Kendinizi kandırmayın... Kim eveniyo mq. Karşım da düğün salonu var evlenen yok doğru düzgün... Kendinizi kandırmayın evlenen yok. Zaaten 95 sonrası çoğu bekar. Bu toplumsal çöküşü getiricek çünkü evlenince ihtiyaçlar azalır eve 1 tv 1 pc alınır ama ayrı evlerde bireysel yaşanınca da her cihazdan 1 er tane alınır ve tüketim çoğalır... fiyatlar artar enflasyon derinleşir.
(Kadınlara verilen sonsuz ve uçsuz bucaksız haklar enflasyonu doğuran ana etmen. parası olmasa bile 40 yaşlarda bir erkekle sugardady çıkıp harçlık istiyip ekonomi dışı kazançlar elde ediliyor video atma nude sektörü gibi ya da canlı yayın... böyle sektörler tespit edilip vergiye bağlanmalı. Eskiden hayat kadınıydı şimdi sanal ortam kadını mesleğini aldı. Haklar sınırlandırılmadan hak olmaktan çıkar)
sizin düğün salonu kötüdür bizim burdakinde hep düğün var sksks Ya modadan kastım sürekli bunun üzerinde durulması bezdik be Sanki olmazsa olmaz gibiymiş gibi dayatıyorlar Yani benim çevrem öyle bilemem sizin çevrenizi
Genel manada çocuk doğum sayısı azaldı. Şey gibi fareler doyum noktasına kadar ürerde en son kıtlık ya da pahalılık uç noktayı bulunca popülasyon denge seviyesini korurya... Onun gibi. 2 sene önce evlenen bir lise arkadaşım geçen ay boşandı. Ekonomik geçimsizlik durumları daha doğrusu kızın parasal beklenti durumlarından. Çocuk çalışıyor 40-45k kazanıyor ama yeterli gelmiyor çünkü sosyal medya harcamayı her şeye ulaşmayı dikte ediyor bayanlara... bayanlar da ekonomik özgürlüğü erkekten bekliyor ya da dediğim gibi canlı yayın uygulamalarında tüm gün kilot sütyenle herkesle konuşup gülüşerek kazanmaya çabalıyolar (Yapan bildiğim çok var. ) Sosyal medya sınırlandırılmalı deli gibi reklam içeriyor özellikle ınfulunsurlar. Toplum ahlakını bozmaya zorlanıyor ciddi piskolojik oyunlarla ihtiyaç duyulmayan şeyler satılmaya gidilmeye zorlanıyor. Özellikle kadınlar üstünde oyun inanılmaz. 40 yaşında kadını 20 li yaşlarda kızların pazarıyla sunmak için dünya kadar bakım ve makyaj geliri elde ediyor şirketler. Hepsi para ve paranın tek elde kalıp ülkelerin ekonomileriyle tom ve jerry gibi oynıyabilen şirketler yaratıyor. Devletler değil gücü elde tutan şirketler bu sefer söz hakkı bulunuyor ülkelerin ve halkının geleceği konusunda. Şu an gibi örnek şirketler çok var. vergi indirimleri her türlü giderden muafiyet tutulmalar vs.
Moda haline geldiğini düşünüyorum tabi, sosyal medyada paylaşılan düğün fotoğrafları, evlilik hikayeleri ve çevrenin baskısı birçok insanı evlenmeye itiyor. Bu durum evliliğin sadece ciddi ve uzun soluklu bir bağlılık olduğu gerçeğini gölgede bırakıyor. İnsanlar bazen kendi hazır olup olmadıklarını tam anlamadan sadece popüler olduğu için veya herkes yapıyor diye evlilik kararı alıyorlar. Bu yüzden özündeki anlamdan biraz uzaklaşarak daha çok bir sosyal trend gibi algılanmaya başladı..
Sanki evlilik, toplumda bir "checklist" haline gelmiş gibi hissediliyor, değil mi? Ama evlenmek bir moda ya da zorunluluk olmamalı, tamamen bir tercih. Kimi yalnızken mutlu, kimi aşka düşkün, her yol kabul! Tom ve Jerry'yle keyifli zaman geçiriyorsan, ruh eşini çoktan bulmuş gibisin zaten 😊. Kendini zorunlu hissetmeden, hayatını istediğin gibi yaşa. Toplum baskısı, sadece bir göz yanılgısı, inan bana! 🌿✨