Yani kapaliyim ama yanında saçlarımı aciyorum :/
- kimse mükemmel değildir sacma sapan vaaz verecekler yazmasin
Bildiğim kadarıyla, evlenmediğin sürece erkek arkadaşına saçlarını açmak günah oluyor. Ama evlendikten sonra eşin senin helalin olduğu için, o zaman açarsan günah olmaz.
Saçma sapan vaaz derken? Dinde saçmalık olmaz ilk önce bunu kavrayalım.
Bir diğer husus tesettür. Evet güzel, Allah'ın emri olan tesettürü uygulamışsın fakat şu noktayı kaçırmışsın ki; sevgilin senin eşin/helalin değil. Aslında sevgili olmakta caiz değil. Fakat madem tesettürü sordun, o zaman bir cevap bekliyorsun ve bunu saçma sapan olarak göremezsin. "Sevgilim" dediğin kişinin, yoldan geçen herhangi birisinden hiçbir farkı yok. Saçını onun yanında açarak günaha girdin. Tövbe etmelisin. Sana tavsiyem de ciddiysen evlen, değilsen de yolu ayır. Hele hele, sen tövbe edip onun yanında bir daha açmazsan ve o da açman için ısrar ederse zaten ondan sevgiliyi, eşi bırak adam bile olmaz.
o zaman hiç kapanma daha iyi biri görse açılıp kapandığını birinin dikkatini çekse otomatikman Müslümanlığa laf vuracak. Ben deistim ama bir toplumun inançlarını yanlış sergileyen insanlara tepki gösteririm. ya hiç açma ya da kapanma en iyisi bu
Buraya gelip bu soruyu sorman ne kadar mantıklı sence? Ne duymayı bekliyorsun? Yanlışsa yanlış, peki bu yanlış bizi alakadar eder mi, karar mercii biz miyiz? Biz onaylarsak açmaya devam mı edeceksin? Günahı da sevabı da senin. Yani ne yaparsan yap kanka
Cevap
38Cevap
Ben de tesettürlüyüm açık halimi de gördü kapalı halimi de zaten aramızda gizli saklı yok bir tek onun yanında açığım bende
Öyle olmalı zaten gercekten hissediyorsan bir seyler
Seni görmek isterdim
Dine göre zaten uygun olmadığını sen daha iyi biliyorsundur onun dışında normal.
El ele tutuşmak da öyle ama yapiyoruz
Evet. Zaten örtülü dediğin için dinen mi soruyorsun diye algıladım. Normalde zaten şu an atıyorum görücü usülü evlilikte dahi dinen noksanlıklar var bakarsan ama onun dışında normal diyorum zaten seks yapmanız da normal. Yani farklı algılama. Hayat senin sonuçta.
Kimse konseyi kinayamaz, ama kiminle evleneceğini de bilemezsin. Bir gün olurda onunla olmazsa çok pişman olursun bu yaptığına
knk yargılamıyorum okey yanlış oldugunu bilerek de yargılamayın kimse mükemmel değil yazmışsın ama sonra da sorun olup olmadığını sormuşsun bu nasıl bi çelişki
Sorun ne göre kime göre sorun madem vaaz istemiyorsun niye soruyorsun erkek arkadaşın imam nikahlimi değil acamanda sorun bu drumda hiç kapatma madem açıyorsun
Bence dilediğin hayatı yaşa. Bunu burada sormana bile gerek yok aslında.
Vaaz istemeyip sorun olur mu diye sorman? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek daha doğru geldi bana.
Son cümlende belirttiğin için vaaz verme gereğinde bulunmuyorum. Ama muhakkak kimse dört dörtlük değil. İki dörtlük yapabilmek bile önemli.
Bize göre sorun yok istersen vücudunu aç ama kapalı olmanin anlamini araştır öyle kapan veya açıl istediğini yap sevgilinle sonuçta kocan değil bilmen lazım kapalı
Onunla saçını açabileceğin ortamda bulunuyorsan vay be
İçin rahat ediyorsa eğer, sorun yok. Dediğin gibi kimse mükemmel değil. Sen bilirsin yani.
her koyun kendi bacağından asılacak
günahıda sevabıda sana sonuçta
kapalı biri olduğuna göre en iyi senin biliyor olman gerek
Yargılayacak olan biz değiliz.
Dine göre yargılanacaksan evli olmadığın halde nikah dueen biriyle başbaşa kalmaz el tutmak öpüşmek sevişmek yanlış. Saçını da açsan kıçını da açsan aynı.
Karar senin
Normal sıkıntı yapma sana kalmış bişey kimseyi ilgilendirmez
Elini tutuyorsan ve öpüşüyorsan saçlarınıda açabilirsin
E herkesin yaptığı gibi
Hayir
Zaten terden, havasızlıktan, yağdan les gibi kokan saçında kimsenin gozu yok genele de acabilirsin.
Uyurken saçlarımızı ortmuyoruz ya da başörtülü şekilde duş almıyoruz kanka 🤦🏼♀️ ya sabır cahil misin
Nasihat vermek değil de kapalısın. Dini nikahın olmadan başkasının yanında saçını açman be onunla başbaşa kalman zaten dinen doğru değil. Zaten kapanmanın amacı bu değil mi? Sen bilirsin yine de
Yine de açmamak iyidir yarın ne olacağını bilemezsin
sorun olur mu?
sorun olur yazsam vaaz verme diyeceksiniz..
o yüzden siz bilirsiniz..
tabiiki sorun yok kuranı okuduysan anlarsın ztn ilerde evlenceğin için o kişi sana helaldir. hiç bi sıkıntı yok heryerini açabilirsin sevgiler
Dalga mi geciyosun
Vaazı siz verirsiniz bizim ne haddimize. Ne demişler, hocanın ne dediğine değil ne yaptığına bakın.
Soruyu neden sordunuz madem vaaz istemiyorsunuz? Ne diyeceğiz aferin mi diyeceğiz yaptığınız günah. Seçici mi davranacağız saçımızı kime açalım diye saçmalık.
Beyne sahip mi bilemem ama mantığının olmadığı kesin
Internet yoluyla işlenen hakaret suçunun cezası da üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezasıdır.
TCK m.125/2 anlamında ileti olarak kabul edilen iletişim vasıtaları şunlardır:
Mektup,
E-mail (e-posta),
Whatsapp/Telegram mesajları, Whatsapp/Telegram gruplarına gönderilen mesajlar,
Cep telefonuyla SMS,
Telefon konuşmaları,
İnstagram, twitter, facebook vb. sosyal medya üzerinden, hesaplarından DM (Direct Message) yoluyla mesajlaşma.
@retorik_
Etmen guzum Allah yakar ahagsg
Allah açıkları yakmıyormuş 😬😬
Ahagaggj açığa günah değil çünkü açık 😂
Heee mübah diyorsun yani 🤔 sen çok yaşamazsın harcarlar seni 😎
Ben tesettürsüzüm bana her şey serbest ahhajsjaks
🙄 uzak dur ✋ 🤔
Nişanlın olsa anlarımda erkek arkadaşın bu neden acarsinki
evlimisin değilsin o zaman haramdır o zaman sende bildiğin bir soruyu saçma sapan sorma
Sorduğuna göre... sende doğru olmadığını biliyorsun
O günki kızda öyle yaptı kapalıymış ama bir süslendi hangi şehir
vaaz almak istemiyorsan niye merak edip soruyorsun
E açma? Dostum doğru değil sen de biliyorsun
Olmaz
Benimki dekolte geliyor pardesü altında (: normal şeyler
Boş ver takil kafana gore
başını acmaktan be olurkı herkes neler acıyor 😏
Olmaz olmaz yeter ki saçları aç
Kapalı olman senin için iyidir.
Sorun olur mu bilmem. Ama evlenmediğin sürece kapalı olduğun hâlde göstermen dinen yanlış.
Ne açıdan sorun olur mu?
hahaha bak sen demek kırıştıyon erkeklerle bak sen o zaman kapalı olmanın ne anlamı var a q :D
Ne diyelim istiyorsun
Gel ateist ol, beraber takılırız 😄
Yok, almayayım
bence sıkıntı olmaz
Boşa yapıyosun bu sporu kral
Bize neden soruyorsun
Ben normal buluyorum
Bence de sevdiğinden gizlin saklin olmaz bazı şeyler harici
Şaka mı bu abi? Evlenmeden açamazsın
Oooow haraaaam
sorun olmaz reis
bir şey demicem