Hani zıt kutuplar birbirini çeker diye yaygın bir düşünce var ya, aslında bu doğru değilmiş. Araştırmalar o şekilde evlenen çiftlerin çoğunun boşandığını söylüyor ve benzer benzeri çekince de ilişkilerin daha uzun sürdüğünü belirtiyor 🤨

Hani zıt kutuplar birbirini çeker diye yaygın bir düşünce var ya, aslında bu doğru değilmiş. Araştırmalar o şekilde evlenen çiftlerin çoğunun boşandığını söylüyor ve benzer benzeri çekince de ilişkilerin daha uzun sürdüğünü belirtiyor 🤨

Zıt olan biriyle uyum sağlayamam. Benimle eşdeğer düşünce ve duyguları olursa tadı güzel olur. Aksi halde tatsız tuzsuz olacaktır. Belli başlı hususlarda elbette zıtlık olabilir ama ağırlıklı olarak uyumlu olması lazım.
Bence zır kutuplar değilde , anladığım kadarıyla genelde insanlar kadın veya erkek olsun aile bireylerinin anne veya babanın rolüne bürünmüş kişileri tercih ediyorlar , çünkü bilinçaltında küçüklükten gelen yaşanılmış olaylar var ve kişi ebeveynlerinin benzer i birini bulunca kendini onu sevmek onu düzeltmek zorunda gibi hissediyor , mesela çok arkadaşım oldu babası gibi inatçı hırçın kötü alışkanlıkları olan erkeklerden hoşlanıp onları düzeltmeye çalışan , yine erkekler içinde öyle , demek istediğim kişi bilinçaltında bastırdığı duyguları yaşatan ya da yaşatacak olan kişiyi seçiyor
Zıt kutuplar ilk zamanlar birbirini çeker gibi görünür tatlı tatlı zıtlaşmalar falan ama yavaş yavaş o zıtlıklar tartışmalara sebep olur o yüzden zıt kutuplar değil aynı kutuplar birbirini çeker araştırmalar kesinlikle doğru 😂
Bence bu tamamen zıt kutup olanların kendilerini yumuşatmak ve anlaştıklarını göstermek için ya da çevresindekileri kandırma hiçbirisi ile hareket ettiğini söyleyebilirim zıt kutupları hiçbir zaman birbirini çekmez ve zıt olan insanların hiçbir zaman da mutlu olacağını düşünmem bu sadece kişilerin kendisini kandırmasından ibaret
Cevap
35Cevap
Evet çekiyor ama bu zıtlık ilişkide sorunlara yol açar illa ki.
şimdi zıt kutuplar birbirini çeker de, bunun evlilikle ne alakası var? evlilik sürecinde de insan değişebilir örneğin. 10 yıl önceki ben ile şimdiki ben gibi. şöyle söyleyelim: zıt kutuplar birbirini çeker fakat tecrübem şu yönde, evlilik için bi 70-80% gibi bir oranda uyuşmanız lazım (din, dil, hayat görüşü, hayat felsefesi, gelecekten beklentiler, eğitim durumu, sosyal statü, gelir seviyesi, ekonomik denklik, vs.)
İnsan narsist ve egoist bir varlık anca kendisine benzeyen zıttıyla bir bütün olabilir. Şöyle bir söz vardır o ikisi evlenmiş HAH birbirlerini bulmuşlar. Hayat gerçekten öyledir saf bir kadınla akıllı bir adam evlenmez. Havalı bir kadında özgüvensiz bir nerd ile evlenmez.
Alakası yok ya..
Biri ile zıt kutupda olduğunu anlayınca zaten ona yönelimin bile olmuyor. Zamanında böyle kötü bir enerji yayan, tuhaf birinden uzaklaşmıştım. Hoş biriydi ama çok yabancıydı.
Şimdi ben işi zorlasam bir şekilde beraber olsam sonrasında %90 o tuhaflıklarına dayanamayarak kendini düzeltmesi için uyarırdım baktım olmuyor yürü kapı orada.
Elektromanyetizmadan buralara nasıl geldik :D
zıt kutuplar çeker ama o gecici bi cekicilik 3-5 sene sonra kavga kıyamet
dün senin bildirimler susmamıştır kusura bakma lüzumsuzun biri yüzunden
okuyup sırıttın dimi bu iki deli napıyor diye 😅😅😅
çok ilginç biriydi gerçekten yaa hem ben gitmem aciz/zayif degilim dedi sonra ben gidiyorum dedi her söyledigi celisti sonra beni engelledi 🤣🤣🤣🤣😅
evet yaa aslinda uğraşmazdım ama cekici degil körsün dedi ya hani senin için mi çekici degil dedi bana mi dedi bilemedim 🤔🤔
ben o yüzden biraz yürüdüm 😅😅😅
Zıt olunca sanki birbirlerini tamamlıyorlar genelde.. ikiside sinirli olsa yoksa kıyamet kopar
Bilemiyorum ilk başta çekici geliyor olabilir ama ileri devrede anlaşmazlıklar işin içinden çıkılmaz hal yaratabilir...
Çekici gelmesine sebep kendimiz gibi olmayana merakımızda olabilir.
Bence bu kısa süreli bi çekim sadece. Dikkatini çeker tanımak istersin. Ama beraber bir ömür geçirmek kimsenin katlanamayacağı bir olay. Ortak herhangi bir yönünüz yoksa sıkılır kaçmak istersin
Fiziksel olarak genelde çektiğini okumuştum ve duymuştum ❄️ Kişilik olayak ortak ilgi alanları ve benzer fikirler oymadan beraber olmak neydeyşe mümkün diğil ✨❄️🍀🎄🦄
Neye hangi pencereden bakıyorsanız , hayat size o pencereden bakar.
Ama değişmeyen tek bir şey var.
Gerçek elbet görmüyor olsanız da size görünür.
Siz istemeseniz bile.
Evet zıt kutuplar gerçekten birbirini çekiyo ama o ilişkinin sonrası olmuyo sağlıksız oluyo bu yüzden arkadaş gibi olduğun insanla evlenilmesinin daha doğru olduğunu düşünüyoree
Aslında tam öyle değil. Sadece insanlar zıtlıklarını yani kendilerinde olmayanlarını herdaim arzuladıkları için ya yapamadıklarından ya da istemediklerinden ama yinede hep bir eksikliğini hissettiklerinden dolayı mahrum kalmamak için o yöndeki karşı cins etkileyici gelmektedir ve yönelimler olmaktadır. Belli bir müddet tabii istisnalarda kaideyi bozmaz😌
Ben uyuma inanıyorum aynı hayat görüşüne sahip olmak gerek kafalar paralel olmalı zıtlık hiçbir zaman beni çekmedi
Zıt kutuplar başta ilginç gelir ama uzun vadede uyum önemli. Ortak değerler ve anlayış, bir ilişkiyi güçlü tutar.
Zıtlıklar uzaklaştırır, benzerlikler yakınlaştırır. Zıt kutuplar birbirini filmlerde çekiyor sadece 😂
Yaşantısı birbirinden farklı insanların çekimi farklılığından gelir. Birbirlerini keşfetmek ister bu yüzden çekim yaşarlar.
Herşeyde zıt olmak kavgalara yol açar, uyumlu olmakta bir süre sonra sıkıcı gelir. En iyisi ortasını bulmak
Kesinlikle ama zıtlık ileriki aşamalarda bir anlam ifade etmiyor.. Tanıdıkça aslında hiç. Uyumlu olmadığınızı anladığınızda soğumaya başlıyorsunuz..
Çekse bile bi süre sonra katlanamıyorsunuz yoruluyorsunuz bıkıyorsunuz
İtiyor beni artık İnsanlar için uğraşmıyorum hele ki fikirlerime ters geliyorsa
Evlilik için aşırı derecede olgun olman lazım. Çok zor bir şey evlilik
Evet, bazen çekiyor. Sürekli zıtlaştığım bir arkadaş ile çekim yaşıyoruz.
Zıt kutuplar kısa süreli bir çekim yaşar bence
ilk etapta bi cekim oluyor bence ama ileri vadede 💔 kalp kirikligi
Sadece dizilerde olur. Gerçek hayatta herkes kendisi gibi olana aşık olur.
Mıknatıs ayrı insan ayrı. Aynı olan insanlar birbirini çekerr
Zıt kutuplar kısa vadede birbirini çekerde uzun vadede ben mutlu olabileceklerini sanmıyorum
Aslında zıt kutuplar içten içe tam tersini ister her konuda
evet ama çok uzun sürmüyor
Ben buna inanmiyorum ya..
Zıttım alıp götürsün beni ya
Bilmiyorum ama öyle olduğu oluyor arada
Valla beni tam tersi ittiği kesin 😂
Zıtlığın uyumu doğurduğu durum yaşanıyorsa evet..
Evet genelde cekiyor
karsilikli saygi ve sevgi varsa ceker
Birbirini tamamlıyor çünkü
Beni çekmediği kesin diğerlerini bilemicem
bilmem ben hiç rastlamadım
Zaten kimse zıt biriyle evlenmiyor
Manyetizmada
Ne ara mod oldunuz
O kadar emek var tabi normal 😂
Olabilir
olabilitesi var
Fizik kuralları yalan söylüyor olamaz ;)
Beni çekmiyor
evet çeker
bana çekici gelmiyor
Çekiyor evet
olabilir
Olabilir
İstemediğin ot dibinde biter heralde alış diye
Sanırım
Evet bence
Değişebilen bir durum
Sanmam
Bence dogru