Kıskançlık var kıskançlık var diyorum.. Yani ilişkinin olmazsa olmazlarındandır kesinlikle kıskançlık fakat bunun ayarını bir kaçırırsak işte o zaman durum kötüye gider ister istemez.. Birbirine karışması elbette olabilen durumlar insanların ama ben bana emrivaki yapılmasından nefret ederim ve biri bana emir verirse tersini yapmaya programlanmış gibi hareket ediyorum mesela.. Bir insanı seviyorsunuz diye onun hayatını satın almış olamazsınız.. Bir insanı seviyorsanız sahip olduğu birtakım alışkanlıklarla ve yaşam biçimiyle kabul etmeniz gerekiyor.. Tabi ki fedakarlık yapılabilir, tabi ki birbirlerinden beklentileri olabilir insanların ama bunu yumuşak bir dille belirtmek en doğrusudur.. Keyifli günler..
Fazlası insanı boğar aslında. Ben bir defa soracağımı sorarım daha sonra tekralamazdım. Kıskanmak elimizde değil maalesef. Kıskanmadığın zaman da sevmiyorsun diyorlar aga biz ne yapalım? Kıskanmaya çalışmasam da elimde olmuyor benim. Aşırı kıskançlık olduğu zaman kişi soğur ve uzaklaşır. Seven kişi kıskanır kelimesi artık klasik bir kelime oldu. Sevdiğim adamı kıskanırım ben, benden başkası da bakamaz kimse kusura bakmasın. Eskiden ben bu hatayı yaptım, arkadaşıma güvenerek. Bir daha bu hatayı yapmak istemedim, istememiştim.
Ben kıskanırım ya o ne öyle salatalık ilişkisi mi bu dimi? Erkek de kıskanacak kadın da. Yerine göre bazen abartılı bazen dozunda. Ama aşkı artıracak günün sonunda 🤭🤭 Bilmeliyim bunu hissettirmeli sonuna kadar. Bazen tatlı bazen bağlayıcı bazen deli dolu göstermeli ama GÖSTERMELİ 🌟 Kıskanmayan biriyle olmaz zaten 🙄
Kıskançlık ve aşkı aynı kulvarda tutanlar net söylüyorum. Aşk'tan bi haber olan insanlardır. Aşk bir bütün olmaktır; güvenmek, anlamak vede anlaşabilmek. Elbette boğmayan kıskançlıkları olacaktır. Nihayetinde bu bizim insani dürtülerimizden birisidir. Genel çerçevede baktığımız zaman sevgi bununla ölçülmez. Kadın erkek ilişkisi özelinde bakınca, kişinin kendini beğenmişliğinin kanıtıdır yani ego tatminidir. Hani sen kimsin ki benim gibi muhteşem biri dururken başkasına bakarsın durumu. Kişisel olarak da insanların başkalarının durumunu başarısını kıskanması mevzusu vardır. Bu her ne kadar kişiyi başarı için kamçılasa da doz aşımı ezikliğe sebep olur..
Ben çok kıskanırım :D aşırı kıskanırım sevdiğim adamı ama güçlendirir mi bilemedim. Ona karşı olan duygularım ne kadar yoğun ise o kadar çok kıskanırım. Elimde değil 😬
Ben kıskanırsam anlarım ki o adam güvenilecek adam değilmiş. Çünkü kim ne yaparsa yapsın benim onun duruşundan şüphe duymamam lazım. Bu durumda da kıskanmamam gerekiyor , kıskanıyorsam sıkıntı var demektir. Bitiririm. Ben bir ilişkide huzuru tatmak isterim
Bence evet. Ama dozundaysa kıskançlık değilse ayrılığa bile gidilebilir. İnsan sevdiğini kıskanır sevdiğini sahiplenir sevdiğini paylasamaz başkasıyla. Oysa sevmeyen, değer vermeyen, önemsemeyen insan kıskanması geç merak etmez önem verme ne yapıyor, nerede ne zaman vs umursamaz. Seven insan tüm bu detaylara hakim olmak ister
Kıskançlık her zaman olmasa da çoğu zaman bir şeylerin olduğunu gösterir.. Bazen aşırı bazen de dozunda oluyor.. İkisi de insanın elindeki bir şey değil.. İçinden gelen o kıskançlık baskısına ancak bir yere kadar dur diyebilir.. Devam ettikçe kıskanılacak konular, dozu da artar.. Mutlaka olmalıdır kıskançlık.. Kıskanmayan biriyle olamam kesinlikle.. Umursamaz, vurdumduymaz ve başı boşluk geliyor bana..
Aski güçlendirmez fakat zarar da vermez. Her iki tarafda birbirine yoğun duygular besliyor sonuçta kıskançlık tabii ki de olması gerekiyor olmaması anormal olur zaten ama güçlendirir trafına gelecek olursak çok kalıcı bi yanını bulamıyorum yani geçici bir şey.