumluluk almaktan korkuyoruz. Yani eskideki insanlar gibi zorluklara katlanabilen insanlardan değiliz diye düşünüyorum mesela annem gibi olamam ben asla babama yıllarca katlanmış ben öyle birine bir gün katlanmam şu an. Yani sadece maddiyat değil günümüzdeki insanlar eski insanlara göre sorumluluk almak istemez ve zorluklara gelemeyiz çekemeyiz Yani sevsek bile

1
    0 Yorumla
  • gökyüzününbekçisi
    gökyüzününbekçisi Takip Et
    Bilge Yaş: 104 , eic 100%
    +1 yıl

Evliligin modasi gecmez, zamansizdir.😊
    Sacma sapan anlamsiz isteklerle evlilik masraflarinin artirilmasi, ten uyumunu olcmek (!) icin evlilik oncesinde her seyin tuketilmesi, degerinin azaltilmasi, daha fazlasina ulasabilme ac gozlulugune sahip olmak, emek vermek yerine ilk zorlantida alternatiflere yonelecek kadar onursuz davranmak evlilikten uzaklastiriyor insanlari ve neticede mutsuz bir toplum insa etmeyi basardilar.
    Bunlara ragmen hala guzel evlilikler de var ve iyi ki varlar.

4
    1 Yorumla
    • SevmekGuzel007
      SevmekGuzel007
      +1 yıl

Güzel cevap 👍

Yorumla
  • hikmet0858
    hikmet0858 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 72%
    +1 yıl

Bu zamana kadar evlenmememin bir nedeni vardı o da iş konusu.

Çok şükür iş konusunu atlattım ve şimdi ise birikim yapıyorum ilerisi için.

Bundan 1 sene önce ciddi ilişkiye olumsuz bakarken artık olumlu bakıyorum.

Bence evliliği uzatan çoğu kişi benim gibi düşünüyor olabilir.

2
    4 Yorumla
    • ØŔůhĚmīčīØ
      ØŔůhĚmīčīØ
      +1 yıl

karşına iyi bir insan çiksaydi öncesinde duşunurmuydun

Yorumla
    • hikmet0858
      hikmet0858
      +1 yıl

Maddi olumsuzluklardan dolayı hayatıma girmek isteyenleri maalesef geçiştirmiştim. Onlara boş yere umut vermek istemedim.

Yorumla
    • ØŔůhĚmīčīØ
      ØŔůhĚmīčīØ
      +1 yıl

👏👏 Doğru bir karar

Yorumla
    • hikmet0858
      hikmet0858
      +1 yıl

Teşekkür ederim. Kimsenin kuracağı hayalleri yıkmaya hakkım yok, bundan dolayı bu kararı almıştım.

Yorumla
  • Neveragain6
    Neveragain6 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 33%
    +1 yıl

Evlilik ne zaman moda oldu da geçiyor.. Sadece basitleştirildi, evlendikleri gibi boşanıyorlar veya hiç evlenmiyorlar bile. Evlenmek bazıları için büyük bir yüktür kimse onu üstlenmek istemez, bazıları da emin olmadığı kişilerle hayat birleştirmez, o insanı bulmak zorlaştı. 30 sonrası diyen de 30'dan sonra hayatını yaşamış artık dırdır çekebilirim kafasındadır.

2
    1 Yorumla
    • Muratby33
      Muratby33
      +1 yıl

Aynen cok doğru

Yorumla
  • GizLi_Üye_11111
    GizLi_Üye_11111 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Güven mi kaldı millete? Eli ayağı düzgün, namuslu kız mı kaldı? Yok neymiş namus bacak arasında değil kafadaymış, yok neymiş bozulunca diktirirmiş. Ne ulan bunlar? Az önce de soru cevapladım kamilin teki iş arkadaşıyla 30 sn öpüşmüş eşinden soğumuş olaya bak mk. Buralara kadar geldik. Daha nasıl bir kıza güvenip yuva kurmaya çalışayım.

1
    6 Yorumla
    • justthevibe
      justthevibe
      +1 yıl

aynen öyle kardeş en büyük konu da o sadece kızlarda namus olmaz erkeklerde ayni serefi tasimali

Yorumla
    • GizLi_Üye_11111
      GizLi_Üye_11111
      +1 yıl

@justthevibe eskiden bak eskiden diyorum çünkü 2022'de bu %99 kalmadı bir kızın en büyük çeyizi öpülmemiş dudakları derlerdi artık onu da geçtim afedersin artık yüzeysel ilişki yaşamamış kız olsun diyeceğiz o zamana geldik

Yorumla
    • Gvtpçler
      Gvtpçler
      +1 yıl

Düşünün bakirelik enerjisi o kadar güçlü bir enerji ki zenginler milyon dolara euroya bozuyorlar bizim mallar hala namus şu değil bu değil desin zaten kalmamış ki sen hangi namustan bahsediyorsun?

Yorumla
    • GizLi_Üye_11111
      GizLi_Üye_11111
      +1 yıl

@Gvtpçler olmayan namustan bahsetmeye çalışıyorum işte

Yorumla
    • Gvtpçler
      Gvtpçler
      +1 yıl

😂😂😂 Bir de şunu diyorlar namustan bahseden en büyük namussuzdur. Namuslu insan da namussuz oluyor o kafaya göre. 😂

Yorumla
    • GizLi_Üye_11111
      GizLi_Üye_11111
      +1 yıl

@Gvtpçler onu söyleyenler kafasız, cinsellikten başını alamayanlar olduğu için takmıyorum.

Yorumla
  • Nellis92
    Nellis92 Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.

Evlenmek hiç bir zaman moda veya başka bir şey değildi degil insanların maddi sorunları ailevi sorunlar güven problemi ya da bazı ailelerin evi olmazsa şu olmadan bu olmadan evlenmesine izin vermem dusuncesi insanların evlenmeden önce kendisini gelistirmek istemesi ya da kendisini hazır hissetmemesi veya evlenmek istemiyor olusu hepsi birer sebep

0
    0 Yorumla
  • tolgaozkugum
    tolgaozkugum Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.

26 yaşındayım kendimi zor geçindiriyorum dogru duzgun mesleğim ve işim yok.
    Yani hayatta kendime yetemiyorum ona nasıl yeteyim a q gerçekten hayalini kurgumuz hayat bu değildi evet ama bazı şeyler de olmadı gerçekten.
    Yani belki farklı durumum olsa idi buna zaman ve duygu ayırırdım belki de yine ayırırım bilemiyorum. zaman kader işte

0
    0 Yorumla
  • lockerow35
    lockerow35 Takip Et
    Master Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

şu an evlenmek demek altından kalkamayacağım bir borç demek 32 yasındayım hala erteleme peşindeyim yanlız yasıyorum sadece düğün yapmam lazım ama o bile büük paralar diğer insalar ev kuracaklar yasları çok para kazanmaya elverişli dğeil nasıl yaşayacaklar geçim sıkıntısıdan boşansınlar mı?

0
    0 Yorumla
  • dapfrence
    dapfrence Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

cünkü, hayata geç kaliyoruz. Birseyler yapmak istiyoruz ama asla imkanimiz olmuyor. Turkiyede insanlar 30"undan sonra ya da 30'una yakin kpss kazaniyor ya da ozelde ise giriyor. Daha ohh bee diyemeden niye evlenelim

4
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bu evlikler azaldı herkes 30 bekliyor, erken evlenen erken boşanır, evlilikler boş gibi laflar yaşı ilerlemiş sap tesellisi.

✨Türkiye 2020 kadınların ortalama evlenme yaşı 25.1 iken erkeklerin ortalama evlenme yaşı 27.9 olmuş. ✨
    Millet evleniyor. 2 sene önce covid den dolayı düğünler yasaklanınca gelinlikler ve damatlıklarla çıkıp protesto edenler kimdi? Evlilik için cazayı göze alıp açık hava düğünü yaptı insanlar. Bu ekonomi ve covid bile 30 yaş altı evlenmeye engel olamadı.

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tatlım korsal kesim de dahil ona büyükşehirde öyle değil

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tam tersine İstanbul, İzmir gibi yerlerde evlenme yaşının daha ileri olduğunu sanıyorsunuz ama en geç evlee yaşı Tunceli'de ve orada kadınların ortalama ilk evlenme yaşı 27,6.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tunceliden sonra Rize Artvin filan geliyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

2018 yılı için İstanbul'da yaş ortalaması 26.1 iken Elazı 25.8, Malatya 25.7, hakkari bile 25.5 çoğu doğu ili ele büyük şehirler arası öyle inanılmaz farklar yok.

Evli olanları zaten ortalıkta görmediğimiz için herkesin yaşı büyük ve evli değil yanılgısına kapılıyoruz. Allah aşkına kaç tane evli barklı çocuklu kişiler aileli varken gelip KS de takılır. burada dolaşan herkes bende dahil sap kalmışız. Kendimize zühürt tesellisi yapıyoruz.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Modası değil, kimsede para yok. Öyle kızlar var ki ilk defa evleniyorum diye karşı tarafı gereksiz borcun altına sokuyor, abartılı varaklı takımlar, gelinlikler. 4 saat süren düğünlere gereksiz paralar veriyorlar. Evlenince de borç ödemekten yaşayamıyorlar sonrası da kavga ve boşanma oluyor.

1
    0 Yorumla
  • Croyzigor
    Croyzigor Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 678 cevap paylaştı.

Evlenmek ne ara moda olmuş maddi geçim gücünü insan kendinde bulunca kafasının uyuştuğu birilerini arar evlenme kararı alır nasiple birlikte. Ben turşuluk oldum muhabbeti döner 30 dan sonra ama turşuluk olmakta güzel 😂😂😂

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

çünkü kızların bir cogu cokdan birşeyler yaşadı evlenecek olsa evlendigi kişiye bunu açıklayamıycak yaş 30 oluncada alan böyle kabul etsin diyip kaptırma pilanları kutruyolar erkek lerdede zaten para yok evlenmek için 30 a kadar uğrasıyo cogu öyle gidiyo biyerde patlıyacak bakalım görelim

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

Bu tamama bir yanılsama bence. Twitter da ve KS de takılırken sanki gerçekten herkes bekar, kimse evlenmeye yanaşmıyor ve herkes 30a kadar bekliyor gibi geliyor.

Gerçek hayata çıkıyorum yo! millet evleniyor.
    Covid zamanı bile evlenmek için neler neler yaptı millet. Düğün organizatörü tanıdığım var full dolu şimdiden millet bahar düğünleri için görüşmeye başlamış. Gencecik delikanlı adamlar, hanım kızlar filan geliyor. Öyle 33 yaşı aşmış kişiker az.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

1. Herkes evlenmem diye bir şey demiyor ( herkes işine geldiğini görüyor )
    2. isi gücü olan erkekler ve evliliğe hazır kızlar zaten evlenip gidiyor3.30 yaşına kadar evlenmeyenler onu bunu bahane yapanlara biz evde kalmış diyoruz 4. evlilik kutsal bir mertebedir bir insanla hayatını birleştirmek ve ondan çocuk sahibi olmak herkesin harcı değildir beceri ister özgüven ister marifet ister5. Aile kavramını curuklere rağmen bozdurmayiz.

0
    0 Yorumla
  • __Victoria__
    __Victoria__ Takip Et
    Master Yaş: 29
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.

Evlenilse bile ayrılıyorlar hemen. Artık herkes tahammülsüz, en ufak bir şey büyütülüyor. Sen olmazsan başkası olur kafası çok var mesela. Evli bireylerle sevgili olan kişiler de çoğaldı, bunu normalleştirmeye başladılar. Saygısızlık çoğaldı, sadakat azaldı. Şahsen bunları gördükçe bende evlilik düşünmüyorum yani. Kimse adam akıllı birbirini dinlemiyor anlamak istemiyor filan. Yok ya gerçekten şimdiki ilişkiler o kadar berbat ki ne bileyim

0
    0 Yorumla
  • Gizeemmm8
    Gizeemmm8 Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 86%
    +1 yıl

30 ve üzeri bir yaştan itibaren daha olgun ve sorumluluk sahibi olabileceğimi düşünüyorum ben. Ayrıca iş hayatım açısından da belirli bir seviyeye geldikten sonra evlenmek daha mantıklı geliyor.

3
    1 Yorumla
    • Samsagregor34
      Samsagregor34
      +1 yıl

Peki ya cinsellikte?

Yorumla
  • Gvtpçler
    Gvtpçler Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 95%
    +1 yıl

Bu ülkede evlilik olursa da bol paran olmalı yani eşine çok gğvenmelisin mesela ama çoğu günü birlik aylık takılıyor aptallar orada yedikleri parayı evliliğe harcasalar mutlu olurlar. Ama instadan gördüğün evlilere bakıyorsun onlar da dışarıya mutlu.

0
    0 Yorumla
  • FakDıSistım
    FakDıSistım Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Ekonomik ve psikolojik açıdan 30'dan önce zor artık. Ama 30'dan sonra da ben evlenmem açıkçası o saatten sonra hayattan bıkıyorsun artık hiçbir şeye tahammülün kalmıyor. Kadınla tartışıp kavga edip dırdır dinleyemem yani.

0
    0 Yorumla
  • topaLhamsi
    topaLhamsi Takip Et
    Yoda Yaş: 38 , eic 60%
    +1 yıl

Eskiden aşk vardı..
    Edep vardı
    Adap vardı..
    Şimdi hiç biri kalmadı..
    Evlenmeden evli gibi, takılıyorsun sonra tekmeyi yiyor. Gelip burada veyahut başka yerlerde ağlama sızlama modu.. : D

1
    1 Yorumla
    • BaşkomutanMka
      BaşkomutanMka
      +1 yıl

Gerçekten çok doğru söylemişsiniz👏👏👏

Yorumla
  • merdümgiriz
    merdümgiriz Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Günümüzde kariyer yapmadan başlanan evliliklerin bittiğini ya da tam tersi aşırı bağımlı kaldıklarını gördükleri için. Sağlıklı olanı bu.

2
    0 Yorumla
  • geceler_sessiz0606
    geceler_sessiz0606 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Evlilikten korkan insanlar çok aldatmalar ihanetler çok sadık seven insan yok ki güvenilir boşananlar neden boşanıyosa sanıyosunuz kimin eli kimin cebinde belli değil

0
    0 Yorumla
  • Uncass71
    Uncass71 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Evlilik diye bir şey kalmadı hele kızlarda ortalıkta doğru düzgün evlenecek kız yok hersy maddiyata bakiyor kizlarda paraya bakiyor

1
    0 Yorumla
  • Deliasik55
    Deliasik55 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 96%
    +1 yıl

Neden mi cunki su var aklimizda hep hani belki daha iyileri gelir ya da sorumluluk almaktan korkuyoruz diyebilirim

1
    0 Yorumla
  • HasmetliYoyoso
    HasmetliYoyoso Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Hayat standartları. Belli idealleri var insanların ve onları başardıktan sonra evlenmek istiyor veya maddi olarak belli bir mesafe katetmek için.

1
    0 Yorumla
  • nuronlinecom
    nuronlinecom Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Kim diyor onu ya?
    Millet pıtır pıtır evleniyor, kim bunları diyen?

2
    0 Yorumla
  • Lena_598
    Lena_598 Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 49%
    +1 yıl

Cok sacmalik bence insanlar uzun sureli iliski yapamiyor baglanamiyor

2
    0 Yorumla
  • ERENBAYSAL
    ERENBAYSAL Takip Et
    Yoda Yaş: 42 , eic 97%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı.

Kendi akrabalarımız yetmiyormuş gibi bide evlenip onun akrabalarıylamı akraba olalım lüzumsuz

2
    0 Yorumla
  • Üşüyenbuz
    Üşüyenbuz Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.

evlenme yaşı diye bi yaş yoktur okula başlamanın yaşı vardır askere gitmenin yaşı vardır amaa evlenme yaşı diye bi yaş yoktur

0
    0 Yorumla
  • niceness
    niceness Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Evlilik hiçbir zaman moda olmadı ki geçsin. Evlilik hayatı bazı insanlara hitap etmiyor sadece o kadar.

0
    0 Yorumla
  • kimbu032
    kimbu032 Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    +1 yıl

Yanlış cümle kurdun bu devirde evlenip boşanmak moda oldu evlilik olsa bile 2 gün sonra boşanma kararı alınıyor artık.

0
    0 Yorumla
  • Drakula3584
    Drakula3584 Takip Et
    Master Yaş: 42
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.

Geçmedi ama şöyle bir şey var evlenmek isteyen evlenir yine evlenmesine de eve eşya almak bu dönemler de oldukça sıkıntılıymış böyle devam ederse evliliği rafa kaldırır insanlar.

1
    0 Yorumla
  • kızılkarınca
    kızılkarınca Takip Et
    Xper 6 Yaş: 23 , eic 83%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.

Yok ama bilimsel bir gerçek 25 yaşından önce gerçekleşen evliliklerin bir çoğu boşanmayla sonuçlanıyor o yüzden olabilir

0
    0 Yorumla
  • Yecüc_Mecüc_7979
    Yecüc_Mecüc_7979 Takip Et
    Guru Yaş: 46 , eic 99%
    +1 yıl

Ya maddiyatları yoktur ya da korkuyorlardır belkide başka nedenler yüzündendir o kadarını bilemem , mesela ben tedirgin bakıyorum artık evlilye

0
    0 Yorumla
  • Yedinciboyut
    Yedinciboyut Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 99%
    +1 yıl

Evliliğin modası yoktu zaten insanlar bişrbişrini sever evlenirdi ama şimdi kimse dengini bulamıyor ya da beklentiler fazla

0
    0 Yorumla
  • Hayatgercek
    Hayatgercek Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 59%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.

Geçmedi evlenen yine evleniyor ama olmayan adalet ve sonrasında yaşanan süreç yüzünden de insanlar artık evliliğe sıcak bakmıyor...

0
    0 Yorumla
  • Demir_yumruk
    Demir_yumruk Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 86%
    +1 yıl

Evlenen erkek nafaka tazminat dolandırma ihanet ve başkasından çıkan çocuktan başka bir şey görmez oldu

0
    0 Yorumla
  • muhammets8
    muhammets8 Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 78%
    +1 yıl

Her erkekten ev araba beklenince maalesef durumlar bu hale geliyor

1
    0 Yorumla
  • AşkologDiyarı
    AşkologDiyarı Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Ben evlenirim 5 yıl kadar da sevgili hayatı gibi yaşar sonra bebek düşünürüm. Flört vs benlik değil

1
    0 Yorumla
  • Biyonikgirl
    Biyonikgirl Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 78%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 492 cevap paylaştı.

Evlilik çok zor çünkü aileler de işin içine giriyor insanlar dert çekmek istemiyor.

1
    3 Yorumla
    • 34Derbeder34
      34Derbeder34
      +1 yıl

Valla ben istiyorum artık olsun zor ve kolay ki evliligime ailemi karistirmam

Yorumla
    • Biyonikgirl
      Biyonikgirl
      +1 yıl

@34Derbeder34 olmuyor öyle karışıyorlar illa ki

Yorumla
    • 34Derbeder34
      34Derbeder34
      +1 yıl

Demekki buna izin veriyorsunuz

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Benim çevremde evlenen evlenene nikahtan nikaha koşturuyorum. Kuzenlerim bilendi daha 25 yaşındaydi. 30u kimse beklemiyor.
    20 yaşında evde kalcakmış gibi hissediyorum. 😱

1
    0 Yorumla
  • NinarLui
    NinarLui Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 90%
    +1 yıl

Evli olmayanlar bana göre elalem ne der diye hayat yaşamayan insanlardır kafaları rahattır

1
    0 Yorumla
  • SenveBen1809
    SenveBen1809 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 92%
    +1 yıl

Hem hyat iyice pahalndı hemde kimse kimseye kolay kolay güvenemiyor

1
    0 Yorumla
  • Kerem_izmir
    Kerem_izmir Takip Et
    Bilge Yaş: 48 , eic 82%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Ülkede ki zamlar yaşam koşulların zorlaşması örf ve adetleri de değiştirdi

1
    0 Yorumla
  • HAYATAheyecanGEREK
    HAYATAheyecanGEREK Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    +1 yıl

Çünkü 30 sonrası ideal. Erkenden evlenenlerin halini görüyoruz.

1
    0 Yorumla
  • zirkonn
    zirkonn Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı.

herkes 30 dan sonra ewlenir oldu ziraa ekonomik koşullardan kaynaklı
    ayrıca evlilik ruh eşinle yapılmadıysa eğer bi anlamı yok eziyete dönüyo bi zaman sonra

0
    0 Yorumla
  • Ce-bul-kutlu
    Ce-bul-kutlu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 48 , eic 91%
    +1 yıl

herkes demiyor... çevremde çok evlenen var 30 öncesi...

0
    0 Yorumla
  • saskinomayra
    saskinomayra Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.

yooo ama evlenmek zor tabii günümüzde. o kadar para lazım olunca...

0
    0 Yorumla
  • TemizMan
    TemizMan Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 94%
    +1 yıl

Çünkü herkes istediğiyle yatıp kalkıyor ve sık boğaz edilmeye katlanamuyor

0
    0 Yorumla
  • Berk666
    Berk666 Takip Et
    Guru Yaş: 126 , eic 95%
    +1 yıl

Ekonomi yerlerde ve insanlar güvenilmez. Evliliğin azalması normal.

0
    0 Yorumla
  • Börteçinece
    Börteçinece Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 99%
    +1 yıl

Etraftaki kötü örnekleri gördükçe insan soğuyor ister istemez

0
    0 Yorumla
  • RemuS_LupiN
    RemuS_LupiN Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 94%
    +1 yıl

Evliliğin modası mı varmış. Evlilik dinin yarısını tamamlıyor.

0
    0 Yorumla
  • birbukre
    birbukre Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Bunun bir moda olduğunu düşünmüyorum bu yüzden hayır.

0
    0 Yorumla
  • alfamıyımne
    alfamıyımne Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Modası var mıdır ya da geçmiş midir bilmem ama çok sıkıcı.

0
    0 Yorumla
  • MaşaKocaAyıı
    MaşaKocaAyıı Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 97%
    +1 yıl

Çünkü şey ımmmm nasıl desem aaaaa şeyyyyy ööööööö bilemedim möööööööö😂

0
    0 Yorumla
  • ByCıLız
    ByCıLız Takip Et
    Master Yaş: 37
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 14,2b cevap paylaştı.

Bilmem ben 32 yaşındayım bekarım bu yaşıma kadar hiç sevgilim de olmadı yalnızlığa iyice alıştım ama yaşlandıkça zorlaşıyor

0
    0 Yorumla
  • SenFde
    SenFde Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

maddi zorlukların daha da artacağını düşünürsek geçti gibi

0
    0 Yorumla
  • Madmenn1907
    Madmenn1907 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

ekonomik kriz bunuda geçtim insanlara güven kalmadı kadın olsun erkek olsun

0
    0 Yorumla
  • Canısıkılan1234
    Canısıkılan1234 Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 92%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı.

Evde kaldım demiyorlar 😂😂😂
    30 diyorlar işte 🤭

0
    0 Yorumla
  • Cnkyn
    Cnkyn Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Kariyer ve doğru insan pesinde. ayrica o yasa kadar ne yaşasam kâr diye düşünmekten dolayı 😊😊

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (110)
Devamını Gör(155)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Artık evliliğin modası mı geçti?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evliliğin modası geçti mi? 46 cevap verildi
Evliliğin modası geçti mi? 63 cevap verildi
Evliliğin modası geçti mi sizce? 5 cevap verildi
Evlilik demode mi oldu, modası geçiyor mu? 54 cevap verildi
Evliliğin modası geçmedi mi ya? 4 cevap verildi
Son zamanlarda evlilik aşırı moda olmadı mı? 29 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Japon balıkları için şelale filtre mi, pipo filtre mi daha iyi?
  • Bakımlı biri misin, en son ne bakımı yaptın?
  • Vücudunuzda bakım yapmayı en çok sevdiğiniz bölge neresidir?
  • Renkli bir karaktere mi sahipsiniz, yoksa daha olgun bir yapınız mı var?
  • Hangi ülkeyi ziyaret etmek istersin?
  • Hu huu Napiyosun, bugün saat kacta uyandin?
  • Numara verdiğinize pişman olduğunuz dönem oldu mu?
  • Siteden kiminle saatlerce sohbet edip kahvaltı yapmak istersiniz?
  • İçinizdeki baskın karakter hangisi: semt çocuğu mu, elit mi?
  • Aşkta Gözü Karamısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨