Dahiliye uzmanıyım. 32 yaşındayım. Evlenmeyi düşünüyorum. Aşağıdaki hususlarda görüşünüzü merak ediyorum:
- Kendim gibi doktor bir kızla evlenirsem, aynı sosyal statüde olacağız. O da benim kadar maaş alacak. Hatta ileride benden daha yüksek mevkilere de gelebilir. Bu durum evlilikte denkliğimize zarar verir mi? ("İki gönül bir olursa samanlık seyran olur"cular yanıt vermesin lütfen, aşk evliliğinin mantık evliliğinden daha başarılı olduğuna dair hiçbir kanıt yok.)
- Çok uzun mesai saatlerimiz var, eve sadece uyumak için geldiğim günler oluyor. Eşim de aynı durumda olacak. Bu durum ileride çocuk sahibi olunca zorluk yaşatacağı için bir öğretmenle evlenmek daha mı mantıklı?
- Sürekli aynı hastanede birbirimizi görüyoruz ve evlenince de görmeye devam edeceğiz. Sizce bu ne derece ciddi bir sorun?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Doktor zaten doktorla evlenir çocukları da doktor olur
Hep öyle oluyor cidden. Ama o zaman çocuğumuza yeteri kadar vakit ayıramayacağız ve tüm gün her saat birbirimizin yüzüne bakacağız, negatif yönü bu. Pozitif yönüyse daha çok paracık ve hâlden anlayan/iş konuşabileceğin bir eş... Hangisi daha cazip sence?
Tüm gün beraber olmanın neresi kötü bence güzel. Eğer aynı yerde çalışmasaydınız hiç göremeuecektiniz birbirinizi
Yok ya her akşam bi şekilde evime dönüyorum, görürdüm sonuçta. Tüm görünce siz hanımlar sıkılırsınız bence.
Hiç görmemekten iyidir. Seks nası yapcaksınız sonucta
Farklı bir yaklaşım
Kesinlikle kendinize denk birisiyle evlenmelisiniz benim düşüncem bu yönde ama kusursuz evlilik yoktur bunun bilincinde olmak gerek
Denklikten kastını açabilir misin? Senden maddi ve sosyal anlamda daha aşağı statüde biriyle, mesela bir öğretmenle mi evlenmek yoksa ileride statü olarak senden daha yükseğe çıkabilme riski taşıyan bir doktorla mı evlilik yapmak? Erkek eş açısından hangisi ideal?
şu an için maddi ve sosyal anlamda denk bir doktorla evlenmek daha mantıklı, hem ileride sizin ya da eşinizin statü olarak daha yüksek olmanızın ne önemi var ki sonuçta artık eşsiniz
Hadi pesimist düşünelim: "Nasıl olsa ben bu adamdan daha çok kazanıyorum, daha yüksek pozisyındayım, neden onunla evliliği sürdürüyorum ki?" demez mi? Elbette bunu her zaman düşünmez, ama en ufak bir tartışma anında bile aklından bunun geçeceğine eminim.
Evlilikte önemli olan zaten budur, yani eşinizi ya da sevgiliniz bu konuda ne düşünür ve böyle bi karakteri var mı bunu siz bilebilirsiniz
doktorların da işi çok zor ya deli gibi çalısıyolar bitirebilmek için ondan sonra eziyet
Her meslek zor da ben olaya evleneceğim kişi açısından bakmak istiyorum. Açıkçası çocuk sahibi olmak ve çocuğuyla ilgilenen ebeveynlerden olmak isterim. Sence doktor anne-babanın çok çalışması sahiden ciddi bir engel mi bu durumda? Anneme "Bana ürtmen gız bul" deme seçeneğini mi devreye sokmalıyım?
benim fikrim anlaşabiliceğiniz, sevebileceğiniz biri olduktan sonra doktor veya öğretmen farketmiyor pek. Örnekler var insanlar mutlu olabiliyorlar gördüğüm kadarıyla.
Bende psikolog olcam ve belki psikolog biriyle tanışıp evlenirim.
Sadece doktorluk yapsan evlenmezsen olmuyor mu Zaten mesleğiniz bütün hayatımızı kaplıyor bari durduk yere evlenip karşındakinin hayatında kabusa çevirmeyin
Egolarinizimi evlendireceksiniz duygu bunun neresinde
Ogretmenle evlenirsen yazık edersin kendine
İddialı yorumları çok severim. Ama gerekçesini de yaz reis, argüman sun bana, buna ihtiyacım var.
Senden düşük biri ile evlenirsen kendini seninle eşit görecek seni düşürmeye çalışır mutsuz eder ilerleyen yıllarda öğretmen egosu denen bir de hastalıklı biriyse yandın
Wuu egosuz meslek lazım desene, neyse ki doktor egom hâlâ dinç sjsjs bunu bir silah olarak kullanabilirim.
Knk emin misin, neden düşürmek istesin ki beni, aksine benim üzerimden o da prim sağlayacak, mesleğimde daha yüksek pozisyonlara gelmem onun da itibarını artırmaz mı?
O ilk güzel yıllarda geçerli tatmini alacak tabi sonrası önemli tabi benim fikrim bu doktor olsam diş hekimi veya eczacı vs arardım
Öğretmen daha iyi olur
Teşekkür ederim görüşün için :)
Sana farklı bir soru: Bir doktorla evlenmek daha çok maddi imkâna sahip olmak demek, paracıklar önemli evet. Paracıkları mı seçmek, yoksa evine fırsat ayırbilecek bir eş mi seçmek... ne dersin?
Evine fırsat ayirabilcek bnce
Çok teşekkürler! 😇