Yersiz ve gereksiz kıskançlık direkt ayrılık sebebi bile olabilir. İnsanları sık boğaz etmek, tüm özel alanlarına karışmak iyice sıkar ve bunaltır. Bu sıradan bir durum değildir ki insanlar böyle hissettikçe boğulur. İnsan boğuldukça da çırpınır ve kurtulmak için en yakınını harcar. Bu da sevgili olur. O yüzden gereksiz kıskançlık yapmayın, özgüvenli olun.
Aşta insan karşındaki sevdiğinin hatasını kusurunu görmüyor, onunla kendinin tamamlandığını düşünüyor. Kendini bulmuş gibi hissediyor. Ama bir yerden bu bütünlüğe karşı bir zarar geldiğini düşündüğünde savunamaya geçiyor. Ve ileriye gittiğinde kendi eliyle aslında yıkılması mümkün olmayan ilişkisini baltalamış oluyor. Her şeyin bir dozu olması gerektiği gibi kıskançlığında dozunu iyi ayarlamak gerekiyor 😊
Kesin ve net verir bunu yaşadım sadece gördüklerimi dayanarak söylemiyorum fazla kıskandım şu anda mutsuzluğun sebebi aslında çok kıskanmam Ve kısıtlamam
Zarar verecek, kıskandıracak, çözümlenmeyecek davranışlar sık sık tekrarlandığı sürece ilişkiyi yıpratır. Ayrılık kaçınılmaz olur. Kıskançlık dozunu ve bu konudaki düşüncelerini çiftler baştan konuşup bu konuda farkındalığı önemserse daha huzur dolu bir ilişki yaşanabilir.
Kıskançlık aşkı kemirir bir süre sonra da tüketir geçer. Evet kıskançlık aşka zarar verir bence. Ama tabii bu biraz da insanın aşktan beklentisine bağlı olarak değişen bir durum. Kimisi de vardır kıskanılmadığında onu aşktan saymaz. Kişisine ve dozuna göre zarar verip vermediği değişebilir.
Dozunda tatlı kıskançlıklar ilişkinin tadı tuzudur. Amaa eğer kişiyi bunaltacak derecede onun hayat kalitesini düşürecek şekilde bi kıskançlık varsa bu hastalıktır herşeyin fazlası zarar dozunu bilmek gerek
Benim fikrimce çok zarar verir bence bundan hoşlanan kadınlar ve erkekler var bunların psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum çünkü bence kıskanmak sevdiğini değil güvenmediğini gösterir
kıskanç biri olarak ben bu kıskançlığımdan nefret ediyorum ama kendimi tutamıyorum sevgilim ise kıskanmak kötü değil güvensizlik kötü dedi yani bilmiyorum ölçülü olmalı sanırım
Yemekte ki tuz gibidir ilişki de kıskançlık Ve herkesin damak tadı farklıdır Kimi az tuzlu sever kimi çok kimiyse hiç kullanmaz tuzu Ama yemeğin tuzu çok aşırıysa o yemeği kimse yemez...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim için verir asla kıskançlığa kısıtlamaya tahammülüm yok