- Aşk İlişkileri konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılNe yazık ki şu an toplumumuz çok büyük bir dezenformasyon içinde ahlaki açıdan ekonomik açıdan genel kültür açısından çok büyük psikolojik sıkıntılarımız var bir yandan teknoloji ışık hızında ilerlerken dünya ırkları ve halkları giderek yozlaşıyor sanal alemde başka bir dünya olduğu açık dünyanın her yerinden farklı kültürleri izliyorsun görüyorsun aynı şekilde hiç göremeyeceğin zengin insanların yaşamlarını da görüp izliyorsun ve bir şekilde özünüzden kopuyorsunuz hepimiz kopuyoruz ben kendimi de ekliyorum kayırmıyorum hal böyle olunca ırkımız ulusumuz ülkemiz inancımız örf ve adetlerimiz bunların hepsi bir kenara atılıyor aynı ergenlik döneminde kendimize bir kimlik aradığımız gibi bizde bir şeylerin mensubu olmak istiyoruz ama gerçek yaşam buna imkan vermiyor gerçek budur evlenmek aile kurmak çocuk sahibi olmak yetiştirdiğin çocuğun dünyaya ve insanlığa faydalı işler yapması senin bundan duyacağın gurur ve alacağın haz bunların hayalini kurup gerçekleştirmek varken pazardan don alır gibi evlilik ve aile kurumunu bu kadar yozlaştırmak insan ırkı olarak kendi bacağımıza sıkmaktır gerçek şu ki hiç birimiz ölümü yaşlılığı bir engelli olsaydık ne yapardık elimizden kim tutardı bize hastayken bir bardak suyu çorbayı kim hazırlardı düşünmüyoruz bile her zaman başımızda bir anne bir baba bir kardeş olacak mı sanıyorsunuz? Ben söyleyeyim olmayacak sevgili dostlar bu yaşamda bir aileniz yoksa ya da siz bunu kurmak için bir mücadele içine girmiyorsanız çok net söylemek isterim ki tünelin ucundaki ışığı görmek çok zor olur. Umutsuz olmayın çalışın yorulun okun birikim yapın dua edin sabredin umulur ki sizi yoktan var hale getiren yüce yaratan hepinize güzel bir yaşayış nasip etsin hem burada hem öte dünyada sevgili dostlar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılKadınların ayrı erkeklerin ayrı sebepleri var evlenmemek için. Evet çoğu kişi artık emin olamadığı bir evlilik yapmak yerine bekar kalmayı tercih ediyor. Kafa yapısıyla da alakalı. şu an git yine doğu kesimine oradakiler evlenmeye can atarlar. Daha okumuş bilinçli kesim ise tam tersi bir durumda şu an. Bunda Türkiye ekonomisi, kadına yapılan baskı-şiddet, yalnızken sağladığı rahatlığı sağlayamama korkusu vs vs birçok neden var yani.
02 Yorumla
Soran+1 yıl30 dan aonra evlenmek zor mu
- +1 yıl
Hayır neden zor olsun ki
Bu tamamen kişinin isteğine bağlı bir şey.
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. İnsanlar evliliğin erken yaşlar için ahmaklık olduğunu anlamaya başladı. Daha istediği şeyleri yapmadan, istediği yerlere gitmeden, hayal kurmadan, yeni arkadaş ortamları, buluşmalar, yemekler ve barlara gitmeden henüz 20lerin başlarında pat diye kısıtlanmış bir hayata girmenin saçma olduğunu gördü insanlar.
01 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar haksız mı sence? Aldatmadan tut, şiddete kadar her şey arttı. Her iki taraf için yazıyorum bunu, doğru kişi kaldı mı sizce? Doğru insanlar az da olsa var ama, eminim oda bize denk gelmez. Bazıları sorumluluk almak istemek. Bazıları da sırf bunun için evlenmez. Çevre de evliliği etkiliyor misal. Evlilikten soğuduk ya, yani artık midem bile almıyor artık şu "evlilik" kelimesini. O derece ben de soğudum.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
Bence evlilik bir tercihtir ve son zamanlarda bende gözlemledim bunu ya evlenmeyi düşünüyorum cevabını alıyorum bu arada bende evlenmeyi düsünmeyenlerdenim asla çocuk sahibi olma gibi bir düşüncem olmadı çocukları da sevmem hatta. Birde senin dediğin gibi erken daha diyenler. Bence bu dönemimizin insanları bende dahil sorumluluk almaktan korkuyoruz. Yani eskideki insanlar gibi zorluklara katlanabilen insanlardan değiliz diye düşünüyorum mesela annem gibi olamam ben asla babama yıllarca katlanmış ben öyle birine bir gün katlanmam şu an. Yani sadece maddiyat değil günümüzdeki insanlar eski insanlara göre sorumluluk almak istemez ve zorluklara gelemeyiz çekemeyiz Yani sevsek bile
10 Yorumla
+1 yılEvliligin modasi gecmez, zamansizdir.😊
Sacma sapan anlamsiz isteklerle evlilik masraflarinin artirilmasi, ten uyumunu olcmek (!) icin evlilik oncesinde her seyin tuketilmesi, degerinin azaltilmasi, daha fazlasina ulasabilme ac gozlulugune sahip olmak, emek vermek yerine ilk zorlantida alternatiflere yonelecek kadar onursuz davranmak evlilikten uzaklastiriyor insanlari ve neticede mutsuz bir toplum insa etmeyi basardilar.
Bunlara ragmen hala guzel evlilikler de var ve iyi ki varlar.41 Yorumla- +1 yıl
Güzel cevap 👍
+1 yılBu zamana kadar evlenmememin bir nedeni vardı o da iş konusu.
Çok şükür iş konusunu atlattım ve şimdi ise birikim yapıyorum ilerisi için.
Bundan 1 sene önce ciddi ilişkiye olumsuz bakarken artık olumlu bakıyorum.
Bence evliliği uzatan çoğu kişi benim gibi düşünüyor olabilir.24 Yorumla- +1 yıl
karşına iyi bir insan çiksaydi öncesinde duşunurmuydun
- +1 yıl
Maddi olumsuzluklardan dolayı hayatıma girmek isteyenleri maalesef geçiştirmiştim. Onlara boş yere umut vermek istemedim.
- +1 yıl
👏👏 Doğru bir karar
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Kimsenin kuracağı hayalleri yıkmaya hakkım yok, bundan dolayı bu kararı almıştım.
+1 yılEvlilik ne zaman moda oldu da geçiyor.. Sadece basitleştirildi, evlendikleri gibi boşanıyorlar veya hiç evlenmiyorlar bile. Evlenmek bazıları için büyük bir yüktür kimse onu üstlenmek istemez, bazıları da emin olmadığı kişilerle hayat birleştirmez, o insanı bulmak zorlaştı. 30 sonrası diyen de 30'dan sonra hayatını yaşamış artık dırdır çekebilirim kafasındadır.
21 Yorumla
+1 yılGüven mi kaldı millete? Eli ayağı düzgün, namuslu kız mı kaldı? Yok neymiş namus bacak arasında değil kafadaymış, yok neymiş bozulunca diktirirmiş. Ne ulan bunlar? Az önce de soru cevapladım kamilin teki iş arkadaşıyla 30 sn öpüşmüş eşinden soğumuş olaya bak mk. Buralara kadar geldik. Daha nasıl bir kıza güvenip yuva kurmaya çalışayım.
16 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle kardeş en büyük konu da o sadece kızlarda namus olmaz erkeklerde ayni serefi tasimali
- +1 yıl
@justthevibe eskiden bak eskiden diyorum çünkü 2022'de bu %99 kalmadı bir kızın en büyük çeyizi öpülmemiş dudakları derlerdi artık onu da geçtim afedersin artık yüzeysel ilişki yaşamamış kız olsun diyeceğiz o zamana geldik
- +1 yıl
@Gvtpçler olmayan namustan bahsetmeye çalışıyorum işte
- +1 yıl
@Gvtpçler onu söyleyenler kafasız, cinsellikten başını alamayanlar olduğu için takmıyorum.
Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Evlenmek hiç bir zaman moda veya başka bir şey değildi degil insanların maddi sorunları ailevi sorunlar güven problemi ya da bazı ailelerin evi olmazsa şu olmadan bu olmadan evlenmesine izin vermem dusuncesi insanların evlenmeden önce kendisini gelistirmek istemesi ya da kendisini hazır hissetmemesi veya evlenmek istemiyor olusu hepsi birer sebep
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıl26 yaşındayım kendimi zor geçindiriyorum dogru duzgun mesleğim ve işim yok.
Yani hayatta kendime yetemiyorum ona nasıl yeteyim a q gerçekten hayalini kurgumuz hayat bu değildi evet ama bazı şeyler de olmadı gerçekten.
Yani belki farklı durumum olsa idi buna zaman ve duygu ayırırdım belki de yine ayırırım bilemiyorum. zaman kader işte00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılşu an evlenmek demek altından kalkamayacağım bir borç demek 32 yasındayım hala erteleme peşindeyim yanlız yasıyorum sadece düğün yapmam lazım ama o bile büük paralar diğer insalar ev kuracaklar yasları çok para kazanmaya elverişli dğeil nasıl yaşayacaklar geçim sıkıntısıdan boşansınlar mı?
00 Yorumla cünkü, hayata geç kaliyoruz. Birseyler yapmak istiyoruz ama asla imkanimiz olmuyor. Turkiyede insanlar 30"undan sonra ya da 30'una yakin kpss kazaniyor ya da ozelde ise giriyor. Daha ohh bee diyemeden niye evlenelim
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu evlikler azaldı herkes 30 bekliyor, erken evlenen erken boşanır, evlilikler boş gibi laflar yaşı ilerlemiş sap tesellisi.
✨Türkiye 2020 kadınların ortalama evlenme yaşı 25.1 iken erkeklerin ortalama evlenme yaşı 27.9 olmuş. ✨
Millet evleniyor. 2 sene önce covid den dolayı düğünler yasaklanınca gelinlikler ve damatlıklarla çıkıp protesto edenler kimdi? Evlilik için cazayı göze alıp açık hava düğünü yaptı insanlar. Bu ekonomi ve covid bile 30 yaş altı evlenmeye engel olamadı.04 Yorumla
Soran+1 yılTatlım korsal kesim de dahil ona büyükşehirde öyle değil
Cevap sahibi+1 yılTam tersine İstanbul, İzmir gibi yerlerde evlenme yaşının daha ileri olduğunu sanıyorsunuz ama en geç evlee yaşı Tunceli'de ve orada kadınların ortalama ilk evlenme yaşı 27,6.
Cevap sahibi+1 yılTunceliden sonra Rize Artvin filan geliyor.
Cevap sahibi+1 yıl2018 yılı için İstanbul'da yaş ortalaması 26.1 iken Elazı 25.8, Malatya 25.7, hakkari bile 25.5 çoğu doğu ili ele büyük şehirler arası öyle inanılmaz farklar yok.
Evli olanları zaten ortalıkta görmediğimiz için herkesin yaşı büyük ve evli değil yanılgısına kapılıyoruz. Allah aşkına kaç tane evli barklı çocuklu kişiler aileli varken gelip KS de takılır. burada dolaşan herkes bende dahil sap kalmışız. Kendimize zühürt tesellisi yapıyoruz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılModası değil, kimsede para yok. Öyle kızlar var ki ilk defa evleniyorum diye karşı tarafı gereksiz borcun altına sokuyor, abartılı varaklı takımlar, gelinlikler. 4 saat süren düğünlere gereksiz paralar veriyorlar. Evlenince de borç ödemekten yaşayamıyorlar sonrası da kavga ve boşanma oluyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 678 cevap paylaştı. Evlenmek ne ara moda olmuş maddi geçim gücünü insan kendinde bulunca kafasının uyuştuğu birilerini arar evlenme kararı alır nasiple birlikte. Ben turşuluk oldum muhabbeti döner 30 dan sonra ama turşuluk olmakta güzel 😂😂😂
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçünkü kızların bir cogu cokdan birşeyler yaşadı evlenecek olsa evlendigi kişiye bunu açıklayamıycak yaş 30 oluncada alan böyle kabul etsin diyip kaptırma pilanları kutruyolar erkek lerdede zaten para yok evlenmek için 30 a kadar uğrasıyo cogu öyle gidiyo biyerde patlıyacak bakalım görelim
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu tamama bir yanılsama bence. Twitter da ve KS de takılırken sanki gerçekten herkes bekar, kimse evlenmeye yanaşmıyor ve herkes 30a kadar bekliyor gibi geliyor.
Gerçek hayata çıkıyorum yo! millet evleniyor.
Covid zamanı bile evlenmek için neler neler yaptı millet. Düğün organizatörü tanıdığım var full dolu şimdiden millet bahar düğünleri için görüşmeye başlamış. Gencecik delikanlı adamlar, hanım kızlar filan geliyor. Öyle 33 yaşı aşmış kişiker az.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1. Herkes evlenmem diye bir şey demiyor ( herkes işine geldiğini görüyor )
2. isi gücü olan erkekler ve evliliğe hazır kızlar zaten evlenip gidiyor3.30 yaşına kadar evlenmeyenler onu bunu bahane yapanlara biz evde kalmış diyoruz 4. evlilik kutsal bir mertebedir bir insanla hayatını birleştirmek ve ondan çocuk sahibi olmak herkesin harcı değildir beceri ister özgüven ister marifet ister5. Aile kavramını curuklere rağmen bozdurmayiz.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenilse bile ayrılıyorlar hemen. Artık herkes tahammülsüz, en ufak bir şey büyütülüyor. Sen olmazsan başkası olur kafası çok var mesela. Evli bireylerle sevgili olan kişiler de çoğaldı, bunu normalleştirmeye başladılar. Saygısızlık çoğaldı, sadakat azaldı. Şahsen bunları gördükçe bende evlilik düşünmüyorum yani. Kimse adam akıllı birbirini dinlemiyor anlamak istemiyor filan. Yok ya gerçekten şimdiki ilişkiler o kadar berbat ki ne bileyim
00 Yorumla 30 ve üzeri bir yaştan itibaren daha olgun ve sorumluluk sahibi olabileceğimi düşünüyorum ben. Ayrıca iş hayatım açısından da belirli bir seviyeye geldikten sonra evlenmek daha mantıklı geliyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Peki ya cinsellikte?
Bu ülkede evlilik olursa da bol paran olmalı yani eşine çok gğvenmelisin mesela ama çoğu günü birlik aylık takılıyor aptallar orada yedikleri parayı evliliğe harcasalar mutlu olurlar. Ama instadan gördüğün evlilere bakıyorsun onlar da dışarıya mutlu.
00 Yorumla
+1 yılEkonomik ve psikolojik açıdan 30'dan önce zor artık. Ama 30'dan sonra da ben evlenmem açıkçası o saatten sonra hayattan bıkıyorsun artık hiçbir şeye tahammülün kalmıyor. Kadınla tartışıp kavga edip dırdır dinleyemem yani.
00 Yorumla
+1 yılEskiden aşk vardı..
Edep vardı
Adap vardı..
Şimdi hiç biri kalmadı..
Evlenmeden evli gibi, takılıyorsun sonra tekmeyi yiyor. Gelip burada veyahut başka yerlerde ağlama sızlama modu.. : D11 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten çok doğru söylemişsiniz👏👏👏
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde kariyer yapmadan başlanan evliliklerin bittiğini ya da tam tersi aşırı bağımlı kaldıklarını gördükleri için. Sağlıklı olanı bu.
20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikten korkan insanlar çok aldatmalar ihanetler çok sadık seven insan yok ki güvenilir boşananlar neden boşanıyosa sanıyosunuz kimin eli kimin cebinde belli değil
00 Yorumla Evlilik diye bir şey kalmadı hele kızlarda ortalıkta doğru düzgün evlenecek kız yok hersy maddiyata bakiyor kizlarda paraya bakiyor
10 Yorumla
+1 yılNeden mi cunki su var aklimizda hep hani belki daha iyileri gelir ya da sorumluluk almaktan korkuyoruz diyebilirim
10 Yorumla
+1 yılHayat standartları. Belli idealleri var insanların ve onları başardıktan sonra evlenmek istiyor veya maddi olarak belli bir mesafe katetmek için.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKim diyor onu ya?
Millet pıtır pıtır evleniyor, kim bunları diyen?20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Cok sacmalik bence insanlar uzun sureli iliski yapamiyor baglanamiyor
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 677 cevap paylaştı.
+1 yılKendi akrabalarımız yetmiyormuş gibi bide evlenip onun akrabalarıylamı akraba olalım lüzumsuz
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı. evlenme yaşı diye bi yaş yoktur okula başlamanın yaşı vardır askere gitmenin yaşı vardır amaa evlenme yaşı diye bi yaş yoktur
00 YorumlaEvlilik hiçbir zaman moda olmadı ki geçsin. Evlilik hayatı bazı insanlara hitap etmiyor sadece o kadar.
00 YorumlaYanlış cümle kurdun bu devirde evlenip boşanmak moda oldu evlilik olsa bile 2 gün sonra boşanma kararı alınıyor artık.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmedi ama şöyle bir şey var evlenmek isteyen evlenir yine evlenmesine de eve eşya almak bu dönemler de oldukça sıkıntılıymış böyle devam ederse evliliği rafa kaldırır insanlar.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılYok ama bilimsel bir gerçek 25 yaşından önce gerçekleşen evliliklerin bir çoğu boşanmayla sonuçlanıyor o yüzden olabilir
00 Yorumla
+1 yılYa maddiyatları yoktur ya da korkuyorlardır belkide başka nedenler yüzündendir o kadarını bilemem , mesela ben tedirgin bakıyorum artık evlilye
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin modası yoktu zaten insanlar bişrbişrini sever evlenirdi ama şimdi kimse dengini bulamıyor ya da beklentiler fazla
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılGeçmedi evlenen yine evleniyor ama olmayan adalet ve sonrasında yaşanan süreç yüzünden de insanlar artık evliliğe sıcak bakmıyor...
00 Yorumla
+1 yılEvlenen erkek nafaka tazminat dolandırma ihanet ve başkasından çıkan çocuktan başka bir şey görmez oldu
00 Yorumla
+1 yılHer erkekten ev araba beklenince maalesef durumlar bu hale geliyor
10 Yorumla
+1 yılBen evlenirim 5 yıl kadar da sevgili hayatı gibi yaşar sonra bebek düşünürüm. Flört vs benlik değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 492 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik çok zor çünkü aileler de işin içine giriyor insanlar dert çekmek istemiyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Valla ben istiyorum artık olsun zor ve kolay ki evliligime ailemi karistirmam
- +1 yıl
@34Derbeder34 olmuyor öyle karışıyorlar illa ki
- +1 yıl
Demekki buna izin veriyorsunuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim çevremde evlenen evlenene nikahtan nikaha koşturuyorum. Kuzenlerim bilendi daha 25 yaşındaydi. 30u kimse beklemiyor.
20 yaşında evde kalcakmış gibi hissediyorum. 😱10 YorumlaEvli olmayanlar bana göre elalem ne der diye hayat yaşamayan insanlardır kafaları rahattır
10 Yorumla
+1 yılHem hyat iyice pahalndı hemde kimse kimseye kolay kolay güvenemiyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÜlkede ki zamlar yaşam koşulların zorlaşması örf ve adetleri de değiştirdi
10 Yorumla
+1 yılÇünkü 30 sonrası ideal. Erkenden evlenenlerin halini görüyoruz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. herkes 30 dan sonra ewlenir oldu ziraa ekonomik koşullardan kaynaklı
ayrıca evlilik ruh eşinle yapılmadıysa eğer bi anlamı yok eziyete dönüyo bi zaman sonra00 Yorumla
+1 yılherkes demiyor... çevremde çok evlenen var 30 öncesi...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılyooo ama evlenmek zor tabii günümüzde. o kadar para lazım olunca...
00 Yorumla Çünkü herkes istediğiyle yatıp kalkıyor ve sık boğaz edilmeye katlanamuyor
00 YorumlaEkonomi yerlerde ve insanlar güvenilmez. Evliliğin azalması normal.
00 Yorumla
+1 yılEtraftaki kötü örnekleri gördükçe insan soğuyor ister istemez
00 Yorumla
+1 yılEvliliğin modası mı varmış. Evlilik dinin yarısını tamamlıyor.
00 YorumlaBunun bir moda olduğunu düşünmüyorum bu yüzden hayır.
00 Yorumla
+1 yılModası var mıdır ya da geçmiş midir bilmem ama çok sıkıcı.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü şey ımmmm nasıl desem aaaaa şeyyyyy ööööööö bilemedim möööööööö😂
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14,2b cevap paylaştı. Bilmem ben 32 yaşındayım bekarım bu yaşıma kadar hiç sevgilim de olmadı yalnızlığa iyice alıştım ama yaşlandıkça zorlaşıyor
00 Yorumlamaddi zorlukların daha da artacağını düşünürsek geçti gibi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılekonomik kriz bunuda geçtim insanlara güven kalmadı kadın olsun erkek olsun
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 870 cevap paylaştı.
+1 yılEvde kaldım demiyorlar 😂😂😂
30 diyorlar işte 🤭00 Yorumla Kariyer ve doğru insan pesinde. ayrica o yasa kadar ne yaşasam kâr diye düşünmekten dolayı 😊😊
00 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat