Hikaye örgüsü daha uzun sürsün ve etkileyici olsun diye birbirinden son derece farklı erkek ve kadınların önce birbirlerinden nefret ettikleri daha sonrada delice aşık oldukları ana temasını içeren türlü film ve dizi görüyoruz. Peki normal hayatta bu nasıl? Zıt karakterli insanlar birbirlerine gerçekten çekici gelir mi? Zıtlıklardan ilişki ne derece doğar?😄
Zıt kutuplar birbirini gerçekten çeker mi? Zıtlıklardan ilişki doğar mı?
Zitliktan kasıt nedir tam olarak. Ben güçlü, cesur, eglenceli, akilli olduğumu düşünüyorum benim tam aksim zayif, güçsüz, eglenceli olmayan, aklini kullanamayan biri istemem hayatimda.
Bunun dışında hobiler, zevkler tabiki farkli olabilir. Ayni olmasi uyum saglar güzel olur ancak arada farkliliklar olmasida heyecan katar, degisiklik olur, monotonlugun önüne gecer.
Şimdi şöyle her zıtlık bir çekim oluşturmaz ama böyle inanılır ki olan da vardır. Belki de öğrenilmiş gerçeklik üzerine insan önce nefret edip sonra aşık olacağına inanır ve kendini buna şartlar. Şöyle düşün birinden nefret edersin ve istemsizce zihininde hoşlanır mıyım? Aşık olur muyuz? Gibi düşüncelere kapılırsın. İlk önce ilişki neticesinde kavgalar iyi dostluklar ya da evliliklere varan karşılıklı ilişkiye dönüyor bu da zihinsel olan bir şey bence. Yoksa zıt düşünceler bir araya zor gelir kişi kendini buna ikna etmediği ve buna inanmadığı sürece.
Zıt karakterlerin birbirini çektiği, büyük bir yalandır. Zevkleri, beğenileri uyuşmayan insanlar nasıl birlikte mutlu olabilir ki? İnsan kendinden tamamen farklı biriyle değil, ruhunu tamamlayabilen biriyle mutlu olabilir, bütünleşebildiği, "bir" olabildiği biriyle.