Benim hiç doğru bulmadığım aksine fazla tehlikeli bulduşum davranış türleri bunlar. Ne yaşanırsa o evde, iki kişinin arasında kalmalı. Yaşanılanlar evden dışarı çıktığı vakit, fitne fesat giriyor bir şekilde araya. O onu dolduruşa getiriyor, o geliyor bu sefer eşiyle iyice kötü oluyor vs. kendi sorunlarına kendileri derman olabilmeli eşler, en azından bunun için bir çaba sarf edip öğrenmeye gayret göstermeliler. He cidden aşırı büyük bir problem olur, ne yapacağını da bilemezsin, akıl almak adına çok güvendiğin birine ya da bir aile büyüğüne danışabilirsin mesela, bu gayet normal geliyor ama diğer türlü özel benim özelimse, kimsenin ağzına sakız olamaz, yapmam da veya herhangi bir muhabbet konusu olamaz...
Erkekler arsında nasıl bir muhabbetin geçtiği hakkında fikrim yok. Lakin kızlar arasında geçen ve oldukça ilgi gören bir konu. Anlatanda dinleyende benim nezdimde iğrençtir. Çünkü insanin sevdiği bir insanla yaşadığı özel ani anlatmakla o ani umumi bir ortamda yaşamanın bir farkı yoktur.
Evde yaşananları asla anlatma taraftarı değilim.. Özel sonuçta, adı üzerinde.. Kimi ne ilgilendiriyor. Anlatsam ne olacak ya da.. Basit insan figürü bunlar..
Birisi evlilikteki özel yaşamını birine anlatıyorsa geniş fikirlidir. Bu geniş fikir onu cehennemin dibine dek götürebilir. Çünkü zaten mezhebi geniş ve midesizin biridir. Evli olmayanın da özel yaşamı olmaz zaten, varsa da kendi iffetsizliğidir.
Özeline saygısı olmayan biri başkalarının özeline saygı duymaz hatta daha daha hikayeler ekleyerek anlatır. Bu kişilerde özel hayat veya insani tavırlar aranmaz. Bu tiplerden sevgili ve eş olmaz.
Özelini başkasına anlatandan eş değil arkadaş bile olmaz. Arkadaşım eşiyle olan diyaloğunu (illa cinsel olmasına da gerek yok) bana anlatsa keserim diyaloğumu. Eşini anlatan daha neler anlatır.
Ben özelimi birine söylüyosam demek ki, ikimiz arasında, neden gidip başkalarına anlatsın, sonucu onun için çok kötü olur zatenn, amma yine de ben olmazsam da başkalarının sırlarını neden arkadaşlarına anlatıyolar ki, o arkadaşlar da başka arkadaşlarına anlatıcaklar. Sonra herkes bilecek
Adı üstünde özel olan bir şey kimseyle anlatılmaz kimseyle paylaşılmaz o ikisi arasında yasanan özel bir durum eğer anlatiyorsa mezhep sıkıntısı vardır
Söyle diyeyim seks veya öpüşme gibi birşeyi kimseye demem ama bazı sorunları anlatırım arkadaşıma anneme. cozum bulmak için evli olsam bile anlatmam yatağımı vs
hayır arkadaş da desen, biraz uzak tutmalı bazı özel konulardan, genellikle kızlar herşeyi anlatır ama erkeklerde durum böyle değil , onlarda namus meselesi gibi olur öyle herşeyini herkese analtmaz bu arkadaş bile olsa